2008 Ekim Anneleri

Burdayım Ayşee.Bu ara dışardaydım.
Eşimin ayağı düzeldi.Bugün gene film çektirdi.Başka bi doktor bakmış.Senin ayakta yüzük parmağında kırılmış demiş.Hepte baş parmak diye yan basıyodu.Ayağım ağrıyo diye diye geziyodu kaç gündür.Meğer öbür parmakda kırıkmış.Bide üstüne basmış.Ama oda kaynamış demiş doktor.
Dediğim marka iyi.İyi olduğunu biliyorum da yıkaması falan külfetliymiş galiba biraz kullanan varmı diye sordum.Çokda hoşuma gitti tavalar.

merhabalar,
artık eskisi gibi giremiyorum nete. bu sayfayı okudum sadece, nur baya uzunmuş maşallah.emir alp daha 84 olmadı heralde.yer cücesi gibi dolanıyo kilosuda 12ydi ama zayıfladı baya hasta 10 gündür,ishal oldu boğaz enfeksiyonu her zaman olduğu gibi .tam diyodum bişeyler kullanmaya başliym hasta olmasın diye hemen hastalandı. iyice iştahsız ne yiyo ne doğru düzgün uyuyo, aynen bildiğiniz gibiyiz. konuşması hala fazla yok, sürekli annee demeye devam. bütün gün suyla oynuyo bikaç gündür. sürekli üst baş değiş, giydir, çiş geldi tuvalete kaka geldi tuvalete ömrüm banyoda geçiyo sanki:) yazın parktaydık hep artık caillou seyrediyo dışardan eve girebildik çok şükür.
daha tam başlamış sayılmayız tuvalet eğitimine bi de ishal olunca hepten zor oldu, bazen söylüyo götürüyorum yapıyo, bazen de yapıyo altına..ishali geçti çok şükür 8,9 gün sürdü.antibiyotiği btince geçti.ama çok öksürüyo yine antibiyotiğe başladım.artık bütün kış düzelmez
şuanda da annee gel diye bağırıyo. koca 12den önce gelmiyo, çok yoruldum bu ara bütün gün yakama yapışık..caillou seyrediyo ama yanına çağırıyo gel diye..
umarım herkes iyidir, yapıştı yinebenimki

naber nisacım kuzun nasıll..seninde bayramın kutlu olsunnnn..valla benim oğlan konuşmadığı içiçn daha tuvalet eğitimi falan planlamıyorymmzaten emmeyide yeni bıraktı..şimdi bide tuvaleti çıkarmıyım oğlanın başına çok pis bunalımda valla

aslıcım geçmiş olsun cnm.
destina hoşgeldin ..
leyla anlamadım yaff şimdi yanlış parmağını mıalçıya almışlar amanııııı adam boşuna dolandı kırık parmakla.

ayşe doğumgünü bu cumartesi kısmetse yarın dolalarım geliyor dilayın odasının dolabınıda değiştirdim ya yarın gelcek onları bekledim.

maviş cnm ne diyim kızına maşallahh üstün zekalımı desem sen biraz abartıyorsun mu desem karar veremedim. anlattıkların çok uçuk geldi yazıları falan tanıması. belkide üstün zekalıdır cidden. genetikmiş bu olay ailede var mı?

senin kız berilden uzunmuş maaşallahfiziksel gelişimi iyi gidiyor belliki.dil ve zihinsel gelişimi nasıl ?duyduğum kadarıyla bir gelişimi artarken diğeri yavaşlarmış bu doğrumu acaba?

