2008 Ekim Anneleri

maviş ne diyon cnm yaa 500 yakıtmı olurmuş. ben valla her sene ekim başında yakarım mayıs ayına kadr en fazlada 400 ödedim. gece gündüz kapanmaz. su desen şarıl şarıl sıcak su akar.
çok ödüyormuşsunuz. arkadaşlarda cizrede 7 senedir eşi ordaymış kendide 5 senedir orda ev aldılar araba aldılar. tek maaşla. para biriktirmek için kalıyorlar.

destina sanada hayırlı bayramlar
 
valla öyle canım ya afedersin ama kazığın kralını yiyoz burda biz!hem öyle sıcak su falanda yok sadece kalorifer parası 500:)birde kapıcı salağı var hiçbir zaman apartmanda durmaz sadece akşam gelir çöpleri toplar bide kalorifere kömürü atar çeker gider.bide daire başı ayda 70 tl alır mikrop adam!valla biz mersinde olsak daha çok biriktiririz.ayda 300-350 tl güzel bir daire çok rahat buluruz orda.hem orda eşim branşı gereği ek işte yapabilir.kaç tane arkadaşı beden eğitimine öğrenci hazırlıyor devletin verdiği paraya gülüyor.ama eşimin burda öyle bir imkanı yok maalesef burdakiler yiyecek ekmeği zor buluyor yok bide özel ders alsınlar.
 
kim varrrrr???? tatil modundan çıkamadınızmı kızlar?
biz eşimin memleketine gittik geldik 3.gün gittik 4. gün döndük. siteden bir öğretmen arkadaşta geldi bizimle oda kardeşine gitti. giderken yolculuk güzeldi onun kızıda var dilayla arkadaşlık kurdu ama dönüş felaketti. trafik vardı. saancadan izmite kadar kıdım kıdım ilerlerdik. izmitte bir arkadaş vardı ona uğradık 2-3 saat oturduk dilayın uyku saati tekrar yola koyulduk. kız leyla sen kaynanada olmasaydın sana gelcektim tanrı misafiri :)
allahtan eşimin arkadaşıda izmitte de orda oturduk trafikten yırrtık dilayda çok mutlu oldu kızları vardı 2 tane güzel oynadılar.
gelirkende uyudu arabada sorun olmadı.
ben dansöz asena gibi dolandım incecik saten bir bluzla içimde bişi yok havanın güzelliğine aldandım şimdi ciğerlrim ağrıyor yaa öksürük yok ama kırgınım resmen nefes alırken cigerlerim ağrıyor
sizde ne var ne yok?
 
ayşee bacım sen yoğunsun sanırsam sesin soluğun kesildi. bayram nasıldı. harçlık topladı mı nur :)
gaynanaya gittinmi ne var ne yok?
o başlık ne kim nereye gaçcak açıkla bakim
 
Selammmm.Kızlar nasılsınız?herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun. Bi geçmişe bakıyım ordan burdan baktım sadece.
Yasemin Yiğitte hiç üstünü örtmüyo ben tulum giydiriyorum içim rahat yatıyorum.Sende tulum giydir.Benim şimdi kullandığım yeğenimindi.Dikilmiş ama hazır değildi.Kalın değil tam bu havalara göre.ama kış için almam lazım benimde.geçen seneki olmaz çünkü muhtemelen.Yasemin hala temizliğim bitmedi bu arada.:))
 
yasmin bi kac gün önce detaylı yazmıştım ama silinmişşş mesajlarım

yazayım tekrarr
kayınpeder,kaynım,abim ve eşim ortak kestiler kurbanı.sabah gittiler akşam geldiler.
cok temiz ve ufak parcalar halinde geldi etler.ugraştırmadı bizi yani
o akşam bizimkileri yemege cagırdımm

2.günü köye gittikk.gece tekrar eve döndük
3.günü evdeydikk dinlendikk
4.gün kaynanaya gittikk.görümcem ve eltimde vardı.gayett güzel karşıladılar ve ilgilendilerr benlee
önce onlar konuşmadan ben konuşmadım.ellerini öptüm cekildim köşeye.
belli süresonra kaynana karşıma oturdu etleri hallettinizmi kızım dedii:))) ilk kez bana kızım dedi yani.
nişanlıyken ve yeni evlendigimizde bana gelin derdiii.

