2008 Ekim Anneleri

mavişcim bütün halde yemeklere at cnm. yemeğe lezzet katar.

ayşe saol cnm. bu sene çok iddaalıyım. allahın izni ile bu sene yapacağım. geçen sene çok sıkı tutmadım ya net açık ben forumda bir elimde kitap ama gene iyi puan aldım bu sene öyle olmayacak işi sıkı tutuyorum.

günaydın herkese

1 haftadır pek giremedim foruma , geçmişe az sonra bakacağım. geçen pazartesi doktora gittim. ultrasoile gördüknda keseyi hatta kalp atışlarını bile gördük. ama doktor bebeğin eşinin ayrıldığını ciddi oranda düşük tehlikem olduğunu söyledi, hastaneye yatırmak istedi ben kabul etmedim. şimdi annemlerdeyim. annem , kardeşim emirle ilgileniyor, ben de dinleniyorum. kullandığım progesterondan mıdır bilmem emire göre daha zor bir hamilelik geçiriyorum. sürekli halsizlik ve uyku hali var üzerimde. benden haberler bu kadar şimdilik. kahvaltıya bekliyolar çıkmam lazım.

türkancım cnm hayırlısı olsun cnm. herşey allahın taktiri biliyorsun yiyecek ekmeği varsa ne yaparsan yap o dünyaya gelir.
inş biran önce düzelir yoksa çocukla çok zor olacak.

Türkan geçmiş olsun canım Allah hakkınızda hayırlısını versin inş.Yaseminin dediği gibi yiyecek ekmeği varsa o gelir merak etme.yeterki Allah sağlık versin.
Yasemin çalış çalış bi sefer adam gibi ver kendini bi daha uğraşma .
Bizde 2-3 gündür Yiğitle uğraşıyoruz.hastalanır gibi oldu biraz.yarın doktora götürücez.antibiyotik falan içirmiyim dedim ama ilaçsız geçmiycek galiba.
Bugünde benim acayip başım ve boğazım ağrıyo.Kolay kolay hasat olmam ben ama.İnş Yiğitten bana geçmiştirde atmıştır kuzum mikrobunu.
Kızlar bana bi hediye söylesenize ya birine yılbaşı hediyesi almam lazım bayan genç daha evli çocuklu ne alıyım karar veremiyorum ama

yettim gulümmmm burdayım.. leyla bu sefer işi sıkı tutuyorum cnm herkes baskı yapıyor öğretmenler özellikle çalış kazan diye baskı yapıyorlar bende motive oluyorum. matematik öğretmeni nerdeyse çözdüğüm testleri kontrol ediyor :)

hediye konusuna gelince bence evine güzel bir vazo yada süs eşyası al hoşlanıyorsa tabi. giysi alma derim ben.

ayy bak başa yazcamı sona yazdım çokk geçmiş olsun cnm. ben hala iyi olmadım biliyormusun kurban bayramından bu yana öksürüyorum 3 şişe öksürük şurubu bitti 3 kez doktora gittim ikisinde ciğerlere inmemiş demişti son gittiğimde inmiş dedi.
ancak buhara girecksin öyle geçer dedi kuru öksürük inatcıdır uzun sürer demişti. ama bana okuldan geçiyor çocuklar hep hasta onlarla yakın temastayım. bu arada bitlendim :)))))))))
saçım acayip kaşınıyordu kaşı kaşı geceriyordum birkaç gündür sonra bit şampuanı aldım bugün kaşınmadı dilaya bakıyorum sirke bit v bişi yok ya psikolojik yada cidden bitlendim.
okulda pis öğrenciler var ve bitli çocuklar var her sınıfta sen öğrencilerden kaçsan onlar sana ypışıyor yanında her dakka banada bulaştı sanırım.
:26:

türkancım geçmiş olsun inşallah çabuk atlatırsın bugünleri
sen dinlenmene bak annen ilgilenir nasılsa emirle.
yasemincim face de resimleri koydum elbisemi görebilirsin:)
ayşe kız sen yok musn facebookta
ay hastalara Allah şifa versin.. 1aydan fazladır ilaç kullanmadık maşallah diym inşallah geçen kış olduğu gibi hasta olmaz bu sene..balık yağı ne kullandınız siz,ben minadex vitamn veriorum iştahı için,hasta olmasın diye balık yağı yada bağışıklk güçlndirici ne veriym sizce?

