2008 Ekim Anneleri

leylaa naberr.nezaman cıkıyonuz yolaa
eşin içinde gecmiş olsun.diş agrısı kabir azabı gibidir derlerr

Zeka konusunda benim düşüncem.Çocuklarımız şimdi her gördüklerini algılayabilen ve bizden kat kat fazla bi hafızaya sahip.Fotokopi makinesi gibi.Ve çok iyi gözlemlerler. Çocuğa hangi konuda bişey gösterirseniz kapması çok kolay oluyo. Mesela babanemiz çok siler Yiğit onunlayken bi yere bişey dökülsün hemen mendil alır silmeye başlar.Ananemizin kulakları ağırdır.Zil çalınca anane kapı çalıyo der.Biliyo çünkü duymadığını.Geçenlerde komşu bi abimiz vardı kapıyı çaldı.Yiğit daha kapıyı açmadan Mehmet geldi dedi.Düşündüm nerden anladığını Öksürür gibi boğazını temizlemiş adam.ama ben duymadım bile.O duymuş mesela.Ama her çocuğun gelişimi, ortamına , yönlendirilmesine, huyuna, imkanlarına göre farklı oluyo.Tabi bunlar nacizane benim düşüncelerim.

Şimdi artık bizim zamanımız gibi de değil çok fazla imkan var.yeni nesil çoğu çocuğun bizim o zamanlarımıza göre daha bilinçli olduğunu düşünüyorum.Biz çocuklar hakkında düşünürken elimizde olmadan alıştığımız seviyeye göre kıyaslıyoruz.Önemli olan kendi döneminin çocuklarının arasında nasıl olduğu.Ve ilerisi çünkü ben küçükken çok zeki denilipte belli bi yaştan sonra vasat altı olan çok arkadaşımı gördüm.Mesela bende okumayı 3-4 yaşında öğrenmişim.tv den öğrenmişim. O zaman tek kanal tv de bi o varmış bakabileceğim.Çok bakınca annemde defter kalem vermiş.Her akşam saatini beklermişim.Gerçektende okula başlamadan günlük gazete alırdı babam bana ve okurdum.Ama normal bi çocuktum.İlkokulda çok iyiydim orta sona doğru herkesle eşitlendim.Üniversiteyi zor kazandım.Mühendisliğe yüksek okuldan dikey geçiş yaptım.Şimdi düşünürsen 100 kişide 2 kişi kazanıyodu o sınavı.Be kazandım ama çok zeki olsaydım üniversite sınavlarında 2 yıllık kazanmazdım.Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.
En azından çocuklarımız zekiyse bile zekalarını kullanabilmeyi öğretebilmemiz gerek.

Sağol canım seninde bayramın kutlu olsun.Herkesin bayramı kutlu olsun kızlar kocalarınıza bıdıklarınıza selam söyleyin çok çok.
Ayşe kurbandan bizede et getireceklermiş.Adam ne kadar istyosunuz diye aramış Eşimde istemiyoruz biz pakistana gitsin hepsi demiş adamda olmaz öyle kurban eti eve girmeden bende kendime alıcam sizede getireyim en azında tadımlık demiş.Adam iyi niyetliymiş.Hoşuma gitti.Herşeyi adabına uygun yapmaya çalışmaları.

leylacım gerçekten iyi niyetli biriymiş Allah kabul etsin canım
destinacım bızdıkcan doğurmuştur 2. kızı şubatta doğuracaktı onunla iletişim bitti malasef
almanyada güler var ama nicki hatırlayamadım burdaki kızının adı yağmur onun da 2. kızı doğdu geçen haftalarda ama grupta i kıpırdanma var artık 2.ler isteniyor:)
senin 2 çocukla nasıl gidiyor zorlandın mı baya?

