2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

valla bizimkide aynı yazıları okuyunca yalnız kalmadığımı hissettim hala yanımda yatıyo tam gece alıştırıyoruuum hoop hasta oluyo aglıyo falan derken yine dönüyoruz aynı zamana...artık bazen oluruna bırakıyorum ama bazende öyle oluyo ki sıkışarak yatmaktan kalktığımda kemiklerim sızlıyo öylede deli yatıyo anlatamam ya kafası karnımın üstünde ya ayakları kafamın üstünde...bide dün hastaneye götürdüm bronşitti zaten yine hastalandı...köpek öksürüğü diyolar öyle öksürüyoo off her ay bi hastalıkla gecirmekten gına geldi..yanii bide hasta gece zırt pırt ağlamalarına uyanıyoruz..nefes almada zorluk cekiyo bizde tabi yorgun bitkiin:2: güne başlıyoruz oyy allahım sabır versin

Son düzenleme:
saliha çok geçmiş olsun canım.... bebekler hastalanınca çok zor oluyor...

benim eşim çanakkaleye çıktı kızlar... kısa dönem yapacak...

Valla bu gece bır yagmur sesıne ruzgar sesıne gok gurultusune korktuda kac kere uyandık odasını ayırmak imkansız hepımıze ezıyet olur boyle yatagını ayırayım oncede bır bakalım ama cocukların tam herseyden korkma donemıymıs korkiyom korkiyom deyıp duruyor ısımız zor valla...

selam kızlar ben bu sabah kızımla geç uyandık saat 10 olmuştu gece pek iyi uyuyamadık ben sıkıntılı rüyalar gördüm hep ( bazı yakınlarımla ilgili ) 3 defa uyandım gece ve sabaha karşı ve nezaman uyandımsa ceylinde sanki hisstmiş gibi ağlayarak uyandı 3 defa ve sabah bende oda uyuduk accık ancak kahvaltı ettik mutfak topla vss hanfendi tv seyrediyor şimdi .

yemek konusunda sormak istedim size benimki yemekten iyice soğudu resmen sofrsyı görünce kaçıyor zorla resmen binbir şarlatanlık vaatler vss 3-5 lokma yediriyorum gene .sağlık sorunu yok ama neden böle yapıyor anlamadım genede dr götürücem bakalım pazartesi ne dicek dr yani her öğünde böle yapılmazki ama arada noluyosa oluyo bi bakmışsın en az benim kadar yemiş (ben fazla yemem gerçi de :))) yanlış anlaşılmasın ) yani normal yiyor ama sonraki öünde gene mızmızlanıyor bıktım valla yawww

canım bizde odamızda yatırıypruz hala ceylini.beşiğimizde büyük 4-5 yaşa kadar kullanılabilecek bir yatak almıştım ben ve önümüzdeki yaz odasını ayırmayı planlıyorum bende ben bu sene yeni eve taşındımya hangi oda daha sıcak olursa orayı ceyline oda yapıcam büyük kızım tubanın odasıyla ya yer değişicez ki o zatenn oturma odası yaptığım yeri istiyor :)) bakalım şimdilik havalar da pek soğuk yapmadı ama görünüşe göre otorma odası ceylinin olacak çünki odalarda sıcaklık farkı pek yok salon dışında orası geniş olduğundan biraz geç ısınıyor .ayrılma meselesine gelince ceylin zaten hep yorganın üzerinde yatıyor tulumumuzda ince kalın almadım ben ev sıcak diye ama gece devamlı kalkıp yerine yatırıyorum hanfendiyi zor olacak ama alışıcaz ayrı odalar inşallah hayırlısıyla .

Tünaydın kızlar..

