saliha çok geçmiş olsun canım.... bebekler hastalanınca çok zor oluyor...
benim eşim çanakkaleye çıktı kızlar... kısa dönem yapacak...
iyi akşamlar kimseler yok yine..İzmirde havalar soğudu dünden beri..Şükürler olsun kışta geldi derken burunlarımız akmayada başladı..İnşallah Ege hasta olmaz diye gözünün içine bakıyorum..
Kızlar bıdıkları nerde yatırıyorsunuz?biz geçen sene yatagına alıştırmıştık bu yaz hava inanılmaz sıcaktı bizim yatak odasında klima var diye sabaha kadar rahat uyusun diye bütün yaz odamızda yatırdık...Şimdi kküçücük beşikte yatıyor ısrarla yeterki bizim odada olsun...kış geldi odasına nasıl alcaz bilmiyorum...Yanımdayken zaten hiç uyuyamam ben...Siz nerde nasıl uyutuyorsunuz ve kaç saat uyuyorlar?
Kızlar Boranın tırnak diplerindeki deriler kalkıyor..Bizde şeytan tırnağı derler..Sizinkilerde oluyor mu?
Eda Alya'nın tırnaklarında da oluyor bazen.Tabi o da koparana kadar elini ağzından çıkarmıyor.Ben de üstünden tırnak makasıyla kesiyorum.Zaten biberondan kestikten sonra bi dönem ciddi tırnak yiyordu, kızımın psikolojisi bozulmuştu bayağı ama şimdi çok şükür ender yapıyor.
Biz de yemek sorunu yok çok şükür.Gece süt çok içerse bazen kahvaltıyı 10:30 gibi yapıyor ve çok yemek istemiyor.Ama ne yazık ki peyniri pek sevmiyor yerine yoğurt yiyo,zeytinise babası gibi ağzına bile sürmüyor oysa ben bayılırım zeytine.Genelde her kahvaltıda muhakkak yumurta yer,tostu da çok seviyor.Onun haricinde et,balık türü şeyleri çok seviyor.Çorba en keyifle yediği şeylerden.Bazen çok güzel meyve yerken bazen de ağzına bile sürmüyor.Ben de özellikle havalar soğuduğundan beri mandalina,portakal sıkıp veriyorum bardağı eline.Tatlı delisi olduğu için sütlü tatlılar yapıyorum fırsat buldukça.
Küçüklüğümde bendede çok olurdu limon vs.. gibi şeyleri elinde tuttuğu zama garibim anne uff diyor yavrum..
Geçenlerde bir tanıdıla konuşuyorduk onunda oğlu tırnak yiyormuş pedagog nedeni ya ilgsz kalmış yada birni çok kıskanmıştır demiş..Bana tuhaf geldi..Her türlü sıkıntı stres buna neden olabilir diye düşünüyorum..
Edacım Alya'yı ben biberondan bir akşam da kestim.Ve o kadar biberona düşkünken.İlk başta çok problem yapmadı ama 1 hafta sonra sorunlar başladı.Hep diyorum kızımı yetiştirirken yaptığım en büyük hataydı çocuğu bi anda biberondan kesmek.Oysa biberona alışkın olan çocukları aşamalı olarak kesin diyorlar.Bilipte uygulamamak bu olsa gerek işte...
Kestikten sonra bi dönem tepki vermeyince alıştı heralde dedim ama sonra patlak vermeye başladı,önce tırnak yemeye başladı,sonra hırçınlaşma...Tekrar biberona dönmedim.Neyseki sonra gece küçük kutu sütlere alıştı.Şimdi tırnak yeme olayı ve hırçınlıkları asgari düzeyde şükür.
Biberondan kesmemin sebebiyse,Alya Menal,biberon içtiği dönemlerde 'abartmıyorum' gece en az 6-7 kere muhakkak kalkıyordu ve her kalktığında biberonu dolu istiyordu.Ben bütün gece sabaha kadar biberona süt koy fazla süt içmesin diye meyve suları hazırla.Eğer biberon vermezsem gece en yüksek dozda ağlamalar...En son yeter dedim ve bi anda kestim.Şimdi yine gece kalkıyor ama en azından 2-3 kere.
Küçüklüğümde bendede çok olurdu limon vs.. gibi şeyleri elinde tuttuğu zama garibim anne uff diyor yavrum..
Geçenlerde bir tanıdıla konuşuyorduk onunda oğlu tırnak yiyormuş pedagog nedeni ya ilgsz kalmış yada birni çok kıskanmıştır demiş..Bana tuhaf geldi..Her türlü sıkıntı stres buna neden olabilir diye düşünüyorum..
