2008 Ekim Anneleri

heeeeeeeeeeeeeee gıııııııııııı ben nie öle düşündümki 1ev boşta kalcak gibi düşündüm biran
3+1 alcam ayşe kısmetseburanın borcunu bitirip 3-4 yılda 2. çocuk oluncada daha geniş eve geçmeyi düşünüyorum. gene buralarda ama daha merkezi bir yerde olacak hem o zamana evde değerlenir. sen oraları daha iyi biliyon değerlenip değerlenmeyeceğini ona göre karar ver.
1 milyar ödüyormuşsunuz zaten ev kredisinide hayli hayli ödersiniz.
birde kiralar ne kadar orda? sen ne kadar kira veriyon?

biim evin fiyatı 98 milyardı. 20 milyar peşin ilk 18 ay 530 taksit sonra 8.5 yıl 1170 takside aldık.banka kredisiyle bitmişi 140 a geldi.
şuan bizim evleri 135-140 arası satıyorlar konumuna göre.çok tutuldu bu site.
işte bizdeki düşüncede eve para yatırırsan taksitin düşüyor indirime giriyor faiz oranı onları erkenden kapatıp yeni bir ev almak.
v geniş ama 2 çocuğa yetmeyebilir ilerde o oda.3+1 alcaktık sadece 20 metre kare büyüktü ebeveyn banyosu eklemişler birde fiyatı 3 milyar daha pahalıydı o cazip gelmedi.

İveet ben geldim.Ayşe eğer ben şimdi aldığımız ev olmasaydı kalıcı konutlardan bi ev alacaktım 70-80 milyara.Bizim burda biraz farklı deprem bölgesi olduğu için.kalıcı konutlar depremden sonra yapılan evler heryerde var.toki ayarında kalitesiz ve içleri yapılmış değil yani.sen bulabilirsen o başka tabi..bende olmuşken iyisi olsun diyodum ama iyisine durum müsait değildi.Şuan oturduğum evdende hiç memnun olmadığım için.1. kat,ısınması,balkonu olmayışı vs.. bunun ayarında ama daha iyi bi ev alırım yatırım amaçlı taşınırım sonra onuda satar istediğim gibi bi eve alırım diyodum.Bu eve çıkınca bizim ödeme şartlarımızda uyunca hem eşimin iş yapması hem benim personel olmamdan faydalanıp 2 seneyi daha göze alıp bu evi aldık. Şimdi demen gibi herkesin durumu farklı eğer o evi satabilecekseniz şuan oturduğun evdende çok memnunsanız sorun yok.Ben giriş ve bodrum kat gibi anlamıştım.Ankara piyasasını bilirsin evi alıp, satabilecekseniz hiç düşünme hemen al derim.Çünkü başalyınca ödüyosun biz 2.yi yatırıcaz.Ama dediğim gibi onun kirası seniin kiranı karşılarsa,satarsan kar edebilceksen.ödeyebilecekseniz de çok iyi olur. istediğin gibi bi ev alacağın zaman hemen satar üstne kredi çekersin.rahat rahat ödersin.Bu zamanlarında maaşı alıp yeme olayından çıkmış olur.
Ama şu linkini verdiğin evler çok güzelmiş.ne kadarmış fiyatları mesela hamiyetlerinki uyguna geldi çok taksitleri uygun olsaydı eğer arabayı satın peşinat yapın bilezik altın neyin varsa bozdur kredi çekip o evlerden alın derdim.Çünkü ömürlük .Bi daha ev derdin kalmaz.Arabayı gene alırsın ama evler güzel 3+1 bunlarda dime.
Herkesin durumu farklı oluyo.Bizim burda bi evler yapılmıştı süper deniz manzaralı 3+1 150 m2 personel indirimiyle 90 milyara aldı çoğu çalışan ama herşeyleride çok kaliteliydi.mesela o zaman alamamıştık o kadarda istemiştim.demekki kısmet bazı şeyler.Bunada yanaşmamıştım önceleri ama.Biraz da sıkmadan olmuyo.Hakkınızda hayırlısı ollsun canım ya.İnş gönlünüze göre olur.sen şu evlerin fiyatlarını ödeme şartlarını öğren bi hele