öyle şakır şakır konuşamıyor.ama derdini anlatıyor.4 lü cümleler kurabiliyor.dil gelişimi ayına göre gidiyor yani.öle abartılı konuşmaları yok henüz.
zihinsel gelişimide gayet iyi,2 yaşın gerektiridigi şekilde ilerliyor.bizim gelişim önde yada geride degil.

maşallahh.nisanurun kızı beyza gibi senin kızında desenee.ikisini aynı ortama getirsen baya bi kaynatcaklar aralarında:)
sayıları 50 ye kadar saymasıda süpermiş.

maşalahh senin kız aşmış durumu.

aa cok kötü olmuş yaa. gecmiş olsun tekrarrr

gecmiş olsun aslıı.yoktun bayadırr
suyla oynamasıda şuan onun için uygun olmaz ,ondanmı hasta olduki.
sen kullanıyormusun herhangibi vitamin yada bagışıklık güclendirici filan.

dolapların ve dilayın yeni resimlerini bekliyommmmmm

hoşbuldukkk..sizleri tanımıyorum ama tanışırız inşalllah nisanur kalmış bizim eski kadrodan bide epokheyi hatırlıyorum listelerden..valla bu konuşma olayı çoçuktan çocuğa değişiyor benim kızım 1 yaşındayken karşıma geçip car car konuşuyodu..one bu ne..onun adı niye o falan baya film anlatır gibi oğlan 2 yaşına geldi tık yok anacımm,,evlenirken konuşur inşallahhh

bak yine aynı şeyle karşılaştım kuzguna yavrusu meselesi dimicanım ben yazıları okuyor demedimki sadece tanıdığı yazıları hatırlıyor dedim mesela molfix yazısını reklamlarda gördüğü için hatırlıyodur diye düşünüyorum.kaldıki 2 yaşında okuma yazma bilen çocuklarda varmış.mesela cep telefonumu çok fazla vermememe rağmen kendisi nerden girerse müzik çalacağını yada fotoğraflara nerden girileceğini öğrenmiş üstelik tuşta yok ekrana dokunarak yapıyor bunuyada tv kumandasınıda kendi öğrenmiş nerden ses açılıp kısılıyor yada kanal değişiyor falan.aslında üstün zeka olması derdim değil ama ileride belki kolejlerde burslu okutabiliriz diye içim gidiyor yemin ederim.memur maaşıyla imkansiz bişey çünkü en kötü 5 bin lira ayda.eşimin 2 kat maaşı:))devlet okullarınında durumu malum.ama öyle değilse bile canı sağolsun yeter tek derdim onun iyi bir eğitim alması ve sağlıklı olması başka hiiiçbir isteğim yok Allahımdan

hımmmm snein söylediğin farklı şey. reklamları ezberliyorlar. kzıımda ozmo çıktığı zaman ozmo eeeeeeee diye bağırıyor. reklamların ççoğunu ezberledi.
havlu reklamı çıktığında gencim güzelim avammm var diyor :)

kumanda ses açma kanal değiştirme bizde de ama o kadar ekrana dokunaraktan yapamıyor. genede maşallahı var kızının.
devlet okulları çok güzel okullarda var. benim gittiğim okulda sınıflar 12 kişilik dersler atelyelerde işleniyor laboratuarlar var süper bir okul.

hayır aslında söylemek istediğim tam olarak oda değil.yani mesela bir markanın yazılış şekli vardır ya logo gibi düşün.işte onu başka yerde gördüğü zaman tanıyabiliyor.yoksa reklamların şarkısı yada müziğini tanıması hep olan bişey.devlet okullarının elbette kaliteli olanları mevcut ama insan anne olarak çocuğunun daha 5-6 yaşlarında ingiliz öğretmenlerden ingilizce eğitimi alsın yada daha o yaşlarda bilgisayar dersi alsın istiyor.ama bu maalesef devlet okullarında mümkün değil .zenginsen herşey senin için bu ülkede eğitimde dahil.ama hayırlısı olsun bakalım belkide hiç öyle birşey yoktur.şimdilik zihinsel gelişimi baskın çıkıyordur ileride o yavaşlayıp bu kez fiziksel gelişimi hızlanabilir diye düşünüyorum.en önemlisi sağlıklı ve mutlu bir çocukluk geçirmesi zaten gerisi kendiliğinden gelecektir inşallah.

