2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Serapcım Ege yaklaşık 20 25 gündür altı açık ama hala günde 1 kere en az kaçırıyor:)))Ya oyuna dalıyor ya bize kızıyor bilerek yapıyor..Okula başlamasının etkiside vardır tabi..Yani anlıyacağın hala sidik temizliyoruz.Ama eninde sonunda alışacak başka şansı yok..ara sıra kaçırıyor diye 1 ay sonra tekrar bağlamak yanlış olur..Yalnız geçen hafta hastayken gece uyuduktan sonra bez bağladım çünkü uykusunda deliriyordu resmen kaldırınca..Sabahta kalkmadan çıkardım altından..İşte böyle zaten gündüz kesilse bile gece kesilmesi daha uzun sürebiliyormuş..

serapcım utku da ilk başta yapmıyordu ben de 10-15 dk da bir götürüyordum birkaç dakika sonra çıkarıyordum ve genelde yapmadan çıkıyordu. ilk yaptığı zaman da yaptığının çiş olduğunu bile anlamamıştı şaşkın şaşkın bakmıştı. ama öyle öyle alışıyolar biz anneler de accık çiş temizlemeye hazırlıklı olacağız. sempatiksalakcinni ben temmuz başında öğretmiştim de hep halıları kaldırmıştım sırf bu sebepten. kaydirigubbakcemile2

arkadaşlar bir sorum olacak kuzulara paylaşmayı nasıl öğretecez. valla bu paylaşma sorunu bizde kördüğüm oldu ne oyuncaklarını ne de eşyalarını paylaşmak istemiyor. parka gidiyoruz diğer çocukları kovmaya başlıyor parkı paylaşmak istemiyor. akşam babası gelince onu paylaşmak istemiyor beni çıkarıyor odadan.

bir de inatlaşma başladı her konuda muhalafet oldu. kıyafetlerini değişmek istemiyor özellikle de üstündekileri çıkarmayı istemiyor yemek konusunda zaten hep sorunluyduk. uyku konusunda da kuzu kuzu gelip ayağıma yatan çocuk şimdi kesinlikle ayağımda sallanmak istemiyor yorganı kafasına çekip eline de bir oyuncağını alıp yatağında uyumak istiyor ama ben de yanında yatacam.
bütün bu değişikliklerin hepsi bir anda oldu ve ben afallayıp kaldım bu iki yaş sendromu olsa gerek diye düşünüyorum ama nasıl davranacağımı bilemiyorum birkaç kitap aldım sorunlarımızı anlatıyor ama çözümü konusunda tatmin edici cevaplar yok. sizlerin önereceği kitaplar var mı ve bunları yaşayan başka kuzumuz var mı
kızlar lütfen okuyup geçmeyin önerilerinizi bekliyorum. :içelim:

canım söylediklerinin hepsi normal benim okudujlarımda tavsiyeler şunlar:
kesinlikle çocuğunuzun üstüne gitmeyin giymek istediği şeyi giydirin çıkarmak istemedği şeyi çıkarmayın. paylaşımcı olmasını kesinlikle beklemeyin sadece ona sevgiyi aşılayın mesela parkta herkesi kovuyorsa annem bak bun arkadaş cici diye göster karşı taraftaki çocuğa bak bu kardeşşş deee, ama kesinlikle bir şeyleri paylaşsın diye zorlama zaten zaman içinde sosyalleşmeyi partkta oynaya oynaya etrafı izleye izleye kendisi öğrenek.

kitaptan alıntı
güneydın dediğinizde günaymadım cevabının verilebileceği bu olumsuzluk evresinde çocuğunuz başkalarıyla paylaşma konusunda zoorlanacak ve onda rekabet duygusu gelişecek, o diğerleri üzerinde otoritesini kurmaya çalışırken, bir yandan bağımsız olmak isteyecek bir yandan da yetişkinlerin onayına ihtiyaç duyacaktır. zaman zaman otoriteye öfke ve terslişkle karşı çıkacağı bu dönemde çocuğun olumsuz davranışlarını görmezdeb gelin kısa bir süre ilgisiz kalın onunla tartışmaya girmeyin , sürtüşmeyin onun dikkatini başka bir şeye yönlendiriken sizde başka bir ile meşgul olun ancak olumsuz davranışı bittiğinde yeniden ilgilenin.

hırçınlığı olumsuzlaştığı öfke nöbeti geçirdiği dönemlerde sakin ve sabırlı bir tutum izleyin iletişimin temel ilkelerini uygulayın göz teması kurun konuşurken ciddi bir yüz ifadesi takının ona yaklaşın yakın temasta konuşun , duygularını anlamaya çalışın ona saygı gösterin unutmayınki kriz dönemi gelişimin normal bir evresini oluşturmaktadır geçicidir.oyunda paylaşmasını öğrenmesini istiyorsanız iki kişinin oynayabilceği bir oyun bulun.