Edacım Alya'yı ben biberondan bir akşam da kestim.Ve o kadar biberona düşkünken.İlk başta çok problem yapmadı ama 1 hafta sonra sorunlar başladı.Hep diyorum kızımı yetiştirirken yaptığım en büyük hataydı çocuğu bi anda biberondan kesmek.Oysa biberona alışkın olan çocukları aşamalı olarak kesin diyorlar.Bilipte uygulamamak bu olsa gerek işte...
Kestikten sonra bi dönem tepki vermeyince alıştı heralde dedim ama sonra patlak vermeye başladı,önce tırnak yemeye başladı,sonra hırçınlaşma...Tekrar biberona dönmedim.Neyseki sonra gece küçük kutu sütlere alıştı.Şimdi tırnak yeme olayı ve hırçınlıkları asgari düzeyde şükür.
Biberondan kesmemin sebebiyse,Alya Menal,biberon içtiği dönemlerde 'abartmıyorum' gece en az 6-7 kere muhakkak kalkıyordu ve her kalktığında biberonu dolu istiyordu.Ben bütün gece sabaha kadar biberona süt koy fazla süt içmesin diye meyve suları hazırla.Eğer biberon vermezsem gece en yüksek dozda ağlamalar...En son yeter dedim ve bi anda kestim.Şimdi yine gece kalkıyor ama en azından 2-3 kere.
Bilipte yapmadığımız o kadar çok şey var ki her konuda...Demek Alya çok düşkündü,onu cezalandırdığını vs. düşündü..Tırnak yeme olayı büyük bir sorun,baktın uzun süredir geçmiyor yardım alırsın..Bizimkinin de diş gıcırdatması vardı kaç aydır yok çok şükür...
Bende memeyi keserken çok sorun yaşadım,şimdi hala göğsümü elllemeden yatmıyor.Herkesin yanında elini bluzumun üstünden sokmaya çalışıyor..Emzik emme olayımız devam hala...Bırakmaya korkuyorum çünkü çok düşkün gerçi yatmadan yatmaya kullanıyor ama onun için emzik bir nevi esrar gibi:)
saliha çok geçmiş olsun canım.... bebekler hastalanınca çok zor oluyor...
benim eşim çanakkaleye çıktı kızlar... kısa dönem yapacak...
Kızlar Boranın tırnak diplerindeki deriler kalkıyor..Bizde şeytan tırnağı derler..Sizinkilerde oluyor mu?
Arkadaşlar üşenmezseniz bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum
Maalesef, anne modern toplumda “kadın” olarak değerlendirildiği için, annelik sanki bir zayıflıkmış gibi algı oluşturulmuş bilinç altlarında… ve sanayi toplumu çocuk doğran bir kadına işveren açısından bakarak, sanki “iş gücü kaybı” gibi değerlendirildiği için, “anne nasıl en erken yaşta çocuktan koparılır da iş pazarına döner?” düşüncesinin bir sonucudur anne ile çocuğun yatağını ayırmak… Bunun gerekçesi olarak da çocuk “anne bağımlısı” olmasın endişesi annelere yüklenmektedir. Halbuki, eğer bir çocuk annesine doyarsa neden anne bağımlısı olsun ki? Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur… Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır… yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk “bağımlılık” değil “güven” duygusu kazanır… Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir. Ah Anadolu Pedagojisi’ni yok sayarak kendimizi farklı kültürlerle yetiştirme gayreti yok mu, işte bu sarhoş halimizin sonucudur şuan çocuklardaki yoksunluklar, güvensizlikler ve duyarsızlıklar olarak kendini nasıl da su üzerine çıkarıyor…
Annesinin simasından aldığı sıcaklığı bir de annesinin göğsüne doğru kendini bıraktıkça, onun yüzündeki huzur size de annelik keyfini yaşatacaktır… bırakın duygularınızı… ve sıyrılın ön yargılarınızdan, doğal bir süreç içinde doyasıya anneliğinizi yaşayın… Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir… yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun… unutmayın, bebeğinizin bebeksi kokusunu özlediğinizde, geçmişe dönüp pişmanlıklar yaşamaktansa, her şeyi vaktinde yaşamak çok daha iyi…
Çocuklar, 2 yaşına kadar annelerinin yanında aynı yatakta, ten tene, göz göze, annelerini emerek ve annesinin kokusunu her an hissederek bir güven duygusu içinde yatmalıdır. 2 yaşından sonra anne sütü kesilmeli… ve annenin yatağından ayrılmalıdır. Çocuk yine anne babası ile aynı odada olduğu halde, kendine özel ayrı bir yatakta yatmalıdır. Böylece çocuk 2-4 dört yaş aralığını kendi yatağında ama annesine yine yakın ve aynı odada geçirmelidir. Çocuk, 3,5-4 yaşına geldiğinde odası ayrılmalı…
Allah hayırlı evlatlar nasip etsin,
Selamlar,
Uz.Pedag. Adem Güneş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?