2008 Ekim Anneleri

maviş bende senin gibi düşünüp şeker ve unlu gıdalar vermedim nura.cokta iyi yaptıgımı düşünüyorum
öle aburcuburu yok.çikolata almamm dedesi getirdiginde cok az veririm onu yerr ,tekrar istemez
şeker olarak bi tek bonibon seviyor ama onuda 3-4 tane anca yer.kalanıyla oynarr
balı sadee yemezz.bazen tatlı niyetine sütlü irmik tatlısı yapıyorum ona şeker yerine bal koyuyorum
beyaz şeker daha hiç yemedi.sadece kekte tüketiyor ama kekide herzaman yapmıyorum.
nur şeker ihtiyacını meyveden karşılıyor.meyveyi seviyorsa ona devam edin bence.
cokta lazım degil çikolata yada tatlı hamurişleri filan.

ballı sütü ne zaman veriyorsun? gece verilen ballı süt bogaz enfeksiyonunu tetikliyor diye bi yazı okumuştum
nur sade içer sütü.

o zaman hiç uğraşmayım vermeye bizimki bonibon gofret şeker çikolata dondurma hepsinden nefret ediyor.hele yazın annem ağzına çok az dondurma koydu görsen nasıl midesi bulandı öögg yapıyor çocukcağız.balı sabah kahvaltıda çok az polenle birlikte süte koyup eritiyorum ikisinide öyle veriyorum.gece sade süt veriorum

nur dondurmaya bayılıyor:) en masum tatlı dondurma benceee.
poleni nerden aldın sen?,nezamandır kullanıyorsun .ne gibi faydalarını gördün.bende bi ara almayı düşündüm ama almadım

evet dondurma çok güzel ama yemiyor işte ne yapabilirim çocuğun midesi kabul etmiyor.poleni yazın memleketten almıştım.ortalama 2-3 aydır kullanıyorum.zeka ve fiziksel gelişimine katkısı olduğunu sanıyorum çünkü buraya gelince hem uzadı hemde kilo aldı biraz iştah açıyor galiba.mersinde çok zayıflamıstı.şuan herşeyi mantıklı konuşuyor çocuk mesela yemekte ben fasulye yemek istemiyorum.canım yalnızca pilav yemek istiyor benim.gibi çok düzgün konuşmaya başladı şu 1-2 ay içinde.önce bu kadar mantıklı ve düzgün konuşamıyordu.ben polenin faydası olduğunu hissediyorum çünkü hiç vitamin kullanmıyorum.internette polenin içeriğine bir bak içindeki vitamin,mineral ve protein oranlarını görsen şaşırırsın.hatta bir insan sadece polenle sağlıklı yaşayabilirmiş biliyormusun.benim bitmek üzereydi dün annemden kıyafet falan istedim kargolasınlar diye polende aldırdım tekrar

daha önce arı sütü polen hakkında konuşulmuştu.ben baya bi araştırmıştım.almaya niyetlendim ama kilo yapar düşüncesiyle vazgecmiştim
cünkü zayıf insanlarada polen öneriliyor
bide hakiki arı sütü polen bulmak zor.olanlarda baya bi pahalıydıı
seninki hangi marka.fiyatı ne kadar

ben onları görmedim ama senin kız zayıf değilmiydi zaten?berilin boyu ve kilosu orantılı gidiyor.yani zayıf olmasınıda şişman olmasınıda istemem zaten.her ay boyunu kilosunu kontrol ediyorum.bence şişmanlatmıyor belki iştahta artış yapabilir gibi geliyor ama.sonuçta sağlıklı yiyecekleri verende aburcuburu verende bizleriz ya onun için kilo almaz merak etme.bizim tanıdığımız bir aktar var ondan almıstım ben pakette değildi adam hakiki olduğunu söylemişti kilosu 65 tlydi.ben belki yemez yada alerji olur diye az almıstım o zaman.umarım yeni gelende aynı kalitede olur.arı sütü zaten buraya getirilmez bozulur onu dolapta muhafaza ediyolar birde dediğin gibi arı sütünün orjinalliği çok zormuş duyduğum kadarıyla zaten onu yetişkinler bile çok çok az alıyolar fazlası zarar verebiliyormuş tvde ender saraç bahsediyordu ondan duymustum poleni çok övdü oda.birde kullanırken rastgele poşete koyup bir köşeye atma.mutlaka aliminyum folyoya sar ve çekmecede karanlık bir yerde tut birde kesinlikle metal kaşıkla alma plastik yada tahta olsun kaşık.1 çay kaşığından da fazla verme hatta ilk günler daha az koy belki polen alerjisi olabilir çocukta.ablamın kızında varmış çocuğun vücudu kabarmıştı biraz.