Sehercim o inatlaşma ve takıntı hali bizdede mevcut şuan..Mesela geçenlerde akşam dışarı çıkıyoruz şapka şapka diye tutturdu bende oğlum akşam şapka takılmaz dediysemde yok yerlere atıyor kendini inala giydi ve bütün gece öyle dolaştı.Çıkarmaya kalkınca kıyamet kopuyor..Bir gömleği var mavi mesela onu dolaptan alıyor kıyafetinin üstüne giymeye çalışıyor diydir diydir diyor:))Bende inatlaşmıyorum giydiriyorum..Çok zor dönem bence çok sabır gerektiriyor umarım geçer...

Sehercim ne iyi etmişsin de bu konuyu açmışsın ve Aytencim ne kadar iyi geldi yazdıkların.Bunları biliyor olsak da demek ki dönem dönem birilerinin hatırlatması gerekiyormuş.Bizimkinin yeni favorisi benim.Herşey benim kızımın.Parktaki salıncak,kaydırak.tv de reklamlarda gördüğü ilgisini çeken herşey...Benim,o benim.Evet kızım o senin.Baban alacak,annen alacak.Biz de bu moddayız bu sıra...
Ben de genelde o cici,bak kardeş ne kadar tatlı.Seni çok seviyor falan diyorum.Bazen çok paylaşımcı olurken bazen de inanılmaz kriz anları olabiliyor.Demek ki neymiş bu da bir süreçmiz.Bu süreçler böyle uzayıp gidecek gibi
Tabii Allah hepsine önce sağlık versin inş.

arkadaşlar cevaplarınız için gerçekten çok teşekkür ederim bu konuda yalnız olmadığımı bilmek içimi rahatlattı. ben de kendi kendime bu bir süreç diyordum ama yanlış bir tutumun da kişiliğini olumsuz etkilemesinden korkuyordum. ben de elimden geldiğince inatlaşmamaya çalışıyorum. parktakileri kovalamaya başlayınca hemen müdahale edip tercih sunuyorum parkta beraber oynamak istemiyorsan eve gidelim diyorum bir süre etkili oluyor ama sonra yeniden bir hatırlatma yapmam gerekiyor. işin kötüsü kendinden büyük çocuklara da kafa tutuyor Allah korusun merdivenin tepesinden itiverecekler diye korkuyorum.

kızlar terrible two
yani felaket 2 yaş sendromu bu olsa gerek biz de herşeye muhalifiz bu aralar
giymez,çıkarmaz öyle ki geçen gün kreşe pijamayla bıraktık-yemez,içmez,uyumaz,uyuyunca kalkmaz
aman allahım nerde benim yeni yeni yerde sürünen kuzumeyvahedigeldismile

bu aralar takıntılıyız tek ayakkabıya kaldık herşeyin altına aynı şeyi giyip çıkıyor tövbe başka bir ayakkabı giydirene,kıyamet kopuyor,oturuyor yere kalkmıyor,hele de bir de uyku kriziyle karıştıysa...

ama ben aynen o kitapta yazanlar gibi davranıyorum offf la havle çekip,allahım sen sabır ver diyorum içimden bu benim çocuğum daha 2 yaşında diyorum,okulda kazık kadarların bile gönlünü gördüğümüz için sabır kalmıyor,valla analarından daha çok biz keyiflerini düzdürüyoruz.
neyse kriz anında dikkatlerini başka bişeye çekmek gerçekten etkili oluyor ama geçen gün arkadaşın kızı kreşten aldık kızları elindeki oyuncağı bırakmak istemedi,
nasıl yerden yere attı kendini,bir sürü şaklabanlık yaptım arabada dönüp bakmadı bile
o camdan o cama vurdu kafasını:bbo:
Ayça'nın kendine zarar verme huyu yok allahtan.o kadar inatlaşmaz yani saatlerce..

bu arda ben hala vitagil ve carlson balık yağı veriyorum..
kreşe gidiyor bünyesi güçsüz kalmasın diyorum.

