2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

benim marifetli arkdaşlarım hepinizi tebrik ederm valla
be özürlüyüm ya bu konudaa ama bende yapmak istiyorum artık
özellikle düz saça bana çok yakışıyor ama sinbodan memmun degilim yada ben mi yapamıyorum ki
ısı ayarı yok ççokk zor oluyor yenisini alayım ben

braun varya tarak gibi olan o nasıl acaba

duygu kahvaltı konusuna gelince acaba ben çokmu veriyorum yumrutayı

haftada 3 gün bıldırın yumutası veriyorum
1 gün patates kızartıyorum az yagdaa
dige rgünlerde normla yumurta veriyorum kaysı kıvamında
1 günde cocopops ama yumurta miktarım çok mu acana

KIZLAR YA BEN KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM SABAHTAN BERİ CEYLİNE BİŞİİ YEDİREMİYORUM ağzına verdiğim her lokma en az 10-15 dk ağzında duruyor üsteleyincede ağlıyor bu kız niye böle oldu ya insan acıkmazmı hiç offf off hani hasta desem hastada değil ama önceki gün biraz ateşi oldu 38,6 oldu ama ilaç verdim geçti bihada çıkmadı boğazında faranjit oluyor bizimkinin kronikleşti artık resmen her ay yaşıyoruz genemi oldu acaba diyom ama bakıncada bişii göremedim öle az kızarıklık var gibi ama normalde daha fazla olur du ilaç manyağı olcak bu gidişle kız bitkisel şeyler verip geçiştirmek istiyorum ama ıhlamurla zencefillede bi yere kadar oluyor bal limon yapıyorum boğazına o iyi geliyor biraz acaba ondanmı hafif kaldı çünki farkedince başladım hergün yağıyorum balıızda dedemizin özel imalatıdır hani ayıptır sölemesi hobisi bizim işimize yarıyor rizeden geliyor balımız ama dr yolu görünüyor bu gidişle yarında aynı olursa götürücem artık napalım kandı idrardı bakılacak gene offfffffffff

bizimki normal kahvaltı ettiği zamanlarda yumurtayı ben 2 gün ara ile vermeye başlamıştım 1 gün bıldırcın sonraki gün normal tavuk yumurtası ama tavuk yumurtasının yarısını ancak yedirebiliyorum yanındada kibrit kutusunun yarısı kadar ancak peynir meyve suyu yarım su bardağı kadar anck tabii helva seviyor ondan yiyor 2-3 lokma bizim kahvaltı bu kadar arada içeceği süt ile değişiyorum ıhlamur veriyorum vss pekmezli tahin sadece yediği zaman bile oluyor yediremeyince onu yiyor diye yarım dilim ekmek ve meyve suyu ile yior ama bugün onada hayır dedi .eskisi gibi değil ceylin azra artık iyiden iyiye iştahsızlaştı vitagili bıraktık biz sanki ondan sonra oldu bu iştahsızlık yaw balık yapğğımızda bitmişti alamadım 10 gündür unutuyoruum hep yaw alayım bugünde belki fayda eder

nerde benim saçlar gür görünüyor ama değil dalgalı olmasından dolayı sanki çok saçım var gibi görünüyor ama az yani o nedenle belkide fazla sürmüyor :) e bide inatçı değil saçım maşa yaptığım saç hemen bozulmuyor birde o yönden şanslıyım sanırım.
saç nemli olmayacak tabii ama iyicede sıfır nem de yapmıyorum bazen acele olunca dipler accık nemli kalabliyor ama fazla olmamak kaydı ile

cnm yemek istemiyorsa çok süteleme süt filan ver ben öle yapıyrum
yemek istemeidkleirnde geçmiş olsun

Hicrancım Ege ne kadar iştahlı bir çocuktur doğduğundan beri hatırlarsın emip emip kusuyordu...
Ama Ege bile çok iştahsız eskisine nazaran senin dediğin gibi bir lokma veriyorum o sağ yanak hep şiş orda duruyor o lokma o orda dururken konuşuyor oynuyor ama hep sabit elimde itekliyiveriyorum artık sinir geliyor o yanağını görünce:))
Üzülme arkadaşım bence şu dönem yemek yemeyi resmen kayıp zaman olarak görüyorlar..
Ben resim çizdiriyorum yemek yerken bana çicek çiz araba çiz diyorum abidik gubidik resimlere aa müthiş olmuş süper olmuş diyorum heyecanlanıp ortam bozulmasın diye yiyor o zaman

ben hiç bıldırcın yumurtası vermedim açıkcası ama deneyeceğim..
Banu bende hemen hergün veriyorum yumurta belki haftada 1 gündür vermediğim..
Çünkü ekmek yemiyor kahvaltıda en azından okula gitmeden yumurta tutsun istiyorum..

