2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Gülcüm biraz önce okulunu aradım Egenin öğretmeni Berna Hanıma bunları anlattım kadın inanamadı şaşırdım kaldım..Ege en pozitif öğrencim bu kadar güleryüzlü bu kadar paylaşımcı bir çocuk olamaz elinden oyuncağını alırlar sesi çıkmaz yemek yiyelim derim yer uyucaz derim uyur,yatağını bile toplarken bana yardım eder bence size yapıyor bizim hiç bir problemimiz yok okulda dedi ayrıca hiç bağırdığını görmedim dediYani maşallahmı desem şok oldum mu desem şaşırdım kaldım demekki bizi ilgisiz buluyor ilgi çekmek için bunları yapıyor yani sonuç itibariyle sorun bizde sanırım:26:

Herkese iyi günler...
Duygu Alya Menal'in biberonu bıraktırdığımda bağırmaları başlamıştı şimdi çok şükür daha iyi.İstediği olmayınca küçük çaplı kriz yaşıyor eğer ben sinirlenir ve bağırırsam o krizi devam ettiriyor ama sakin yaklaşır ve igisini başka yöne çekersem uzatmıyor.Ama kesinlikle herşey O'nun.Bu huyundan ödün vermiş değil.Kendinden yaşça büyük çocuklarla oynamaya bayılıyor onların okula gidiyor olması ve kitaplarının olması çok hoşuna gidiyor (tam bi kitap delisi babası gibi)onlarla o kadar güzel paylaşıyor ki ben de şaşırıyorum.

ii geceler..
Duygu Borada aynı sürekli dediğim olsun istiyor..İnşallah geçici bir durumdur..

İnşallah öyledir canım...

Sema;bizim yakın zamanda olan biten birşeyde yok aslında..Hani biberon bırakalı 6 ayı geçti ne bileyim bez desen 2 ayı geçti bu neyin tepkisi anlamadım sanırım hepsinin tepkisini toplu veriyor bizimki:2:

kızlar biberonu bıraktırdınız mı hepiniz...
biz daha bırakmadık biberonu... bazen düşünüyorum bıraksak mı diye ama mustafayı bıraktıırırsak hilal içerken görünce ne düşünür diye korkuyorum..

Duygu sanırım bu 2 yaşla alakalı bişey.İstedikleri olmayınca ellerindeki en büyük kozun bağırmak olduğunu keşfettiler galiba.Annelik Sanatı diye bir kitap aldım yazarı Adem Güneş çok iyi bi kitap.4 çocukla tecrübe kazanmış bir pedegogun yazdığı bir kitap.Kalıp cümleler kurmak yerine çok gerçekçi şeylerden bahsediyor.Kitabı okurken o kadar çok aynı ben ya da aynı Alya dedim ki tavsiye ederim hepinize.Ama tabi insanın okuduğunu uygulayabilmesi var bi de.Adam çok doğru tespitler yapmış.

Gülsüm ben Alya Menal'i biberondan bir gece de şak diye kestim ve çok pişman oldum kestikten sonra da geri dönemedim.Alya bir dönem pek tepki vermedi taki arkadaşımın oğlunun biberonunu görene dek.Sonra bayağı sorun oldu huysuzluk,bağırma vs.Şimdi geceleri küçük paketlerde kamışla süte alıştı da rahatladı.
Yani sizin evde Mustafanın kardeşi de olduğu için bence kesmeyi deneme zamanla alışır o boşuna çocuğun psikolojisini hiç bozma.Heralde kızıma dair en büyük pişmanlığım bu oldu.

sağol canım... mustafa da baya düşkün biberona... mesela akşam yatmadan süt içiyo.... mamayı yapıyorum veriyorum biberonları eline hilalin biberonunu getirip hilale veriyo kendide hilalin yanına yatıp içiyo baeraber uyuyolar sonra.. ama çok geç bırakıncada dişleri falan çürür diye korkuyorum...en iyisi biraz daha bekleyeyimm kendi bırakmazsa ozaman keseriz artık...

murtafa çok uysal bi çocuk... ama bizde su oynama hastalığı var ben de onu sevmiyorum... sürekli elinde su oyuncaklarına kola kapaklarına vs dolduruyo... halımızda çok açık renk su temizde olsa iz bırakıyo... ama vermeyince çok ağlıyo... onun dışında çok şükür bi sorunumuz yok şimdilik... arkadaşlarıyla falan çok güzel oynar.. paylaşmayı bilir... ona ne verirsek mutlaka kardeşine de vermemiz lazım yoksa yemez.. ama güzel güzel anlatınca onun daha dişi yok sen büyüksün vs ozaman anlar inat etmez....
bir de kardeşini kimeye sevdirmez... ben bazen off kızım derim bana bağırır... ne dediğini anlamam ama pek iyi şeyler söylemediği kesin... bi de konuşsa çok iyi olacak konuşamaması kafama takılıyor.... dr geç kalmış konuşma çocukta bi sorun yok diyo ama ben yine de tedirginim...

