valla yatın kalkın halinize şükredin arkadaşlar benim durumum hepinizden kötü.bekarken ekonomik sebplerle hep çalışmak zorunda kal okutan bir baban olmasın evlen dağ başında gençliğini bitir
artık sinir ilaçları kullanmaya bile başladım.geçmişe yönelik o kadar ahım varki kızlar.mesela siz ne doktor olması kendini yormasın demişsiniz.gel birde bana sor o kadar istiyorumki kızımın çok iyi eğitim almasını nasıl anlatim bu duyguyu bilemiyorum.birde sadece bende de değil 2 ablamdada aynı psikolojik problem var.büyük olan psikologla bile konuştu çocuklarının aşırı üstüne düşüyor diye diğer ablamında bu yıl okula başlayan bir oğlu var çocuk okumayı beceremeyince oturup ağlamış ya düşünün bizim durumumuzu.normal olan tabiki sizinkisi keşke bende öyle olabilsem ama insanın elinde değil inanın kızım benim yerimede okusun istiyorum inşallah o başarılı olurda belki benim bu yaram daha fazla sızlamaz.neyse çok konuştum ben galiba ama içimi bir şekilde dökmeye çok ihtiyacım vardı kusura bakmayın.
maviş herşey kariyer yada para degildir.huzurlu bi aile ve cocuk benim için daha önemli
kıızmında ilerde hem para kazanıp hemde ailesinee vakit ayırabilecegi bi meselginin olmasını isterimm
ögretmenlikk ve eczacılık meslekleri tam bi kadına göre meslekler bence.hem kazancları yeeterli hemde rahat mesleklerr.toplum tarafındada saygı suyulannn meslek bunlarr
doktor 2 arkadaşım var 30 yaşındalar hala evlenemediler.niye evlenmiyonuz diyom biz kariyer yapcaz diyorlar.bakalım 5-10 yıl sonra kariyerleri olunca ne halt yiceklerrr.
ne cocuk var ne kocaa böle hayat olurmu???
önemli olann herşeyii yaşayabilmek.sadece bi tarafa odaklanıp ,tek taraflı başarı olmamalıı
iyi bi eş,iyi anne ve işkadını/evhanımı olabilmek asılll kariyerrr
seni anlıyorum içine uhde kalmış ünv de okuyamamakk.ozamanki şartlardan dolayııı okuyamamışsın,imkan verilse mutlaka okurdunn bunun da bilincindesin.
aynı şeyi kıızn yaşamasın diye üstünde cok duryorsun haklı olarak.ama cok ta sıkmamak üstüne düşmemek lazım.cidden ters teperr.
sen yapman gerekenleri yap gerisini kızınaa bırakk,ona güvenn.
sanki bizim annemiz babamızz bizle cokmu ilgilendii.valla herşeyimizi kendimiz yaptıkk.babamın yaptıgı tek şey maddi destektii
annem desen ilkokul mezunu ne faydası olcak bize okul dersleri konusundaa.ama diger emekleriii tartılmaz tabikii.
3 kardeşiz ve üçümüzde ve herşeye ragmen iyi kötü ünv okudukk.
cocuklarının sütüne cok düşen amacmın eşleri var onların cocukları lise mezunu hepp.
bizim sülalede bi biz okuduk bizim kuşakta:)bide amcamın kızı ögretmen oldu .digerleri hep lise.kolejde okumalarına ragmenn!!!