2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Duygu bence de Ege senden ayrıldığı için geldiğinde sana yapıyordur.
Alya'da bu aralar sabah kalkıyor uyuyana kadar sürekli sorular soruyor eğer cevap vermezsen o zaman hemen ağlıyor.Galiba ben artık Alya'yı çözdüm sürekli onunla ilgileneceksin,söylediklerini yerine getireceksin,hiç kızmayacaksın,gün içinde farklı uğraşlar ortaya çıkaracaksın o zaman kuzu gibi oluyor.Eee tabi buna dayanmak da her zaman mümkün olmuyor...

Seher ben de öyle diyordum bebekken üzmediği kadar beni şimdi üzüyor diye.Ama az önce de sıraladığım üzere huyuna gidersem ve sorularına hiç usanmadan cevap verirsem problemsiz bi çocuk oluyor.Evde yapmadığımız faaliyet kalmıyor inan.Alya'da çocuktan çocuğa oynaması değişiyor.Bazı çocuklarla çok uyumluyken bazılarını istemeyebiliyor.

Perşembe akşamı teyzemin kızına gittik oturmaya 5 yaşında onun oğlu..Çok sık görüşmemelerine rağmen 3 saat aralıksız birlikte nasıl oynadılar anlatamam..Eve gidelim diyorum ıyyy diyor hayır diyor.O an dedim acaba bir tane daha doğursammı:)))
Herkes yaşıtını arıyor dedim kendi kendime..Evde beni bir dakika yerimde oturtmaz.Anne su anne süt şeker sakız anahtar,ıvır zıvır ne kadar gerekli gereksiz şey varsa hepsini ister..Ben normalde saat 7de geliyorum eve dün onun okul çıkışına yetiştim 6 da evdeydim..Nasıl hırçın nasıl bağırıyor yoğurt yiyordu kaşığı yere fırlattı halı mahfoldu bağırdım bende ben bağırınca delirdi kafasına vuruyor sonra bana vuruyor deli gibi bağırıyor..Bin pişman oldum bağırdığıma1 saat sonra düzeliyor okuldan gelince ama o 1 saat inanılmaz hırçın...

Dediğiniz gibi sürekli ilgi istiyor ama bendede o enerji kalmıyor açıkcası..Gelir gelmez daha üstümü bile değiştirmeden onunla oynamaya başlıyorum ama 1 saat sonra pilim bitiyor..Keşke onun kadar enerjim olsa ama yok...

Duygu aynen ablamın kızları var 4,5 ve 7 yaşında onlarla o kadar güzel oynuyor ki onlar giderken nasıl ağlıyor anlatamam.O zaman insan yok diyor çocuk kardeşsiz olmaz.
Ben yazın çalışıyordum Alya o kadar farklı çocuk olmuştu ki çişini altına yapmaya başladı sabah 8 de kalkan çocuk 6 da uyanmaya başladı,peşimden ayrılmıyordu.Çocuk kesinlikle annesinin çalışmasından çok etkileniyor ve Ege'nin de tüm öfkesi aslında sana aşırı sevgisinden bence.
Bi de gerçekten bağırmak yerine daha sakin yaklaşınca krizleri daha çabuk bitiyor.Ama insan da sabır taşı değil ki her zaman canım cicim hakkaten zor oluyor...

Bazen Alya beni çok bunalttığında ben de çalışacam diyorum.Ama sonra geçiyor kızgınlık tabi.İnsan işte çocuğunu görmeyince çok özlüyor ve eve dönünce daha töleranslı olabiliyor.Bi de gün boyu görmemenin ve çocukla zaman geçirememenin üzüntüsü oluyor.Ama senin de dediğin gibi Duygu tüm gün çalışınca akşam insanın hali kalmıyor ,2 yaşındaki bu bıkmaz,usanmaz,yorulmazların hızına yetişemiyor insan.
Öyle böyle büyüyorlar,Allah sağlık sorunu vermesin inş.
Bu arada ben de bayramdan sonra öğlene kadar Arapça ders vermeye başlıyorum eşimin iş yerinde, Alya'yı da babasına ve ordaki kreşe emanet edicem:)

