2008 Ekim Anneleri

ben geldimmm..ama kimse kalmamışş

yavruuumm hayatım hoşgeldinnnismni görünce 2 sene önceye gittim yaaa çook mutlu oldum hayatımgrubumuzun ninesi akıl hocamızdın yaa çok özlemişim gerçekten eski bi dostumu görmüş gibim oldum
bizim kızlar facede grup açtı 30 kişi fala oradayız eskilerden zeynep ve ben yazıyoz buraya istersen oraya gel bitenem

maşşallah yiğit alp miydi yanlış hatırlamıyorum dimi?amma emzirmişin yav benimki 17 aylıkta bıraktı eskilerden girayın annesi zeynepözdil emziriyo hala herkes kesti o olayı
kuzum iyi çok şükür büyüyor bu ara salya sümük dolanıyor etrafta azcık üşütmüş
destina zülal nasıl okulu nasıl gidiyor kardeşiyle arası nasıl
ayy o kadar konuşacak şey varki seninle
tekrar geldiğine çook sevindim arkadaşım

geçmiş olsun leylacım döküm tavaları ben tv de görmüştüm çok güzel ve sağlıklı görünüyordu pahalı gelmişit biraz ama uzun vadede düşününce karlı çıkarsın tabi

senin kız berilden uzunmuş maaşallahfiziksel gelişimi iyi gidiyor belliki.dil ve zihinsel gelişimi nasıl ?duyduğum kadarıyla bir gelişimi artarken diğeri yavaşlarmış bu doğrumu acaba?

beyzanın boyu 95 çıktı geçen aybi araştırmaya göre 2 yaşındaki çocuğun boyunu ikiyle çarparsan ilerdeki boyu çıkıuyormuş buna göre benim kız 1.90 olacak bakalım sağlıklı olsunlar da bi de kemik ağırlığı fazlaymış 17 kiloyuz ama her gören o kadar göstermiyor diyor gayet güzel fiziği var ancak kucağa alıdğım zaman göçüyorum artık

maşşalah berile gerçekten iyi görünüyor zeka durumu Allah esirgesin
bu hafta sonu rehberlik öğretmeni bi arkadaşa oturmaya gittik sık sık görüşüyoruz kadın kızımı gözlemlemiş bana dediki zeka testlerini aradım geçen gün beyzaya test yapacam haberin olsun ama bulamamış bulunca yapacam kaçamazsınız. açıkcası ben istemiyorum zeka testleri tam güvenilir değil kızım üstün zekalı çıkarsa nolacak ben öyle bi hayal kurmuyorum açıkcası ama üstün zkalı olduğunu da düşünmüyorum beyzanın algıları doğduğundan beri çooook açıktı en ufak sese dönüp bakardı şimdi aynı anda kitabını okurken tv de söylenen şeye tepki verip bana da cevap verebiliyor çok dikkatli her şeyi öğreniyor mıknatıslı alfebemiz var buzdolabına yapıştırdık geçen hafta ben bi kaç harfi takarken söyledim onları hemen öğrendi ama yanlış yapmışım 2 gün sonra eniştem geldi eve sınıf öğretmeni kendisi sakın öğretme yanlış öğretirsin düzeltmesi zor olur okulda sıkıntı yaşarsınız dedi şimdki öğretme metotları çok farklı m harfine me demiyorlarmış mm diyorlarmış mesela

beyza da 20ye kadar sayıyor ama ben çok uğraşmıyorum ilerde sıkılabilir herşeyin bi yaşı sırası var şimdiki çocuklar uyarıcı fazla olduğundan çok çabuk öğreniyorlar anasınıfı öğretmeni arkadaşımın sınıfında okumayı bilmeyen çok az çocuk vardı
bi tanıdığımın çocuğu da aynı beril gibiydi 2 yaşına çoğu markayı biliyıordu yazılış şeklinden beko diyordu mesela yada bi dersane adını söylüyordu çocuğa üstün zekalı teşhisi konmuştu
beyza bi yazı gördüğünde abc diyor sayı görürse saymaya başlıyor:))

ben geldimmm..ama kimse kalmamışş

canım destinacım nasılsın nerelerdesin yaa.yazın sizin oralara geldim ama sen epey uzun zamandır gelmediğin için haberleşme imkanımız olamadıkuzuların nasıl iyilermi.biz emme olayına full devam ediyoruz bayramdan sonra kesicem inşallah.nisanur yazmış hepimiz facede grubumuz var oradayız sadece ikimiz takıkıyoruz işte facede bekleriz istersen özelden facemizi veririz öpüyoruz sizi:98:

kızlar açıkçası önceleri herşeyi öğrenmesi hoşuma gidiyordu yani geçen sene.ama bu sene tedirgin olmaya başladım hele buraya yazdıktan sonra dahada tedirginlik yaşıyorum.zaten sayı saymayı önce kendi öğrenmiş biz öğretmedik.oda şöyle aldu geçen yıl spor yapıyordum mekik çekerken bir yandan sayıyordum birde baktım bizimki benden önce söylüyor çok şaşırdım 10 a kadar net saydı.sonra bu durum benim hoşuma gitti 50 ye kadar öğrettim.ama doğrumu yaptım bilmiyorum.seninde dediğin gibi algı açık olunca hemen öğreniyor.harflerin söylenişine göre öğretmek yanlışmış onun için ben sadece seslileri öğretim dedim ve a ve e harfini öğretmiştim sonra doktor sakın üstüne düşmeyin çocukta psikolojik problemler olabilir deyince bende korktum şimdi hiiiiç birşeycik öğretme çabam yok.kendi ne öğrenirse o kadar:)ben sadece beslenmesine dikkat edip oyun şarkı dans vb. şeyler yapıyorum.bu arada maşallah beyzaya ya ablamın kızı bizimkilerden 1 yaş büyük o bile 95 cm:)beril sanırım bana çekecek ben minyonum malesef.babamız 183 ama ben 160larda inşallah ikimizin ortasını bulurda 170ler de çok ideal kadın boyunda olur.ama her defasındada dediğim gibi önce sağlık sonra fizik ve zeka.Allah hepimizin çocuklarına hayırlı gelecek nasip etsin inşallah.

