2008 Ekim Anneleri

amanin ben grmeyeli site değişmiş..herkese selamlarr,
uzun zmn oldu gremyorm hiçç.yazımın kusuruna bakmayın yarısı sökülmüş tuş takımıyla ancak böyle yazabiliyorumm:) geçmişe bakamadım..türkan hayırlısı olsun hakkınızda. merak ettim sonucu:)
yasemin darısı başımıza vala,,emir alpin kendiliğinden uyuması hayall,dün öğlen uyumak istemedi ilk defa çizgi film seyrederken uyuyakaldı saat 5buçukta.1saat uyudu sonrası ağlamak mızmızlık.ters zamanda uyudu uykusunu alamadı..normal saatinde kendinden uyuduğunu görmeyi öyle istiyorumki..ama hala akşamları 1 saate yakın sallıyorum salınackta artık sırtıma kramplar giriyo..bunada şükür napalım kısmetimiz böyleymişş...
konuşması pek yoktu yavaş yavaş artıyo bikaç gündür 3 kelimelik cümleler söylüyo yarım yarım..ekler yok daha..zorluğu dahada artarak devam ediyo. yanında yaşıtı yada bebek hiç istemyo. dün kaynanamda oturamadım. görümcem kızıyla geldi,2 ay küçük kız. kıskanıyo git diyo,uykusugeldi illa eve gitcez salıncak yaptı hemen kaynanam yokk mümkün değil yerlere yatıyo kapıda,kalktık geldk..insan yüzüne hasret kaldım bunun yüzünden..iyice yabani..büyük çocuklara bayılıyo ama yakında kimse yok..komşu fln olanlarda okulda..bütün gün beni yiyo sağolsun..
bu arada yılbaşında romaya gitmeye niyetlendik 4 gün emir alpe annem bakıcak kısmetse vize alabilirsek..konsolosluk hesaptaki paramızı az bulmuş..bugun para bulmaya çalışıyodu eşim hesabı fazla gösterelim diye..züğürt halimizle gdelim dedik ama bakalım nolcak..emr alpte bensz nası durcakmı bilmiyorum..hayırlısı artıkk ama bikaç gün kafa dinlemeye çok ihtiyacım var

ayyy allahımmnasıl dayanıyon kızzzzzzzz inanmıyorum sana hadi hayırlısı cnm allah gönlüne göre versin

nolmuş siteye böle ya hızlı cvp kısmı gitmiş konuya cvp ver die bölüm var hiç sevmedim bu halini.

aslı cnm dilayda senin sıpanın kopyasıydı ama inan hazır olduklarında istemiyorlar sallanmayı bir kaç kez kaçmak istedi hoşlanmadı sallanmaktan sonra ben yatağa yatırdım ord aberaber uyuduk birkaç gün sonrada alıştı gitti maşallah diyim.

türkan dilayda 2 gün bıraktı öğle uykusunu sonra ne yaptık ne ettik tekrar alıştırdık. ama rahattı bırakıncada 9 da yattı 10 da kalktı gece rahat ettim.
ama gündüz annemde olunca uyuması annemin işine geliyor kadın işlerini yapıyor yoksa dilay onu raahat bırakmıyor.

bez ve wc işine ben başlamadım bi başla bir bırak olmaz o yüzden yaza başlıyacağım kısmetse. böyle işime geliyor açıkcası.
gece kalkıp bez değiştiriyorum ben o kadar dolu oluyor o çocuğu her saat çişe kaldırmam demek onada yazık banada.
dilay hazır değil henüz.

ayşeee sıra sende hadi amaaaaaaaaaaaaaaa.. nuru bahane etme kocaman oldu emmesede olur hadi başkla hazırlılara.
bak bakim türkanın neyi olcak

yasminn sende taktın benim hamiş kalmama yaw.hayırdır benimi bekliyon hamiş kalmak için.ben sıramı sana veriyom istedigin zaman kalabilirisn:)

benim kızım maşallah halaa copp copp emiyorr kıyamıyorum bıraktırmayaa
nisanda 2,5 yaşında olcak ozaman kescem memeden.ondan sonra güzelce tatilimi yapcan sonra hamile kalcam Allah nasip edersee

