2008 Ekim Anneleri

selam kızlar misafirlerim vardı yeni gitti arkadaşlar geldi. çocuğu dilaydan büyük 4 ay oda erken doğum yapmıştı kader arkadaşıyız biz onla. aynı hafta evlendik çocukları aynı haftalarda doğurduk, eşlerimizde çocukluk arkadaşı biz sonradan tanıştık ama çok can ciğeriz onla. 2 aydır görüşemiyorduk özlemişiz çok güzel oldu eşlerimizde thy da çalışıyor işleri denk gelmiyor eskiden haftadan 2-3 kez görüşürdük şimdi olmuyor mesafe uzadı. o kızcağızın rahminde kis çıktı daha doğrusu kötü huylu ur tetkikler sürüyor çocuk doğursa belki herşey değişir ama bir daha çocuk istemiyor çocuğu çok sorunlu büyüdü çünkü.
ona canım sıkıldı biraz. allah dert vermesin sağlık çok önemli.
ayşe ben asla uzun kollu giyemem, atlet hayatımda giymedim bu hastalıktan sonra anne baskısıyla giyiyorum, her sabah duş alır evden öyle çıkarım kış olsa fark etmez kar bile yağsa duşumu alır çıkarım.
burası çok soğuktu ben bu soğuk yere alışamadım ve hastalanıncada iyice tetikledi hastalık.
astım teihisi kondu artık hep ilaç kullanacağım ilaçlarda kortizonluymuş doktor kilo yapmaz dedi inş yapmaz. 3 ay devamlı kullanacağım sonra dozunu azaltarak gene kullanacağım.

maviş kız erkek olayına gelince ben çocuk yapmaya üşeniyorum yap birde o yöntemlerimi denicem heeeççç işim olmaz. ne çıakrsa bahtıma allah hayırlısını versin 2 kızım olursa daha mutlu olurum gibime geliyor. eşim erkek çocuk die diretirse otur doğur derim. cinsiyet kromozomları erkekten geliyor çünkü.

aslı hamile değilim tatlım. korkumdan kocadan kaçar oldum :)

sana yürekten katılıyorum.yazdıkların beni tarif ediyor tıpatıp aynı gelgitleri yaşıyorum dün eşimlede konuştum o bana bırakıyor.maddi yönden bakarız tedirgin olma ,elimden geldiğincede yardımcı olurum bakımında diyor birde burda lise mezunu boş kız çok kardeşine bakmış olan tecrübeli eli yüzü temiz bir kızla anlaşırız haftaiçi sana yardıma gelir diyor bazı çalışan öğretmenlerde öyle yapıyor burda.ama iyi düşün nasıl yaparsak daha mutlu olacaksan öyle yapalım diyor her iki durumdada ben varım diyor:44:yani yükü benim üstüme atıyor.şuan için askıya alıp iyice düşünmek istiyorum ileride çocuklarıma yüklenip onları olumsuz etkiliceksem hiç gerek yok dediğin gibigerçi son adet tarihimi hatırlamıyorum sanki geciktim yine bakarsın bir sürpriz olurdbenim düşünmeme fırsat kalmaz.

yasemin sanırım haklısın dün biraz cinsiyet belirleme sayfalarına baktım öyle ele avuca sığan birşeyde yok ortada aslında.berilin çin takvimine görede,ovülasyon günüme görede,hani internette tarih girip cinsiyetini belirleme olayları varya ona görede erkek olması lazımdıhatta hamileliğimde beni gören herkes erkek dimi diyordusadece karnım vardı ve çok sivriydi böyle olunca sözde erkek olurmuş.kız olunca kalçadan kilo alırmış anne ve karnı yuvarlak olurmuş ha birde benim yüzümde hiç leke olmadı aksine daha parlak cildim vardı hamileyken kız olsa annenin güzelliğini alırmışta onun için kız olamazmış demişti birsürü kişiben 3 doktora göründüm hepsi kız diyor dedim yok yok erkektir diyenler vardıkısacası sanırım hepsi hurafe seninde dediğin gibi Allah hayırlısını versin zaten dün eşiminde ağzını aradım biraz oda çok karşı böyle şeylere farketmez diyor.kızımı herşeyden çok seviyorum diyor bir tane daha olsa onuda çok severim erkek olsada aynı şekilde severim daha fazla değil diyor.

