slm..
kurban kesenlerin kurbanlarını Allah kabul etsin biz bu seneyi es geçiyoruzilk defa kesemyecez annemler gelecekler burda kesecekler kurbanlarını bayramda hep beraber olacaz işallah
maviş hoşgeldin canım maşşalah berile boy kilo güzel:))
tuvalet eğitimini ben ve ayşe başarıyla tamamladık biz ramazanda öğrendik tam anlamıyla halletmemiz 1 ayı buldu ama şu anda çok rahatız vala ben öyle kendini falan bekleyemezdim pek inandırıcı gelmyor o tür bilgiler doğal yolla öğretmeyi düşünüyorsuız altını bağlamayacaksınız 2 günde söyler zaten hazır emici bezler çocukları tembelliğe alıştırıyor ıslaklığı anlamıyorlar
beyza zaten hiiç sevmedi bezlenmekten nefret ediyordu her seferinde harp yaşıyorduk kurtuldukk
senin kız berilden uzunmuş maaşallahfiziksel gelişimi iyi gidiyor belliki.dil ve zihinsel gelişimi nasıl ?duyduğum kadarıyla bir gelişimi artarken diğeri yavaşlarmış bu doğrumu acaba?
beril 1,5 yaşında konuşmaya başladı (yani normal konuşmaya)zaten 1 yaşında çoğu kelimeleri söylüyordu.şarkı söylüyor masal anlatıyor çenesi çok düşük:)sayıları biliyor 50 ye kadar sayabiliyor.10 a kadarlık kısmını şekil olarakta biliyor.yani kitapta bu kaç deyince söylüyor.parmakla gösterincede biliyor kaç olduğunu.birde a ve e harfini biliyor.
birde çok enteresan bişey keşfettim yazıları tanıyor sanki.mesela izlediği proğramların nasıl yazıldığını biliyorya alt yazı olarak az sonra mesela cailou yazıyor bana ''a bak şimdi kayu başlıcak diyor'sonra normalde ultra prima kullanıyorduk.bu kez eşim bulamamıs molfix almış.bezlerken temiz bezi eline almış bak burda molfix yazıyor bu ultra prima değil diyor:)
Burdayım Ayşee.Bu ara dışardaydım.
Eşimin ayağı düzeldi.Bugün gene film çektirdi.Başka bi doktor bakmış.Senin ayakta yüzük parmağında kırılmış demiş.Hepte baş parmak diye yan basıyodu.Ayağım ağrıyo diye diye geziyodu kaç gündür.Meğer öbür parmakda kırıkmış.Bide üstüne basmış.Ama oda kaynamış demiş doktor.
Dediğim marka iyi.İyi olduğunu biliyorum da yıkaması falan külfetliymiş galiba biraz kullanan varmı diye sordum.Çokda hoşuma gitti tavalar.
merhabalar,
artık eskisi gibi giremiyorum nete. bu sayfayı okudum sadece, nur baya uzunmuş maşallah.emir alp daha 84 olmadı heralde.yer cücesi gibi dolanıyo kilosuda 12ydi ama zayıfladı baya hasta 10 gündür,ishal oldu boğaz enfeksiyonu her zaman olduğu gibi .tam diyodum bişeyler kullanmaya başliym hasta olmasın diye hemen hastalandı. iyice iştahsız ne yiyo ne doğru düzgün uyuyo, aynen bildiğiniz gibiyiz. konuşması hala fazla yok, sürekli annee demeye devam. bütün gün suyla oynuyo bikaç gündür. sürekli üst baş değiş, giydir, çiş geldi tuvalete kaka geldi tuvalete ömrüm banyoda geçiyo sanki:) yazın parktaydık hep artık caillou seyrediyo dışardan eve girebildik çok şükür.
daha tam başlamış sayılmayız tuvalet eğitimine bi de ishal olunca hepten zor oldu, bazen söylüyo götürüyorum yapıyo, bazen de yapıyo altına..ishali geçti çok şükür 8,9 gün sürdü.antibiyotiği btince geçti.ama çok öksürüyo yine antibiyotiğe başladım.artık bütün kış düzelmez
şuanda da annee gel diye bağırıyo. koca 12den önce gelmiyo, çok yoruldum bu ara bütün gün yakama yapışık..caillou seyrediyo ama yanına çağırıyo gel diye..
umarım herkes iyidir, yapıştı yinebenimki
aslıcım geçmiş olsun cnm.
destina hoşgeldin ..
leyla anlamadım yaff şimdi yanlış parmağını mıalçıya almışlar amanııııı adam boşuna dolandı kırık parmakla.
ayşe doğumgünü bu cumartesi kısmetse yarın dolalarım geliyor dilayın odasının dolabınıda değiştirdim ya yarın gelcek onları bekledim.
maviş cnm ne diyim kızına maşallahh üstün zekalımı desem sen biraz abartıyorsun mu desem karar veremedim. anlattıkların çok uçuk geldi yazıları falan tanıması. belkide üstün zekalıdır cidden. genetikmiş bu olay ailede var mı?
destina hoşgeldin ..
leyla anlamadım yaff şimdi yanlış parmağını mıalçıya almışlar amanııııı adam boşuna dolandı kırık parmakla.
ayşe doğumgünü bu cumartesi kısmetse yarın dolalarım geliyor dilayın odasının dolabınıda değiştirdim ya yarın gelcek onları bekledim.
maviş cnm ne diyim kızına maşallahh üstün zekalımı desem sen biraz abartıyorsun mu desem karar veremedim. anlattıkların çok uçuk geldi yazıları falan tanıması. belkide üstün zekalıdır cidden. genetikmiş bu olay ailede var mı?