aslıcım çok tatlı görünüyorsun ayrıca çok zayıflamışsın maşallahh

ben hiçbir şey kullanmıyorum. balık yememişse o hafta balık yağı veriyorum eğer yemişse vermiyorum.
bugün yedi mesela o yüzden bu hafta vermeyeceğim. her gittiğim doktor aynı şeyi söylüyor vitaminci doktorlarda var tabi bende kafama göre bir yol çizdim onu uyguluyorum. testleride normal çıktı çünkü.

hastalık konusuna gelince çocuk mikropla tanışmalı aslı. ben geçen sene eve hapsetmiştim çocuğu yok grip yok şu yok bu hiç dışarı çıkmıyordu ve hiç hasta olmadı hiç antibiyotik kullanmadı.
ama mayısta buraya taşındık sokakta oynadı hep yerlerde çamurlarla, kumlarla, çocuklarla oynadı dötü hastalıktan doğrulmadı şimdide aynı şekilde hep kalabalık yerlerde mekanlardı.
ilçede türkü şöleni yapıldı kültür merkezinde öğretmenler ve öğrenciler türküler söyledi rahat 200 den fazla kişi vardı salonda dilay şimdi ordan geldieskiden olsa asla çıkarmazdım nefesten mikrop kapar die.
o yüzden ben artık pek takmıyorum hasta olmasıda çok kötü bir olay değil bağışıklığı güçlenir.
yoksa kreşde ve okul döneminde çok zorlanırız.

zayıflamadım aslında doğumdan 1 ay sonra nasılsam kilom aynı:) elbisedendir:) teşekkür ederim yine de.
hastalık çok zor ya, kaç tane antibiyotik kullandık sayısını bilmiyorum ateşi çıktımı direk 40a dayanıyo, ben geçen kışın da çıkardım hep parka daha 2 aydır eve girebildik biliyosun hep dışardaydık 1 senedir,kuzeni okula gidio ne zmn biraraya gelse hasta oldu..bu kışı rahat geçirelim istiyorum vala..
yakında balık alabilcegm biyer yok malesef aslında emir alp seviyo özellikle mısır unuyla kızarmış çinekop hamsi alabalık yemşti.2 haftada bir anca yapıyoruz eşim akşamları olmadığı için..geçen kış herhafta 1 2 kere yapardık emir alp yemezdi..

facebook var cnm.yasmin yada leyladan ekleyebilirisn.ad ve soyadımı yazmayım buraya şimdi:)
carlson balık yagı kullanıyorum
bagışıklık içinde immuzinc+zinco çinko
ben cok faydasını gördüm maşallah diyim.
gecen yılda kullanmıştım immuzinci.

yasmin cocuk mikroba alışsın diye illa kalabalık ortama sokup hasta etmene gerek yok cnm
ev ortamıda gayet mikrobik
biz anne babası oldugumuz halde bizden bile mikrop gecebiliyor
hasta oldugunda antibiyotik kullanılıyor ve o bagışıklıgı cökertiyor resmen.
belki bi süre sonra bagışıklıgı düzeliyor ama cocuk hastayken yıprandıgıyla kalıyor

valla ben kış ayında kızımı kalabalık ortama sokup göz göre grip olmasını yada mikrop alamasınıı istememm
yazın hep dışarda zaten.kalabalık ortamada giriyor
ama kış ayı malum hastalık ayıdır.
cocuklarımızı korumamız lazım
bagışıklıgı içinde ekstra bitkisel ürünler verilebilir
tabi en baştada sebze meyve agırlıklı beslenmeliler.
balık yagı yada immuzincden önce ben meyveyi tavsiye ediyorum kesinlikle
nurun en sevdigi şeydir meyve ve sebze

