2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

yaw nihayet buldum yazıyı gözlerim döndü ama buldum :)

canım yaa okurken yüreğim hopladı çok büyük geçmiş olsun ALLAH KORUMUŞ sizi eminim çok dikkatisindir ama oluyo işte böle anlar verilmiş sadakanız varmış gözlerimiz ayırmaya gelmiyor bu yaramazlardan hem kendilerine hem başkalarına zarar verebiliyorlar işte bazen ama Allah beterinden saklasın öptüm seni ve yavrularını

slmmm bayanlarrr
topikte adana dan olan var mı merak etttim
bu arada şu tv izlyen ufaklıkları duyunca mest oluyorum yaa ben paşamın hiç işi yok tv ile
ne çizgi film ne şarkı ne reklam dönüp bakmıyor bile şimdiye kadar 5 dk oturup baktığını görmedim :)
bende alıştırmaya çalışıyorum en azından günde bir saat bana zaman kalır dişye ama yok televizyonun farkında bile,
değil

Öyle canım küçülmen zordu ama babası ben kizlar serranin okulda öğrendiği oyunları oynuyoruz özellikle kutu kutu penseyi canımız çıkıyor ama ayse seviniyo oda oynuyo diye :)

offf kızlarrr zaman ne çabuk geçiyooo....
5 gün kaldı kocişimin gitmesine...
1 haftadır evde eşim musti iyice düşkünleşti babasına... baba baba diye ayrılmıyo hiç peşinden....
çok zor olacak zor...

edacım hayırlı olsun sağsalım kucagına al bebeğini..
pc bozuldu neysekı yaptırdım. yokse gelışımle gıdısım bir olacakdı:)benımle doğum yapan arkadaşlarım 2. ye hamıle bende istiyordum alp tek olmasın aralarında yaş farkı olmasın dıye ama esım şuan cezairde :) alp le tek baş edemıyorum 2. ye nasıl bakayım vazgeçdim....

iyi akşamlar kimseler yok yine..İzmirde havalar soğudu dünden beri..Şükürler olsun kışta geldi derken burunlarımız akmayada başladı..İnşallah Ege hasta olmaz diye gözünün içine bakıyorum..
Kızlar bıdıkları nerde yatırıyorsunuz?biz geçen sene yatagına alıştırmıştık bu yaz hava inanılmaz sıcaktı bizim yatak odasında klima var diye sabaha kadar rahat uyusun diye bütün yaz odamızda yatırdık...Şimdi kküçücük beşikte yatıyor ısrarla yeterki bizim odada olsun...kış geldi odasına nasıl alcaz bilmiyorum...Yanımdayken zaten hiç uyuyamam ben...Siz nerde nasıl uyutuyorsunuz ve kaç saat uyuyorlar?

duygucum bizim odamızdaki beşiği baya büyüktü sanırım ben utku yu 4 yaşına kadar orda yatıracam. ege geçen yıl odasında sorun çıkarmadan yatmıştı dimi belki yine alışır odasında yatmaya. oda müsaitse sende birkaç gün yanında kalabilirsin öyle alışır belki. artık laftan da anlıyolar biraz da anlatarak ikna etmeye çalışabilirsin.
diğer soruları ben de soracaktım. utku az uyuyor gece geç yatıyor 11.30-12.00 gibi sabah da 9.00 -9.30 gibi kalkıyor. öğle uykusuna da 2-3 gibi yatıyor. ortalama 2 saat uyuyor. sonra da akşam yatmak bilmiyor. ayağımda sallayarak uyutmak için çok çaba sarfediyorum yoksa uyku saatleri yarım saat kadar daha geç oluyor. valla öğle uykusunu bile kaldırmayı düşünüyorum ama dayanamıyor. ancak akşam 4 e kadar dayanabiliyor sonra koltuğun kenarında ya da halının üstünde uyuyakalıyor.

sizin bebişler ne alemde öğle uykusunu kaldıran var mı.

bir de üstlerini kendileri giyinebiliyorlar mı.

canım alışmadığı daha iyi. benim oğlum son birkaç gündür tv de ne gördüyse istiyor. yiyecek içecek oyuncak daha demin koltuk takımı istedi. şaka falan değil ciddi ciddi istiyor alamayız dersem ağlamaya başlıyor.

annen güle güle otursun yeni evinde.

Kızlar selam..

