2008 Ekim Anneleri

selam kızlaar,
güzel ve bir okadar da yorucu roma gezisinden sonra ancak fırsat bulabildim yazmaya..
bilgisayar kuzenimdeydi daha foto bile koyamadım facebooka:)
herkes iyidir umarım görüşmeyeli..
bizim gezi çok güzeldi..çok gezdik çok yürüdük,merkezini 3 kere gezdk galiba ayakla,havada çok soğuktu donduk ama olsun çok güzeldii:) emir alp annem ve ananemle bizim evdeydi. haftasonu oldğu için teyzemin kızlarıda kalmış emir alp bayılıyo onlara zaten hiç aramamış bizi,ağlamamış..
biz eşimle herzamanki didişmemize devam ettik ordada hatta yılbaşına tartışarak girdik...cuma günü yolculuğun ardından baya bi dolaştık akşam merkezi,trevi,ispanyol merdivenleri fln derken biz metrodan baya bi uzaklaştık metroyu bulmaya çalışırkende yok burdan yok ordan diye birbirimize girdik hem soğuk hem yorgunlk hemde sıkışştım dolayısıyla gerildim.bi de baktık kalabalığın toplandığı meydandayız,havayifişekler çatapatlar..katıllmaıdık kalabalığa zaten saatlerce gezmişz bian önce eve giitmeye çalıştık ben yolu buldum haritadan ,eşim bi türlü ikna olmadı yok orası değil metro butarafta diye 1 saat yuvarlak çizdik aynı meydana çıktık..taksiye binelim artık dedim kusura bakma adım atamıycam artık dedim,tam evden girerken saat 12ydi havayifşekler atılıyo biz hala yok öyle yok böyle tartışıyoruz..yeniyıla öyle girdik ama sonraki günler daha iyiydi hastalanmama rağmen 1 ocakta hastalandım:) eşimde romaya gelipte kardeş kardeş uyuyan bi biziz heralde diye söylendi tabi:)

sonrasında tarihi esere çeşmelere kliselere doyduk aralarda da güzel pizza nerde,güzel dondurma nerde diye aramakla geçti..fırsatınız olursa gidin heryer tarih heryer sanat eseri, heryer şık kadınlarla dolu..benim bile ağzım açık kaldı erkekler napsın:)

uyandı emir alp bırakmz şmdi beni

yasemin kız ne ballısınız tatil falan bana amorti bile çıkmaz:) bence eylülde gidin nerdeydi club flipper antalyada mı,haziranda çok soğuk oluyo deniz.

aslı hoşgeldin bende şimdi resimlerinize baktım emiralpi merak etmiştim buraya girdimki yazmışsın.
çok tatlı çıkmuışsın cnm her resimde. ya eşin dünya ahiret kardeşim olsun çok tatlı bir insan sanki ben dünyanın en iyi insanıyım izlenimi bıraktı bende bu o kadar temiz bir suratı varki.. seninde öyle çok iyi insanlara benziyorsunuz. şimdi resimlere bakınca o izlenim uyandı bende.
ve çok güven duydum yakın olsaydık tanışmayı cidden isterdim senle.
pizza çok güzel görünüyordu dondurmaları nasıldı?

bodrumdaymış geçen hafta çağırdılar gidemedik bu haftaya attık gidip tarih ayarlamamız lazım. ben karar veremiyorum. haziran olmaz eylül geç galiba gidemiyeceğiz yaa.
haziranda sınav zamanı olcak eylülde de eğer atanırsam okul başlıyacak bende bodrumu hiç ama hiç sevmiyorum. ama eşim ben gideceğim diyor sen gelmezsen annemle giderim diyor :)

sağol canım ya gerçekten yakın olsaydıkta görüşseydik iyi olurdu bizim sıpa çoluk çocuk hiç istemiyo belki biraz alışırdı.hele küçük bebek gördümü hortlak görmüş gibi oluyo kıskançlıktan ..eşim çok iyidir hoştur göründüğü gibi, ama çok zıtlaşıyoruz tartışıyoruz emir alpten sonra ,bu tatil biraz iyi geldi..
emir alp geldiğimizden beri yine sabaha kadar sallanmak istiyo acısını çıkarıyo yani..bu gece 2 saat uyudum sonrası yatıp kalkıp sallamakla geçti, yine gideriz diye tedirgn oluyo herhalde..ama ayrı kalmak bana iyi geldi çok bunalmıştım..ordaykende aklıma geldkçe ağladım çok özledim ama yapcak bişey yok..
ben bodrumu çok sevdim ya keşke yine gidebilsem,arabayla gitmiştik çok zor bi yolculktu emir alp 8aylıktı gidip gelene kadar ağlamıştı dönüşte 4 diş birden çıkarıyomuş meğer düşün sonuda ağlamaya başlamıştım yorgunluktan ama yinede denizini unutamıyorum bence gidin eylülde..okulu ayarlayabilirsen tabi..