Aynen öyle canım öfkesi bana..Muhtemelen sen beni gönderiyorsun diye düşünüyor belkide istemediğimi düşünüyor ondan bu hırçınlığı..Annenin çalışmasından inanılmaz etkileniyor.Sonuçta bunu anlıcak yaşta değilki..Geçenlerde de yazdığım gibi öğretmenini aradım bana burda hiç bağırmıyor kimseye zarar vermiyor çok uyumlu bir çocuk zaten öyle olmasa biz size bunu bildirirdik dedi..Orda bir başka çocuk oluyor oğlum..Bir kaç kezde şahit oldum aniden okula gittim maşallah kuzu gibi okulda ama evde tam bir canavar...

Semacım ben işe başlayalı 8 ay olmak üzere..Evde oturmak inanılmaz zor geliyor..Sanki Egeyle başa çıkamayacakmışım gibi geliyor..Zaten işyerinde Egenin beni yorduğu kadar yorulmuyorum..Ben normalde evde ona karşı çok tolerans gösteriyorum..Hatta fazlasıyla olduğu için eşim çok kızıyor.Mesela akşam işten geliyorum daha kapıdan girer girmez dia dia diyor bizim evin karşısı diasa kucağıma alıyorum götürüyorum orda olur olmaz ne bulursa alıyor..Ordan çıkıyoruz bakkal diyor giriyoruz ordan sakız alıyor eve giriyoruz araba araba atti diyor her akşam illaki arabayla çıkıcak gezicek onuda yapıyorum..Dün akşam çok yorgundum çıkmadık diye bütün gecee anahtarı aldı yerlere fırlattı ağladı..Yani belki yaptığım yanlış ama uyuyana kadar günde 3 saat görüyor olmanın verdiği eziklikle her dediğini yapıyorum...

Canım yaa insan kıyamıyor gerçekten de.Ama ne güzel arkadaşlarıyla uyumlu olması.Bütün nazı anneye sen onu bol bol sev ,öp annesi

Duygucum iş yerinde evde yorulduğun kadar yorulmadığına eminim.Çalışan insan için evde oturmak gerçekten çok zor.Ben de bazen çok bunalıyorum ama başından beri en azından 3 yaşında olsun diye söz verdim kendime.
Ama bence sen işten geldiğinde onun her istediğini yerine getirmekle çok doğru yapıyorsun.Tüm gün senden ayrı seni görünce de annesinin sevgisini fazlasıyla hissetmesi onu eminim çok rahatlatıyordur.Tabii sen biraz fazla yoruluyorsundur ama en azından oğlun için yapıyorsun.

kızlar ben bu mustiyi yicem yaaa...
hilal yürüyemediği için özel ayakkabı yaptırdık... o da ilk olunca acıtıyo sanırım hilal de ağlıyo...
mustafa da gelmiş ayakkabıları gösteriyo çıkaaa çıkaaa diyo... ama onu giymesi laım annecim onlarla yürücek beraber oynıcaksınız dedim... acııı diyoo... ben de yok acımaz çıkarmayalım dedim kendi çıkardı zaten iki cırtcırt var sadece götürdü mutfağa çöpün yanına attı... allahım nasıl güldüm, nasıl hoşuma gitti... benim oğlum çok iyi bi abi olacak inşallah...

demin giydirdim yine şimdilik ağlamıyo mustafanında sesi çıkmıyo... inşallah tutturmaz yine çıkaa diye...

dün de babasına baba çişş demiş... babası seviniyodu baba dedi sonunda diye...

kızlar cok haklısınız valla.. benımde esımın yegenlerı var 2,5 tan 10 yasına kadar cocuklar :)
ya oraya gıdınce bır sevınıyor bır sevınıyor eve gıtmek ıstemıyor ya ya dıye dıye evden cıkaramıyoruz sonra..
delı gıbı oynuyolar bazen sevıncınden durduk yere kendı kendıne abıdık gubudık danslar etmeye baslıyor :)
gercekten bır kardessız olmuyor cocuklara ama yapabılene ıste.. belkı aslan sımdılık yegenlerle ıdare edecek ama sonrasında kardesı olursa ıns o sanslı olucak hıc olmazsa evde bır abısı olmus olur cok ta yas arası bırakmazsak ılgılenır hıc olmazsa..
cocuklar ccok sıkılıyor evde yalnız basına ıstedıgın kadar oyna ılgılen bır cocukla oynadıgı kadar zevk alamaz bızden..
o yuzden anaokulları da cok ıyı bırsey bence.. en azından gonderen arkadaslar sanslı bu konuda..