hoş buldukk..canım benim bi istanbul bi ayvalık evimde oturamadımki neti tekrar bağlatemm..allahtan kız bu sene okula başladıda artık ful evdeyiz...canım özelde bi ara okudum mesajını ama çok geçmişti..bu yazda gelirsen beklerim valla girayınla yiğitcim oynasınlar...hee öölee face book mess book karıştırmayın benim herüff kızıyo..iki çoçukla beni boşattırmayın bu yaşta

destoşum bu yıl okula başladı valla birlikte okuyup yazıyoruzzççELA LALE EL ELE..
Yiğit efeydi nisacımm..valla öyle zor bıraktırdımkii..hala atletle falan yakalayınca aradan çıkartıp yapışıyoo..
celen de ordamı gıı söyleyin gelsin :özledim ensesine vurmayıı..

canımcım zeka testleri tek yönlü diildir zaten şimdi vaktim yok ama biara sana linki veririm 6 aylık bebeklere bile yapıyolarmışş ..ama tamamen şahsi kanaatim bence senin kız biraz çobuk öğreniyordurr..sen biraz daha bekle..gözlemmle bu arada herkesede anlatma nazar değmesin kuzuna

hee o da var tabi cemreyi bi gör maşşalah oğlan anaları paylaşamıyor 2.yi doğuran bilem var:))kız gel yavrım herifin haberi olmaz orda güzel güzel yad edelim eski günleri fotolara neyim bakarsın celen gelmez yavrım onun gıcığı var artık u mahalleye

hamiyettcim banada öğretmenlr öle diyor bende sordum da hatta diyorlrki eline kalem verme yanlış tumayı öğreniyorlarmış sonra çocuk doğru ttutmakta zorlanıyormuş
dilayda ne dersem kapıyor 10 ar 10 ar sayıyor 100 e kadar birde 10 a kadar sayıyor ben bırakım öğretmicem.
a b c kalmış değişik seslerle öğretiyorlar el yazısı var çocuklar zorlanıyormuş yanlış eğitimden dolayı.

destina sen ne mezunusun?
çoklu zekayı biliyorsun eğitimcimisin? yada ayşe 2 çok araştıran bir tip misin :)
sayfada da ayşe var genelde ona sorarız merak etiklerimizi sanırım diğer kızlar arasında da akıl hocası sendin.

valla 7 senedir(ki evli olduğum yıl sayısı kadar)işletme okuyorum 3.sınıfım halennn..
araştımaktan..etrafımdakilerden biliyoz bişiyler işte..akıl hocalığı falan latife ediyolarr.. kendi aklım bana yetmişmiki başkesine faydası olsunn

kız süyle onlara cemre benimm gelinimm oğlumla bastırmayın facenizi buukunuzu...
niye küskii ne oldu

kız süyle onlara cemre benimm gelinimm oğlumla bastırmayın facenizi buukunuzu...
niye küskii ne oldu
valla gelini boş bırakmıycaktın sen de ayrıntı yok söylemiycem kimseye geldiğin gün sürpriizzzz dersin:)
celen bu sayfa yeniden açılınca editör temiz annelere temiz başlıklar diye yazınca bozuldu baya biz kirli miydik diye:)açıkcası ben de bozuldum ama tutamıyorum kendimi buraya yazmaktan alıkolaymıyom:)
annannemizdin ya sen bizim celen ne derdi annanem kılıklı karıı
destina hamileliğimiz boyunca ıhh desek yardımımıza koşardı sayfayı her sabah o açardı yoklama alırdı hepimiz geç kalacaz diye uyanır uyanmaz çay demlenene kadar p.c başında olurduk
geçen gün aklıma geldin destina domates sosu yapmıştık hepimiz hamile hamile o sene benim gazımla senin herif ertesi günü açıp pilavlar makarnalar yapmıştı onlarla elime alınca bi kavanoz domatesi sizin domates soslu makarna aklıma geldi
haa bu arada bazen de çakıltaşımın çiçeklerii aklıma düşüyor halen suluyodur dimi

kız valla ne güzel yapmıştım konserveleri o oldu zaten bida yapadummm..bak hatırlattın gene sinirlendim herüfe dolapta taze domates var sen onları soymaya üşen.1 haftada bitirdi domateslerimi
sen malatyadan taşınınca üst kat komşularındanda oldun tabiiaklın fikrin çiçekte kalmış noldu suluyamıyonmu
en son hatırladığım bızdıkcan hamileydi ikinciye.neyi oldu başka kim doğurdu kızım bu ne hızz..valla gaz vermeyin bana doğururum 3.yüü

Selam kızlar.
yasemin yanlış alçı değil hayatım baş parmağıyla yanındaki parmağı dahil diğer üçünü dışarıda bırakarak bileğe kadar alçıya almışlardı.O dışarda bıraktıklarından biride kırıkmış meğer.başparmak zaten kırıktı.Şimdi o ağrı yapıyo biraz.Ama 1 haftadır bi diş ağrısı var ayağa sıra kalmıyo cmrtesi gidecek doktora.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…