eltimin 1 kızı,görümcemin 2 oglu var.ama nuru cok ayırıyor kaynana.durmadan nuruu seviyor peşinde dolanıyorr.
ama nur cok sıcak bi cocuk.zorla sevdiriyor kendini.herkesin tek tek elini öptü bayramlaştıç
kim cagırsa hemen boynuna sarılıp öpüyorduuu.hiç bana cekmemişş:)))

kaynana cok şık bi patik almış bana ,onu verdi.eve geldik sonra görümce ve eltim bizee geldilerr
o akşamda annemgil,abimgil,teyzem ve kuzenlerimm hiltona yemege gittikk:)) menü süperdii hehe
eşimlee gurur duydum o gün:) ben bu kadar beklemiyordum gercektenn güzel iş cıkarmış.
 
2.bebelerden acıldı konu
kaynana 2.leri 10 yıl sonra yapın dedi eltimle bana
bende 40 yaşımdamı dogurcam dedim.bi komşusu varmış 40 yaşında dogurmuşş onu örnek veriyor banaa.gayet normal bi yaş diyor
ben 4 bebe düşünüyomm 60 yaşımdamı dogurcam dedimm:))tam rahata ermişken tekrar bebe dogurup onla ugraşamam ben dedim.lönkkk kaldıı bişi diyemedii.
kadının maksadı belllii..bizi gözden cıkarmış 2.bebe filan yapmamızı istemiyor yani..
cokta tınn .o istedigi kadarrr konuşsunn.agustostaa hamiş haberimi alır inşallahh:)
bide 4 bebe istiyom deyince gözleri yuvasından cıkıyorduuu hahahaha
halbuki kendininde 4 bebesi var ve 1 er yaş var aralarında.kendi dogurmuş peşpeşe bize 10 yıl sonra yapın diyorr.
 
bizim gelin nura cok güzel bi canta almış.şeker ve harclık toplaması için
80 lira para topladı:)) büyüklerin elini öper öpmez hemen cantayıı acıpp uzatıyorduu :)) cok komiktii.
 
bizim gelin nura cok güzel bi canta almış.şeker ve harclık toplaması için
80 lira para topladı:)) büyüklerin elini öper öpmez hemen cantayıı acıpp uzatıyorduu :)) cok komiktii.
 
Leyla bacım benim temizliğim hiç bitmiyorki sen 1 günde bitircen hergün yer sil süpür gene pok gibi her yer.

Ayşe kaynanalar kızlarını sıkıştırır bebek konusunda ama gelinlerinin çocuk yapmasını istemez. Görümce 6 ay oldu evleneli kızı doktora götürüyor çocuğu olmuyor die banada 3 sene yapma demişti :) çok beddua etmiştim çocuğu olmaz dilay tek torunu olur die tuttumu acaba diorum kızda çok istiyor bir yandan acıyom. Ilk kez bayrama gittik ama kimse para vermedi onların tarafından birde kavurma bile koymadılar yaa kurban kesmediğimiz halde.
Dedim kaynanaya ne cimri sülalen varmış bilseydim gelmezdim dedim :) kavurma bile yiyemedik teyzelerime gitseydim daha karlıydım dedim :) işi ticarete döktüm. Kız defalarcada söledim babaannesi harçlığı hazırla kızım elini öpcek die :)
teyzem 250 tl verdi her bayram öle veriyor onu söledim :) benim 700 tl param oldu yani dilayın doğumgünü ve bayram sadece 1 teyzem ve bizimkiler verdi o kadar. Kurs paramı çıkartcaktım ya pintiler vermediler. Durumlardıda çok iyi halbuki.
önce hiç umrumda olmazdı ama şimdi diyorum açıkca eşimin görmesini sağlıyorum :) eşimde kaynana yanında dediki yasemin umduğunu bulamadı kurs parası çıkarcaktı ama :))


ayşe multitabs aldım balık yağı oda sadece balık yağıymış bakalım onu kullancam.
Benim ciğerlerim ağrıyor ya resmen üşütmüşüm öksürük grip bişi yok gögüslerim ağrıyor resmen
 
Dilay bilmiyor para olayını. Cebine koydu herkes anne bak para dedi o kadr.