ayşe ben çok kasmıştım geçen sene yok kuş giribi yok domuz giribi çocuğumu hiç bir yere çıkarmamıştım.
ama bu sene öyle yapmıyorum. her yere gidiyoruz. günlere, toplantılara, oyun alanlarına, alışveriş merkezlerine,cafelere, parklara çocuk hasta olacak aman koruyum yapmıyorum. serbest bıraktım valla.
doğduğundan beri meyvesine sebzesine bende çok dikkat ettim. etiydi, balığıydı her şeyi düzenli yedi o yüzden bende çok takmıyorum vitaminlere. bağışıklık güçlendiricide tamamen para tuzağı gibi geliyor bana.
içeriğine baktım ekmek mayası yazıyor. eskiden öyle şeylermi varmış domuz giribi çıktı onlarda piyasaya sürüldü.
ya ben ne kadar kadınla öğretmenle konuştuysam ki doktorlarda dahil çocuk mikropla tnaışmalı diyor ev ortamı çok hijyenik ayşe mikrobik değilki.
kreşe gittiğinde asıl mikropla o zaman tanışıyor klozeti elliyor düşün 20 tane çocuk aynı yere çiş yapıyor ne kadar hijyenik olurki sen hergün domestosla yıkıyorsun. halılar desen senede 1 kez ancak yıkanıyor sadece süpürülüyor. ama evde her zaman düzenli silinip temizleniyor.
ben şimdi tamamen düşüncemi değiştirdim valla. artk çocuğumu saldım serbest bıraktım. elimde ıslak mendil 10 kez elini siliyordum parkta şimdi hiç mendil bile götürmüyorum.

of ya diken üstünde oturup koca bekliyorum evde.emir alp 5te uyudu.6buçuğa doğru ağlayarak uyandı bende aldım kucağıma,aman ne ağlamak karnı da aç uyumak istiyomuş meğer.osaat bu saat uyanmadı ama yarım saatte bir anne diye çağırıyo sallıyorum. ne uyanıyo nede rahat duruyo..kalkıp oturcak mı bakalım bu saatten sonra..

yasminn gızz ekmek mayasını tutupta şurubun içine koycak halleri yok:)))
beta glukan ekmek mayası tahıl ve mantardan elde edilen dogal bi madde
immuzinc bitkisel bi şurup.sadece içinde ekstra çinko var.onun sebebide betaglukanın çinko ile verilmesi öneriliyor.emilimi artıyor olabilir

ilacların amacı bu zaten.yeni hastalıklar cıktıkca onu tedavi edici yada koruyucuu ilacların piyasaya cıkması gayet normall.
immuzinc domuz gribinden cok önce piyasadaydı.
cocugum hasta olup antibiyotiklerle ona zarar verecegime önceden önlemimi alır bitkisel şurup veririmm daha iyi.
bu tercih meselesii.senin tercihinde farklı olabilir tabi

ayrıca ev ortamı hiçde hijyenik degil.
cocuklar durdukları yerdemi duruyor sanki.2 gün önce eşimin cep telefonunun kulaklıgını almış nur ve tam kulaga giren yeri agzının içindeydi:))) al sana mikrobikk
gecen gün cüzdanım acılmış cantama bozuk paralar düşmüş.onları almış elinee oynuyor.agzına bile götürmüş olabilir

eşim akşama kadar dışarda eve geldiginde cep telefonunu alır nurr eller ondan sonrada elelrini agzına götürürr
tepeme cıkar saclarımla oynarr eller mutlaka agızla temas ederr.
hergün mutlaka arbayla cıkıyoruz dışarı.e araabada ikinci el oldugundan gayet pis:))
bunun gibi bi cok şey var yaniii
halılarda öle hijyenik filan degil ayrıca.yıkanmadıgı müddetce bakteri üretir.
yani merak etme cocuk evdede olsa illaki mikrop alıyordur.zaten almasa cocuk en ufak bi mikrobik ortam gördügünde hastalanır.cünkü vucut mikroba karşı bagışıklık kazanmamıştırr
zaten en cok mikropp insan nefesindedir.görüştügümüz insanlardanda onu alıyordur fazlasına gerek yok:)

ama sırf bagışıklık kazansın diyede kış ayında kalabalık kapalı ortama sokmam kızımıı
haftada bir avm ye gidiyoruzz ,hava güzel oldukca parka götürüyorum.
hava kötüyse alıyorum annemi kızımı arabaylaa turluyoruz.kış ayında anca bu kadarr oluyor bizde.