cinsiyet yöntemlerini ayşe daha iyi biliyor ama ben inanmıyorum açıkcası.
ayşı burç olayı gibi düşünüyorum burcunu okuyorsun aaaa gerçekten tuttu diyorsun ama aynı burçtan olan milyonlarca kişi var yani hepsi senin ruh halinde ve senin konumunda olmalı.
o yöntemlerde birçok kişi üzerinde denenmiş yada tesadüf tutmuş yöntemler olabilir yada hala araştırılıyordur vsvsvs yani tutacak diye bir şey yok. ben hamileyken aksine çok güzelleşmiştim yüzümde ne leke ne bir sivilce birşey olmadı kız çocukta olur derlerdi dediğin gibi ama yok olmadı.
inanmıyorum ben öyle hurafe şeylere. ne çin takvimi nede takvim yöntemi kızımda tuttu benim.
ama yaptırana uğraşana isteyene saygı duyarım. bir sürü kızı olupta erkek olmasını isteyen çok insan var. yada tersi olan ne olursa deniyorlar umut dünyası belki olur diye.
kocam erkek delisi olsaydı çevreden de bu konuda baskı görseydim bende bu yöntemlere kesinlikle başvururdum ama çok şükür öyle bir durum yok

yasemin ezbere konuşuyon.bişiye inanmaman için o konuyu önce bilmen lazım
sen yöntemlerin sadece cin takvimi , bioritimden yada diger takvimlerden mi ibaret oldugunumu sanıyorsun???
sen gel bizim topigin ilk sayfasına bak bakalım.yöntemleri uygulayanların nerdeyse hepsinin sonucu olumlu.
burda kimse çin takvimini ,yada diger takvimleri baz almadı.bende inanmıyorum zaten
yöntemler apayrı bişi ,onun hakkında yorum yapabilmen için konunun içerigini bilmen lazım.
bilmeden bunlar hurafe yada tesadüfen bulunmuş diyemezsin.cok haksızlık olur bilim adamlarına
uygulanan herşeyin mantıklı ve bilimsel acıklaması var.sen bunları bilmeden konu hakkında yorum yapmamalısınn.

hiç kimse Allahım bana erkek cocuk ver diye dua etmez zaten
allahım bana saglıklı hayırlı erkek evlat ver diye dua eder.yani illede erkek cocuk olsaun saglıksız hayırsız olsada olur diye dua eden olurmu
Allah herşeyi isteyin benden demiş.cocugu olmayan cocuk ister,kızı olan erkek ,oglu olan kız cocuk istiyorum diye dua eder.bunda yalnış bi durum yok

erkek yada kız cocugu istemek bunun için bişiler yapıp tedbir alıp takdiri Allaha bırakmak günah degil
dinimizde tevekkül diye bi olay var.onu okursa daha ii anlayabilirisn
kopy yapıorum

Tevekkül, ALLAH’a güvenmek, O’nun hükmünün mutlaka meydana geleceğine kesin olarak inanmak ve alınması gereken bütün tedbirleri almak manasına gelir.

Tarifinden de anlaşılacağı gibi tevekkül, müminin işlerinde tüm zahirî sebeplere sarılması, alınması gereken tedbirleri alması, çalışıp çabalaması ama gönlünü bunlara bağlamayıp, sadece ALLAH’a dayanmasıdır.

Tevekkül hiçbir zaman çalışmayı ve sebeplere sarılmayı terkedip -ALLAH’ın dediği olur- diyerek bir kenara çekilmek değildir. Nitekim Fahr-i Alem (sav). Efendimiz, devesini salıvererek ALLAH’a tevekkül ettiğini söyleyen birine, “onu bağla da öyle tevekkül et” buyurmuştur.

Yaratılmış olanların bütün fiilleri ve halleri Yüce Mevlâ’nın takdiri ile meydana gelir. Onun için dinimiz, alınması gereken bütün tedbirleri aldıktan sonra sadece ALLAH’a dayanma anlamındaki bir tevekkülü emreder.

--------------------------------------------------------------------------------

YANİ YÖNTEMLERLE TEDBİR ALINIP TAKDİRİ aLLAHA BIRAKIYORUZ BU CİNSİYET TERCİHİNDEDE.
BUNDA HİÇ YALNIŞ YOK
AMA GİDER KIBRISTA ERKEK OLSUN DİYE TÜP BEBEK YAPTIRIRSAN BU DİREKT ALLAHA ŞİRK KOŞMAKTIR BUNUN AHLAKİ TARAFI YOKTUR.