Şu oda konusunda bende sıze sormak ıstıyorum.. ayrı odada yatan kac cocuk var acaba hepınız alıstırdınız mı ?
Benım nıyetım dogduktan kısa bır sure sonra ayrı odaya alıstırmaktı ama oncekı evımızde merkezı sıstemdı ve ev cok ısınmıyordu bırak aslanı ayrı yatrmayı bız bıle salonda yatıyorduk hep beraber kac ay yatak odasına ugramadık sonra askerlık devresı geldı yıne aslanla ben yattım geldık dıger eve gecıcı olsun dıye kucuk eve gecmıstık yıne beraber yattık sımdı yenı evde durum musaıt ama beraber olmayada cok alıstı nasıl olcak bılmıyorum aslında hıc ıstemedıgım bırseydı ama durum boyle..
aranızda hala aynı odada yatan varmı ? ne yapıcaksınız bu durumla ılgılı ?
kötü oldu boyle olması hem bız alısmıs bulunduk hem aslan sımdı gece uyanırsada yalnız odada oldugunu gorurse korkar cocuk bebekken alısması cok daha ıyı olcaktı napcaz bılmıyorum

Duygucum Alya da bir senedir kendi odasında yatıyor.Ama çoğu zaman tuvalet için kalktığında bizim odayı göstererek 'ben de orda yatayım mı' diyor bizimle beraber mi kızım diyorum 'ewet' demesi var ki zevkten dört köşeOrtamıza yatıyor biz karı koca iki büklüm,o gayet salaş Ama her zaman almıyoruz yanımıza yanına gidiyorum süt veriyorum öyle dalıyor.Bu arada biberondan sonra her akşam iki küçük kutu süt muhakkak içiyor.Bu gece kalkmalarından kurtulamadık hayırlısı bakalım ne zamana kadar devam edecek.
Akşam 21:30 22:30 arası uyuyor.Sabahları da 7:30 8:00 da ayakta.Öğlen de ortalama 2 saat uyuyor.

Betülcüm bir pedagog 2 yaşa kadar çocuk anne ve babayla yatmak istiyorsa asla müdahale etmeyin.Bırakın annesinin sıcaklığını doyasıya yaşasın o yaşlar anneye en muhtaç olduğu dönemlerdir vs demişti, bir çoklarının dediği 2 yaşına kadar ayrılın fikrinin aksini söylüyordu ısrarla.2 yaşından sonra yavaş yavaş ayrılması gerektiğini söylüyordu.Dediğim gibi Alya kendi odasında yatıyor ama tuvalete kalktığında yanımıza gelmek istiyor bazen alıyoruz,bazen de ben yanına gidiyorum,bazen de gece bi bakıyorum yastığını almış,yorganını da sürüklemiş yatağımızın başında gel de gönder şimdi oluyorum tabii.Ayrı yerde yatırdığın da daha çok anneye görev düşüyor ağladığında yanında yatmak,sarılmak gibi.Zamanla alışıyor ama alışsa da anne baba yanı en tatlısı oluyor galiba

Haklısın semacım zaten yavas yavas olması sart hem ben bıraz yadırgarım hem cocuk esım bıle alıstı :) ama ayırmak lazım artık yoksa hıc ıstemezler ıyıce kendılerını bılıyorlar artık...
ben o kadar savruk yatan bırıydım sımdı bızımkı benden savruk cıktı bız kıvrılıverıyoruz kenara dedıgın gıbı once karyolasına alıstırayım ben tekrar sonra bı zaman sonra ayrı odayı deneyelım madem..

bizim kızda bizimle aynı odada ama kendi yatağında yatıyor gece 2-3 defa uyanr gelir yanımıza dalınca tekrar koyarım yerine gece 21,30 da yatar sabah 8,30 9,00 gibi kalkar ama gündüz uykusu yok . gündüz uyursa çok huysuz kalkıyor ve gece yatmak bilmiyor biz odada 4 kişiyiz yani ben birde bu deprem söylentilerinden dolayı tedirginim ayrı bi odada yatırmayı göze alamıyorum . kız bazen ben babaannem le uyumak istiyorum diyor yatıyorlar ama ben muhakkak gece gidip alıyorum yanımıza bizde böyle işte....

Seher aynı bizimkinin uyku saatleri bu kadar olur,birtek ben ayakta sallama olayını kaldırdım,anneanne hala ısrarla uyutamayınca başvuruyor bu yola,ama ben inatla sallamıyorum,saat şaşsa bile bizimki kendi odasında kendi yatağında uyuyor,orda bir sıkıntımız yok,sadece şu sıra yatağında uyumuyor,yani başka yerde uyuyor,biz yatağına taşıyoruz,son 1 haftadır böyle neden bilmem

günaydınn bayanlarrrr

benim paşamda bizimle aynı odada yatıyor yanımda büyük yatağı var orada uyuyo
açıkçası ben daha odasına geçirmeyi hiç düşünmedim nbelki yatar ama bebekliğinden beri gece çok uyandığı için
açıkçası kendi yararıma olsun diye yanımda yatırıyorum ayrıca biz babasıyla çok istememise rağmen
asla bizim aramızda yatmıyor :) geçen akşam gök gürültüsünden öyle korktuki yatağa alayım dedim yinede ,istemedi
kendi yatağında uyuyacakmış