pizzası incecik lahmacun gibi odun ateşinde pişmişini bulduk özellikle boğazı için dünyayı gezebilcek insanlar olarak:) ben çok beğendim,aslında denilen şu ki romanın pizzası güzel değilmiş napolininki güzelmiş kalın hamurla oluyomş bizimkiler gibi ama ben inceyi beğendim.
dondurması süperdi boşuna roma dondurması olmamış yani..okadar çeşitten seçemiyosun ne alsam diye.. tramisu ve ekspressosu meşhurmuş romanın ama yiyemedik güzel yapan bi yer ismi buldum netten ama kapalıydı malesef..zaten tramisyuda sevmem ama gitmişken tatmak isterdim..
fırsatınız olursa gidin ,yazın daha güzeldir gezmek,biz soğukta ayaklarımız acısada gezidk saatlerce bidaha ya kısmet zaten battık iyice:) düze çıkarsak 3,4 sene sonra gideriz belki başka biyere

ohh yarasın aslıcım... ben sallamaktan kurtuldum artık sallamıyorum. biliyorsun dilayda emiralp gibiydi saatlerce sallardım ağlardı zırlardı allahım bende sallamadan uyutabilecek miyim diyordum. uyutuyorsun ama buna çocuk karar veriyor. dilay sallanmak istemedi yanına yattım sarıldım gögsüme bastırdım öyle uyumak istedi artık öyle uyuyoruz beraber yatıyoruz. sende dene diyeceğim ama emiralp hazrısa ona kendi karr veriyor.
dondurma deme bana yaaaaaaaaaa

bugun doktora gittim gene astım teşhisi kesinleşti astım olmuşum 1 ay ilaç kullanacağım sonra gene kontrol puffff

astım bu ara çok arttı, geçmiş olsun canım Allah şifa versin.
kardeşimin kızına da astım bronşit dedi doktor.daha 1 yaşında.anneden geçmiş..bitkisel ve normal ilaç tedavisiyle 1 senede geçiçek inşallah demiş erken safhadaymış.gttikleri doktor kortizon fln vermiyomuş bitkisel ve diğer ilaçlarla tedavi ediyomuş ve aileden biçok kötü durumda olan küçük büyük iyileşmş ona gidip..annemin kuzeninin kızını resmen kalp ve ciğer hastası yapıyolarmış 7 yaşında,mide kanamasıyla gtmiş hastaneye,yok belinden su alcaklarmış bilmemne,annesi kaçırmış hastaneden bu dokktora götürmüş iyileşmiş kızcağız,ne doktoru dedim valla dedi o herşeyn doktoru müslümanda bi adammış besmeleyle muayene ediyomş hep ..kartaldaymış yeri.. annemde duyunca götürelimde teşhis doğru mu konmuş diye emin olmak istedi ama o da doğrulamış..
sanada yaziym keçiboynuzu pekmezi 1 kg içine 30 gr keçiboynuzu tozu ve 30 gr üzüm çekirdeği tozu(aktarda çektirdiler) karıştırıp sabh akşam aç karnına 1 kaşık . zararı olmaz faydası olursa kurtulursun inşallah dene istersen... yalnız iştahta yapıyomş sanırım.bende emir alpe yedirmeye çalışcam bakalım yerse...ayşede yediriyodu nura pekmezi bende aldım ama yemedi tekrar deniycem zorla yemek yiiyo yada yemiyo hala..