Gülsümcüm konuşamamasını hiç kafana takma daha 2 yaşında ve erkek çocukları zaten tıbben de kız çocuklarına göre geç konuşuyor ki sen zaten bunu biliyosun.Allahın izniyle konuşup kafanı da şişirecek:)

ama sema çocuk anne bile demez mi...
gerçi söylediği kelimeler var ama hiç anne baba demiyor...
hilale iylall diyo, böceklere öcü diyo, balonu getirip şişi diyor
hayır diyor, kauuuu /kayu
kalk, su, düt/süt, Allah, oyyy, aaaa (şaşırma) vs bunları söylüuor ama anne baba demiyr sıpa...

Eee Gülsümcüm hiçbişey diyemiyo değilmiş.Kelimeleri söylüyorsa cümlelere de geçecek demektir.O size naz yapıyor anne ve babayı sona saklıyor

canım daha konuşur merak etme. eğer konuşamaması duymadığındansa sorun var demektir ama mustinin böyle bi sorunu yok. bir akrabamızın çocuğu 4 yaşındayken sadece anne derdi her istediğini ıh diyerek anlatırdı doktor doktor gezdiler hepsinin cevabı aynıydı. anne diyorsa duyuyor daha konuşur olurdu ve gerçektende sonradan bi konuştu konuşmadığı günleri arattı.

gülsümcüm bence de şimdi biberonu kesme hatta hilali kesene kadar devam et derim. zaten o dişleri bir şekilde çürütüyolar

bizimkide gece yatmadan biberonla içiyor sütü.
bi ara bırakayım dedim bardaktan istediğim miktarda içmedi
bende içsinde biberondan içsin diye bırakmadım.

bizde hala bıberona devam.. gecelerı bazen cok sut ıcıyor benımde ona canım sıkılıyor..
acaba yatmadan bıraz evvel doyurucu bırseyler yedırmeye calıssam gece daha mı az sut ıcer dıyorum..
sabahları dıslerını fırcalıyorum macunsuz baya farkedıyor hemen beyazlıyo dıslerı sıpanın :) benı rahat bırakmıyor zaten gorunce hemen kosuyor ..

huysuzluk dersenız bızdede oyle.. yasının geregı cogu cocukta aynı sanırım..
bırseyler ogrenmeye aferın denmesıne bayılıyor :) bazen kendı bıseylerı yaptıktan sonra kendı kendıne afeniinn dıyo bayılıyorum :90:
paylasmaya gelınce kendısı huysuzluk edıyor ama anlatınca bazen anlyor kafa sallıyor tamam dıye..
bırseyı yapamayınca sınırlenıyor genelde :S ama bır gorev verılmesı fılan cok hosuna gıdıyor mesela evı supurucem hadı supurgeyı cıkar oglum dıyorum kosa kosa gıdıp cıkarıyor bu hosuma gıdıyor..

Gulsum ben o kucuk abıyı yerım aferın ona masallah senı uzmuyor demek annesı gercek bı abı olmus sorumluluklarının farkında :)
hayırlı evlat olur ınsallah annesını hıc uzmez daha..

arkadaşlar bu huysuzluk çoğu çocukta var galiba. utkuda da baya değişiklik oldu ben de kuzuma nazar değdi diyordum çünkü yan komşum üst ve alt kattaki komşularım her zaman sizin ev çocuklu bi ev gibi değil hiç sesi gelmiyor derlerdi. şimdi ise utku bol bol ağlıyor bağırıyor.başka çocuklarla oynamayı sevmiyor hele kız çocuklarla hiç anlaşamıyor

Sehercim bizimkide tam tersi başka çocuklarla o kadar uyumlu o kadar güzel oynuyor ki..Ege nin bütün huysuzluğu bağırması bizeİşten geliyorum bana bağırıyor sonrada vuruyor sonra uff diyor öpüyor..Sanırım işe gidiyorum diye bana böyle davranıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…