uyku saatleride gece bizimle beraber 11 12 gibi yatıyopr kendi kendine uyuyor sabah 10 yada nadiren 11 e doğru kalkıyor öğlende 2 yada 3 gibi 1
saat uyuyor öğlen uykunuzu kaldırmayı tavsiye etmiyorum ben nacizane daha onlar için gündüs uykusu çok önemli en az 3 yaşına kadar
uyutun derim ben :)
üstelik eymen gündüs uykusunu uyumadığında çok huysuzlaşıyor bu sefer gece uykusuda düzgün olmuyor şimdilik bu kadar

slm kızlar
duygucum ben alp i hep odasında yatırdım. eşim cezaire gitdiğinden beri beraber yatıyoruz bende ayırmak istıyorum alışdı iyce ikimizde rahat edemıyoruz zaten....

slm kızlar
duygucum ben alp i hep odasında yatırdım. eşim cezaire gitdiğinden beri beraber yatıyoruz bende ayırmak istıyorum alışdı iyce ikimizde rahat edemıyoruz zaten....

Kızlar hepinize teşekkürler cevaplarınız için..Anladığım kadarıyla çoğumuz bu konuda sıkıntılıyız..Ben geçen sene alıştırmıştım dediğim gibi ama işte yazın izmirin o kavurucu sıcakları birde benim böcek korkumdan dolayı cam pencere kapalı sabaha kadar klimayla yattığımız için onuda yanımıza beşiğe aldık..Hadi o zamana kadar sığıyordu beşiğe sorun yoktu ama artık dar geliyor beşik ayaklarını dümdüz uzatırsa dışarda kalıyor..Yatağı olmasa hadi dicem yokta yatamıyor ama olduğu halde daracık beşikte yatınca insanın içi rahat etmiyor..Gece uyanıyor bu sefer yanımıza gelmek istiyor..o gelincede ikimizede sabaha kadar uyku haram zaten..Bir sağa döner bir sola gelir üstüme yatar yatağın en ucuna yatar saçımı tutar gecenin bir saati su ister..İstekleri hiç bitmez..zaten artık ege yatağa gelince eşim alıyor yastığı yorganı salona gidiyor hergün ya ben salonda ya eşim:)Çünkü ege tek başına o koca yatağa ancak sığıyor minicik bedeniyle:)))
Ben Ege doğduğundan beri cevap bulamadığım tek soru bu oldu..Bu çocuk deliksiz problemsiz nasıl uyur?
Bu arada arada akşam 22.30 gibi yatar sabah 9.00 da kalkar öğlen okulda herkes 1 de yatar benim oğlan 2 de yatar millet kalkar benimki yatar:))
Kadın yazık bunlar uyurrken 1 saat kafa dinlicek benimki onada müsade etmezz..
Allah okulda çok seviyor öğretmenleri çok politik bir çocuk öğretmenine aşkımmm kelebeğim falan diyormuş:)) kadın mest oluyormuşta öyle götürüyor işi ege bernayı seviyoo falan diyor öğretmenine kadında arıyor beni yazık ege bana aşkım diyor biliyormusunuz diyor bende aaa ne güzel çok seviyor sizi diyorum içimdende ulen bu yaşta politikayı öğrendin diyorum oysa bilmiyorki benim oğlum olmucak bir işini yaptırmak istediğinde sokaktaki adama bile aşkım çiçeğim kelebeğim diye sesleniyor:))))

Kızlar aynı odada yatma konusunu konuşmuşsunuz bizimkide yanımızda yatıyor bazende yatağında yatırıyorum..
Eski yatağında rahat etmiyor diye arabalı yatkalardan aldık,çok sevdi sorunsuz yattı ama ben babamız olmadığı zaman yanıma aldığımdan düzenimiz şaştı..
Gerçi semada söylemiş 2 yaşına kadar çocuğun ebeveynlerle kalması anne baba kokusunu iyice tatması iyi olacağını bildiğim için bu konuda rahat davrandım..

Mevlüdeciğim teşekkür ederim canım,sende eşinden çoğu zaman ayrı kalıyorsun dolayısıyla 2. ertelemen en doğrusu.Bizimki plansız olduğu için kabul etmek zorunda kaldık..Ama herşeyi planlayarak yapmak,eşinin işlerinin düzene girmesini beklemek en doğrusu..Hem babanız birinci çocukta çok şey kaçırdı ikincide doya doya yaşar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…