dün seyredememiştim muhteşem yüzyılı
emir alp uyurken seyrettm bugun netten,
vala ben çok beğendim diziyi kim ne derse desin,losttan sonra hiç bukadar sürükleyici dizi seyretmedim:)
aşk çok güzel işlenmiş bence,kadının kıskanınca neler yapabileceği, adaletin uygulanması, vs.
hürrem süper oynuyo tam rolünün hakkını veriyo,gerçekte neler yaşanmış
haremde bunlar oluyomuymuş kimse bilmez,bildiğni zannedenler bile dünyaya hükmeden bi sarayda
neler yaşandığını tam olarak bilemez bence..zatenn ben gerçek böyleymiş diyenlerin aklına şaşayım,
padişahın işi gücü yok yeni yetmeler gibi aklı devamlı oynaşta,cariyede olsun hem de kanuni gibi avrupanın magnificient-muhteşem dediği,sınırları en geniş hale getirmiş bi padişah bu:) zaten adam padişah ya ,koskoca dünya ayağının altında, şimdi bile iki kuruş para gören önce karıyı boşuyo sonra çıtır peşinde,adam yapmıycakta kim yapcak:))ama aşk hiç bukadar etkilememişti beni demekki hakkını veriyolar oynarken..gerçi hürremin derdi şuan intikam hala ama sülümanı çıldırttı pess..şöyle cilveli olamadık kızlar vala:))

kimse gelmiyo artık buraya ben kendi kendime konuşup gidiyorum:)
leyla nerelerdesin?
türkan napıyon bebiş iyi mi?
ayşe nur nasıl,emiyo mu hala,yapsana kız ikinciyi okadar vaktin var forumda herkesi idare ediyosun maşallah, eşinde terfi etmiş diye okudum hayırlı olsun,Allah herkese hayırlı bereketli kazanç versin. bana da bi iş :) tabi oturduğun yerden bulunmuyo,hem ister hem istemez olunca..
yasemin nasıl oldun, noldu adet olmadın mı sen hala bak şimdi aklıma geldi
hamiyette uğramaz oldu..e herkesi saydım bi ses verin artık:)

slm kızlar bugün bir doktorun yazısını okudum diyoki 30 yaşından sonra her 7 kadından 1i ,35 yaşından sonra da her 5 kadından 1i hamile kalamıyormuş.:18:daha erken deyip duruyordum bende oysaki:18:adetim çok düzensiz olduğuna göre yumurtlamamda öyledir diye düşündüm ve içimi bir korku saldı acaba birkaç yıl sonra o 7 kadın arasına giremezde çocuğum olmazsa diye:18:şimdi ne yapacağımı bilemiyorumakşam eşimle konuşup düşünsemmi yoksa vazmıgeçsem:44:berilim daha küçük gibi,ben altından kalkabilirmiyim tek başıma:44oof oof kafam çok karışık

birde daha aldığım kiloları veremeden hamile kalırsam iyice yusyuvarlakmı olurum acaba yayoksa dahamı az kilo alırım acaba hani kiloluyken hamile kalanlar daha az alır deniyor ya bu doğrumuki:44:cinsiyet olayıda var tabi benim içimden yine kız geçiyor aslında ama eşim erkek istermi diye düşünüyorum:44:çünkü baazen muhabbet arasında ileride birde oğlumuz olursa onla maça giderim bol bol falan diyor aslında dahamı iyi olur bir kız bir erkek:44:hayırlısı tabi sağlıklı olması daha önemli.acaba cinsiyet arayışında bulunmak doğrumudur yoksa günahmıdır Allah demezmi niye sağlıklı hayırlı evlat istemiyon benden de erkek istiyon diye:18:siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kızlar?ileride bebek düşünürseniz cinsiyetini belirlemek için çaba sarfedermisiniz?yada gerçekten belirlemenin mümkün olduğuna inanıyormusunuz?

aslıı romayı fethedip gelmişin bacım.cok ii yapmışın haketmiştin bu tatili senn.
muhteşem yuzyılı bende cok beegeniyorum.eşimde ilk kez bi dizi seyerederken uyumuyor

nur hala emiyor maşallah diyim
2.bebegi yaz sonu yapcam inşallahhh

Son düzenleyen: Moderatör:
yasmin sanada tekrar gecmiş olsun cnm.evde öle kısakolla gezersen olacagı bu.
nekadarda sıcak olursa olsun öle capri yada kısa kolla gezilirmi evde yaw
allah bilir sen duştan sonra sacta kurutmuyorsundur.havluya sarıp yatıyorsundur dimi