duygucum bende dediğin gibi resimdi oyundu o tarz şeyleri deniyorum ama pekte fada etmiyor artık resmen ilgiyi oyuna kaydırıp ağzındakini unutuyor birde bu ara bir huy başladı apğzından çıkarmaya çalışıyor lokmayı (((
inşallah sağlıkla ilgili bir sorun yoktur yaa hayır obez gibi yesin demiyorum tabii ama normal yesin oda yeter bir dönem ne güzel yiyordu bu çocuk tam düzeldi demiştim gene bozuldu ve bu defa hepten bozuldu güçsüz düşecek zaten hareketli bi cadı Allah yardımcımız olsun valla bu çocuklar ömür törpüsü resmen

selamlar kızlar,
hep eylül 2010 annelerini görüyordum ama başlığa bakıp eylül 2008 annelerinin başlığının hala aktif olacağını düşünmemiştim:) benim de 8 eylül 2008 doğumlu bir oğlum var.
tam da benim yarama parmak basmışsınız son mesajlarda: yemek yememe konusu kızlar ben oğlum daha küçükken yumurtayı ezip yedirebiliyordum ve daha bir çok yemeği yiyordu. şimdi ise ağzına yumurta sürmüyor. sabahları 4-5 lokma pınar beyaz sürülmüş ekmek yiyor o kadar. sıvı şeyleri çok seviyor: süt, meyve suyu ne olursa.. arada ise abur cubura hayır demiyor. kurabiye vs ve tatlı şeyleri yiyor ki hiçbir besleyici değerleri yok. öğle uykusundan kalkınca da 3-4 kaşık çorba ki o da hepsi değil. mercimek çorbası ancak. bir de köfte yiyor. başka da bir yemek alışkanlığı yok. durum çok vahim yani. ben bu çocuğa nasıl bir şeyleri sevdirebilirim? ne makarna yer ne pilav yer. sebze hayatta yemez. patatesi kızartma olarak bile yemiyor.
çok uzun yazdım kusura bakmayın. yeni fikirlere ihtiyacım var

öncelikle aramıza hoşgeldin 2008 eylül annesi olarak yerini bulmuşsun :)

yemek konusunda mevsim değişikliğindemidir yoks başka bişiimi bilemiyorum ama genelde çocuklarda bir iştahsızlık sözkonusu bu aralar .

kızlar ceylini dün dr götürdüm yine yine yine ve yine faranjitimiz var ayrıca idrar yollarında da iltihap var dedi dr ilaçlar aldık gene başladık bakalım hayırlısıyla iyileşicez .ama ben sinir oluyorum artık bu kız faranjitten nasıl kurtulacak karar verdim 3 yaşında demişlerdi ama gene götürücem alerji için çünki her ay bu sorunu yaşıyoruz kız mahvoldu keza bize onla beraber birde şimdi idrar yollarına indi baksanıza kronikleşiyor Allah korusun ve yoruldum artık bende kaç gündür ne yiyebiliyorum ne içebiliyorum nede uyuyabiliyorum sıkıntı ve stresten ve yüzümün sağ tarafında zona çıkmıştı daha önce birkaç defa ve hep böyle anlarda vuruyor nedense gene çıktı hemen hemen 1 TL büyüklüğünde kızarıklık şişlik ve sanki su çiçeği çımış gibi 3-5 tane mini sulu sivilce şeklinde ve acayip acıyor gözüme bile vuruyor acısı bende yarın dr gidicem bakalım ne iş bu her sene bir defa çıkıyor yüzümde zavirax kullanıyorum 1 hafta da geçiyor ardından bepantene kullanıyorum iz kalmıyor allahtan ama çok kötü oluyor yaww

Hicran çook geçmiş olsun ikinize de.Senin ki stresten mi oluyor acaba?
Ceylin için de üzüldüm inan kıyamam...Biz hastalandığımızda ne kadar kötü oluyoruz onlar ne yapsın?Doktor somut bişey söylemiyor mu ona göre bi önlem alabilseniz?Çok geçmiş olsun tekrardan Allah şifa versin inş...

