2008 Ekim Anneleri

dilayada bulgur pilavı ve yayşla çorbası yapmış annem bulgur koydum onu yiyor bende takılayım dedim.

ben geldm sen gitmişsin yasemin..
emir alp gündüz uyumadı.gece de çok uyandı 5e kadar sürekli anne,baba dedi,babasının yokluğunu anladı.. yattım kalktım uyumadım hiç, en sonunda pes ettim salıncağın yanında kanepeye gttim sallarken uyudum.
az önce biraz zeytinyağı içiriym dedim kabız bugunlerde,genzine mi kaçtı anlamadım öksürdü kızardı korktm nefes alıyodu ama 5 dakka devamlı öksürdü,sonra geçince mtfağa gttim baktım sesi kesildi ,bi de baktım tv seyrederken uyumuş koltukta yan yatmış. demekki uyku saati 5buçukmuş dedim on gün içinde yalnız 3.uyuyuşu hepaynı saatte uyudu. ama çok ters zamanda. 2 seferde de 1 saat sıonra uyanmıştı.bakalım şimdi napıcak.sonra gece 1e kadar tepemde oluyo..kendisi uyumaya alışsın ben gene razıyım. okadar rahatlıkmış ki henüz sadece gündüz 3 kere yaşayabildim:)

aslı geç yatıyorlar ve geç kalkıyorlar sonra uyku düzenleri bozuluyor.
annemin prensibi çocuğun ne zaman uykusu gelirse o zaman uyutuyor. dilaya endeksli annem.
ama bende de durum tersi saatle yapıyorum herşeyi
annem bugün 2.30 da uyutmuş 5e doğru kalktı tabi gecede 12 de ancak uyur bir çocuk için düzensiz bir saat.
bende erken kalksın erken yatsın mantığındayım banada zaman kalsın heheheh :)
seninkide geç kalkcak ve gece uyusu bozulacak.
bizimki çok güzel uyuyordu şimdi beni yanında istiyor yanına yatınca uyuyor.
bende buraya yazarken dilay yemek yedi dışarı çıkardım sonra hava güzeldi çok rüzgarlı değildi parkta dolaşırken komşu bağırdı balkondan çay koymuş birde gittimki amerikan salata, mercimek köfte sofrayı donatmış kaynanam seviyormuş birde orda yedim. öküz gibi olcam ya bu hafta hep hamur işi tatlıyla geçti günüm haftayada devam etcek ((((

hehe ben de öküz gibi olcam bu saatte pizza söyledm canım istedi:)
kocadan haber yok oğlan bu saatte uyandı,kendimi yemeğe verdim bende:)

ohh yarasınnnn
valla bizde sınırsz pizza yemiştik pizza hutta hafta sonu artık 3-4 ay pizza yemem heralde öğğğ geldi :)

kaçta kalktı kız 9 da mı? amanııı. ya senin işinde zor ya eşin yoğun çalışıyor evde olmuyor çocuk hep sana bakıyor çok kötü. bizde durum farklı eşim genelde evde yarın o bakıcak çocuğa mesela. bugünde 11 e kadar baktı sonra annem geldi 3 e kadar o baktı öyle dönüşümlü bakıyoruz.

hadi gelin kızlar nerelerdesiniz??

haleden ve diğer arkadaşlardanda haber yok nerelerdeler acaba

mavişşşşşşşşş sen nerdesinnn

yedikten sonra da pişman oluyorm ya:) mideme oturdu..
çocuğu bırakıp 1 saat ayrı kalmayı bende isterdim nefes aliym ama malesef ne ana var ne kardeş yakınımda..koca da işte..onlar gelse de yine bana yapışıo bazen camı açıp bağırasım gelio, çarşı pazar da yok yakında gezicek..zaten hava buz..haftaya cts izmire gitcez nikaha annem ananem teyzem ben.emir alpe kocayla annesi bakıcak.hiç bırakmadım hemde bu kadar uzun süre sabah 11 de uçak akşmda 9buçkta..aslında bi gece kalsaydım anlarlardı haliimi de gece gelmş olcm..uzaktan anlamıyolar abartıyorm zannediyolar bakalım nasılmış

yasemin seniin kocan kaç saat çalışıo
çocuklada ilgileniyo, maşallah..benimkine 2 saat bak diyemiyorum ben,durmaz bilmemne hemen cevap hazır..aylardır kuaföre gidemedim ya..neyse şikayet etmiym genede çok şükür

cnm benim eşim vardiyalı çalışıyor
2 gün gece gidip sabah geliyor 2 gün öğlen gidip gece 12 de geliyor 2 günde sabah gidip öğlen geliyor.
genelde evde yani.