BEN SPİRALİ ÇIKARTTIRDIM AYŞE. MİLENAMIYMIŞ NE HORMONLU TAKMIŞ DOKTOR PİSLİĞİ (
BOŞU BOŞUNA ŞİŞTİM 1 SENEDE.
KİLO VEREYİM BENDE SENEYE DÜŞÜNÜYORUM KISMETSE. TABİ KAZAYA KURBAN GİTMEZSEK :)
spiralden sonra kutlama olmadı henüz koca ben korunmam çocuk istiyom diyor ben ne yapcamı şaşırdım. bende hiç yapmam ddaha iyi diyorum anlaşamıyoruz henüz.
maşallahh nura ve sana. ben 21 ay zor dayandım valla. emzirmek işkenceye dönmüştü benim için.
ya maşallah diyim gögüslerim çok güzel toparlandı ben böyle beklemiyordum. eskisi gibi değil ama spor yapsam eski haline dönerler. çok şükür durum vahim değil :)

benim adetim pek düzenli değildir. bazen bir önceki ayla aynı günde olurum, bazen 10-12 gün geçer. o yüzden bekledim. adet olacakmış gibi beim karnım ağrıyor hala, her an patlayacakmış gibiyim.

aaaa bak gene Türkhan yazmışım :))) Pardon Türkancımmm

önemli değil leylacığım:))

aslı tatil işi olur inşallah, büyük bir değişiklik olur senn için. aramızda en çok yorulan yıpranan sen oldun galiba. emir alp artık biraz uslansa da sen de huzura ersen.

sitenin bu halini ben de sevmedim açıkçası.

emir öğlen uyusa da uyumasa da gece 12 den önce uyumuyor. o yüzden öğle uykusu benim de işime geliyor. o uyurken ben de dinleniyordum biraz işime gücüme bakıyordum, ama zorlamak istemiyorum ben üstüne gittikçe o hırçınlaşıyor kendi haline bıraktım ben de.

wc konusunda emirin hazır olduğunu dşünüyorum ben aslında, sabah bezi kuru kalkıyor emir, tuvalete her götürdüğümde çişini yapıyor. bezini çıkarttığım ilk gün sürekli wc ye gitmekten sıkıldı sadece. eşim müdahale etmeseydi bir haftada hallederdim ben bu işi allahın izniyle. bir de kakasını yapmak istemiyordu wc ye ona da alışırdı zamanla. mecburen ben de yazı bekleyeceğim artık.

türkan günaydın cnm.

demekki emir hazırmış çiş olayına bizim bez çok dolu oluyor bu gece değiştirmedim sabah her yeri ıslanmış düşün o kadar dolu kalkıyor. dilay çok su içiyor gece 3 kez su içmeye kalıyor. lıkır lıkır içiyor maşallahh ben o çocuğu nasıl alıştırayım.
dr bize bekle dedi. ebnde öyle yapıyorum açıkcası.
anne kaka yapıyorum diyor :)) bi güzel karşımda yapıyor :)

ahh ahhhh tatile benimde çok ihtiyacım var.

türkan sen kpssden kaç puan aldın?

evet test sonucu pozitif çıktı hanımlar; hamileyim. ilk başta çok sevindim ama annem sevincimi kursağımda bıraktı. emir daha küçüktü falan filan dedi. çocuğuma haksızlı mı yapıyorum diye düşündüm bir an. ama ben en çok emir için istiyordum bir kardeşi olmasını.

hayırlısı olsun türkancımmmmmmmmmmmmm...
valla ben dilay 8 aylıktı sanırım 2. ye hamile kaldığımda yaşadıklarımı bi allah bilir birde ben. ama ben bile alışmıştım hep iyi yanlarını görmeye çalışıyordum.
bence en güzelini yaptın. tamam ilk başlarda zorlanacaksın ama sonrası senin için çok iyi olacak.
burda ilk hamiş sensin darısı diğerlerine :)
bence 2. hamiş nisanur olcak üçüncüde ben :)

spiralimi çıkartmaya gittiğimde doktor hamilelikmi düşünüyorsun dedi hayır dedim. bence düşün şuan tam zamanı dedi. çok ara verme dedi.
öğretmen arkadaşlar var 7 sene 10 sene ara verenler olmuş bin pişmanlar. peş peşe yapmadık sonra çok zorlandık diyorlar.
bende 3 yaşında düşünüyorum 4 e doğru doğum olursa dilay kreş yaşına gelecek derdini anlatacak ve rahat edeceğim die umut ediyorum. böyle planlıyorum bende.