leyla eşimin arkadaşı üniversitenin ordaki tokide oturuyor. tepede kalıyor. manzara süper ötesi konumuda çok güzel tepede fabrikalardan uzak havası temiz.
valla istanbuldaki tokilerden çokk ama çokk kaliteli yapmışlar kiptaş ayarında olmuş. bizim tokilerde istanbuldaki oturulmaz mutfak tezgahı bile yok dolap desen öle çok kötü. semtine görede değişiyor sanırım yada mütehatine göre. sizin ev nerde kalıyor?

ayşe kocan ne diyor istekli mi? leyla gibi düşünüyorum bende.yrn adamı bulun gidin konuşun evide yakından gör resimlerle olmaz bu işler ona göre karar ver.

leyla kız şu oyun grubu süpermiş çok uygun fiyatlarıda. burda da var o ayarda ama çok pahalı helede saatle olunca daha pahalı. alışveriş merkezlerinde var onlardan da tırsaırm ben ne olur olmaz kaçırırlar vs. çocukları bırakıp büyükler alışveriş ypıyor öyle oyungrupları var

leyla kızz biz manyakmışız bacım. öğretmenler düşün yarım gün çalışıyor bizim okuldaki 20 dene öğretmen var hepside temizlikçi alıyor. hele bi kadın sabah 8 akşam 4 çocuk bakıcısı alıyor eve o kadın gnlk temizlik yapıyor ama ona ragmende 15 günde bir genel temizlikci alıyor. amanda aman durumları iyi değil maaşlarının yarısından fazlası gidiyor bu iş için ama kadınlar rahatına düşkün kalan maaşıda kuaföre gidiyor

Yasemin tavşantepe (üniversite ) Konutlarını diyosun sen.Evet zaten toki bi orda yaptı bide gündoğdu var oda tepelik.İzmit zaten çoğunluk tepe.Gündoğdu dediğim yerdekiler daha güzel hatta içinde deniz manzaralı olanlar bile var.Tavşantepe biraz uzak kaçıyo bize.Hep ters gelmiştir orası.Daha merkezi bi yer olsun istiyoduk.Bide hep yüksek katlı olmasın istiyodum ama bunlarda 88 katlı şansıma.
Temizlik olayında millet bizim gibi salak değil valla.Benimde bi arkadaşım var sekreterlik yapıyo.700 lira maaş her hafta temizlikçi gelir evini temizler 3 günlük yemek yapar gider.bende diyorum bazen yaşamayı mi bilmiyoruz millet mi fazla rahat anlamıyorum.

Ayşe kız nasıl bilmiyon polen olayını taa ne zaman konuşmuştuk.hatta asuman vardıya asutaha o bile yazmıştı.ben çok oldu yiğite verdiğim 1 yaşından beri ara ara veririm.Öyle iştaha aman aman etkisi olduğunu söyleyemem ben belkide yiğit inatçı olduğundandır.ama çok şükür hastalanmadı çok sık.Özellikle kışın faydalı olduğunu düşünüyorum.Hatta marka adı bile vermiştim sitede.Gözünden kaçtı herhalde.Bi yerde bi karışım varsa ben kesin denemişimdir :)))

leyla biz yaşamayı bilmiyoruz daha doğrusu kendimizden çok fazla ödün veriyoruz. büyük konuşmayım ama ben öğretmen vs olursam her hafta alıcam asla kendim temizlemicem durumumuzda iyi olur o zaman. ben temizlik yaparsam koam o parayı ailesine yedirir üzülen ben olurum.