bak çocukla ne kadar zaman geçirirsen ayrılmakta zor oluyor ikiniz içinde ben 5-6 ay evdeydim anneme bırakmadım hiç ne çocuk gitti ben kıyabildim bırakmaya.
sonra iş başlayınca mecburiyet oldu bıraktım oda durdu ikimzide alıştık ve nefes aldım.
bence sık sık bırak ve git bak senin arkadandan en fazla 5 dakika ağlayacak.

eşimin yengesi vardı o bana söylemişti sen yokken hayat durmuyor devam ediyor kızım çocuğu düşünme o arkandan en fazla 5 dakka ağlar demişti cidden de öyle oluyor hayat durmuyor

yasemin eşine maşallah hem çalışıyo evdeyken de dilayla ilgileniyo..bizimkine 1 saat bırakamıorum durmuyo diiyo hep..bakalım cts napcaklar bensiz :)
bugün çok güzel 2 elbise aldım,yarın görümcemin kızının doğumgünü var haftayada nikah var. hep pantolon giyiyodum tarzımı değiştiriym dedim. uzun çizmelerle giycem dizüstünde ikisi de..ilk defa gezmeden tek mağazadan beğenerek iki elbise aldım.bide kürk ama kabarık olmayan yelek aldım onu pantolonla yada kotla kombin yapcam..artık yaza kadar bişey almam..
bugün çıkma yıldönümümüz 7 sene bitti yaa yaşlandığımı hissediyoruummm:)
bakalım eşim hatırlıycak mı,.
gelcekmiş birazdan, biraz süsleniym cicilerimi giyip

aslı hayırlı olsun elbiselerin cnm.
benim kocişde elbise giymemi cok severr.dışarda giyemiyorum evde giyiyorum bende:)

çıkma yıldönümümüüüü ben hatırlamıyorum bile ne zaman nişanlandım onuda unutuyom hep :) tarih konusunda eşim daha iyi o hatırlıyor:))))))
elbise ve çizme olayını bende çok beğeniyorum ama henüz almadım zayıfken giyerdim özelliklede mini etek bacaklarım uzun olduğundan çok yakışıyordu.
güle güle kullan cnm.

offf ya çok yoğun tempoya girdim hafta sonlarıda evde yokum baya zor oluyor aslıcım eşek gibi bakacak ne demek bakamıyorum :)
dün yemek yapmamış dedim insan yemek yapar çocukla ilgilendim yemeği nasıl yapcam dedi ben nasıl yapıyorsam dedim :) çocuk uyuyordu yapsaydın dedim sonr abaktımki çorba yapmış patates kızartmış :)

slm kızlar napıyosunuz bakalımçıkma yıl dönümümüz bizimde 31 temmuzdu amaaaan eskiden hatırlıyodum şimdi aklıma bile gelmiyor vallahangi birini hatırlıcaz ya doğum günü ,evlilik ,nişanlılık çıkma ,gitme ,gelme... bu arada hep uzun bacaklara özenmişimdir ya kıskandım şimdi seni:97: keşke benimde şöyle sülün gibi bacaklarım olsaydınerdeeee

bu arada kızlar bende kuru domates var.bu sene arabayla gelince bizde güneydoğuyu geze geze geldik buraya.tabi antepe gitmişken kuru dolmalıklarla domates almıştım.dolmaları pişiriyorumda domatesi nasıl yapacağımı bilmiyorum:44:bir kısmını rondodan geçirip içine farklı baharatlarda koyup çeşni gibi bişey yaptım.kahvaltılarda haşlanmış yumurta yada yeşil zeytinin üstüne atıyom bazende patates kızartmalarına o kadar.yani 1 kavanoz bişey.gerisini ne yapacam bilemedim.nettede araştırdım biraz ama kayda değer bir tarif bulamadımaranızda kuru domatesle tarif bilen varmı?yani yemek olur meze olur kahvaltılık bile olur farketmez yeterki ziyan olmasınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…