kocann korunmıcaksaa sen kesin hamile kalırsın yasmin
ne yapmayı düşünüyon??eşinle konuşun uzlaşın bence.sen hazır kendini hissetmniyorsan ,eşinde saygı duyup korunmak zorundaa

cnm tebrik ederim hayırlı olsun tekrarr
sorunsuz 9 ay gecirirsin inşallah
bence zamanlaman gayet güzel.annene bakma sen.
emir kocaman oldu , bebiş dogana kadar 3 yaşında olcak.bence gayet güzel bi yaş farkı
darısı bizlere olsun inş

ayşe bu aralar herkes çocuk die tutturdu kaynana, eşimin anneannesi bile artık yapın diyor.
oda çok hevesli ben şapka takmam diyor hiç kullanmamış sanırım :) bugün peşimde dolandı durdu bende yok dedim hazırlıksızıs hamile kalmak istemiyorum dedim. doğurgan bir kadınım geri çekilmeyle hamile kalmıştık biliyorsun oda sakıncalı. bakalım artık.
yada gene aynı yöntem olcak gittiği yere kadar napalım :)
bende çocuk istiyorum ama önce kendi kariyerim diyorum. kursum başlıyor hafta sonu bu sene işi sıkı tutcam son sanşım birkez de böyle deneyim. baktım buda olmuyor o zaman çocuk doğurup evimin kadını olcam :)

yasemin adet döngün kac?
yumurtlama günlerini takip et o günler ilişkiye girme
diger günler geri cekilerekk girebilriisniz ilişkiye
ben 3 yıldır böle korunuyom valla:))
riskli günlerdede şapka giyiyor mecburenn

vajinanın kuru oldugu zamanlar dogurganlıgın olmadıgı dönemlerdirr
vajinada akıntı başladıgı yumurtlama zamanları dogurkanlıgın başladıgı günlerdir
giderek akıntının artmasıyla dogurganlıkta artar
bunları takip edersenn ve eşinde dikkatli olursa hamiş kalmazsınn

ben bi kac ay sonra ovulasyon monitörü alcam.
yumurtlama günümü tespit edip öle hamile kalcam
dogumdan sonrada korunma yöntemi olarak kullancam o monitörüü
fiyatı biraz tuzlu türkiyede
ben yurtdışından getirttirecem

slm kızlar bu sayfayı kaç gündür ziyaret etmiyodum.maşallah ya herkes hamile kalmak istiyormuş bu aralar.türkancım tebrik ederim seni Allah sağlıcakla kucağına almak nasip etsin bebeğini.ben spiral taktırmadım doğum kontrolde sonuçta hormon diye kullanmak istemiyorum eşimde korunmuyo sadece geri çekilme ve ovülasyon günleri takip ediyoruz o kadar.şimdilik fire vermedi ama belli olmaz tabi.kalırsamda aldırırmıyım onu bilmiyorum işte:18:Allah isteyenlere versin inşallah.aslında bakmak çok zor gelmiyor mantıklı düşününce yani sonuçta bir insanın bebeklik çağı çok kısa sürüyor 2 sene dişini sık hemen büyüyorlar zaten.benim kafamı karıştıran sonrası nasıl olacak:44:yeterince ilgilenebilecekmiyiz yada maddi anlamda yeterli olabilecekmiyiz diye tedirgin oluyorum.yada eğitim dönemleri çakışsında istemiyorum.aynı anda ikisine yetişemeyebiliriz gibi geliyor bana.hani biri küçükken öbürüyle uğraşmak küçüğü büyüyüncede diğeri kendini kurtarmış olsa daha iyi gibi geliyor.maddi anlamda da öyle oluyor.mesela 2 çocuğu aynı anda dersaneye göndersek ucuz bir yere göndermemiz gerekecek ama sırayla gönderecek olsak tabiki daha iyi yere gider o zaman.tamam çocuğun içinde olması önemli ama aldığı eğitimde çok önemli bence.gerek mersinde gereksede burda tanığım insanların %90 ı eğitimci olduğu için bundan emin durumdayım Allah herkesin gönlüne göre versin demek sanırım en doğrusu

Selam kızlarr. Türkan çok sevindim hayatım ya. Ne güzel işte. Ben çok sevindim valla. Çoğumuz aslında istiyoruz ama cesaretimiz yok ama bence senin için en uygun zaman.İşi denedin özel sektörde olmadı zaten eve dönmüştün. 2. yavrunu büyütüp tamamen kendi iş hayatına bakarsın. Hem kpss den bi yere atanabilirsen sakın hamileyim diye bırakma çok var öyle işe başladığında hamile olan yada hemen hamile kalan.emir de büyüdü.Taşındın annenlere yakınsın ne kadarda olsa yardım ederler. Bence çok güzel bi zamanda oolmuş.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Yasemin aman dikkat bebeğim.bende çok acaba mı dedim ama çok şükür hiç olmadı.
Kızlar ben 2. çocuk için artık pek olumlu bakamıyorum sanki. Kendimiz için tabi.İstiyorm aslında ama yaş gidiyo hayat gidiyo.Ev borcu var.Bende hiç kaldırabilecekmişim gibi gelmiyo.Ruhende hiç uygun değilim gibi geliyo.Bi kaç gündür açıkçası 2. ye pek olumlu bakmıyorum.