ya kaynım polis okuluna gitcek bayramda size gelirim dedi bende dedim işim yok senin çamaşırlarınımı yıkıcam şimdide msnde gene soroyor abi size yakınmı orası size gelcem die. abiside kıyamıyor tabi.
bende dedim neyse zamanı var yaza gene büyük bir kavga bizi bekliyor. kendi kızınıza misafir bile kabul etmiyorsunuz bana yatılı gelcekler haa öle seviyorsa oğlunu malını satar ev alır oturur oğluna bakar dedim. sinirimi bozdular yaa ger kafalılar

yasmin bizim ev sahibi tanıdık oldugundan 3 yıldır zam yapmadı bize.400 liraya oturuyoruz
bugün cıksak 550 den aşagı vermez.

leyla sen oturdugun evimi aldın.ben siteden aldın diye biliyordum
agız tadıyla oturun inş
linkini verdigim divan konutları cok pahalı.230 binden başlıyor fiyatları.ona güc yetmez cnm

eltimle bi sorunum yoktu ki benim
onlar merkeze cok uzakta otuduklarından gidip gelemiyorduk
şuan merkeze taşındılar görüştük dün.
artık sık sık gelip gideriz.nurdan 1 yaş büyük kızı varr cok ii anlaşıyorlarr
eltim 34 yaşında.yani kaynımdan ve eşimden baya büyük:)

gız kocan büyüktü değil mi kocandan da büyük kaç yaş var aralarında isteyerekmi evlendiler :) onunda mı 1 dene çocuğu var?

günaydın hanımlar

bebişlerin tuvalet olayını halledebildiniz mi? biz biraz geç kaldık galiba. aslında taaa istanbuldayken alışacaktı, biraz üzerinde dusaydım eğer. birkaç gün gündüzleri bez bağlamadım, tuvalete götürdüm hep. sona hasta oldu bi. ben de hastayken üzerine gitmeyeyim dedim ara verdim sonra taşındık, işe başladım derken kaldı. şmdi yeniden başlayayım diyorum eşim yazı bekle diyo. dün gündüz bez bağlamadım akşam çok sıkıldı heralde ki sürekli tuvalete gitmekten benden saklanıp çiş yaptı iki kere. eşim de bezini bağlamış yatarken. bugün yine bağlamıcam. bikaç gün deneyeyim bakalım çok zorlanırsa üzerine gitmem heralde yaza ertelerim.

gız kocan büyüktü değil mi kocandan da büyük kaç yaş var aralarında isteyerekmi evlendiler :) onunda mı 1 dene çocuğu var?

eşim 79 dogumlu
kaynım 81 li
eltim 75 yada 76 dogumlu

görücü usulu evlendiler.80 dogumlu oldugunu sölemişler ilk tanıştıklarında.nikah işlemleri olurkenn kimligi görünceee şok olmuşlar tabi

evet 1 tane kızı var.nurdan 1 yaş büyük

Son düzenleyen: Moderatör:

ben ve nisanurr 2 yaşına 1 ay kala egitimi başarıyla tamamladıkkk
diger arkadaşlarr yaza dogruu başlıcaklarrrdıı
15 dkda bir wc ye götürmek hem yorucu hem sıkıcı oluyorrr
lazımlıga alıştır istersen
ben nuru wc ye alıştırmıştımmm ama soguklar gelince lazımlıga alıştırdımm.şuan cok rahatımmm.

maşallah size. darısı bize olsun inşallah. biz artık 2. çocuğu düşünmeye başladık eşimle. kardeşi doğmadan en az 6 ay önce bu işi halletmiş omamız lazım diye düünüyorum. bakalım nasıl olacak???

aa cok sevindimmmmm bana arkadaş olcan yani:)))
ne zmaan düşünüyorsunnn bebegi???

valla her an olabilir ayşecim.:)) her an bir bebek haberi verebiliirm size. emir uynadı ben çıktım canım. görüşüürz yne.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…