Tünaydınn..
Hicran canım,bizimkide kuzenlerini görünce mememi emmek istedi çok üzüldüm,şimdi Boranın yanında emzirmiyorlar.Sende emzirtme...Belli bir yaşa gelince de dikkat etmez zaten..
Selam kızlar...İzmirde bugün kar yağdı bizim için büyük nimet kırk yılda bir iki damla atar bizde mutlu oluruz böyle:)
Semacım çok güzel bir paylaşım okudum gerçekten doğru ama insan neyin doğru neyin yanlış olduğunu düşüne düşüne ömrünü geçiriyor..Yanımıza aldığımız gece sabaha kadar şebeklik yapıp uyumadığı zaman sinirlenip bende kabahat seni aldım yataga koycan yatagına kendı kendine sabaha kadar otur diyorum:) Kime diyorsam gerçi çokta anlıyor ya:))
yemek konusunda bizimde eski iştahımız yok ama yinede iyi herhalde..
Sabahları 1 haşlanmış yumurta 1 ya da 2 bardak süt 1 kaşık bal ve peynir yiyor ..ekmekle pek arası yok kahvaltıda..
öğlen okulda çıkan her yemeği yiyormuş sonra ikindide tatlı ya da meyve veriyorlar..
akşamda eve gelince yine 1 bardak süt ve genelde çorba ekmekli yanında yoğurt yiyor..
gecede belki muhallebi..
bizim günlük menümüz aşağı yukarı böyle..
Her çocuğun farklılıkları var işte kimi yemiyor kimi uyumuyor kimi konuşmuyor bunuda genler etkiliyor galiba ben öyle düşünüyorum artık...
benim oglıuşlar akşamdan akşama 250 c süt çiyorlar azmı acaba
günlük 1 er kasede yogurt yerler öglen uykusundna kalkıncada sütlü tatlı veriyorum az mı
acaba sabah kahvaltılarına sütmü eklesem
bu arada ben egeye makarnayı ve pilavı sebzeli yapıyorum kızlar belki deneyeniniz vardır ama denemeyenler kesinlikle tavsiye ederim sebze yediremiyorsanız en sevdiği şeyler olan pilav ve makarnanın içinde hem harika oluyor hemde zevkle yiyorlar..Mesela ben şuan kabaklı havuçlu makarna yapıyorum bu yöntemle sebze yedirmek daha kolay
arkadaşalrrr ben yanımdan naısl ayırcma bilemiyorum saat 12 ye kadar beşikteler 12 1 arası beni isitiyorlar birde krizleiri geldimi tmm ikiside beni istiyor o diyor bana dön öbürü diyor bana dön iice simnirlerim bozuluyor atık
oturma odasına kanepeyi açıyorum ben biriyle yatıyorum genelde eşim ötekiylee ama artık bıktım nasıl düzelir bu durum
derdme bi çareeee:)
hoşbulduk duyguu
oyun oynarken gerçekten çok tatlılar ,eskisi gibi yormuyorlarda beni yemek ye oyun oyna
uyu kalk oyun oynaa çocuk olası geliyor insanın
zor günler geçirdimm gerçekten ama hepsi biti çok şükürr
benim ogluşlarımın ismi deniz efe ve kayra ege 2 yaşına kadar emzirdim sonra kestim,mama da verdik tabi bu sürede sonra ek gıdalara geçtik
iştahlarıd aii sayılır yemeselr bile birbirleirnin inadına yerler çatlasalarda
ama hal bez kullanıyoruz kesemedim
ird eyanımd ayatmaları dışınd abir sıkıntımız yok :)
Duygu Bora pilavın içerisine bir şey karıştırdımmı anında ağzından çıkarıyor,makarnada da aynı kezza!!
Salçalı bile yemez.İlla sade olacak her şey.
Masum benim oğlum ne süt içer ne sütlü tatlı yer..Dr.umuza söyleyince sabah peynirini yiyorsa ve bir kase yoğurt yiyorsa yeter demişti..Peynir en zengin protein kaynağıymış..
Ayrıca şikayet etmişsin ama ben gülerek okudum..Aslında gözlemlerime dayanarak ikizlerin,tek çocuklardan daha uslu daha olgun olduklarını düşünmüşümdür.Demek yaramazlarıda çıkıyor arada:)
Ne diyeyim biraz daha büyüdüklerinde eminim daha rahat edeceğiz..
Duygu Bora pilavın içerisine bir şey karıştırdımmı anında ağzından çıkarıyor,makarnada da aynı kezza!!
