kızlar terrible two
yani felaket 2 yaş sendromu bu olsa gerek biz de herşeye muhalifiz bu aralar
giymez,çıkarmaz öyle ki geçen gün kreşe pijamayla bıraktık-yemez,içmez,uyumaz,uyuyunca kalkmaz
aman allahım nerde benim yeni yeni yerde sürünen kuzumeyvahedigeldismile
bu aralar takıntılıyız tek ayakkabıya kaldık herşeyin altına aynı şeyi giyip çıkıyor tövbe başka bir ayakkabı giydirene,kıyamet kopuyor,oturuyor yere kalkmıyor,hele de bir de uyku kriziyle karıştıysa...
ama ben aynen o kitapta yazanlar gibi davranıyorum offf la havle çekip,allahım sen sabır ver diyorum içimden bu benim çocuğum daha 2 yaşında diyorum,okulda kazık kadarların bile gönlünü gördüğümüz için sabır kalmıyor,valla analarından daha çok biz keyiflerini düzdürüyoruz.
neyse kriz anında dikkatlerini başka bişeye çekmek gerçekten etkili oluyor ama geçen gün arkadaşın kızı kreşten aldık kızları elindeki oyuncağı bırakmak istemedi,
nasıl yerden yere attı kendini,bir sürü şaklabanlık yaptım arabada dönüp bakmadı bile
o camdan o cama vurdu kafasını:bbo:
Ayça'nın kendine zarar verme huyu yok allahtan.o kadar inatlaşmaz yani saatlerce..
Kızlar ayçanın okulda 2. haftası geçen hafta fena değildik ama
bu günlerde kreş lafını duyunca ağlıyor bana yapışıyor,bu kadar yapışık değildik İstanbula dönünce bi haller oldu.Aslında okulundan çok menunuz çok ilgili ve sevgililer ama işte
sabah çok zor ayrılıyoruz katıla katıla ağlıyor..ben de kendi okulumda ağlıyorum tabiki.
Sonra arıyorum oyuna daldı şimdi iyi diyorlar gerçekten de almaya gittiğimde üstüme atlamıyor,oyuna dalmış oluyor hatta biraz daha oyalanıyoruz beraber.
alışır mı dersiniz?Kreşe yollayanlar?Duygu,Müjde nerdesiniz??
Sizde durum nasıl?
Seninki de mi inatlaşıyor???yanlış olmasın yawww benim kızdanmı bahsediyon yoğsammmmkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Gülcüm serra problem çıkarmıyor ama daha sonra okulu reddetme dönemine girer cocuklar demişti doktor. Normalmiş yani alışma süreci... Serrayi iki gün babası götürdü ben ayseyle evde kaldım bugün okuldan geldi diyoki Ayşe'de gelsin benle okula .... Olur bı müddet sıkıntı ama gecer... Benim kız şimdilik mutlu zaten haftada 3 kere gidiyor
Seninki de mi inatlaşıyor???
çok zor valla,felaket bişeydi
anladım canım
sen cevap verene kadar ayça okula alıştı zatenolumunekankayizsmile
nazar deymesin maşallah bu aralar el sallayıp giriyor kreşe
O zaman ben oldugu gıbı devam edeyım çocugu kendı halıne bırakayım acelemız yok zaten 3 yas a bıle daha cok var.. bakalım...
Bencede başlama Betül nisan gibi yaza çıkarken kaldırırsın bütün halılarını başlarsın..Biz alıştık şimdi bezden tamamen kurtulduk ama inan tam eziyet oldu bana..Gereksiz yanii..
Gulsum nerelerdesın gulum ya hıc goremıyorum senı ?
Günaydın...
Bugün İzmirde inanılmaz yağmur var dün geceden beri durmadan devam ediyor..Sel bascak diye korkuyoruzAllah sokaktaki insanların yardımcısı olsun..
Serapcım kışta geldi ben başlamamış olsaydım Nisana bırakırdım bu tuvalet eğitimini..Çünkü gece ıslanıyor gündüz ıslanıyor sürekli yıkıyorsun..Keşke yazın başında olsaydı o zaman bende çok rahat ederdim ama artık benim için geri dönüş yok 1 ayı geçti çünkü...Hala kaçırıyor arada pazar günü büyük temizlik yaptık halılarımın hepsini serdim artık şimdiden sonra işerse o zaman çok ama çok zor olucak
bence de geçti artık kışın zor olur... bi yere işese zor kurur... ama sen her tuvalete gittiğinde ben çişimi yapmaya gidiyorum de onun oraya yapılacağını anlasın önce... ben öyle yapıyodum... bi de tuvaletin önüne lazımlık komuştum ben her girdiğimde o da lazımlığa otururdu beziyle... sonra kendisi bezi çıkarttırdı lazımlığa yapmaya başladı... ma akakasını yapacağı zaman koşup telaşla bezini getirir bezine yapardı lazımlığa yapmazdı... sonra sonra çişini ve kakasını balkonda bez attığım yere yapmaya başladı... en sonunda tamamen alıştı... 18 aylıktı işte ozaman... ben hiç zorlamadım kendi öğrendi... şimdi bizim ev sobalı olunca lazımlığa yapıyo sadece odaya koyuyorum çişi gelince pantolonunu indirip kendi yapıyo... bana haber veriyo... ama her seferinde çamaşır suyuyla iyice yıkıyorum...O zaman ben oldugu gıbı devam edeyım çocugu kendı halıne bırakayım acelemız yok zaten 3 yas a bıle daha cok var.. bakalım...
Canım erkek çocuğu nasıl olsa deyip geçmeyin bak Seherin Utku en önce öğrenenlerden yaz başı halletti o..Eğer minikler kaka yapoom çiş yapoom diye söylüyorsa bence olaya başlayın artık.Çocuk hem söyleyip hem bez doldurmasın yani.
Ayça'da yatmadan önce süt içiyor,ama biraz oyalanıp çişini de yaptırıyorum ben.Sabaha kadar bir sorun olmuyor bir iki kez yatak batırdık tabiki ama olacak o kadar.
Şimdi gece bile beni kaldırıyorçişim geldi diyor gece uyuklayarak yapıyoruz.Kreşte çişin var mı diye soruyolarmış benim akıllı da oyuna dalıp yok diyormuş kaç kere kreşte yapmış altına ama onların hatası ben siz oyuna dalınca hiç sormayın hadi çiş yapalım deyip götürün diyorum yoksa o yok dedikten sonra hayatta gitmez tuvalete bi daha... lmaz:kızımın da prensipleri var yaniibayanssulusmile
Bu arada önümüzdeki pazartesi bana mother and baby dergisinden çekim ve röpörtaja geleceklermiş.Biz Ayça'nın resimlerini bir ajansın sitesine eklemiştik sonra esas çekimler için randevuya çağırdılar ama gitmedik,ben biraz kararsız kaldım bu konuda.şimdi de dergiden aradılar evinizde çekim yapalım mı diye,kabul ettik.Mother and baby de eltimin bir arkadaşı çalışıyor editörü,evi,Ayçanın odasını falan çekeceklermiş.Bu arada ayçanın bir odası yok cuma günü gelecek mobilyalarımız inşallah.
Biizim sayımızı alında dergi bizim çıktığımız ay tavan yapsın hep bizi çeksinler sonra hihoyyyt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?