nur cok zayıf degil boyu ve kilosu gayet iyi duruyor.
iştah arttırdıgı dogrudur.cünkü içinde b vitamini ve türevleri var.b vitamini iştah acıcıdır bilirsin
bence öle kutusunda olmayan ve bakanlık onayı olmayan acık polen tercih etme.
ben balen markası alacaktım.
100 gramı 17 tl.1 kilosu 170 lira yapar.
bu fiyaata göre senin aldıgın baya düşük fiyatlıymış

slm kızlar polen dediğiniz ne yaff bal yapmak için arıların yaptığı şey değilmi? onun yerine doğal petek balı verin :)))

aburcubur konusunda gelince dilayı doktora götürdüm doktor şeker verdi eline bende elinden aldım dedim ben şeker vermiyorum hiç vermedim. doktor dediki senin tatlı krizin gelmez mi? çocuğu çok sıkma gerektiği zaman ver onlarında enerjiye ihtiyacı var çok fazla enerji kaybediyorlar. kontrollu verdiğinde bir zararı olmaz enerji verir çocuğa. bende hergün çikolata veriyorum. milkanın sütlü çikolatası var minik minik onlardan veriyorum yada nutella kaşıklatıyorum. onun haricinde abur cubur vermem ama millet verdiğinde dışarda vs bayıla bayıla yiyor. serbest bıraksam sadece abur cuburla beslenir heralde.
dondurma hiç vermedim ben ama yazın veririm artık büyümüş olur çünkü.

ya ek gıdaların yada vitaminlerin ben çok fazla zeka geliştirdiğine inanmıyorum öyle olsa herkes çokk ama çokk zeki olurdu her bebek çocuk takviye vitamin alıyor çünkü. doktorlar sadece balık yağını öneriyor büyüklere bile öneriyorlar. ama hiçbir doktorun polenvs önerdiğini görmedim ben.
direkt şeker hiç vermedim hep balla tatlandırıyorum. ama artık bebeklikten çıktılar yavaştan başlamak lazım. herşeyi yemeliler.
sen ne yaparsan yap çocuk damak tadını kendi seçiyor. ekmek yiyecekse yiyor, şeker severse seviyor sen sıksanda kendi tercih ediyor.
dilay şeker,çikolata,vs hiç yememişti ama ilk yediğinde aşıdan sonra bayıldı çocuk :)

ayşe sütün boğaza iyi gelmediğini bende duymuştum bakterilerin hızla üremesine neden oluyormuş.
gece ballı süt uyku yaparmış çocuğu rahatlatırmış. sade süt gaz yaparmış birde kabız.
yazın hep sade süt verdim bal kullanmadım ama kış başladığından beri sade süt vermedim. bal getirttirdim sivastan 3 kilo o bitti baya yedik, şimdide erzurumdan getirttirdim petek balı ondan veriyorum.
maviş dilayda düzgün cümle kuruyor ekleri artık düzgün kullanmaya başladı.
babasına babişşşkoooooo diyor :)
annesi bak diyor banada :) ben bişi olduğunda annesi al kızım diyorum :) babası annesi demeye başladı oda :)
konuşmanın bile zamanı var kimi 1 ay önce kimi 1 ay sonra başlıyor konuşmaya ama aşağı yukarı hepsi aynı gidiyor.

