2008 Ekim Anneleri

slm..
kurban kesenlerin kurbanlarını Allah kabul etsin biz bu seneyi es geçiyoruzilk defa kesemyecez annemler gelecekler burda kesecekler kurbanlarını bayramda hep beraber olacaz işallah
maviş hoşgeldin canım maşşalah berile boy kilo güzel:))
tuvalet eğitimini ben ve ayşe başarıyla tamamladık biz ramazanda öğrendik tam anlamıyla halletmemiz 1 ayı buldu ama şu anda çok rahatız vala ben öyle kendini falan bekleyemezdim pek inandırıcı gelmyor o tür bilgiler doğal yolla öğretmeyi düşünüyorsuız altını bağlamayacaksınız 2 günde söyler zaten hazır emici bezler çocukları tembelliğe alıştırıyor ıslaklığı anlamıyorlar
beyza zaten hiiç sevmedi bezlenmekten nefret ediyordu her seferinde harp yaşıyorduk kurtuldukk

maviş cnm iyi yönlerinden bak vanda para biiktirirsiniz :)
kızının maşallahı var cnm ben boy ve kiloyu bilmiyorum kızım doktoru sevmiyor gittiğinde kriz geçiriryor bende ölçtüremiyorum ama çevremde dilayla yaşıt çok çocuk var hepsi hemen hemen aynı belki benim kız biraz uzundur.

babamız 1 haftadır hastaydı baya kötüydü yeni atlattı. kızada grip geçti bende korktum koca gibi olmasın die hemen doktora götürdüm. ama çok şükür sadece gripmiş ve 2 günde geçti. doktora sordum dediki şuan en zor dönemi korkuyu öğreniyor çocuklar bu yaşta ve korkucaktır istemeyecektir bence biraz daha bkle. ya erken başlıyacaktın yada geç ortası olmaz. 1.5 yaş ve 2.5 yaş öneriyoruz dedi. 2 yaş sorunlu bir yaş zaten dedi bu ayları atlatın dedi.

boyu kiloyu ölçtüremedik yaa ama doktor maşallahh dedi :)
vitamin kullanma sakın dedi balık yağı kullan dedi. balık yağı vitamin değildir herkesin kulanması gerekir dedi.

sonraaaaa

ayşe gıı kurbanı en çok dilay için istiyorum valla sevabından çok kızım et esin die istiyom ne yalan diyim. çevredeki etlere güvenemiyom çünkü

yok canım ne biriktirmesi:)tek maaşla bir de çocuğun masrafları.bide geçen sene araba aldık hepsini ödeyemedik birazınıda kredi çektik onu ödüyoruz

bu arada doktora falan kalsa bizde boy kilo ölçtüremeyiz dağ başında.ben evde kendim ölçüyorum her ay.baskülde var tartıyorum kendim.vitamin şimdiye kadar bende kullanmadım.geçenlerde seven seas balık yağı aldık birde memleketten polen getirmiştim bazen sütünün içine 1 çay kaşığı koyuyyorum içiriyorum.onun çok faydası oluyor berile:)

selam kızlar nasılsınız.ben daha bayram temizliği falan bişey yapmadım. Bizim bayramlar zaten çok yorucu olur eşimin tarafına gidicez ordanda anneme sonra eve dönücez.Yasemin keşke yakın olsaydık her iki tarafada bende evde oturabilseydim.Çok özenirim.Bizim bayramlarımız bavulla,araba tepesinde, yorgunlukla geçiyo.Tatil bitsede eve dönsem diye bakıyorum.
Biz bu sene kurbanı eşimin orda küçük baş keseriz en kötü diyoduk.bende koyun eti sevmem. Sonra eşimin işten tanıdığı bi abi pakistana gidiyomuş. Kurbanları kesip oraya götüreceklermiş. Güvenilir biri ve kendileri gidecekmiş.öyle olunca arda kaldık.Bizde pakistana göndermeye karar verdik.Allah kabul etsin.İki tanede kesemeyiz şuan.Evin ödemeleri başladı bu ay.

Bu arada Yiğit artık sohbet modunda.rahat rahat konuşuyo.Çok tuhafıma gidiyo bazen.soruyorum cevap veriyo.Kendiliğinden bişeyler söylüyo falan .Çok güzel.

leyla cnm o tavalar çok güzel :) ama çok pahalı die ben almadım tefalde var çok hoş ben çok beğeniyorum hele et sote nam nama nammm harika oluyor bence al.