Hicran bizimkisinin sürekli yemek yeme sorunu olduğu için alıştım ben canım..
Bizim öğünümüz sabah kahvaltısı 5-6 dilim salatalık yada yumurtanın sadece beyazı yada 4-5 lokma peynir tabi bunların hepsini aynı anda yemiyor
Öğlen hiçbirşey yemiyor akşamda pilav,yemeğin suyunu döküp yediriyorum onuda.
Birde bir kase yoğurt yatarken,bazende meyva olarak mandalina yiyor...
Yani gün boyunca yarım kahvaltı ve bir öğün yemek bir adette meyva..
Gerçi bende bir öğün yemek yerim dolayısıyla çok birşey beklememem lazım:)

Son düzenleme:
Kızlar Boranın tırnak diplerindeki deriler kalkıyor..Bizde şeytan tırnağı derler..Sizinkilerde oluyor mu?

Son düzenleme:
Kızlar Boranın tırnak diplerindeki deriler kalkıyor..Bizde şeytan tırnağı derler..Sizinkilerde oluyor mu?

Eda Alya'nın tırnaklarında da oluyor bazen.Tabi o da koparana kadar elini ağzından çıkarmıyor.Ben de üstünden tırnak makasıyla kesiyorum.Zaten biberondan kestikten sonra bi dönem ciddi tırnak yiyordu, kızımın psikolojisi bozulmuştu bayağı ama şimdi çok şükür ender yapıyor.

Biz de yemek sorunu yok çok şükür.Gece süt çok içerse bazen kahvaltıyı 10:30 gibi yapıyor ve çok yemek istemiyor.Ama ne yazık ki peyniri pek sevmiyor yerine yoğurt yiyo,zeytinise babası gibi ağzına bile sürmüyor oysa ben bayılırım zeytine.Genelde her kahvaltıda muhakkak yumurta yer,tostu da çok seviyor.Onun haricinde et,balık türü şeyleri çok seviyor.Çorba en keyifle yediği şeylerden.Bazen çok güzel meyve yerken bazen de ağzına bile sürmüyor.Ben de özellikle havalar soğuduğundan beri mandalina,portakal sıkıp veriyorum bardağı eline.Tatlı delisi olduğu için sütlü tatlılar yapıyorum fırsat buldukça.

Küçüklüğümde bendede çok olurdu limon vs.. gibi şeyleri elinde tuttuğu zama garibim anne uff diyor yavrum..
Geçenlerde bir tanıdıla konuşuyorduk onunda oğlu tırnak yiyormuş pedagog nedeni ya ilgsz kalmış yada birni çok kıskanmıştır demiş..Bana tuhaf geldi..Her türlü sıkıntı stres buna neden olabilir diye düşünüyorum..

Maşallah,valla bende ikincisinin inşallah iştahlı olmasını umut ediyorum..Belki ona baka baka yer..Gerçi hiç kıskançlığı yok..Elinde ne olursa olsun beriyor garibim..

Tırnak yeme mevzuundan dolayı ilk başta bayağı bi vicdan yapmıştım.Ama şükür gece kutu süte alışmasıyla çok nadir yapıyor artık.
Ablamın ikizleri de memeden kesildikten sonra uzun bir süre hep annelerinin göğsündeydi elleri.Sonra göbeğe geçtilerŞimdi 4,5 yaşındalar hala annelerinin yanına gidip anne göbeğini öpcem diyorlar bazen.
Çouklarda bağımlılık zor bişey ya.Bora da bırak emsin emziğini Edacım, kardeşi gelince onda görünce isteyecektir muhakkak.Bari emzikten keserken yaşayacağın zorlukla şimdiden yorulma.Ben diyorum ya biberondan kestiğim için pişman oluyorum bazen, sonra eşim geceleri kalkmalarını unutma diyor,öyle rahatlıyorum kendimce .Ben de yöntem hatası oldu ama oldu bi kere işte...

