2008 Ekim Anneleri

aslı yöntemin yapıyor gezileri bizde de baby tv ve bir çok kanal beleş. sıkıysa yapmasınlar ak parti milletvekili oturuyor burda.

ya uçak bileti beleş ama her gittiğin yerde dah açok para harcayacaksın öyle durumumuz yok kocamın arkadaşları her hafta sonu biryerde karı koca çalışıyor iyi maaş alıyorlar devamlı geziyorlar.

arkadaşımın oğluda yemek yemiyordu hatta 1 lokma kek yedi die havalara uçtu kız bizim evde o kadar yani dilaydan 4 ay küçük ama dilaya abla diyor :)
çocuğun gelişimi geri götürmedikleri yer kalmamıştı ama yok yokk
en sonunda çok ünlü prof buldular florance nigh. hastanesinde çocukta troid hastalığı çıktı ve kolestrol.
tedavi görüyor. cnm bence sende bir götür.

ay o kahvaltı sorununu hiç deme gitsin.bebekken hepsini karıştırıyordum üstüne biraz süt birazda tahıl maması koyup kaşık kaşık yediriyordum oh rahattım.şimdi bizimkide yemek istemiyor her sabah kavga kıyamet kahvaltı yapıyoruz.yumurta ,peynir istemiyorum diyor zeytini bugüne kadar ağzına koymuş değil zaten.salatalık belki yiyor domates istemiyor..salam sosis sucuk sevmiyor ...of of deli ediyor insanı.belki farklı şeyler istiyodur dedi eşim gevrek denedik yemedi beyaz ve kaşar peynir yemek istemiyor krem peynir alalım dedik yemedi bal reçel sevmiyor tahin pekmezmi yapsak dedik oda olmadı.en iyisi eski usul dedik bağıra çağıra biraz yumurta biraz peynir tıkıştırabilirsek ağzına yiyiyor seninde dediğin gibi ölmeyeyecek kadar ancak .ama diğer öğünlerimizde pek problemimiz yok çok şükürzaten ben yemek yedirmiyorum artık sevdiği bişeyse önüne koyuyorum kendisi yiyor zoraki yiyeceği bişeyse eşime veriyorum tabağı o uğraşıyor.benim hiç sabrım kalmadı artık valla

zeytin kızım ağzına sürmedi ama hiç önemsemedim çünkü hakiki zeytinyağı kullanıyorum tüm yemeklere aynı şey.
peynir yemiyor bende makarnasını bol peynirli yapıyorum süt içiyor.
yumurta yiyor süt bal nesguik karıştırıp içiriyorum.

salatalık çok sever ama mevsimi değil.
sütünü balla içer.

domates her yemekte kullanıyorum. çokda önemsemediğim öğün kahvaltıdır açıkası.
bence çok sorun etmeyin

sebze,meyve,et,süt azda yese yeter. artık eskisi gibi yemek yemiyorlar.damak zevkleri oluştu seçici davranıyorlar

leyla cnm hoşgeldin özlettin kendini. dün akşam aklıma geldin arayım dedim sonra dedimki ya çok konuşuruz şimdi ben o vakti soru çözerek değerlendireyim :)))
.

Kız Yasemin bende kaç gündür seni arıycam denk gelmedi.Bir haftadır eğitimdeydim anam ağladı.Bu akşam arıycaktım ama kontürüm az.sana özel kontör alıp yada eşimi bekliyim ondan arıyımda şöyle bi 3-4 saat konuşalım :)))))

ben seni ararım hayatım benim faturalı 300 dakika konuşma 19 tl. en fazla 24 tl ödedim çok ekonomik tavsiye ederim valla. herkesi heryönü rahatlıkla arıyorum.

napıyorsun nasılsın?

yasemin dilayın boyu kaç?bizimki kısamı kaldı acaba diyorum hala 90-91 cm civarında.gerçi yaşıtlarına bakıyorum hiçte öyle uzun değiller hatta daha kısalarıda çok ama burda kaç ay önce 95 cmlerden bahsediliyordu şimdi 1 m ye yakınmı sizin bebişler?beril bana çekip ufak bişey olmasa bari babası gibi bacakları uzun görünüyor ama bilmiyorum gelişimde problem olabilirmiki normalmi sizce bu boy?:44:

