2008 Ekim Anneleri

Durumları iyi geçen 200 o verdi 50 kocası
bunda da 50 teyzem 50 kocası 100 kızı verdi :) aa teyze olmaz herkes veriyor dedim olsun kızım hepimiz ayrıyız dedi tamam dedim bende :)
beni çok severler herkese öle yapmazlar ben kırılmıştım ona düğünüme gelmedi die baya bir arayıp sormadım sonra barış ilan ettik :) kadında gelemezdi yani beyindne ameliyat oldu 5 kez uzun yol yasak ama ben inat etitm kızmıştım

ya bu arada siz hala harçlık alıyormusunuz ya?valla ben en son bayram harçlığımı ortaokuldayken almıştım sanırım.yoksa çocuklarınızamı verdiler pek anlıyamadım.ay keşke birileri banada 700 lira verse valla sevinirdim:)biz kaç senedir bayram falan kutluyamıyoruz burda memleketede gitmiyoz 1 hafta için.açık konuşmak gerekirse Allah günah yazmasın ben pek sevmiyorum bayram kutlamalarını ya.benim babam akrabalar arasında büyüktür bekarken herkes bize gelirdi kahve yap tatlı ver bulaşığı yıka ay sinir olurdum biran önce bitsin isterdim.birde sevmediğim insanlarla muhatap olmak zorunda kalıyosun bayram ya mecburen:)bir sevmediğim şeyde ev gezmesidir benim ee daha daha nasılsınız muhabbetleri ıııyy yazarken bile gerildim ha:)kısacası herkes bayramda biraraya gelmek ister belki çok yanlış ama burda olduğuma tek sevindiğim zamanlar bayramlar oluyor benimde.hiç değilse ona gelmiş aman bana niye gelmedi derdim yok

Yok cnm nerde bize kim vercek çocuklara verdiler ben sadece teyzeme 1 tanesine birde annemlere giderim diğerlerine tel açarım o kdar herkese gidemem valla. Ilk kez 2 senedir kaynagile ilk kez gittik ama kimse bişi vermedi kavurma bile koymadılar kaynana hep derdi kızım gelsede harçlık versem :)
vall abenimd eparaya ihtiyacım var kursa gitcem. Teyzem verdi 250 tl diğerlerini babamlar verdi doğumgünü artı bayram. Dayısı teyzesi 700 etti. Bir bayramda da 600 toplamıştım diğer kurbanda ama ramazanda 300 civarı olmuştu

yasemin annem geline cok kavurma yaptı yolladı dipfirize koy diye.söleyim geline buluşun versin sana yaa.valla bak ben cok ciddiyim.esenlerde oturuyorlar.annengile yakın galiba.

inann cok üzüldümm annemin unutmasına.hatta kızdımda.ama o da telaşeden unutmuş(

sana kurban eti ikram etmeyenelr kurbanın ne anlama geldigini bilmiyorlar yasmin
kurban eti 3 pay yapılır
üçte biri evine gelen misafire,yada komşulara
üçte biri ihtiyacı olanlara
kalanı kurban kesenin kendisi yiyebilir.bu şekilde yapılırsa mubahtır yani sevaptır
ama genelde böle yapılmıyor maaleseff

maviş bende harçlık almayalı cokk uzun zaman oldu.en son ilk okula giderken alıyordum
ama cocuklara harclık vermek lazım.ben cok mutlu olurdum harclık aldıgımda cok sevinirdim:)
bayramda cocuklar sevindirilir,küsler barışır,insanlar biaraya gelir muhabbet artarr,hastalar ve kabirler ziyaret edilir,fakirlere sadaka,filtre yada kurban eti verilir bi nebzede olsa yaraları sarılır.
bizim dinimizin en güzel taraflarından biride bu.
bayramlar olmasa ne aile ziyareti oluyor nede kabirlere gidilip bi dua ediliyor.

bende senin gibi sıkıntıya gelemem hiç
bide bayramlarda köye giderdik elimiz bulaşıktan cıkmazdı.gelen gidende cok olurdu.bayram çile haline gelirdii.bu yönden bende sevmiyordum bayram olayını
ama evlenince cok rahatladım:))
evime kimse gelmiyor küçük oldugumuzdan.genelde biz gidiyoruzz
eşiminde köyü yokk.kendi köyümüüze gidiyoruzz misafir gibi agırlanıyoruzz:)

biliyorum ayşe bunları aslında nerde o eski bayramlar diyenler de bana kızacaktır ama napim ne ev gezmeleri hoşuma gidiyor nede dediğim gibi akşama kadar kırk posta bulaşık yıkayıp kahve yapmak.memlekette de olsam sanırım ilk gün kendi aileme ve eşimin ailesine gider sonrada kaçrdım:)kabir ziyaretine gelince onu ben çok severim yazın bile 2 ayda belki 10 defa giderim ananeme dedeme. yani bayramı falan hiç beklemem onun için.orda dünyanın fani olduğunu çok hissediyorum birazda olsa kendime çekidüzen vermem gerektiğini farkediyorum birde çok sinirimi bozan şeyleri önemsememek gerektiğini farkediyorum yani psikolojimi rahatlatıyorum kabirlerde ama bir süre sonra dünya işlerinden unutuyosun bu duyguyu bende tekrar gidiyorum aynı şeyi hissedebilmek için:)ama burda o şansım yok maalesef keşke olsa bana terapi gibi geliyor aslında.