ayşe senin kadar araştırmadım doğru ,ama senin bildiklerin kaç sene önce gündemlere gelmişti tvlere, gazetelere konu olmuştu dergiler yazıyordu. erkek bebek cinsiyetlerinde azalma olunca herkes bu yöntemlerle çocuk sahibi olmak istiyordu. bunun ne kadarı doğru diye gazeteler din adamlarına sormuşlardı. ben o dönem yeni evli olduğum için bu tür yazıları okumuştum.
bazı din adamları bunları red ediyordu bazıları olabilir diyordu.
yöntemler sana ne kadar mantıklı geliyorsa inan banada o kadar mantıksız geliyor. koyunu klonlamıştık yeni bir koyun elde etmiştik hatılıyorsan, şimdide aynı şekilde cinsiyetleri biz belirlemeye çalışıyoruz. bence bunun dini boyutunu araştırmak lazım. bu konuda benim dini düşüncem mantığımın önüne geçiyor.
sen karnındaki canlının cinsiyetini kendin belirliyorsun. bu bence koyunu klonlamakla eşdeğer.
ama senin düşüncen sen inanıyorsun ona saygı duyarım.
ve sayfanızda bir çok madur durumda olan kadın var ailesinden baskı gören çaresiz kalmışlar kadınların başvuraacağı o yöntem var başka ne yapacaklar ona birşey diemem.
bilim demişsin bilimi deşersen irdelersen sen yaradılışın önüne geçersin o kadar ayrıntıya girersen. işin içine darvinler girer, yaradılış teoremleri girer ispatlar girer ve allah tarafından yaratıldığımız tamamen çürütülmüş olur. çok konuşulmuştu ayşe bu konular koyun klonlandı, cinsiyetler tercihlere girdi yaradılış teoremleri gündeme gelmişti. ben hala inanmıyorum çünkü istisalarda çoğunlukta. henüz %100 çözüm olmuş birşey yok

biz sadece kuluz ve beynimizin ufacık bi yüzdesini kullanabiliyoruz, bunu ve kainattaki bütün düzeni yaratan,düzenleyen var eden Allah..dünyada yaşamı başlatanda kadını erkeği ana rahmine koyanda, sona erdirecek olanda o..dolayısıyla biz ne yaparsak yapalım cinsiyete müdahale edemeyiz zaten,
dolayısıyla yöntemler sadece araçtır,sonuçta Allahın dediğine geliriz, kendimize pay biçmeye gerek yok...bu yöntemler fiili dua yerine geçebilir sadece,benim düşüncem bu..
bi de kafamda çok net olmayan bi kavramda ruhlar alemi..bedenden çok önce yaratılmış ruhlar..e ozaman kıyamete kadar doğacak kadın erkek sayısıda belirli değilmi baştan...bu konuları düşününce içinden çıkamıyorm bazen..iyi araştırmak lazım..sen gidip seçilmiş spermle yumurtayı birleştirtiyosan lab.da o zaman müdahale etmiş olursun, kendi kendine yediklerinle içtiklerinle, takvimle yada duayla dünyadaki dengeyi değiştirebilcek gücümüz nasıl olsun ki Allah isterse olur..

aslında sperm bankalarından falan alan insanlar yada laboratuar ortamında cinsiyet belirleyen insanlar müslüman değildir diye düşünüyorum ben.daha çok ateistler bu yöntemleri tercih ediyolardır sanırım.sonuçta onlarda evrim teorisine inandıkları için onlara normal geliyodur sanırım.

Son düzenleme:
bu arada bebek mevzusunu biraz ertelemeye karar verdim hiç cesaretim yok açıkçası.öyle ha deyince olacak bişey değil bir anlık karar vermenin doğru olmadığını düşünüyorum.en azından gelecek seneye kadar ertelemeye karar verdim.kızımla arasında 4 yaş olsa daha iyi olur sanırım.ha daha öncede olursa Allaha kalmış artık bizim ve bebeğimiz için hangisi hayırlıysa o olsun inşallah.

hayırlısı olsun hazır olmadan zor zaten,isteyip karar vermek lazım.. bende yazdan önce düşünmüyorum iş güç biyere başlayamazsam yaza belki olabilir temmuz ağustos gbi..hamileliğin sonları yaza geldiği zaman çok zor oldu,kışın daha rahat olur diye düşünüyorum,nisan mayıs gibi doğsun yaz bebeği olsun isterim kısmetse..tabi bunlar benim düşüncem, eşim belki daha da ertelemeyi düşünebilir..

hayırlısı olsun kızlar ben çalışmadan yapamam o yüzden kızımın kreş çağına gelmesini bekleyeceğim 3 yaşındna sonra 2012 yazı gibi düşünüyorum bende kısmetse. koca hemen istiyor kaynana bile durmadan diyor ama ben karar vereceğim onlar değil :)

yasemin şu gazetelerde yazan yada din adamlarının tartıştıgı cinsiyet yöntemelri neler bi sölermisin???
aynı şeylerden bahsetmiyoruz cünkü.
ayrıca koyunu klonlamakla cinsiyet yöntmlerinin uzaktan yakından alakası yok:))
ayrıca bilimin detayına girmiyorum, ben bilim adamı degilim.ama ortada bazı gercekler var onları bilmek için alim olmaya yada teee darwine gitmeye gerek yok
onları biz ortaokul lisede ögrenmiştik.şuan yeni yeni hee tamam bu o nedenele böleymiş diyorum.
ama dedigim gibi sen farklı bişiden bahsediyorosun galiba
bana cinsiyet belirlemek için bi kac yöntem sölermisin???