hoşgeldn maviş,
bence maddi imkanınız varsa, eşinde yardımcı bi eşse düşüneblrsin kızında doğana kadar 3 yaşında olcak.sanırım 30a yakınsın sende..annem 3.yü 30 yaşında dünyaya getrince yaşlılıkta doğum yaptım böyle oldu diyodu:) tabi artık herkesin ilk yada ikincileri 30yaşını buluyo da geçiyo..herkesin şartları çokfarklı günümüzde..yardımcı olcak birileri yok mu annen teyzen arkadaşş vs?
kilo konusuna gelince o biraz bünyeyle alakalı,ben hamile kaldğmda 65kiloydum boyumda 66 fln yani kilolu hamile kaldım diyebilirm.80 kiloyla doğuma gittim 1 ay sonra 67 kiloydm hala daha öyleyiiym vermedim uğraşmadımda açıkcası yemek yemeyi seviyorum :)
ben hapı bıraktığımda senin okuduğun gibi şeylerden dolayı, bir de haptan sonra hemen olmayabiliyo bi deneyelim bakalım şeklinde bıraktım ve de ilkgünü hamile kaldım :)
özetle istiyosan eşine söyle ama benim gibi ilkinden dolayı psikolojin bozulduysa yada hala gece uykun yoksa biraz bekle 6 ay daha derim ben

bacım uyuncak gibi değilki.. hatunlar, elbiseler adamlar içine düşer yani
ben emir alpten fırsat bulup arka odaya geçip yalnız seyrediyorum malesef benim koca 11den önce gelemiyo eve,hepten yalnız kaldım

romayı fethettik vala, çok güzeldi tadı damağımda kaldı.. para olsa da gezsem ya çok seviyorum geziym göriym harita elimde dünyayı gezebilrim:)
maşallah bu zamanda emen çocuk bulmak zor..emir alp meme görünce kıskıs gülüyo geliyo dokunuyo utanıyo sanki anlıyo sıpa :)

merhaba canım aslında eşim çok çok yardımcı oldu kızımda çünkü başka kimsem yoktu yanımda.biz doğunun ücra bir şehrinde yaşıyoruz eşimin işi nedeniylene zaman burdan kurtulacağımızda belli değil ilk zamanlar mersine taşınınca 2.yi düşünürüz diyorduk ama hala sözleşmelilere kadro verme olayı askıda umudumuzda kalmadı açıkçası.benim kızımda çok yaramaz bebekliğinde sabaha kadar başındaydım akşama kadarda kucaktaydı anlıcağın 1 yılda 5 yaş gitti sanki benden.ama artık büyüdü çok şükür rahatım.her çocuk bu kadar problemli olurmu oda var tabi.bizimkiler ilkinden böyle olunca gözümüz korktuben ilaç kullanmıyorum zaten eşim korunuyor.son çare yardımcı bir kız tutsak en azından o berille ilgilense bende yeni bebişe bakarım diye düşünüyorumtabi bunlar sadece düşünme aşaması daha düne kadar asla diyordum bugün aklıma gelen şeyler bunlarbir yandan da benmi düşünüyorum bunları kızım saçmalama ne çocuğu diyorumamaaan ne bilim işte gelip gidiyor böyle kararsızlık kötü şey birazdan eşimede açacam konuyu bakalım o ne diyecek:44:

aynı şeyleri ben de düşünüyorum, önce kardeş lazım diyorum madem ikinciyi yapıcam hazır hala bebek gibi gece gündüz uğraşıyoken yap diyorum kendime aynı anda uğraş bitsin, sonra da delirme zaten delirmeye az kaldı bebeye yazık diyorum bu halde çocuk yapıp ikisini de olumsuz etkilersem kızıp bağırırsam dayanamayıp ki oğlum dayanılcak gibi olmuyo bazen bağırıyorum kızıyorum sonra üzülüyorum,gece hala 5,6 kere kalkıyorum gündüz çizgifilm seyretmeye başladı 2 aydır azcık rahatladım..ondan öncesi felaketti zaten o uyumadan 1 dak oturup yazı yazamazdım şurda..
senin zorluğun yanında kimse olmayışı,ama yardımcı olcak biri olursa düşünebilirsin imkanınız varsa ve çalışmayı düşünmüyosann..ben biyandanda çalışmak istiyorum,okadar okudum oturdum çocuk bakıyorum diyorum bazende,hep gelgitlerle doluyum yani.mevlam neylerse güzel eyler diyerek ona bıraktım ben, hayırlısını o bilir zamanı gelince olcak inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…