iyi akşamlar kızlar...
az önce çok büyük kaza atlattık çok şükür bişey olmadı...
bizim ev sobalı... sobayı yaktım kızı uyuttum mutfağa yemek hazırlamaya gittim...ara ara gelip kontrol ediyodum çok sıcak olur diye...
kontrol ettim çıktım 10 dk geçmeden koku gelmeye başladı kızda feryat figan ağlamaya başladı eyvah dedim kız yandı o kokuyo ondan bağırıyo aklım başımdan gitti içeri bir girdim soba alev topu olmuş içerde göz gözü görmüyo kızı zor buldum dışarı çıkardım zar zor sobayı kapattım iki kova su döktüm söndürdüm meğer oğlan üzerine plastik bişey atmış o alev almış... çok şükür koltuklara falan sıçramadan haberim oldu...
ama sobayı kapatcam diye ellerim yandı bütün çok fena acıyooo...
içerisi çok fena kokuyo çocukları kayınvalideme gönderdim ben bekliyom şimdi...
iyi akşamlar kimseler yok yine..İzmirde havalar soğudu dünden beri..Şükürler olsun kışta geldi derken burunlarımız akmayada başladı..İnşallah Ege hasta olmaz diye gözünün içine bakıyorum..
Kızlar bıdıkları nerde yatırıyorsunuz?biz geçen sene yatagına alıştırmıştık bu yaz hava inanılmaz sıcaktı bizim yatak odasında klima var diye sabaha kadar rahat uyusun diye bütün yaz odamızda yatırdık...Şimdi kküçücük beşikte yatıyor ısrarla yeterki bizim odada olsun...kış geldi odasına nasıl alcaz bilmiyorum...Yanımdayken zaten hiç uyuyamam ben...Siz nerde nasıl uyutuyorsunuz ve kaç saat uyuyorlar?
slmmm bayanlarrr
topikte adana dan olan var mı merak etttim
bu arada şu tv izlyen ufaklıkları duyunca mest oluyorum yaa ben paşamın hiç işi yok tv ile
ne çizgi film ne şarkı ne reklam dönüp bakmıyor bile şimdiye kadar 5 dk oturup baktığını görmedim :)
bende alıştırmaya çalışıyorum en azından günde bir saat bana zaman kalır dişye ama yok televizyonun farkında bile,
değil
herkese selamlarrr minişlere öpücüklerrr nabersiniz kızlar ben 2-3 gündür annem yeni eve taşındı onun telaşındaydım ev temizliği taşınma yerleşme derken valla heryanım sızlıyor şuan ve bugün tembellik ediyorum bi tek yemek yapıcam başka bişii yokkk :)
duygucum bizim odamızdaki beşiği baya büyüktü sanırım ben utku yu 4 yaşına kadar orda yatıracam. ege geçen yıl odasında sorun çıkarmadan yatmıştı dimi belki yine alışır odasında yatmaya. oda müsaitse sende birkaç gün yanında kalabilirsin öyle alışır belki. artık laftan da anlıyolar biraz da anlatarak ikna etmeye çalışabilirsin.
diğer soruları ben de soracaktım. utku az uyuyor gece geç yatıyor 11.30-12.00 gibi sabah da 9.00 -9.30 gibi kalkıyor. öğle uykusuna da 2-3 gibi yatıyor. ortalama 2 saat uyuyor. sonra da akşam yatmak bilmiyor. ayağımda sallayarak uyutmak için çok çaba sarfediyorum yoksa uyku saatleri yarım saat kadar daha geç oluyor. valla öğle uykusunu bile kaldırmayı düşünüyorum ama dayanamıyor. ancak akşam 4 e kadar dayanabiliyor sonra koltuğun kenarında ya da halının üstünde uyuyakalıyor.
sizin bebişler ne alemde öğle uykusunu kaldıran var mı.
bir de üstlerini kendileri giyinebiliyorlar mı.
duygucum bizim odamızdaki beşiği baya büyüktü sanırım ben utku yu 4 yaşına kadar orda yatıracam. ege geçen yıl odasında sorun çıkarmadan yatmıştı dimi belki yine alışır odasında yatmaya. oda müsaitse sende birkaç gün yanında kalabilirsin öyle alışır belki. artık laftan da anlıyolar biraz da anlatarak ikna etmeye çalışabilirsin.