Günaydın. Sabah doktora gidip geldik boğaz enfeksiyonu olmuşum ciğerler temiz dedi doktor antibiyotiğe gerek yok dedi. Boğazlardan öksürünce zorlanıyorsun o ağrı yapıyor dedi. Buz gibi kola içmiştim kaynanada. Birde çok salgın var dedi adam eee herkesi öptük tabi bayramda.

Ayşecim saol yaaa düşünmen yeter. Bizde de kurbanda kavurma yapılırdı ayran her gelene ikram edilirdi. Eşimin ailesinden ilk gün kurban kesildikten sonra kavurma yapılıyor kesenler yiyor sonra kimseye verilmiyor. Dağıtma yapıyorlardır heralde.

Harçlık olayına gelince ben 5 tl yaptım 10 tane kapıya gelen komşu çocuklarına vercektim hepside tanıdık ve dilaya kol kanat geriyorlar parkta vs. Ama kimse gelmedi :) bir sürü şeker çikolata ölece kaldı. Parka çıkınca yanımda götürüyom dağıtıyom tüm çocuklar dilayın etraqfında pervane oluyor heheheh

Bize kimde gelmezdi bayramlarda. Annem en küçüktür babamda ortancadır büyük halamda toplanırdık biz bir daha evlere gidilmezdi. Eee onun sülalesinide öle görüyorduk. Anneanne babaanne dedeler çok genç öldü ben çoğunu tanımıyorum onlarda yok.
Gelen olmazdı o yüzden biz giderdik. Ilk gün hallederdik hepsini sonra evde otururduk bende özenirdim gelen olsa keşke die.
Sonra kuzenler büyüdü evlendi biz büyüdük herkes büyük aile oldu artık. Koca tarafı anne babası vs. Teyze dayı kavramı kalmadı. Telefon açılıyor o kadar.
Her sülalede de böyle durum anneanne babaanne ölünce bağlar kopuyor. Birde gençler evlenince iyice zayıflıyor bağlar.
Eşimlerde anneanneye gidiyor teyzeleri oraya gelir dyaısıda o kadar. Halalarına amcalarına hiç gitmezler.
Kızım dedesinin mezarına gitti ilk kez. Geçen sene sokmamıştım bebek die izin vermemiştim bu sene soktum kaynanada mutlu oldu.
Eşimde her mezara gittiğimizde bizi gönderir babasıyla konuşur ağlamış vaziyette 10 dakka sonra geri döner. çok üzülürüm onun o haline.
Bu gittiğimde herkes var bana bak dedim babana şikayet etme beni :) mezarda herkes gülemeye başladı hehehhe

Selam kızlarr.
Yasemin bu sene bende Yiğiti babamın mezarına götürdüm.Mezar taşını bu sene yaptırıcaz.2-2,5 sene sonra olması gerekiyomuş.Yiğite dedik bak dede yatıyo burda ö diye gitti Tahtasını öptü yiğit.Annem başladı ağlamaya ben zaten ağlıyodum.sevindim ama.Dua et dedim.ellerini açıyo amin diyo.Ben geçen bayram da götürmüştüm ama bu sefer daha bilinçliydi.Eşini çok iyi anlıyorum bende eğer berabersek herkesden sonra çıkarım dururm babamın yanında konuşurum,anlatırım herşeyi ama.Rahat rahat.öyle dönerim.eşim bilir zaten gelir duasını okur hemen su doldurmaya gider çiçekleri için.allah eşine sabır versin.Çok çok iyi anlıyorum onu

Ayşe bende sana bizimkileri gösteriyim benim kayınvalideyle kayınpederde öyle . Göstermedimmi ben sana bizimkilerin fotolarını.Gerçekten ama çok komik duruyo.

Yasemin geçmiş olsun bu arada aman ciğerlerinde bişey olmasında boğaz geçer.Dilaya bulaştırma sakın.
Bizde geçen sene kesememiştik.Hatta Yiğit küçük diye havada soğuk diye gidememiştik biyere apartmanda hiç kimse bi lokma bile getirmemeişti.Malesef insanların bazı değer yargıları gittikçe köreliyo.Ben ilk taşındığımızda buraya turşular,soslar ne yapsam kek,hamur işi herkese dağıtırdım hatta biraz çok yapardım.sonra baktım kimsede öyle bi şey yok.geri gelen boş tabaklarıda geçtim.Gözünün önünde yapıyolar mesela ama tad diye bile vermiyolar.Bende şimdi kimseye vermiyorum.Bitek karşı dairemde eşini ve oğlunu depremde kaybetmiş bi abi var.Bi ona ne yaparsam dolu dolu koyarım çayıisalatası herşeyini hazırlar veririm o kadar.

