Duygu bağırma yok bizde ama herşeye itiraz,muhalefet yani
dediğin gibi çok geçimsiz,ama arkadaşlarıyla da geçimsiz bazen bizim okul eylül anneleri bir araya geliyoruz
allaaaahhhh kim ne alırsa 3ü birbirine giriyor,kim nereye oturursa oraya oturuyorlar
yani bu yaşlarda hepsi böyle sanırım.
Bize kreş aylık bülten veriyor orda da yazıyor Ayça'nın en çok kullandığı kelimeler "hayır,benim,vermem" ama ben konuştum hepsi aynı durumdaymış.
Hadi bağırmak normal belki de bazı çocuklar,istediği olmayınca veya izin verilmeyince kendini yerlere atıp,başını duvara vuran veya kendine vuranlar varmış.Benim bir tanıdığımın çocuğu da böyle yapardı ayy Allahım çok şükür Ayça'da o derece kudurma hali yok..
ii geceler..
Duygu Borada aynı sürekli dediğim olsun istiyor..İnşallah geçici bir durumdur..
Herkese iyi günler...
Duygu Alya Menal'in biberonu bıraktırdığımda bağırmaları başlamıştı şimdi çok şükür daha iyi.İstediği olmayınca küçük çaplı kriz yaşıyor eğer ben sinirlenir ve bağırırsam o krizi devam ettiriyor ama sakin yaklaşır ve igisini başka yöne çekersem uzatmıyor.Ama kesinlikle herşey O'nun.Bu huyundan ödün vermiş değil.Kendinden yaşça büyük çocuklarla oynamaya bayılıyor onların okula gidiyor olması ve kitaplarının olması çok hoşuna gidiyor (tam bi kitap delisi babası gibi)onlarla o kadar güzel paylaşıyor ki ben de şaşırıyorum.
kızlar biberonu bıraktırdınız mı hepiniz...
biz daha bırakmadık biberonu... bazen düşünüyorum bıraksak mı diye ama mustafayı bıraktıırırsak hilal içerken görünce ne düşünür diye korkuyorum..
Gülsüm ben Alya Menal'i biberondan bir gece de şak diye kestim ve çok pişman oldum kestikten sonra da geri dönemedim.Alya bir dönem pek tepki vermedi taki arkadaşımın oğlunun biberonunu görene dek.Sonra bayağı sorun oldu huysuzluk,bağırma vs.Şimdi geceleri küçük paketlerde kamışla süte alıştı da rahatladı.
Yani sizin evde Mustafanın kardeşi de olduğu için bence kesmeyi deneme zamanla alışır o boşuna çocuğun psikolojisini hiç bozma.Heralde kızıma dair en büyük pişmanlığım bu oldu.
ama sema çocuk anne bile demez mi...
gerçi söylediği kelimeler var ama hiç anne baba demiyor...
hilale iylall diyo, böceklere öcü diyo, balonu getirip şişi diyor
hayır diyor, kauuuu /kayu
kalk, su, düt/süt, Allah, oyyy, aaaa (şaşırma) vs bunları söylüuor ama anne baba demiyr sıpa...
ama sema çocuk anne bile demez mi...
gerçi söylediği kelimeler var ama hiç anne baba demiyor...
hilale iylall diyo, böceklere öcü diyo, balonu getirip şişi diyor
hayır diyor, kauuuu /kayu
kalk, su, düt/süt, Allah, oyyy, aaaa (şaşırma) vs bunları söylüuor ama anne baba demiyr sıpa...
sağol canım... mustafa da baya düşkün biberona... mesela akşam yatmadan süt içiyo.... mamayı yapıyorum veriyorum biberonları eline hilalin biberonunu getirip hilale veriyo kendide hilalin yanına yatıp içiyo baeraber uyuyolar sonra..ama çok geç bırakıncada dişleri falan çürür diye korkuyorum...en iyisi biraz daha bekleyeyimm kendi bırakmazsa ozaman keseriz artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?