Canım haklısın en uygun zaman için 3 yaş deniyor ama bence çocuğun annesinden ayrılması için her dönem çok zor..Kuzenimin oğlu 5 yaşında başladı resmen delirdi çocuk dahada ağırı o konuşup derdini anlatabildiği için anne sen beni sevmiyorsun onun için çalışıyorsun diyordu

Gülsüm sen o Musti'yi bizim için de ye
Ne kadar merhametli bi abi maşallah O'na.Ne kadar hoşuna gittiğini tahmin edebiliyorum.

Aynen yapabilene...
Geçenlerde tek çocuk büyümüş bi genç kızın yorumu aynen şöyleydi 'anne ve babamın bana yaptığı en büyük haksızlık beni kardeşsiz bırakması oldu'.Anne baba için ne kadar ağır bir laf...
Allah güç kuvvet,yapmak istediklerimizi yapabilme yetisi versin ve bununla birlikte başka bi evlat(isteyene evlatlar) versin inş.Tek çocuk zor gerçekten de.Hele de hepimizin de gördüğü üzere başka çocuklarla ne kadar mutlu olduklarını bilmek...

Duygucum sabah seninle yazışırken inan aynı şeyi aklımdan geçirdim.Yani seneye Alya menal'i kreşe yollasam onu geçtim ben de çok zorlanırım heralde.
Ablamın ikiz kızları bu sene 4,5 yaşında kreşe gittiler ama maşallah o kadar keyifle gidiyorlar ki ne sitem ne şikayet aksine mutluluklarını ifade ediyorlar inş öyle olur diye dua ediyorum.Hepimizin evlatları için geçerli tabii.
Ama gerçekten kolay değil çocuk yetiştirmek,herşeyin insanın gönlünden geçtiği gibi olamayabiliyor maalesef.Allah sağlık versin ne diyelim...

Bu arada yarın kayınvalidemlere gideceğiz o nedenle de eşimin yeğenleri için bi kaç bişey almak için dışarı çıktık.Girdiğimiz yerde calliou'nun masası,kalemkutusu,aklınıza gelen diğer tüm eşyaları ve başka markaların başka başka oyuncakları.Bizimki mest oldu nasıl keyifli bi oyuncaktan diğerine zaptedebilene aşkolsun.Adamlar yatıp kalkıp dua ediyorlardır heralde şu calliou'yu Türkiye'de yayınladıkları için.Küçücük şeyler sırf caillou markalı diye nasıl pahalı.Allah'tan eline tutşturduğumuz şeyle kna oldu da rahatça çıkabildik ordan.

bu işleri hesap kitapla yaparsan hiç kendini hazır hissetmezsin saldım çayıra mevlam kayıra...

şaka bi yana rabbim sağlık sıhhat versin inşallah... mustafa kardeşi olduğu için şanslı belki ama işte hilal 16 aylık oldu hala 5 aylık bebek gibi... inşallah düzelirse ozaman beraber vakit geçirirler oynarlar istedikleri gibi...

mahalledeki çocuklar mustafaya deli oluyorlar... bazen dışarı çıkarıyorum hepsi toplanıyo başına mustafa gelmiş diye baya oynuyorlar beraber...

hiç sorma canım... ben de bebeğini alayımm dedim mustafaya en küçüğü 40 tan başlıyo... alamadık tabi... ben de kendim örmeye başladım bakalım bayramdan sonra biter... inşallah benzer kayu ya..

offf kızlar eşim evde yok ben çok korkuyom yaa..:18:

Gülsüüm benim de eşim evde yok.Ben de normalde yalnız başına kalmaktan çok korkarım ama niyeyse şimdi rahatımbi tarafta tv açık bi tarafta bilgisayar,etrafımda kitaplar,kızım uyuyorkafanı dağıtacak bişeyler bul sen de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…