2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Masum hoş geldin canım aramıza..

Yalnız yatma konuşulmuş Ayça'nın odasını ayırdığımızdan beri kendi yatağında yatıyor.Alya gibi bazen elinde battaniye yanımıza geliyor tabi alıveriyorum koynuma benim de hoşuma gidiyor ama çoğu zaman deliksz kendi odasında yatıyor.Eğer yatmadan çay falan içmemişse tuvalete de kalkmıyor.Bu konuda şükür hiç sıkıntı yaşamadık.Tırnak yeme:18:,diş gıcırdatma,agresiflik halleri falan da yok,ama kronik iştahsızlık had safhada,lokmaları sayılı,doyarak yemek yemiyor,şunu da çok sever ne zaman yapsam yer dediğimiz bişey yok,çocuk yemek yemeyi sevmiyor.Azıcık bendeki iştah onda olsaydı ahh ahhh

Bu arada kızlar derg
de resimlerimiz ve röpörtajımız çıkmış
mother and baby dergisi aralık ayı alın,bizi görün
:82:

Saol canım inşallah..
Dr. 13 haftalıkken yüzde 60 erkek dedi bakalım bu gidişimizde ne diyecek:)

Bu yazıyı daha önce okumuştum..
Aslında en doğrusu şu yaşta ayrılmalı bu yaşta ayrılmalıdan çok duruma ve şartlara bakarak karar almak en doğrusu..
Bez olayı,oda ayırma,emzik olayı vs.. bunar için ideal zamanlar seçilmiş olabilir pedagoglar için ama bence çocuğa göre geliştirmek en iyisi....

Ben de bu adamcağızın kitabını okudum zaten bu yazı da o kitaptan alıntı anadolu usulü çocuk gelişimi diye bir teoriyi savunuyor yani analarımızın doktorların söylediği şeylerin tam tersini söyleyerek bebeklerimize yaptıkları bize acayip gelen davranışları haklı buluyor.Olsun annenin ve bir pedagogun aynı şeyi düşünüyor ve savunuyor olması güzel.:81:

Bu arada kızlar derg
de resimlerimiz ve röpörtajımız çıkmış
mother and baby dergisi aralık ayı alın,bizi görün
:82:

Gül iki gün önce Kilere gitmiştik.Orda dergilerin arasında mother and baby yi aradım ama bulamadım.Hayranların çok anlaşılanAma şimdi muhakkak bir yerlerden buldurayım eşime okuması keyifli olacak

masumm hoşgeldin,ikizler de ayrı bir tatlı oluyorlar zorluklarının yanındabu arada adın neydi?

Ama Gülcüm bu adam dayağa ve bağırmaya şiddetle karşı.Biz de ki anneler pek canım ,cicim modunda olmuyor en ufak şey de höt'leme modunda:)

Bu adamın bir kaç yazısını gördümm bana çok doğal geldi
Günümüzdeki bir çok pedagog gibi iki çift sözle ebeveynlerin gözünü boyamaya çalışmamış..
Şimdiki pedagoglar sakız gibi sürekli aynı şeyi söyleyip duruyorlar...

Saliha siz ankaranın neresinde oturuyordunuz geçenlerde ankaradaydık panora alışveriş merkezinde takıldık biraz,birde emniyet caddesini turladık..Bayağı güzel ama soğuk geldi bana:)

canım yaa bunlar niye yemeyen modeller düzelirler inşallah ceylin normalde tamam fazla yemezdi ama gene idare ederdi yedikleri ama son dönem 1-2 aydır tık yok yawww

Allah allah yaa ceylindemi öle oldu acep ama biz de bırakılan bişii yok biberonu zaten kendi bırakmıştı şuan gece uyurken alıyor sadece ama emziği bıraktırmaya çalışıyorum ondanmıdır acep baka şimdi yaww daha dikkat edeyim bide tırnak yemeye alışırsa işimiz var yanii