diğer soruları ben de soracaktım. utku az uyuyor gece geç yatıyor 11.30-12.00 gibi sabah da 9.00 -9.30 gibi kalkıyor. öğle uykusuna da 2-3 gibi yatıyor. ortalama 2 saat uyuyor. sonra da akşam yatmak bilmiyor. ayağımda sallayarak uyutmak için çok çaba sarfediyorum yoksa uyku saatleri yarım saat kadar daha geç oluyor. valla öğle uykusunu bile kaldırmayı düşünüyorum ama dayanamıyor. ancak akşam 4 e kadar dayanabiliyor sonra koltuğun kenarında ya da halının üstünde uyuyakalıyor.
sizin bebişler ne alemde öğle uykusunu kaldıran var mı.
bir de üstlerini kendileri giyinebiliyorlar mı.
Duygucum Alya da bir senedir kendi odasında yatıyor.Ama çoğu zaman tuvalet için kalktığında bizim odayı göstererek 'ben de orda yatayım mı' diyor bizimle beraber mi kızım diyorum 'ewet' demesi var ki zevkten dört köşeOrtamıza yatıyor biz karı koca iki büklüm,o gayet salaş Ama her zaman almıyoruz yanımıza yanına gidiyorum süt veriyorum öyle dalıyor.Bu arada biberondan sonra her akşam iki küçük kutu süt muhakkak içiyor.Bu gece kalkmalarından kurtulamadık hayırlısı bakalım ne zamana kadar devam edecek.
Akşam 21:30 22:30 arası uyuyor.Sabahları da 7:30 8:00 da ayakta.Öğlen de ortalama 2 saat uyuyor.
günaydınn bayanlarrrr
benim paşamda bizimle aynı odada yatıyor yanımda büyük yatağı var orada uyuyo
açıkçası ben daha odasına geçirmeyi hiç düşünmedim nbelki yatar ama bebekliğinden beri gece çok uyandığı için
açıkçası kendi yararıma olsun diye yanımda yatırıyorum ayrıca biz babasıyla çok istememise rağmen
asla bizim aramızda yatmıyor :)geçen akşam gök gürültüsünden öyle korktuki yatağa alayım dedim yinede ,istemedi
kendi yatağında uyuyacakmış
uyku saatleride gece bizimle beraber 11 12 gibi yatıyopr kendi kendine uyuyor sabah 10 yada nadiren 11 e doğru kalkıyor öğlende 2 yada 3 gibi 1
saat uyuyor öğlen uykunuzu kaldırmayı tavsiye etmiyorum ben nacizane daha onlar için gündüs uykusu çok önemli en az 3 yaşına kadar
uyutun derim ben :)
üstelik eymen gündüs uykusunu uyumadığında çok huysuzlaşıyor bu sefer gece uykusuda düzgün olmuyor şimdilik bu kadar
slm kızlar
duygucum ben alp i hep odasında yatırdım. eşim cezaire gitdiğinden beri beraber yatıyoruz bende ayırmak istıyorum alışdı iyce ikimizde rahat edemıyoruz zaten....
Betülcüm bir pedagog 2 yaşa kadar çocuk anne ve babayla yatmak istiyorsa asla müdahale etmeyin.Bırakın annesinin sıcaklığını doyasıya yaşasın o yaşlar anneye en muhtaç olduğu dönemlerdir vs demişti, bir çoklarının dediği 2 yaşına kadar ayrılın fikrinin aksini söylüyordu ısrarla.2 yaşından sonra yavaş yavaş ayrılması gerektiğini söylüyordu.Dediğim gibi Alya kendi odasında yatıyor ama tuvalete kalktığında yanımıza gelmek istiyor bazen alıyoruz,bazen de ben yanına gidiyorum,bazen de gece bi bakıyorum yastığını almış,yorganını da sürüklemiş yatağımızın başındagel de gönder şimdi oluyorum tabii.Ayrı yerde yatırdığın da daha çok anneye görev düşüyor ağladığında yanında yatmak,sarılmak gibi.Zamanla alışıyor ama alışsa da anne baba yanı en tatlısı oluyor galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?