türkancım cnm hayırlısı olsun cnm. herşey allahın taktiri biliyorsun yiyecek ekmeği varsa ne yaparsan yap o dünyaya gelir.
inş biran önce düzelir yoksa çocukla çok zor olacak.

teşekkür ederm kızlar. be tedbirimi alayım da gerisi allahın takdiri. nasibi varsa eğer gelr dünyaya, nasibi yoksa ne yapsak boş. haftaya pazartesi kontrolüm var. o zamana kadar annemdeyim. pazartesi iyi haberlerle döneriz umarm.

siz aşmışsınız olayı, facebooklara taşınmışsınız artık. ben çok gerilerde kalmışım..

emire ben hiç ekstra vitamin, balık yağı ya da bağışıklık güçlendirici vermedim. balığı çok severek yer emir maşallah, haftada en az 1 kez yeriz. meyveyi de çok sever. sebzeleri de yeni yeni yemeye başladı. ahlil sonuçları hep normal çıkıyor o yüzden vitamin de vermedim.

hastalıklardan koruma konusunda ben de çok kasmıyorum. gittiğim yere emiri de götürürüm. bu zamana kadar hep diş çıkartırken hasta oldu emir. her dişin peşinden burun akıntısı, grip ve öksürük başlar. geleneğimiz hiç bozulmadı şimdiye kadar. 3 diş kaldı geride çıkacak; hayırlısıyla onları da çıkartsaydık süper olacaktı.

hastalanmayan çocuklara maşallah ne diym,ben çok çektim 2 aylıktan beri hastalanır sıksık ateşlenir.çok şükür 2 aya yakındır hastalanmadı inşallah böyle devam eder.
akşam 5te uyuduğuyla sabaha kadar uyudu emir alp.ama saatte bir uyandı salladım ha uyandı ha uyanacak diye 1e kadar yatamadım..bütün gece sallamakla geçti sabah 8de uyandı eşime dedim kalkamıyorum çok kötüyüm sen bak,bezini değişmiş, bisküvisini yedirmiş,öyle çok pütürsüz olmadı ama yedi dedi..babasına nazlanmamış sıpa zaten herşeyi bana çocuğun..

kızlar çocukların severek oynadığı oyuncakları var mı? eğitici bişeyler aliym diyorm,biz kitaplara da daha pek başlamadık bi ara beraber okuyoduk yapıştırmalarını yapıştırıyoduk ama bayadır yapmadık,
bu yaştakilerin ilgisini ne çeker..bi de kalemle çizmeyi seviiyo ama heryeri boyuyoi,küçük katlanır masa sandalye alıp odasında istediği gibi boyasın diyorum..

slm kızlar..

ayşe sende kendine göre haklı olabilirsin ben farklı düşünüyorum bu konuda.
ya yaz kış biz hep dışardayız. burası çok rüzgarlı oluyor ama öyle böyle değil adı üstünde zaten tepekent tepede kalıyoruz yamaç paraşütü falan yapılıyor buralarda ben o rüzgarlarda soğukta bile çıakrdım dışarıya alışsın diye.
eşim nsalı günü evdeydi baba kız araba bakmaya gitmişler oto galerilerine götürmüş babası :) arabaya oturdu baba men araba sürüyorum diyormuş :) çocuğu erkek gibi yetiştiriyor yaa

türkan hayırlı haberlerle gel cnm.

aslı biz oyuncak almıyoruz kızıma en son doğumgününde calliou şarkı söyleyen bebek aldık birde uçan şarkı söyleyen uçağı vardı o kadar.
genelde kitaplarla oyalanıyor kalem kitap en büyük dostu oldu.
kendi hikayeler kuruyor anlatıyor vs..
bugün hadi kızım parka götürcem seni dedim. hayır men gelmiyeceğim men kitap okuyacğaım dedi aldı eline kitabı çekildi bir köşeye.
ay hep böyle devam etse keşke nelerimi vermezdim.

her nesneyi, renkleri, abc yi,hayvanları herşeyi öğrendi kitaplar sayesinde. üçgenide öğrendi anne bak bu üçgen sarı üçgen diyor :)
set almıştım ama 12 kitabında içine etti şimdi farklı kitaplar almam lazım.
biz hiç legolarla yap bozlarla oynamadık dilay hiç sevmedi onları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…