sohbet bizde ediyoruz şimdi bugün benim doğumgünüm die şarkı sölüyor :)) baby tvden öğrenmiş. anne montumu çıkar şunu yap bunu yap. 4-5 kelimelik cümleler kuruyor.
birde naber dilay dediğimizde iyi diyordu şimdi iyiyim diyor. ekleri söylemeye başladı.
dünde öküzzzz baba diyor :) eşimle sohbet ediyorduk hediyeden konu açıldı dedi bu senede bişi yokk bende dedim çok öküzsün hayatım ne zaman kibarlaşcan dedim çocuk duymuş şimdi öküzzz baba öküzz baba :n

maviş arabanız hayırlı olsun cnm evdeki ölçümler çok sağlıklı olmuyor yaa

eşinin terfisi hayırlı olsun.
nurun sacını 4 kere kestirdik biz.şuan baya uzun.ama bayramda tekrar kestircem
sıfıra bende vurdurmadım

boyu şuan 89 cm kilosuda 12.5 gidişati normal şimdilik çok şükür.aslında video yüklemeyi bilsem sayfaya ekleyebilirim yeni halini ama bilmiyorum.aranızda bilen varsa yazsın bir deneyim:)

maşallah berile.nur 2 ay önce 11 kiloydu boyu 91 di.şuan kac bilmiyorum.
video yüklemeyi bi ara yazarım

nur ve beyza bezden kurtuldu maşallahh.10 günde ögrendiler.
tam anlamıyla ögrenmeleri 1 ayı buldu nisanurun da dedigi gibi
nurda 1,5 yaşından sonra kakayı wc ye yapmaya başladı.çiş egitimine 23 aylıken başladım.
şuan avm ye giderken baglıyorum ordaki wcleri kullanmasın diye.
bi ara gece de baglamıyordum kendim kalkıyordum 2 kez çiş yaptırıyordum ama bi kac kez uyanamadım altına yapmış dötü buz gibi olmuştu.hasta olur diye gecede baglıyorumm şuan
ama bazen anne çiş diye uyanıyor,bazende kuru kalkıyorr.darısı size olsun.

listeyi güncellemiyoruz artık.kacıncı sayfada kaldı bilmiyorum.

yok canım ne biriktirmesi:)tek maaşla bir de çocuğun masrafları.bide geçen sene araba aldık hepsini ödeyemedik birazınıda kredi çektik onu ödüyoruz

arabanız hayırlı olsun.sende kullanabiliyormusun?ev alacaktınız ne oldu?

ben 1 aydır immuzinc kullanıyorum bagışıklık için.cok faydasını gördüm gecen yıl hasta olmadı.inşallah bu yılda olmaz.
balık yagı olarakta carlson marka kullanıyorum.içinde birtek balık yagı var ekstra vitamin yok.

aynen bende katılıyorum sana cnm.cocugun da hazır olması lazım tabiki ,ama asıl iş anneye düşüyor.cok sabırlı olmak lazım.anne ögretmeyince cocuk nerden bilsin wc ye çiş kaka yapılacagını.
2 yıldır alışgınlar beze yapmaya ,bu alışşkanlıgından kendi başlarına vazgecmeleri cok zor.bizim yönlendirmemiz lazım ilk başta.

gecmiş olsun cnm.balık yagı konuusunda doktorunla hemfikirmişizz:)
immuzincide sorsaydınn kullanayımmı diye.o da vitamin degil.
bence dilaya kullanmalısın yasemin.30 kere söledim halaa bildigini okuyon, cocugu hasta ediyon:))

kurbanın eti konusunda haklıısn.ben 2 yıldır kurban eti yediriyorum nura.dışardan et yemedi daha.bu yıl koyun kesseydik annemden alcaktım nurun etini.

leylaa nerelerdesin sen.niye girmiyon artık
eşinin ayagı nasıl oldu?
pakistana göndermekle cok iyi düşünmüşsünüz.Allah kabul etsin.

Bu arada Yiğit artık sohbet modunda.rahat rahat konuşuyo.Çok tuhafıma gidiyo bazen.soruyorum cevap veriyo.Kendiliğinden bişeyler söylüyo falan .Çok güzel.

maşallahhh yigite

Bide çok alakasız olacak ama döküm tencere tava kullanan varmı.memnunmusunuz.

ben tefal kullanıyorum cok memnunum.dedigin markayı bilmiyorum

dilayın dogumgününü yaptınmıı???
maşallah dilayaa da

geçen yıl domuz gribi söylentilerinden sonra bizde imuneks veriyorduk bağışıklığını desteklesin diye.bu senede seven seas önerdi doktor onu veriyoruz.aslında şimdiye kadar hep doğal besleme taraftarıydım.ama bu yıl burda balık bulmada zorlandık bizde balık yağı aldık.

senin kız berilden uzunmuş maaşallahfiziksel gelişimi iyi gidiyor belliki.dil ve zihinsel gelişimi nasıl ?duyduğum kadarıyla bir gelişimi artarken diğeri yavaşlarmış bu doğrumu acaba?

beril 1,5 yaşında konuşmaya başladı (yani normal konuşmaya)zaten 1 yaşında çoğu kelimeleri söylüyordu.şarkı söylüyor masal anlatıyor çenesi çok düşük:)sayıları biliyor 50 ye kadar sayabiliyor.10 a kadarlık kısmını şekil olarakta biliyor.yani kitapta bu kaç deyince söylüyor.parmakla gösterincede biliyor kaç olduğunu.birde a ve e harfini biliyor.

birde çok enteresan bişey keşfettim yazıları tanıyor sanki.mesela izlediği proğramların nasıl yazıldığını biliyorya alt yazı olarak az sonra mesela cailou yazıyor bana ''a bak şimdi kayu başlıcak diyor'sonra normalde ultra prima kullanıyorduk.bu kez eşim bulamamıs molfix almış.bezlerken temiz bezi eline almış bak burda molfix yazıyor bu ultra prima değil diyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…