aynı şeyleri ben de düşünüyorum, önce kardeş lazım diyorum madem ikinciyi yapıcam hazır hala bebek gibi gece gündüz uğraşıyoken yap diyorum kendime aynı anda uğraş bitsin, sonra da delirme zaten delirmeye az kaldı bebeye yazık diyorum bu halde çocuk yapıp ikisini de olumsuz etkilersem kızıp bağırırsam dayanamayıp ki oğlum dayanılcak gibi olmuyo bazen bağırıyorum kızıyorum sonra üzülüyorum,gece hala 5,6 kere kalkıyorum gündüz çizgifilm seyretmeye başladı 2 aydır azcık rahatladım..ondan öncesi felaketti zaten o uyumadan 1 dak oturup yazı yazamazdım şurda..
senin zorluğun yanında kimse olmayışı,ama yardımcı olcak biri olursa düşünebilirsin imkanınız varsa ve çalışmayı düşünmüyosann..ben biyandanda çalışmak istiyorum,okadar okudum oturdum çocuk bakıyorum diyorum bazende,hep gelgitlerle doluyum yani.mevlam neylerse güzel eyler diyerek ona bıraktım ben, hayırlısını o bilir zamanı gelince olcak inşallah..
acaba cinsiyet arayışında bulunmak doğrumudur yoksa günahmıdır Allah demezmi niye sağlıklı hayırlı evlat istemiyon benden de erkek istiyon diye:18:siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kızlar?ileride bebek düşünürseniz cinsiyetini belirlemek için çaba sarfedermisiniz?yada gerçekten belirlemenin mümkün olduğuna inanıyormusunuz?
ayşe senin kadar araştırmadım doğru ,ama senin bildiklerin kaç sene önce gündemlere gelmişti tvlere, gazetelere konu olmuştu dergiler yazıyordu. erkek bebek cinsiyetlerinde azalma olunca herkes bu yöntemlerle çocuk sahibi olmak istiyordu. bunun ne kadarı doğru diye gazeteler din adamlarına sormuşlardı. ben o dönem yeni evli olduğum için bu tür yazıları okumuştum.
bazı din adamları bunları red ediyordu bazıları olabilir diyordu.
yöntemler sana ne kadar mantıklı geliyorsa inan banada o kadar mantıksız geliyor. koyunu klonlamıştık yeni bir koyun elde etmiştik hatılıyorsan, şimdide aynı şekilde cinsiyetleri biz belirlemeye çalışıyoruz. bence bunun dini boyutunu araştırmak lazım. bu konuda benim dini düşüncem mantığımın önüne geçiyor.
sen karnındaki canlının cinsiyetini kendin belirliyorsun. bu bence koyunu klonlamakla eşdeğer.
ama senin düşüncen sen inanıyorsun ona saygı duyarım.
ve sayfanızda bir çok madur durumda olan kadın var ailesinden baskı gören çaresiz kalmışlar kadınların başvuraacağı o yöntem var başka ne yapacaklar ona birşey diemem.
bilim demişsin bilimi deşersen irdelersen sen yaradılışın önüne geçersin o kadar ayrıntıya girersen. işin içine darvinler girer, yaradılış teoremleri girer ispatlar girer ve allah tarafından yaratıldığımız tamamen çürütülmüş olur. çok konuşulmuştu ayşe bu konular koyun klonlandı, cinsiyetler tercihlere girdi yaradılış teoremleri gündeme gelmişti. ben hala inanmıyorum çünkü istisalarda çoğunlukta. henüz %100 çözüm olmuş birşey yok
biz sadece kuluz ve beynimizin ufacık bi yüzdesini kullanabiliyoruz, bunu ve kainattaki bütün düzeni yaratan,düzenleyen var eden Allah..dünyada yaşamı başlatanda kadını erkeği ana rahmine koyanda, sona erdirecek olanda o..dolayısıyla biz ne yaparsak yapalım cinsiyete müdahale edemeyiz zaten,
dolayısıyla yöntemler sadece araçtır,sonuçta Allahın dediğine geliriz, kendimize pay biçmeye gerek yok...bu yöntemler fiili dua yerine geçebilir sadece,benim düşüncem bu..
bi de kafamda çok net olmayan bi kavramda ruhlar alemi..bedenden çok önce yaratılmış ruhlar..e ozaman kıyamete kadar doğacak kadın erkek sayısıda belirli değilmi baştan...bu konuları düşününce içinden çıkamıyorm bazen..iyi araştırmak lazım..sen gidip seçilmiş spermle yumurtayı birleştirtiyosan lab.da o zaman müdahale etmiş olursun, kendi kendine yediklerinle içtiklerinle, takvimle yada duayla dünyadaki dengeyi değiştirebilcek gücümüz nasıl olsun ki Allah isterse olur..
Kızlar bu arada evin örnek dairesine gittim önce pek içime sinmemişti ama.Örnek daireyi görünce beğendim.Yalnız 2.etabıda satışa çıkarmışlar 2 etap birden daha uzun sürede tamamlanırsa diye korkuyorum.Dua edinde bitsin şu evler hemen
leylacım hoşgeldin nerelerdesin. hayırlısıyla biter inşallah eviniz güle güle oturursunuz..
aynen ben de ikinciyi düşündüğüm zaman ayşeye sorucam,maşallah bu işin profu oldu kız araştıra araştıra:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?