polen dedigimiz çiçegin erkek üreme organı.arılar bircok çiçegin bu polenlerini agızlarına alırlar ve kovandaki petege giderek kusarlar ve bal oluşur:)
şeker konusunda doktorun dogru sölemişş.
ben diet yaparkenn cok canım tatlı isterdii artık başım catlıcak duruma gelirdiii.
ama bi meyve yedigimdee kendime gelirdimm.yani illaaa çikoya gerek yok.
ben de hiç verilmemesine karşıyım.tabiki yiceklerr cikolata ve şekerr.ama hergün rutin çiko yemeye karşıyımm
onun yerine sütlü tatlılar yesin

hımmmm direk polen veriyorsunuz yani o hiç aklıma gelmedi benim yaf :))
peki zehirli ve zehirsiz polenlerde var o nolcekkk
deli balı die bir bal var arkadaşın akrabası yeni vefat etti 2 tatlı kaşığı yemiş 1 çay kaşığı şifalıymış ama fazla yemiş fazlası direkt ölümmüş 1 tatlı kaşığı yiyende de bilinç kaybı olmuş zehirli polenlerden oluyormuş o bal. valla vermem ben öle şeyler ne olur ne olmaz.

ayşe gıı netten araştırdımda boğazları yumuşatırmış ballı süt öksürüğe iyi gelirmiş. boğazları iyi glemez biliyordum bende ama tam tersiymiş

kızlar belki özele girecek ama memişleriniz ne durumda sizin:))))sarkma yada büyüme oldumu?kaç ay emzirdiniz çok yıprandımı?özel bişey yapıyomusunuz yani maske olabilir egzersiz olabilir yada krem falan kullanıyomusunuz?benimkiler eskisi kadar yerçekimine karşı koyamıyor sanki:))) tavsiyesi olan varsa sevinirim

evet canım ya biz küçükken hasta olduğumuzda annemler sütün içine bal koyar içirirlerdi şimdide tam tersi diyolar amaaan boşver bildiğin gibi takıl canım ya ben öyle yapıyorum.eski köye yeni adetler geliyo habire

cnm sarmadı diyen yalan söyler :)

ben 21.5 ay emzirdim 22 ye girmeden kestim. hani emzirdikten sorna memede süt olmayınca yumuşacık olurduya meme balon gibi sönerdi o kalmadı işte. eski sertliğine kavuştu ama sarktı :)
kocanın umrunda değil benimde valla. regle yaklaşırken çok güzel oluyorlar :)
benim gögüslerim büyüktür 95 takardım.

valla benimkide biraz sarktı ben 1.5 yaşında kestim memeden.öyle yımuşacık değil yine sert ama daha aşağıda ve daha büyük duruyor.ben iri sevmiyorum pek ama büyük duruyor kilo aldım diye sanırım.şimdi kilo versem iyice sarkacaklar diye korkuyorum( eskiden altına kalem koyunca düşerdi hemen bugün koydumda kalemi tutuyolar( ancak kolumu kaldırınca düşüyor yoksa hiç düşesi yok valla kalemin:)eskidende 80 takıyordum şimdide 80 oluyor ama niye daha büyük görünüyor anlamıyorum.acaba eski haline getiremezmiyim?

güvenilir markalardan polen ve arı sütünü almak lazım.
saldalyeyi gösterdim dilaya bu ne kızım dedim oturrr dedi :))))) ay koptum yaaa

:)))en güzel cevabı vermişş

ayşe gıı netten araştırdımda boğazları yumuşatırmış ballı süt öksürüğe iyi gelirmiş. boğazları iyi glemez biliyordum bende ama tam tersiymiş

valla hangisine inanacagımı şaşırdımm.başka yazılardada enfeksiyonu tetikler diyor.ben kötü ihtimalini düşünüp ona göre hareket ediyorum.yani vermiyorum ballı sütü.zaten nurda sevmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…