boyu çok normal cnm artık her ay uzamıyorlar. ölçümden ölçüme fark ediyor, ölçen kişi tartı cetvel her hastaneye göre inan 1-2 cm fark ediyor. benim doktorumun tartısı ve cetveli her zaman diğer hastanelere göre daha az ölçüm yapıyor.
mesela en son 93 cm di sonra 92 cm çıktı kendi doktorumuzda kiloda 300 gram fark etti daha az çıktı.
ben çok sorun yapmıyorum bebekken çok dikkat ederdim artık merak edipte gidip ölçüm bile yaptırmıyorum..
burda dilayla aynı ay doğan çok çocuk var onlarla kıyaslıyorum maşallahh her bakımdan önde gidiyor oda bana yetiyor.
şuan kızının boyu çok normal doktorun bana dediği her ay artık uzamayabilir fiziksel gelişimi yavaşlayacak bilişsel gelişimi hızlanacak cidden de öyle oldu.
herkes kızının fiziği aynı sen diyor ama annem ve benim bebekliğimi bilenler dilay senden daha küçük sen onun yaşındayken 4 yaşında sanıyorlardı seni diyorlar. demekki baba ve benim ortam bişey olacak.

aslıcım cnm çok sevindim cnm değerleri normal çıksında bırak yemesin. o besleniyordur merak etme.
abim çok iştahsızmış yediği içtiği patates yemeğiymiş zaten o sıra babam askermiş annem köyde garibim fakirlik içinde yaşıyormuş.
şuan 1.87 boyunda zeka yönünden hepimizi sollamış durumda çocuk meslek lisesini bitirdi dershane yüzleri görmeden bu hallere geldi o yüzden ne seviyorsa onu yedir boşver.

evet olabilir canım.ben hep minyonluğumdan şikayet ettiğim için kızımın şöyle 170-175 arası olmasını çok isterdim.daha uzunuda kızlara yakışmıyor ama bu boylar çok endamlı oluyor benceonun için çok şanslısın senşimdi çizelgelerede baktım doğru söylüyosun 2 yaş 3 ay a göre ortalama 88 cm en üst seviye 93cm.ee bizimkide 90,5 civarı 91 bile denebilir.o zaman normal sanırımbirde boy küçüklüğe bakmıyor bazılarında.eşim liseye gidene kadar evin en kısasıymış(ki ailesi uzun değil normalde)eski fotoğraflarına bakıyorum küçücük duruyor kardeşinin yanında bileama lisede bir anda boy atmış maşaallah 183ün üstünde boyu var şimdi.ben yanında minik bir kız gibi oluyomtek avantajım kimse aramızda 2 yaş var sanmıyor beni küçük sanıyolar hep.ki eşimde bakımlı dır öyle kendini salmış göbekli falanda değildir buna rağmen boy farkı insanı yaşçada büyük gösteriyor demek:44:ama yinede varsın 2 yaş büyük görünseydimde upuzun bacaklarımla şöyle salına salına gezseydim:97:napalım bunada şükür Allahım sağlık sıhhat versin bu saatten sonra uzayamam sonuçta

evet cnm uzun boylular yaşına göre büyük gösteriyor ama ne giysen yakışıyor :) elbise, pantolon vss. ben 34 boy giyiyorum pantolonda bacaklarım cidden çok uzun ama türk kadınında o boy olmadığından hiç bir yerde bulamıyorum nere baksam 30 boy bende o sıkıntıyı yaşıyorum ama yeni nesil çok uzun.
dershanede kimse benim 30 yaşımda olduğuma inanmıyor çünkü onlarla aynı yaşıt duruyorum bir kız var 22 yşındaymış 30 sanmıştım o derece büyük duruyorlar.

yeni nesil öyle malesef eşimin yanına gidiyorum ilköğretim olmasına rağmen 13-14 yaşındaki kızlar bile (tabi içlerinde okula çok geç başlamış kızlarda var 16-17 falan)nerdeyse eşim kadar erkeklerin çoğu dahada uzun bu ne ya diyorum bende.buranın insanı mı böyle uzun yeni nesilmi yoksa benmi çok küçüğüm anlamadım.:44:ama sanırım buranın genelide uzunlar yani teyzelere de bakıyorum onlarda boylular maşallah.kök yada ırkta önemli galiba:44:ama öyle güzel diyebileceğim birinide gördüm desem yalan olur.sadece boylada olmuyor işte.yüz güzelliği ve özellikle kilo çok önemli çünkü hem uzun hemde şişmansa koskocaman bişey oluyor ve kadına hiç yakışmıyor çünkü kadın zerafetinin z si olmuyor o zaman.ha birde kimiside minyon seviyor özellikle bazı erkeklerde minyon takıntısı oluyor ben çok karşılaştım böylesiyle.artık ne düşünüyolar da tercih meselesi oluyor onu bilemem ama ufak tefek olsun zayıf olsun diyen çok kişi tanıyorum.