Salçalı bile yemez.İlla sade olacak her şey.
Masum benim oğlum ne süt içer ne sütlü tatlı yer..Dr.umuza söyleyince sabah peynirini yiyorsa ve bir kase yoğurt yiyorsa yeter demişti..Peynir en zengin protein kaynağıymış..
Ayrıca şikayet etmişsin ama ben gülerek okudum..Aslında gözlemlerime dayanarak ikizlerin,tek çocuklardan daha uslu daha olgun olduklarını düşünmüşümdür.Demek yaramazlarıda çıkıyor arada:)
Ne diyeyim biraz daha büyüdüklerinde eminim daha rahat edeceğiz..
cnm şuan dedigin dogru tek çocuktan daha rahat ark aramak zorunda degilim,uslular öle dagıtayım vuruyum kırıyım demezler belki birazda benden kaynaklıdır hiç bir zman aman çocuktur yapsın demeidm çünkü
ama bebeklik dönemleri tabikide tek bebkten kolaydı yada tek bebekle aynıydı diyemiycem yanındna bile geçemez iki bebek emzir iki bebek altı dgeiltir ce 3 saatte bir beslee 2 bebekte gazlı isee gerisi aşikardır dgeilmi zaten:)
kayra biraz saglık problemliydi doguştan vsd si var kalbinde üfürüm 2 delik vardı biri kapandı digeri hala açık kapanırmı bielmiyorum ama cerrahi bir müdehale gerekmiyor,sonra 2 kez fıtık ameliyatı oldu biri 13 günlükken biri 48 günlükken 1700 gr dogdu zatenn minicikti beslenmesi ayrı dert yemiyordu şırınga ile besledimmyani bugünlerim keisnlikle tek bebeklee karşılaştırılamazz zaten
ama şuan allaha şükür ki rahatladımm yeidr içir oyun oynasınlarrr ha bird ekavga eidyorlar bbol boll
ama 2 sn sonra hepsini unutup seni çok seviyorum diye sarılıyorlarrr ve bu tabloyu görünc ebütün zorluklar unutuluyor tabiki
çok uzun yazıdm sanırım
Çook geçmiş olsun,Allah bir daha yaşatmasın.İnşallah diğeride kapanır..
Benim demek istediğim sağlık problemleri,bakımı vs. değil tabiki çok zor olmuştur ama ne zaman ikiz çocuk görsem yerlerinde öyle usluca oturuyorlar..Çok dikkat ettim alışveriş merkezlerindeparklarda..Hatta bir keresinde hiç unutmam eşimle birlikte yemek yiyoruz daha doğrusu yemeye çalışıyoruz yanımızdada ikizleri olan anne baba var..Ok adar rahatlarki çocuklar sanki 20 yaşında insanlar gibi oturuyorlar.Ağzına ne verirlerse yiyorlar.Bizim canavarda yemek yedirmeyi bırak yerinde durmuyor kurt girmiş içine sanki çıldırıyor.Ne babası yemek yiyebilidi ne ben..Alışveriş merkezlerinde de aynı kezza Bora arabada hayatta durmaz ya kucağımdadır ya reyonları deviriyordur..Ama bakıyorum ikizlere arabalarında saatlerce oturuyorlar..
Yani biyolojik yorgunluk tabiki daha fazladır giysisi maması bezi ama en azından bu problemleri daha az yaşıyorlar..Tabi istisnalar hariç..
benim yzümd ebir ben var dudagımın üzeirnde bazen kayra bütün gece onunla oynuyor
hatta günzüleri bile gelip bi dokunurlar nasıl vazgeçircem b hudna bunlarıı
salçamı sürsme kan desem acabaa
çok mu kaddarca olur:)
evet cnm biz yeme sorunu çok nadir yaşıyoruz artık ,arabada oturular dediign gibi avm de çok rahatlarr oturup yemekleirni yerler dogru tesbit etmişsin
ikiz anne ve babalır biraz despot oluyor birde bizzde kucak olayı olmuyor biliyormusun bebekkken bile atıyoruz yere benimkiler öleydi yani bi battaniye üzerne bi nevresim hep yerdeyatarlardı
hiç kucak demezler hala yerdelerrr
tek sıkıntımız oyuncak kavgasıı ilk iki oldugunu ögrendigimde 4 aylık hamileydimşok geçirdimm
serumal rigneler zor sakileştim çevremdeki ikiz ailelleri büyüyünc e iyikide ikiz olmuş derisn diyorlardı
şimdi gerçekten diyorum iyikide ikiz olmuş bi daha dogurmaktan yırttım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?