öyle şakır şakır konuşamıyor.ama derdini anlatıyor.4 lü cümleler kurabiliyor.dil gelişimi ayına göre gidiyor yani.öle abartılı konuşmaları yok henüz.
zihinsel gelişimide gayet iyi,2 yaşın gerektiridigi şekilde ilerliyor.bizim gelişim önde yada geride degil.
maşallahh.nisanurun kızı beyza gibi senin kızında desenee.ikisini aynı ortama getirsen baya bi kaynatcaklar aralarında:)
sayıları 50 ye kadar saymasıda süpermiş.
maşalahh senin kız aşmış durumu.[/QUOTE
ya evet bir dengini bulabilse çok iyi kaynatacakta bulamıyor maalesef.aslında zeki olacağını ben bebekliğinde hissedebiliyordum 24 saati birlikte geçiren annesi olarak hareketlerinden kolay kavramasından sezebiliyordum.ama nedense bunu söylediğimde insanlar kuzguna yavrusu şahin görünür imasıyla baktılar.bende bişey söylemedim artık.şimdide gören aaa bu çocuk nasıl akıllı olmuş maaşallah diyolar.yoo hep öyleydi diyorum bendeilk olarak yaz tatilinde doktoru fark etti.hemen doktora 50 ye kadar saydı kırmızı başlıklı kızı anlattı notaları saydı doktor şaşırdı.temmuz ayında götürmüştük yani 2 yaşına girmemişti.3 yaşında test yaptırmamızı söyledi.daha önce yapılmıyormuş bu test.ama çocuğa çok yüklenmeyin zor şeyleri öğretmeye çalışmayın dedi zaten eğer üstün zekalıysa kendi kendine öğrenirmiş.bizde bu yıl sadece oyun oynuyoruz resim yapıyoruz sonra kaş yapim derken göz çıkarmak istemiyorum açıkçası.inşallah sonu hayırlı olur 3 yaşını merakla bekliyorum:97:ALLAH hepimizin çocuğuna önce sağlık sıhhat versin
destina hoşgeldin ..
bak yine aynı şeyle karşılaştım kuzguna yavrusu meselesi dimicanım ben yazıları okuyor demedimki sadece tanıdığı yazıları hatırlıyor dedim mesela molfix yazısını reklamlarda gördüğü için hatırlıyodur diye düşünüyorum.kaldıki 2 yaşında okuma yazma bilen çocuklarda varmış.mesela cep telefonumu çok fazla vermememe rağmen kendisi nerden girerse müzik çalacağını yada fotoğraflara nerden girileceğini öğrenmiş üstelik tuşta yok ekrana dokunarak yapıyor bunu yada tv kumandasınıda kendi öğrenmiş nerden ses açılıp kısılıyor yada kanal değişiyor falan.aslında üstün zeka olması derdim değil ama ileride belki kolejlerde burslu okutabiliriz diye içim gidiyor yemin ederim.memur maaşıyla imkansiz bişey çünkü en kötü 5 bin lira ayda.eşimin 2 kat maaşı:))devlet okullarınında durumu malum.ama öyle değilse bile canı sağolsun yeter tek derdim onun iyi bir eğitim alması ve sağlıklı olması başka hiiiçbir isteğim yok Allahımdan
maviş cnm biim burda üstün zekalı bir kız var dilaydan 4 ay büyük buı kızın amcalarıda üstün zekalı devlet onları özel okutmuş yurtdışındalr şimdi genetik yani.
o kadar zorki annesi yetişemiyor bir çok şeye ben çokkkk çokk zeki bir çocuğum olsun istemem. zeki olsun ama aşırı değil. çocuk arkadaş edinemiyor dilayların yaptığı bir çok şeye anlam vermeiyor sıkılıyor hırçınlaşıyor
WISC – R zeka testi 1939 da yetişkinler için hazırlanmıştır. Kısaca W-B(Wechsler-Bellevue) olarak adlandırılan bu ölçek 1955 yılında yenilenmiş ve adı WAIS(Wechsler Yetişkinler Zeka Ölçeği) olarak değiştirilmiştir. 1949 yılında David Wechsler ( 1896-1981 ) tarafından geliştirilmiş, 6-16, 11yaşlarındaki çocuklar için WISC’i ( Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği) hazırlanmıştır. Bu ölçek 1974 yılında gözden geçirilmiş ve standardizasyonu yapılmış böylece WISC- R (Revised) ortaya çıkmıştır. Wechsler daha sonra 4-6 ve 2 yaşlarındaki okul öncesi çocuklar için WPPSI'i ( Wechsler Okul Öncesi Çocuklar İçin Zeka Ölçeği ) hazırlamıştır. Wechsler ölçeklerinin hedeflediği yaş grupları birbirlerinden farklı olmakla birlikte her üç ölçekte de Sözel ve Yap Performansbölümleri bulunmaktadır. Wechsler’in getirdiği yeni sistemin en önemli yararı, çocuğun yerini kendi yaşıtları içerisinde görebilmek ve zaman içerisinde bazı karşılaştırmalara gidebime. 6-16 yaş arası bireylere uygulanan ve WISC-R zeka testi, bireysel olarak yaklaşık 60-0 dakikada uygulanır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?