genelllikle doğunun halkı uzundur özellikle kars-ardahan-erzurum buranın halkı çok iridir.
türk erkekleri kısa boylu olduğu için mecburen minyon kadın seviyor türk erkeklerinin ortalaması malesef 168-170 civarı.
eşim 173 boyunda onun yanına minyon kadın yakışırdı ben asla topuklu giyemiyorum yoksa uzun duruyorum. ama uzun boylu bşr erkeğin yanınada kısa boylu kadın hiç yakışmıyor babam 185 annem 155 edi büdü gibiler hiç hoş durmuyor.
boyu boyuna eni enine olmalı :)

evet haklısın yakışmakta çok önemli ama bana bunlar eskide kaldı gibi geliyor artık.çünkü eskiler topuksuz ayakkabilarla gezermiş sonra çok bakımlı değillermiş çocuk doğurunca kendilerini bırakıp kilo alırlarmış haliyle daha da kısa görünürlermiş.(benim annemde kilo almış mesela)şimdiki kadınlar öylemi kilo almamak için aç geziyolar akşama kadar apartman topuklarla geziyolar,uzun ince görünmek için giyim tarzlarıda cabası.ünlülerdende bu çok rahat görülebilir mesela madonna 154 ama sanırsın 170lik kadın 190lık adama bile yakışır bu fizikle.salma hayek 152,kylie minogue 153 hele shakira cüceden az hallice 150 bişeysaymakla bitmez bunlar..ama hepside uzun uzun adamlarla film çekiyolar yada birlikte oluyolar göze hiç abest gelmedikleri gibi çokta yakışıyolar.ben bile ince topuklu bir ayakkabı giyim birde dar paça pantolonla kendimi çok uzun hissedebiliyorum.topukluyla 170 olsan saçlada 2 cm uzun görünsen.eşimle aramda en fazla 10 cm var gibi durur çoğu zaman (bu kadar farkta çok hoş durur zaten yanındaki erkek daha iri olunca kadın hep daha zarif görünür çünkü.)ama hiçte öyle değildir aslındakısacası artık hepsinin hilesi var eskidenmiş o uyumsuz görüntüler..

Son düzenleme:
ayşe geldinmi gızzzz tatilin nasıldı???

dün gece geldikk.cok güzel gectiii.cildim pürüzsüzz bebek gibi oldu,saclarım pamuk gibi ışıl ışıl olduuu
önümüzdeki ay bidaha gitcemm inş.
bide başımıza cok komik bişi geldi msn den anlatırımmm

hoşgeldin ayşe noldu kız ne geldibaşınıza hayırdır,
boy konusunda en kısa emir alp heralde en son kendim 86 ölçmüştüm anca 88 olmştur buara uzadı braz..doktorda ölçtürmeyeli 9 ay olmuştur..boyu takmıyorum gece süt içiyo hala kardeşimde kısaydı ortaokula kadar da süt içti devamlı,180den fazladır şimdi..zaten eşim de kısa,oğlanın boyunun çok uzun olcağını beklemiyorm o yüzden,anne baba selvi boylu olsa endişe ederdim tabi:)

ayşe git tabi yaa strese sıkıntıyada iyi gelir. eşinle sana da iyi gelir.

aslı cnm erkek çocuk sıkıntı etme onlar birden uzuyor ben ortaokulda boyum uzamasın die dua ederdim 170 boyundaydım düşün erkekler benim omuzuma gelirdi şimdi feyste bakıyorum anam dev gibi olmuş o çelimsiz sıpalar :)
erkekler birden uzuyor. ben kuzenimle aynı ay doğdum o benden 17 gün büyük çocukluk resimlerimizde ben abla gibiyim ama şimdi çocuk 190 larda

yarına misafirim var tüm öğretmenler geliyor
kısır, patates topları,sigara böreği,kek, makarna slatası yapcam yeter dimi? alternatiifi olan varmı?

ayşe özelden yaz ne geldi başınıza msnyi çok açmıyoprum ben zaman kaybetmeyim die. hamilemi kalcan kız biyoritmin ne dio :)

kıım yeni uyudu yaa kucağıma aldım boynuma yatırdım baktım bayılmışş uyudu hala uyuyor sanırım sabahlayacağız

naptınız yasemin gece nöbet mi tuttunuz:) emir alp akşam uyursa genelde 7,8 gibi uyanıp bi daha 2den önce uyumaz sabahta en geç 9da dikilir ayağa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…