maviş cnm biim burda üstün zekalı bir kız var dilaydan 4 ay büyük buı kızın amcalarıda üstün zekalı devlet onları özel okutmuş yurtdışındalr şimdi genetik yani.
o kadar zorki annesi yetişemiyor bir çok şeye ben çokkkk çokk zeki bir çocuğum olsun istemem. zeki olsun ama aşırı değil. çocuk arkadaş edinemiyor dilayların yaptığı bir çok şeye anlam vermeiyor sıkılıyor hırçınlaşıyor

canım yazıları tanıması ve telfn ve kumandada yönergeleri bilmesi resim hafızasının çok kuvvetli olduğunu gösterii..yani bu şey gibi çince yazılan iki farklı kelime düşün ne anlama geldiğini bilmessin ama ikisini nerde görsen ayırt edebilirsinn..mesala kızın sürekli gittiğiniz yerleri daha gitmeden şu ağaçtan sola şu evden sağa gibi betimlemelerle tarif edebilir..muhtemelen birkez bile görmüş olsa insan yüzlerini unutmaz..resim hafızası kuvvetli belli ama 50 ye kadar sayması çok farklı...bu sayısal hafızasınında kuvvetli olduğunu göterirr..tek başına resim hafızasının kuvvetli olması üstün zeka belirtisi değildir ancak eşlik eden sayısal hafıza değerlendirme gerektirirve bildiğim kadarıyla bunun için 3 yaş sınırı yok şimdide yaptırabilirsin:13:

WISC – R zeka testi 1939 da yetişkinler için hazırlanmıştır. Kısaca W-B(Wechsler-Bellevue) olarak adlandırılan bu ölçek 1955 yılında yenilenmiş ve adı WAIS(Wechsler Yetişkinler Zeka Ölçeği) olarak değiştirilmiştir. 1949 yılında David Wechsler ( 1896-1981 ) tarafından geliştirilmiş, 6-16, 11yaşlarındaki çocuklar için WISC’i ( Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği) hazırlanmıştır. Bu ölçek 1974 yılında gözden geçirilmiş ve standardizasyonu yapılmış böylece WISC- R (Revised) ortaya çıkmıştır. Wechsler daha sonra 4-6 ve 2 yaşlarındaki okul öncesi çocuklar için WPPSI'i ( Wechsler Okul Öncesi Çocuklar İçin Zeka Ölçeği ) hazırlamıştır. Wechsler ölçeklerinin hedeflediği yaş grupları birbirlerinden farklı olmakla birlikte her üç ölçekte de Sözel ve Yap Performansbölümleri bulunmaktadır. Wechsler’in getirdiği yeni sistemin en önemli yararı, çocuğun yerini kendi yaşıtları içerisinde görebilmek ve zaman içerisinde bazı karşılaştırmalara gidebime. 6-16 yaş arası bireylere uygulanan ve WISC-R zeka testi, bireysel olarak yaklaşık 60-0 dakikada uygulanır.

canım benimde kuzenim var önce izmir fen lisesini kazanmıstı sonra devlet amerikaya gönderdi şimdi orda okuyor.ama dediğin gibi o kadar zeki olmak zor hem çocuk hemde bizim için.ben kendi ıq mu ölçtürmüştüm.123 çıkmıştı.dahi olmak için sanırım 130 ve üstü olmak gerekiyormuş.yani sadece zekimişim.belki kızımda bana çekmiştir diye düşünüyorum ben.bakalım doktor sadece düzenli besleyin ve oyun oynayın dedi.üstüne hiç düşmeyin dedi.inşallah seninde dediğin gibi sadece çok zekidir yani kendini kurtarsın bu kadarı yeter bencede.yoksa özel eğitim kurumları falan varmış galiba bu konuda.rehabilitasyondan bahsetti doktor ama şimdilik pek önemsemedim.hele şu testi bir yaptıralımda bakarız artık hakkında ne hayırlıysa Allah onu versin kuzuma inşallah

canım acaba bu testi biz bulamazmıyız yani içeriği nasıl birşey acaba?2 yaşındaki çocuğun testi nasıl olurki çok merak ediyorum

birde acaba bu küçük yaşlardaki testler zeka geriliği tespiti için olmasın?mesela otizm falan gibi hastalıkları anlamak için erken teşhis amaçlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…