maşallah demek destin okula başladı allah zihin açıklığı versin kuzuma.yiğit nasıl benimki yaramaz valla koltuk tepelerinden aşağı inmiyoruz.valla bizde çok konuştuk kızlarla burası için ama hiçbiri girmiyo artık.mehtap çok kırgın,nesrin öyle.ibolya işe başladı çalışıyo daha doğrusu hatunların çoğu çalışıyo.mehtap ta başladı öğretmenlik yapıyo.phatos hostes olarak eski işine geri döndü falan filan işte.ama herkes facede devam ediyo mutlaka takılıyoruz oradaki sohbet buradan farklı malum kapalı grup.ama buranın yeri her zaman için çok farklıydı benim için ben sık olmasada uğruyorum.kendine ve kuzularına çok iyi bak biz yarın yolcuyuz Ankaraya gidiyoruz şimdiden HERKESE İYİ BAYRAMLAR:80:

özele adresi at benim gelim bi karıştırım ortaliği

slm kızlar. leyla cnm kurbanını bağışladığında tadımık e geiyor. siilahlı kuvvetleri, lösemilii derneği, kızılay bağış yapan ark vardıhepsine geldi.

ayrıca meslek yüksek okulunu kazanman senin zeki olmadığını göstermes performansın iyi değilmiş 3 saatlik sınavla zeka ölçülmez. okuldaki başarıda gerek anlamda zekayı göstermez.
ama biz türk milleti olarak çocuk matematikte iyiyse tamam o çocuk başarılıdır zekidir hemen damgayı yapıştırırız.
yavrularımız çok çok zeki olmasa da olur güzel yerlere gelsin yeter.
bugün öğrt odasında oo sohbet vardı veliler yarış atı olarak görüyor çocuklarını bizde şimdiden öyle olmayalımy yaff sayıları öğretmek, okuma yazma öğretmek çok erken gerek yok

iyi yolculuklAR zeynepcim. hayırlı bayramlar.

yaff eskiye takılı kalmayın şimdiki zamana bakın gelin buraya sohbet edek :)

valla ne yalan söyliyim hamile olduğumu öğrendiğimde ağlamıştım..kızım çok yaramazdı çünkü nasıl bakıcam ikisine ya buda yaramaz olursa diye ama allah halime acıdı çok uslu oğluşumelinde bi tane araba sabahtan akşama kadar onu sürüyo.ne versem yiyootek sıkıntım bensiz asla durmuyo..babasıyla bakkala bile gitmityo.mutfağı topluyasam mutfakta oynuyo ütü yapıyosam salonda odaları toplarken yanımda tuvalete bile bırakmıyoo ama napim..okadarıda olsun oğlanlarr anacıı

maşallahh destina.
2 çocuğun var sanırım diğeri kaç yaşında??
sen nerde oturuyorsun? adın ne :) yarışmacı arkadaşlara başarılar

Yasemin teşekkür ederim hayatım benimde demek istediğim tam olarak buydu.Akıllı mı yada zekimi diye düşünebiliriz ama ileri zekalımı demek kolay değil diye biliyorum.Albert einstein geç konuşan ve içine kapanık bi çocukmuş.okulu hiç sevmezmiş.Amcasının ona verdiği pusulayla açılmış.Zaten Allahım herşeyini kararında versin.Fazlasıda zarar.
Benim akıllı oğlum bu akşam ben eve gelince bana arkası dönük anne kaka dedi.Aaa dedim koş hemen yapalım bi önünü döndüyse eşofmanı ıslak e dedim bezi yokmu bunun.E vardı dedi babanesi.Benim haydut kendi kendine bezi çıkarmış.ama eşofmanın içinde bez.öle yapmış çişini.Kabızmış keçi boku kadar bitane de kondurmuş.Zamanı geliyomu ne Hiç çıkartmazdı bezini.Şimdi ben ne yapayım evdede yokum ki olsam deniycem ama kışda geldi.