aynen yukarda dedigin gibi aslı.yöntmeler sadece araçç.yani tedbir diyelim.sonuc olarak takdir Allahın
bzi ne yaparsak yapalım Allahın dedigi olur.
ama oturdugumuz yerdende Allahın dedigi olur demekte cok yalnış
nasıl sınava girmeden dersimize calışıp Allaha tevekkül ediyoruzz,aynı şekilde cinsiyet için gerekli şeyleri yapıp yine Allaha tevekkül etmek lazımm
ondan gelenede itiraz etme lüksümüz olamazzz

ayrıca ruhlar alemi konusunda benim bildigim şu
mesela sen kız cocuk istiyorsun diyelim bunun için bazı şeyler yapıyorsun cok dua ediyorsunn sonuctada Allah sana bi kız evlat veriyorr
bunu daha önce biz dünyaya gelmeden ruhlarımız bu olayları yaşadıı.yani senin kız evlat için bişiler yapacagın cok önceden biliniyor ve Allah buna göre senin kaderine kız evlat yazıyorr.

off telefonsuz kaldım bu sıpa yüzünden su dolu bardağa batırmış, baya sonra farkettim daha doğrusu kendi getirdi,anne bap fuuu diye,tam dayaklık yaa..inşallah düzelir

Selam kızlar nasılsınız.
Aslı hoşgeldin canım ne güzel gezip, eğlenmişsiniz.
Yasemin çok geçmiş olsun canım ya dikkat et biraz kendine.eskisi gibi değiliz artık malesef.eskiden dokunmuyodu belki ama özellikle çocuk doğurduktan sonra kadınlar daha hassas oluyorçastım zor bi hastalık.Allah şifa versin hayatım.
Cinsiyet konusunda girmişsiniz. Tabiki Allahın takdiri.Ama zaten herşey Allahın takdiri.Aslı aslında dediğin çok doğru fiili bi çaba gibi olabilir bencede.Ama zaten bizim başımıza gelecekler çok önceden kaderimize yazılmış.Neden geleceği ve sebepleri sonuçları herşey.Yani bana göre bilimsel açıklaması varsa yada dini açıklaması bişeyleri denemenin hiç bi sakıncası yok.Zaten deneyip,denemiyeceğimiz bile kaderimize yazılmış.Mesela benim rahmetli babam beş vakit namazında bi adamdı.Annem zaten hacıdır ve dinine çok düşkündür.ama onlarda beni 40 yaşında 2 kızın arkasından belki erkek olursa diye yapmışlar.Dayımlar demiş hep yapın bitane daha belki bide erkek gelir diye.Hala annem şakayla anlatır.Kimsede çok günah demedi.dozunu kaçırıp takıntı haline getirmedikten sonra bence bi sorun yok. Annem hala der iyiki 3 kızımız var diye.
Tabi kız yada erkek ayrımı yapmıyorum hayırlısını istiyorum bunları yazmama gerek bile yok.Ama açıkçası 2.çocuğu düşünürsem eğer. Ayşeye sorucam. Çok meşakatli şeyleri yapamam ama bana kolay gelen bişey olursa.Allahım hakkımızda hayırlısını ver diyip denerim diye düşünüyorum açıkçası.
Genede bütün bu yazdıklarımı erkek çocuğu yada kız çocuğu takıntı haline getirmiş aile baskısı gören erkek çocuğu olunca çocuğu olduğunu düşünen insanları ayırıyorum.Ben bizim gibiler için yazdım.

Kızlar bu arada evin örnek dairesine gittim önce pek içime sinmemişti ama.Örnek daireyi görünce beğendim.Yalnız 2.etabıda satışa çıkarmışlar 2 etap birden daha uzun sürede tamamlanırsa diye korkuyorum.Dua edinde bitsin şu evler hemen

leylacım hoşgeldin nerelerdesin. hayırlısıyla biter inşallah eviniz güle güle oturursunuz..
aynen ben de ikinciyi düşündüğüm zaman ayşeye sorucam,maşallah bu işin profu oldu kız araştıra araştıra:)

hoşgeldin cnm özledim seni yaa
nette resimelri varmı aldıgın sitenin???
inşallahhh kısa zamanda biter agız tadıyla oturmak nasip olurrr
yigit nasıl bu aradaa

leyla ve aslı emegime saygı duydugunuz için tşkelrr:119:
siz bebek düşündügünüzde söleyin ben bütün bildiklerimi paylaşırım.Takdir Allahınnn artık.
ama herşeyin bi sebebi var,bizde sebeplere sarılmalıyızzz, elimizden gelenleri yapmayızz.hakkımızda hayırlısı ise Allahh nasip eder inşallahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…