Arkadaşlar üşenmezseniz bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum
Maalesef, anne modern toplumda “kadın” olarak değerlendirildiği için, annelik sanki bir zayıflıkmış gibi algı oluşturulmuş bilinç altlarında… ve sanayi toplumu çocuk doğran bir kadına işveren açısından bakarak, sanki “iş gücü kaybı” gibi değerlendirildiği için, “anne nasıl en erken yaşta çocuktan koparılır da iş pazarına döner?” düşüncesinin bir sonucudur anne ile çocuğun yatağını ayırmak… Bunun gerekçesi olarak da çocuk “anne bağımlısı” olmasın endişesi annelere yüklenmektedir. Halbuki, eğer bir çocuk annesine doyarsa neden anne bağımlısı olsun ki? Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur… Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır… yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk “bağımlılık” değil “güven” duygusu kazanır… Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir. Ah Anadolu Pedagojisi’ni yok sayarak kendimizi farklı kültürlerle yetiştirme gayreti yok mu, işte bu sarhoş halimizin sonucudur şuan çocuklardaki yoksunluklar, güvensizlikler ve duyarsızlıklar olarak kendini nasıl da su üzerine çıkarıyor…
Annesinin simasından aldığı sıcaklığı bir de annesinin göğsüne doğru kendini bıraktıkça, onun yüzündeki huzur size de annelik keyfini yaşatacaktır… bırakın duygularınızı… ve sıyrılın ön yargılarınızdan, doğal bir süreç içinde doyasıya anneliğinizi yaşayın… Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir… yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun… unutmayın, bebeğinizin bebeksi kokusunu özlediğinizde, geçmişe dönüp pişmanlıklar yaşamaktansa, her şeyi vaktinde yaşamak çok daha iyi…
Çocuklar, 2 yaşına kadar annelerinin yanında aynı yatakta, ten tene, göz göze, annelerini emerek ve annesinin kokusunu her an hissederek bir güven duygusu içinde yatmalıdır. 2 yaşından sonra anne sütü kesilmeli… ve annenin yatağından ayrılmalıdır. Çocuk yine anne babası ile aynı odada olduğu halde, kendine özel ayrı bir yatakta yatmalıdır. Böylece çocuk 2-4 dört yaş aralığını kendi yatağında ama annesine yine yakın ve aynı odada geçirmelidir. Çocuk, 3,5-4 yaşına geldiğinde odası ayrılmalı…

Allah hayırlı evlatlar nasip etsin,

Selamlar,

Uz.Pedag. Adem Güneş

saliha çok geçmiş olsun canım.... bebekler hastalanınca çok zor oluyor...

benim eşim çanakkaleye çıktı kızlar... kısa dönem yapacak...

cok saol canım beniim esas en büyük gecmiş sana olsun cnm büyük kaza atlatmışssın okudum takip ediyorm da yazmaya pek vaktim olmuyo...
iyi cnm canakkalede olması güzel allah kavuştursun göz açıyıp kapanana kadar gecsin zaman allaha emanet olsun..

cnm evet bizimkindede oluyo da ben tırnak makasıyla alıyorum ama öyle buzamana kadar tırnak yeme alışkanlığı olmadı..
güzelim yeni bebişinde hayırlı olsun neyin olcak belli mi cinsiyeti.. hayırlı doğumlar cnm allah kurtarsın..

evet ya kesinlikle çok doğru zaten belli bi zamandan sonra zaten kendisi istemiycek varsın doyasıya yaşasın çocuklunu biz biraz rahatsız olcaz ama ne yapalım annelik böle fedakarlık ister.. ama işte yatağıda ayıramıyorum ki yatırsam kalkınca gece mecbur yine alıyorum yanıma anca öle dalıyo uykuya..tabi bende uyuyup kalıyorum yatırmak zoruma gidiyo bazen kucaklaşıp yatıyoz bizde
saol cnm ya insan böyle yazıları okuyunca rahatlıyoruz işte...

Son düzenleme:
MERHABAAAA
bende 2008 eyylül annesiyim ikizler benim minişlerim
ve benimle yatmak için çok ısrarcılarr yapacakkk bişey yokk böylede mutluyuz 4 müz bir yatakta yatıyoruz ve yuukarda yazıda yazdıgı gbi kendine güvenen 2 tane delikanlık var.

ama şimdi nasıl ayrcaz diye düşünüyoruzz
seni seviyorum anneee deidkleri zaman herşey bitiyorr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…