Yok Yasemin tadımlık gelmiyorda biz pakistana gidecek diye istemedik.Yapıyoruz bi hayır tam olsun bari dedik.

leylaa bence yigitin wc egitimi zamanı gelmiş cnm.
hatırlarsan nurda bezini kendi cıkarmaya başlayınca ben hemen wc egitimine başlamıştım ve sonuc başarılı olmuştuuu
sende yavaştan başlasan iyi olur dicem ama hem calışıyorsun hemde bayram tatilinde evde olmıcanızz.buna bi çözüm bulmak lazımm.
kaynana yada annen beceremezmi bu egitimi ya.

ayrıca okudugu egitimle zekanın hiç alakası yok bana görede.
mesela kuzenim lise 1 den sonra dersaneye gitti,son yıl özel dersler aldı buna ragmen kazanamadı ilk yıl
sonraki yıl yine dersane + özel dersler aldı iteleye kakalıya güzel bi ünv.de matematik bölümünü kazandı
ama okulu 8 yılda bitirebildi:))
düşün kendinden küçük kardeşi ondan önce mezun oldu okuldan.
yani ünv egitimi almayan birine o kadar imkan verilse o da kazanır.ama matematik mezunuyum dendigi zaman hemen insanlar bu cok zeki biridir diye düşünür ama alakası yokkkk
ben 1 yıl dersaneye gittim.o yııl kazanamadım.aklım bi karış havadaydı.öle ders filan calışmazdım
ertesi yıl kendim evde hazırlandım kazandımm üniversteyi
tekrar dersaneye gidip özel ders alsam eminimki süper yerleri kazanırdım.ama ozaman baba parasına güvendik üstünde durmadık.yeterki kazanıyımda nere olursa olsun dedim:))

leyla cnm bana doktor baharı bekle dedi.
bez çok dolu olunca dilayda istemiyor bende üstüne düşmüyorum bende kararsızım napsam die düşünüyorum.
doktor ve rehberlik öğrtmeni bekle dedi gece gündüz aynı anda çıkart ve hiç bir zamanda bağlama dedi.
o yüzden iyice konuşsun kaslar gelişsin dedi.
gece bizim bez hala dolu oluyor bende cesaret edemiyorum.

allah kabul etsin cnm kurbanınızı.

kavak yellerini izleyen vamı bitsede yatsam yaaa çok seviyorum o diziyi efe bulundu yupppiiiiiiiiii :)))
izlediğim kavak yelleri,aşk ve ceza , yaprak dökümü o kdarrrrrrr

ayşe nerdesin bacım bittimi temizlik?
dolaplarım geldi ama kapağının ray sistemini yanlış yapmışlar gönderdim geri bayram sonuna kaldı ama dolap içi burda dış kapağı yok.

ben kızımın normal gelişiminde gitmesini isterim.yaşıtlarıyla oynarkenn sıkılmasını degil mutlu olmasını isterim
onlardan gelişim olarak önde olup kendinden büyük cocuklarla oynamasını istemem acıkcası.yaşının gerektirdigi şeyleri yapsın.fazlasına gerek yok

yada cok zeki diye ilk okulda sınıf atlayıp kendinden büyük cocuklarla aynı sınıfı paylaşıp ezilmesin.benim gibi babası gibi basamakları birer birer cıksınn:))

aaaaaaaaa kavak yellerini unuttum ben yaaaaaaaaaaa
cokta heyecanlıydıı bu bölümüü pöffff

yasminde bende aşk ve ceza ,kavak yelleri,yaprak dökümünü izliyomm.hee bide geniş aileeee.ulviye hastayım bu arada:))))

gecen bölümde zeynep aglıyordu gözyaşını silmesi için orkidd vermeye kalkmıştı süper emici diyee hahahah.ay bayılıyorummm.kocamla izlerkenn yıkılıyoruz gülmektenn:)

ayşe benim bahsettiğim kız dilaydna büyük olan öyl yaşıtları ona anlamsız geliyor sıkılıyor istemiyor. ve çok asileşiyor annesine bişi soruyor yanı alamıyor yada istediği yanıt değil büyük insan gibi çocuk çok huysuz oluyor. kız sabiha keskin paktunadan randevu aldı ne yapcam etcem die akıl alcak kızını götürcek.
zor valla.
ben zeki olsun isterim iyi yerlere gelsin ama üstün zekalı olmaz soru sordu ne cvp vercem ben ona :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…