hayırlı olsun canım allah tamamına erdirsin inşallah

türkancım hayırlı olsun,Allah tamamına erdirsn sorunsuz bi şekilde..
bugün bende muayeneye gittim smear fln yaptırıym dedim 2 senedir gitmedim..hamileleri bebekleri görünce bi garip oldum..doktorumda gaza getiriyo yapın şimdi yaş farkı çok olursa büyük içiinde zor diye..ben de hep isterdiim dedim peşpeşe ama bu gece 10 kere kalktım nerdeyse dedim.ikincide böyle olursa can dayanır mı buna 2 senedir çekiorum.2sine birden nası kalkarım gündüz ne halde olurum..ikinci böyle olmaz diyo, garantisi yokkiı.ama çok hevesliyim bi kızım olsun diye..biraz belimizi doğrultrsak maddi açıdan, seneye istiiyorum ben de hayırlısıyla.iş güç bu gidişle yalan oldu hepten.kardeş lazım mutlaka paylaşmayı billmiyo çok kıskanç,ilerisi içinde lazım
ayşe hala emziriyo msun kız..koca dana oldu bunlar artık..ben emzirmeyi hiç hatırlamıyorm 4 ay emdi 10 ay anne sütü aldı..ben bi faydasını görmedim vala şimdiki aklım olsa sağıcam içiricem diyede çile çekmezdim gece gündüz..hep hastaydı iki kıştır,bişe korumadı yani..ikinci bi sene güzel emsin güzel yesinn daha ne isterim:)

türkan bence en güzel zamanda hamile kalmışsın sonra çok rahat etceksin..emirin de uyum sağlaması daha kolay olur bu yaşta..çok sevindm senin adına,yalnız da değilsin di mi kaynanan sizde hala..yalnız olmasam daha kolay karar verirdim heralde büyük destek insana..

türkan hayırlı olsun canım...

kızlar bende hamileyim... 8+2 bakalım allahtan bişi olmazsa temmuz sonu gelecek aramıza...bence zamanlama iyi..uzmanlarda en iyi yaş aralığının 3-4 yaş olduğunu söylüyor..
eylül bile kardeşi olcak diye mutlu...her gece yatarken karnımı öpüp kardeşim iyi geceler diyo...cadıııı

sezen hoşeldin harlı olsun hamileliğin sorunsuz bir gebelik olsun.

bizim bugün kontrolümüz ve aşımız vardı hepatit a 2. dozu olduk. kendi doktorumuza gitmiyorduk 6 aydır ona göründük. hafıza mükemmel kaadında ya her şeyi hatırlıyor takır takır söylüyor o yüzden çok seviyorum o doktoru.
kilo 13300 çıktı 6 aydır yarım kilo bile almamış boyu tam ölçtüremedik durmadı çünkü kıpır kıpır nefret ediyor doktordan.
gelişimi çok güzel dedi hareketli çocuk kilo almaması normal dedi. wc eğitimi hakkında konuştuk. bilişsel olarak hazır, duyuşsal olarakta hazır fakat henüz erken kaları gelişmemiş dedi.
ben anlattım tabi kakayı biliyor el sallıyor vs die. bezinin kuru olması gerekiyor dedi. gündüz 2-3 saat kuru olması lazım gecede kuru kalkması lazım dedi. dedim nerde dolu oluyor başlama dedi yaza doğru alıştır birden kesersin dedi.
konuşmasını vs sordu konuşturdu dilayı herşey normalmiş çok şükür.
vitamini sordum balık yemezse o hafta haftada 2 kez veriyorum dedim. güzel dedi.öyle devam et.
demir düşük çıkmıştı dedim ama hastayken kan aldılar dedim.
hastalıkta demir oranı zaten düşer dedi doğru zamanlama değilmiş dedi. ilaca gerek yok dedi. hiç bişi vermedi. sebzeleri yemiyor pütürlü dedim yemesin dedi nasıl yerse öyle ver dedi. yavaş yavaş alışacak böreklere vs kat dedi.
uyusu nasıl dedi dedim aynen devam ediyor benim yanımda yatarsa sabaha kadar kalkmadan yatıyor ama kendi yatağında ise 3-4 kez kalkıyor dedim. o cadılığından artık öyle kabul etcez dedi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…