Hee bide temizliği yarıda bıraktım salon kaldı.Yiğitin beşiğini kaldırıcam diyodumya o da kocayı bekliyo duruyo daha.Çok yorulmuşum.kemiklerim hala ağrıyo.Hafta sonuna artık
Bu arada döküm tavalarım ve tencerelerim geldi.Pek ağırmış ya.Denemedim daha nasıl pişiriliyo bilmiyorum.Kullanım kılavuzunda makineye atabilirsiniz diyo ama bende netten atılmaz diye okumuştum.

Bide bişeyler almam lazım üstüme giyecek doğru dürst bişeyim kalmadı Ayşee netten biliyon mu alabileceğim yerler.

Son düzenleme:
Ayşe bende sana bizimkileri gösteriyim benim kayınvalideyle kayınpederde öyle . Göstermedimmi ben sana bizimkilerin fotolarını.Gerçekten ama çok komik duruyo.

görmüştüm sanki ama unuttum tekrar göster:)
bende sana ciguli ve binnazı gösteriyim

benim temziklkte yarıda kaldı leyla.et pişecekk ,tekrar perde halı mutfak dolapları batacak diye mutfagı detaylı temizlemedim.
mutfak dolapları ve fayans silcem .salonda duruyor öleceee.cok üşeniyomm
bu arada tavaların hayırlı oslun kaca aldın?kac parca

Bide bişeyler almam lazım üstüme giyecek doğru dürst bişeyim kalmadı Ayşee netten biliyon mu alabileceğim yerler.

netten kıyafet amadım hiç cnm.üstüme denemeden bişi almam ben.bence sende alma
De Facto da cok şık şeyler var.

leyla o adama çok üzüldüm cnm allah sabır versin ne acı bişey. bende senin gibiydim ne yaparsam dağıtırdım hala daha öyleyim ama şimdi en yakınlarıma veriyorum. okula götürüyorum öğretmenler yiyor vs. benden sonra paylaşım başlamış okulda eskiden kim ne getirirse kendisi yermiş ben dolu dolu getirince millette utandı :)
elim açıktır benimde allah bereketini verir zaten. ilk evlendim yan komşum ev hanımı dolu dolu verirdim herşeyi ama hep boş tabak gelirdi bende ara sıra beklerdim yani ev hanımı oda bişiler yollasın die özellikle yemek yapmadığım zaman. sonra öğrendimki iyice samimi olduğumuzda çok fakirlermiş erzurumlulardı durumları kötüydü. hiç kesmedim herşeyi paylaştırır gönderirdim. kahvaltıya çağırdığında herşeyi doldurur tepsiyle iletirdim.
1.5 sene oturdum orda 4 sene oluyor kız hala arar sorar senin gibi komşu hayatımda görmedim der. hiç kopmadık. çocuğuda olmuyor 7 senelik evli para yokki tedavi olsun. hep dua ederim.
beceriksiz karularrrr sizi. hem bayramdan önce hemde sonra camlarımı sildim halıları yıkatmıştım bayramdan önce geldi şimdi tekrar göndercem mürekkep yapmış dilay çıkmıyor. evim aslında hep temiz olur ama çok dağınıktır derli toplu kalmıyor. kız uyudu komple sildim süpürdüm her yer düzenli ama kaç saat.

leyla banada gönder edi ile büdünün resmini

kızlar size birşey sormak istiyorum.sizin çocuklar çikolata şeker falan yiyormu?ya bizim kız ağzına sürmüyor hiç.hayır onları yemezse yemesinde evde yaptığım kek pasta tatlı türü şeyleride hiç yemiyor.küçükken alışmasın diye vermedim ondanmı acaba?balda yemiyor malesef tatlı olarak birtek sabahları çoook az reçel yiyor oda sadece böğürtlen reçelini hafif ekşi ya ondan yiyor galiba onuda.nasıl alıştırabilirim tatlıya yoksa hiç alıştırmasam dahamı iyi olur ne dersiniz kızlar?şekerin insana bir faydası varmı?balı sütüne çok az koyuyorum o şekilde veriyorum bu problem olmaz dimi.yani aynı etkiyi gösterirmi?

yasmin bende aşırı düzen hastalıgı var.temizlik yaptıgımda öle üstün körü yapmam.
evim herdaim temizdir düzenlidir.ama bayram yada bahar temizligim gec biter.ben gelemiyorum öle bi kac günde tüm evi temizlemeye.
cocuk olduktan sonra cok zorrrr.nurun kakası yarım saat sürer.yemek desen yine ölee.o uyuyana kadar hiç bi iş yapamıyorum
sabah evi toplarım.nur uyudugu zamanda temizlik yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…