Hoşgeldin aramıza...
İlk yemek vermeye başladığın dönemleren beri mi yemekle arası yok?Ama köfte ve çorbayı seviyor olması da güzel bişey.Alternatif çorbalar yapabilirsin,mercimek gibi sevip yiyebileceği bir başka çorba daha üretmiş olursun böylelikle.Bi de sıvı çok fazla tükettiği için yemek yemeği pek aramıyordur..Benim kızım izin versem,biberon kullanırken tüm gün sütle ve biberonun içine koyduğum meyve sularıyla beslenebilirdi.Ben de mümkün olabildiğince vermiyordum.Şimdi de öyle eğer gece çok süt içerse sabah kahvaltı yapmak istemiyor.Çok sıvı tükettiği için karnını doyuruyor yemek ihtiyacı hissetmiyor senin oğlun da muhtemelen...

selamlar hicrancım geçmiş olsun canım

neyneyse aramıza hoşgeldin canım yalnız değilsin bizimkilerde yemiyor sadece yaşayacak kadar yiyor bazen benimki

biz de 2 yaş sendromuna girdik sanırım ne dersem tersini yapıyor acayip bi inatlaşma huyu başladı yemek de yemiyor eskisi gibi hep kendi dediği olsun istiyor olmazsa ağlamaya başlıyor işte napcam şaşırdım artık Allah yardımcım olsun " two terrible" mış bunun adı

Canım geçmiş olsun bendede ara çıkıyodu..
Dr.Su çiçeği,roza gibi hastalıklar ara ara yineliyorsa araştırılması gerek demişti..
Vücut dirençsizliğinden vs olabilir demişti...

Kızlarr bu iştah konusunu ben konuşmak bile istemiyorumm sizin saydıklarınız inanın Bora 3te birini yiyorr..

Bu arada herkese ii akşamlar...

Hicran çok geçmiş olsun sanırım streste çok etkiliyor bu hastalıkları...Herkesin farklı yerlerine vuruyor işte mesela benimde hemen gözümde arpacık tarzı birşeyler çıkıyor
Umarım en kısa zamanda sende ceylinde iyileşirsiniz...

Kızlar selam
ben buralardayım hani okuyorum çoğu zaman ama cvp yazamıyorum,hoş okuyacak da fazla bişey olmuyor ama
valla sırf bu yüzden hamile kalıp kendime yeni ay anneleri bulacam ona göre..
yeni yıl çekilşi ıvır zıvır bir faaliyet,bir bulşma var mı?Bu sene pek yavaş pek ilgisiziz,
bizim 29u çarş.günü okul yemeğimiz var yılbaşında da büyük ihtimal evde oluruz pek pahalı oluyor
yani bana çok gereksiz geliyor sırf yılbaşı diye kudurana kadar eğlenmek sanki dünyada bütün savaşlar,kötülükler,haksızlıklar,çevre felaketleri,açlıklar,kuraklıklar 31 aralıkta bitecekmiş 1 ocağa pırıl pırıl bir dünyaya uyanacakmişız gibi eğlenmek çok mantıksız geliyor.:93:

Neyse edebiyat yapmayim şimdi,Hicran geçmiş olsun ayça'da gene bronşit yolunda kuru öksürük arkasından yediği iki kaşık yemeği kusma,benim sinir krizlerim sonucu eve bir buhar mak. aldık inşallah derdimize derman olur.
:94:

geçmiş olsun canım inşallah buhar makinası işinize yarar. bizim çok işimize yaradı kuru öksürük pek olmuyor artık tesadüfmüdür yoksa makinanın faydasımıdır bilmem ama geçen kıştan beri kullanıyoruz. yalnız balgamlı öksürüğe pek faydası olmuyor.

Canım valla hamile kalıp başka ayların annesi olmaya mecalin kalmıyor.
Arada mayıs annelerine bakıyorum kaçırdığım tahlil vs. varmı diye de,ay diyorum bende böylemiydim birinci de.
Dediğin gibi dışarıda kutlamaktansa ailenle evde kutlamak,tombala oynamak,mamaları götürmek daha eğlenceli :))Dışarıda eğlenmeyi sevenlere de bahane çıkıyor.

İnşallah faydasını görürsünüz ama bronşiolite yakın bir öksürükse buhar makinesinin faydası maalesef olmuyor..
Ama kuru öksürükse faydasını görürsün..Çok çalıştırmakta iyi değil..Kusma varsa acaba balgamdan dolayım..Biz şuanda da bronşiolit atlatıyoruz.
Sizde geçmiş olsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…