Günaydınnn Hayırlı Cumalar arkadaşlar...
İnatlaşma bencede bir süreç..Bizim diğer çocuklara karşı parkta ya da kreşte bir sorunumuz yok..Sadece birlikte oynamıyor o da normalmiş zaten..
Şuanki gündemimiz kıyafetini kendi seçicek ve yemek yerken ağzına kesinlikle sen bir lokma dahi vermiceksin illaki o yicek ben verdiğim anda deliriyor...
Uyku sorunumuzda kreşe başladığından beri kendi yatağında yatmak istemiyor illaki babayla ya da benimle yatıcak yanlışlıkla yatırırsan gece kalkıp çığlık çığlığa bağırıyor bizde mecburen yatağa alıyoruz..
Ben her zaman sabırlı olamıyorum bazen gerçekten çıldırtıyor çünkü dün mesela oyun hamurunu gözümün içine baka baka yapma oğlum dememe rağmen yuttu ve tabiki o saate kadar yediği içtiği ne varsa hepsini kustu sonrada kendini alkışlayıp aferin diyor:)))Gelde delirme ne kadar enterasanlık varsa mevcut yani:)))

Bugün kan ve idrar tahlili yaptırdık bakalım nasıl çıkıcak sonuçlar...2 yaşında istemişti doktor kansızlık var mı diye..

selam herkese...
kızlar sabiha paktuna keskin ücretsiz kitap dağıtıyordu ya...
dün gelmiş kitap... tam incelemedim ama benim baya hoşuma gitti...
istemeyen varsa istesin kızlar kaçırmayın...

O kim Gülsümfisfisfis
yaa ben varya tam ot gibi yaşıyorum,siz nerelerden duyuyorsunuz böyle kampanyaları falan
buraya arada takılıyorum da bişeylerden haberim oluyor yani

Gülcüm Sabiha Paktuna Keskin çok ünlü bi çocuk nöroloğu... ben çok seviyorum kendisini... daha önce çocuklarla doğru iletişim diye kitabını almıştım çok faydasını gördüm... şimdi çocuğunuzun yeteneğini keşfedin diye bi kitap dağıtıyor....ben TV de duymuştum telefon açın diyodu tekrar reklamı beklerken ayten söyledi sağolsun internetten de isteyebiliyormuşuz... bu adresteki formu doldur... 10 içinde falan geliyor... gerçi sizin anakulundada aynı şeyleri çalışıyolardır ama yinede elinin altında bulunsun.... ücretsiz nasılsa...

Anaokulu Dergisi / 3-6 Yaş Anne Çocuk Eğitim Dergisi / Boyut Yayın Grubu

O kim Gülsümfisfisfis
yaa ben varya tam ot gibi yaşıyorum,siz nerelerden duyuyorsunuz böyle kampanyaları falan
buraya arada takılıyorum da bişeylerden haberim oluyor yani

şalamm annişşlerim...gülüm ananesi almış bi kitabını..yetenek keşfedin diye..az daha büyüsün uygulanabilir..emme ben o hanımı biraz ticari buluyorum ve nörolojik bi sıkıntı haricinde her yavrunun kendş geni ve çevresi süresince geliştiğine inanıyorum...ben için yavrumun hasta olmadığını bilmek akabinde nasıl daha iyi gelişmine katkıda bulunabilirim ii öğrenmek yeterli..henüz takip edemedim eylül yavrularım neler yapıyo diye..emme benimki henüz 6 7 aylıkken atta gitcez diyen bebeğim henüz konuşamıyo..öyle inatlaşmaları felan da yok..inatlaşması hep var o ayrı ..giyinmek bi azap....iştah yok..neyse işte..yılmaz efendi hep inatçıydı...rab sağlık versin..

sağolun canlarım iyiki varsınız. Şeniz
ben işte 2 3 kere denedim. akşama kadar deniyorum olmuyormu vazgeçiyorum erteliyorum.
demekki üstüne gitmem lazım vazgeçmemeliyim.
dediğiniz gibi bir kere tuvalete denk getirebilsek çişi :))
gerisi sanırım daha kolay olacak.

bu arda ben hala vitagil ve carlson balık yağı veriyorum..
kreşe gidiyor bünyesi güçsüz kalmasın diyorum.

uzun zamandır vermiyordum bende
şimdi alıp tekrar başlamayı düşünüyorum canım.

selam herkese...
kızlar sabiha paktuna keskin ücretsiz kitap dağıtıyordu ya...
dün gelmiş kitap... tam incelemedim ama benim baya hoşuma gitti...
istemeyen varsa istesin kızlar kaçırmayın...

o doktoru bende beğeniyorum. uzman tv den videolarını izlemiştim.
sen söyleyince formu doldurdum bakalım.
kitabınıda okumak isterim. sağol canım haber verdiğin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…