bizimkide gece sütü iyiden iyiye bıraktı denebilir 100 cc ancak içiyor bazen onuda içiremiyorum uyanmadan içirmeye çalışmaktan zombi oldum geceleri uykularımda bozuldu iyiden iyiye sabah kahvaltımız bizimde 9-10 arası gibi 1 çay bardağı sütü napıp edip içirmeye çalışıyorum binbir şarlatanlıkla yanii peyniride yumurtanın arkasına saklayıp ekmeğin içine koyup öle kandırıyorum oda diet yapar gibi 1 kibrit kutusunun yarısı bile değil nerdeyse bazı günde sinirim bozuluyor masada ne isterse onu yesin diye bırakıyorum kendi haline ama ııı ıhhh ancak pekmeze dalıyor parmakla ekmekten bir parça laıyor o kadarr

ya bak sen dedinde aklıma geldi şimdi 10 gündür falan gelip gelip göğsümü açmaya çalışıyor anne meme diyee ya bu kız 5. ayda emmeyi bıraktı nerden çıktı diye düşünüyordum tv de vss emziren anne görünce hemen beni çağırıyor veya anne bakkk meme yiyo bebişşş diyooo vee veee diye geliyo üstüme ya kızkardeşimin oğlunumu kıskandı diyede düşünüyorum aynı sitedeyiz sık görüşüyoruz oda bana düşkün gelip kucağıma inmiyos oğluşum napiim ama kıskanmakla ilgili olduğunuda sanmam meme ne alaka dır kii (( bende mi götürsem bi pedagog vss ye yaww

güzel bir yazı katılıyorum valla ama napalımki farklı düşünceleride duyunca insan napsam diye ikilem yaşamıyor değil yanii bilemiyorum . ben kızımı bu yaz ayırmayı planlıyorum ama her günde nasıl yapıcam diye düşünüyorum açıkçası hem ben hem yavrum psikolojik olarak bir süre sorun yaşayabiliriz ama ne kadar büyürse okadarda zor olur çocuk için diyede düşünmeden edemiyorum yanii ama en fgazla da 3 ten sonrada kalmaması lazım :) tabii gelde bunu bizim anne yüreğimize anlat valla elimden gelse 5-6 yaşa kadar yanımda kalsın :)) bizim zilli bazen yanımda yatsın istiyorum o günüm yoğun ise vss ama illa yatağına yatırmamızı istiyor orda daha rahat ediyor alıştı ya ama ayrı odada nolur kestiremiyorum .her fikrin içinde de bir doğruluk payı var valla beğendim yazıyı neme lazım :)

Son düzenleme:
Selam kızlar...İzmirde bugün kar yağdı bizim için büyük nimet kırk yılda bir iki damla atar bizde mutlu oluruz böyle:)
Semacım çok güzel bir paylaşım okudum gerçekten doğru ama insan neyin doğru neyin yanlış olduğunu düşüne düşüne ömrünü geçiriyor..Yanımıza aldığımız gece sabaha kadar şebeklik yapıp uyumadığı zaman sinirlenip bende kabahat seni aldım yataga koycan yatagına kendı kendine sabaha kadar otur diyorum:) Kime diyorsam gerçi çokta anlıyor ya:))
yemek konusunda bizimde eski iştahımız yok ama yinede iyi herhalde..
Sabahları 1 haşlanmış yumurta 1 ya da 2 bardak süt 1 kaşık bal ve peynir yiyor ..ekmekle pek arası yok kahvaltıda..
öğlen okulda çıkan her yemeği yiyormuş sonra ikindide tatlı ya da meyve veriyorlar..
akşamda eve gelince yine 1 bardak süt ve genelde çorba ekmekli yanında yoğurt yiyor..
gecede belki muhallebi..
bizim günlük menümüz aşağı yukarı böyle..
Her çocuğun farklılıkları var işte kimi yemiyor kimi uyumuyor kimi konuşmuyor bunuda genler etkiliyor galiba ben öyle düşünüyorum artık...

Tünaydınn..
Hicran canım,bizimkide kuzenlerini görünce mememi emmek istedi çok üzüldüm,şimdi Boranın yanında emzirmiyorlar.Sende emzirtme...Belli bir yaşa gelince de dikkat etmez zaten..

bizim burada da acayip kar bastırdı sabahtan beri balkonda oturup seyrediyorum balkonum kapalı ufoyuda yaktım sıcak sıcak seyre daldım kar yağışını sıcak çay eşliğinde .az sonrada yemek yapım çalışmalarına başlıcam artıkk ayyy tembelliğim üzerimde hiç yapasım yok yemek falan yawww.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…