Bugün tuvalete girdim anneanne, annem tuvalette dedi çok net dedi çok hoşuma gitti.
Baya baya konuşmaya başladı artık. Anne bak ateş ölç diyor :)

birde ayşe kızım olayıda bir gelişmedir seninki ancak yontuluyor demekki.
Benim kaynana bana hiç gelin demedi sen benim kızımsın dedi. Telinde de karakızım yazıyor. Doğumgünümlerimi evlilik yıldönümlerimizi kaçırmazdı ben hiç aramayınca oda bıraktı. çok kibardır o yönden. Ben ayıyım hehehhe :) bana saçma geliyor gidipte 55 yaşında kadının doğumgünün kutlamak annemin babamında kutlamam çünkü
 
Evlendiğimizden beri azcık fındık verirdi ben satınalırdım. Ama bu sefer çuvalla verdi. Kocaman bir çuval bende dağıttım baya kişiye. Eğer gelseydim sanada getircektim leyla :) hala evde koca poşet var gerçi.
Kendide kesmedi kurban ona gelen hakkı bana verdi kızım yesin taze et die. Her şeyi vermeye çalıştı çok ama çok değişti kaynım gidince yalnız kalcak kendine yer yapıyor :)
kaynımda diyorki abla ben üniversiteyi kazanınca sizde kalırım hafta sonlar bende söledim biletini alır doğru annene gönderirim çalışıyorum birde senin çamaşırınımı yıkıcam :))) kimse bişi diyemedi hehehhe
 
yasmin msn de karşılaşırsak sana kaynanatörün fotosunu yollayım:)
dev gibiii bişiii.kayınpeder yanında ciguli gibi duruyor
 
gızz teyzen nasıl 250 lira verdi yaw.cokmu zenginlerr
700 lira ii biriktirmişin valla. 450 lirada sizinkiler vermiş.şaşırdımmm

buraya yazmıştım ama silinmiş.sana et yollıcaktım abimgilden.anneme verdim termusa abimgilimn etinin yanına koy diye ama arada kaynamışş unutmuş koymayı.kuzenim istanbula gitti 1 gün sonra. ondan yollayım dedimm ama termus yoktu başka,gidene kadar et çözülür kanı akar diye yollayamadım.
ankaraya gelirsenizzz yerizz birlikte artık:)

sanada gecmiş olsunn
 
multitabsta ek vitaminlerde var ve dha - epa miktarları düşük.balık yagında önemli olan bu omega 3 asitlerin miktarlarının yüksek olması
ama yinede alman iyi olmuş
İÇERİĞİ:

Balık Yağı........... 480 mg ( 200 mg DHA + 40 mg EPA )

Vitamin C............. 30 mg

Vitamin E.............. 5 mg

Vitamin A ............. 400 mcg(1332 IU)

Folik Asit.............. 50 mcg

Vitamin D ............. 2.5 mcg(100 IU)

Vitamin B12.......... 0.7 mcg

kac ml veriyorsun?hergünmü veriyon bide

benim kullandıgım carlsonun 2.5 ml de 250 mg dha,200mg epa ,20mg ala var
günlük 5 ml versem 2 katı omega 3 yag asiti oluyor
 
Anaaa allah razı olsun kız düşünmen yeter ordan buraya et gelmez cnm çok saol. Allah kabul etsin valla.
Anam ben etten geçtim kavurma konur bizde kurbanda gelenlere haber verdiğimiz halde bi allahın kulu koymadı. Allahtan eşimin arkadaşına gittik izmite orda kadın yapmış misler gibi yedim. Ayşe ya bir evi vardı kadının ç,çek gibi hemde öle habersiz gittik trafik var die misafir olduk ben ne kadar tem,zlesemde evim hiç öle olmuyor yaa
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…