selam canlarım nasılsınızz
ben bugün tuvalet işini bi deniyeyim dedim. daha önceleride 1 2 kere denemiştim ama biraz daha beklemeye karar vermiştim.
şimdi sabah çişli bezini çıkardım. annecim çişin gelince söyle tuvalete yapalım dedim.
neyse 3 saat içinde yarım saatte 15 dk da tuvalete götürdüm yok yapmadı.
en son götürdüğümde yine yapmadı neyse üstünü giydirdim 10 dk olmadı salona yaptı. bende tv ye dalmışım. :)) çiş çiş diyince gördüm.
daha önce ki denemelerimdede böyle olmuştu tuvalete niye yapmıyor acaba ya
öğreten arkadaşlar siz nasıl başardınız
slm kimse girmiyor artık galiba
kış geldi artık çocuklara vitamin vermeye başlayanınız varmı ?
arkadaşlar bir sorum olacak kuzulara paylaşmayı nasıl öğretecez. valla bu paylaşma sorunu bizde kördüğüm oldu ne oyuncaklarını ne de eşyalarını paylaşmak istemiyor. parka gidiyoruz diğer çocukları kovmaya başlıyor parkı paylaşmak istemiyor. akşam babası gelince onu paylaşmak istemiyor beni çıkarıyor odadan.
bir de inatlaşma başladı her konuda muhalafet oldu. kıyafetlerini değişmek istemiyor özellikle de üstündekileri çıkarmayı istemiyor yemek konusunda zaten hep sorunluyduk. uyku konusunda da kuzu kuzu gelip ayağıma yatan çocuk şimdi kesinlikle ayağımda sallanmak istemiyor yorganı kafasına çekip eline de bir oyuncağını alıp yatağında uyumak istiyor ama ben de yanında yatacam.
bütün bu değişikliklerin hepsi bir anda oldu ve ben afallayıp kaldım bu iki yaş sendromu olsa gerek diye düşünüyorum ama nasıl davranacağımı bilemiyorum birkaç kitap aldım sorunlarımızı anlatıyor ama çözümü konusunda tatmin edici cevaplar yok. sizlerin önereceği kitaplar var mı ve bunları yaşayan başka kuzumuz var mı
kızlar lütfen okuyup geçmeyin önerilerinizi bekliyorum. :içelim:
O kim Gülsümfisfisfis
yaa ben varya tam ot gibi yaşıyorum,siz nerelerden duyuyorsunuz böyle kampanyaları falan
buraya arada takılıyorum da bişeylerden haberim oluyor yani
Serapcım ayça'da alışırken öyleydi canım
çok çiş temizledik,inatla tuvalete yapmadı 2 hafta seninki iyigidiyormuş tuvalete bizimki girmiyordu bile
ama sonra 1 kez artık sıkışmışmıydı neydi yaptı alkış kıyamet yerlere yattıkkaydirigubbakcemile3
sonra sonra her tuvalete çiş yapanı deli gibi alkışladık artık çişi gelmesede gidip oturuyordu gelirde beni alkışlarlar diyekaydirigubbakcemile5
yani 1 kez tuvalete yapsa çok şaşırıyorlar zaten gözlerini kocaman açıyolar
hoşuna gider İpek'inde sıkıştığı anı yakalayıp tuvalette oyala poposunu kaşı,musluk aç bir kez yapmasını sağla,sonrası gelir.:teytey:
Serapçım kazalar yaşanması en doğal şeyler:)Gül'ün dediği gibi ben de az temizlemedim yerleri.Ki Alya tuvalete oturmaya çok itiraz etmedi alkış,öpücük bizde de fazlasıyla mevcuttu o da bişey başarıyorum edasıyla çok mutlu oluyordu(ama başarıyordu da)Aynen Alya da 3,5 kez lazımlığa oturuyordu bişey yok sonra çiş demesiyle altına yapması bir oluyordu.Ama pes etmemek en önemli şey.Bi de anne olarak sinirlerini kontrol edebilmek.Zaten bi müddet sonra lazımlığa ya da tuvalete yaptığını göreceksin kesinlikle bu da seni motive etmeye yetecek inş.Kolay gelsin...
Serapcım Ege yaklaşık 20 25 gündür altı açık ama hala günde 1 kere en az kaçırıyor:)))Ya oyuna dalıyor ya bize kızıyor bilerek yapıyor..Okula başlamasının etkiside vardır tabi..Yani anlıyacağın hala sidik temizliyoruz.Ama eninde sonunda alışacak başka şansı yok..ara sıra kaçırıyor diye 1 ay sonra tekrar bağlamak yanlış olur..Yalnız geçen hafta hastayken gece uyuduktan sonra bez bağladım çünkü uykusunda deliriyordu resmen kaldırınca..Sabahta kalkmadan çıkardım altından..İşte böyle zaten gündüz kesilse bile gece kesilmesi daha uzun sürebiliyormuş..
serapcım utku da ilk başta yapmıyordu ben de 10-15 dk da bir götürüyordum birkaç dakika sonra çıkarıyordum ve genelde yapmadan çıkıyordu. ilk yaptığı zaman da yaptığının çiş olduğunu bile anlamamıştı şaşkın şaşkın bakmıştı. ama öyle öyle alışıyolar biz anneler de accık çiş temizlemeye hazırlıklı olacağız. sempatiksalakcinni ben temmuz başında öğretmiştim de hep halıları kaldırmıştım sırf bu sebepten. kaydirigubbakcemile2
bu arda ben hala vitagil ve carlson balık yağı veriyorum..
kreşe gidiyor bünyesi güçsüz kalmasın diyorum.
selam herkese...
kızlar sabiha paktuna keskin ücretsiz kitap dağıtıyordu ya...
dün gelmiş kitap... tam incelemedim ama benim baya hoşuma gitti...
istemeyen varsa istesin kızlar kaçırmayın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?