Canım valla hamile kalıp başka ayların annesi olmaya mecalin kalmıyor.
Arada mayıs annelerine bakıyorum kaçırdığım tahlil vs. varmı diye de,ay diyorum bende böylemiydim birinci de.
Dediğin gibi dışarıda kutlamaktansa ailenle evde kutlamak,tombala oynamak,mamaları götürmek daha eğlenceli :))Dışarıda eğlenmeyi sevenlere de bahane çıkıyor.
İnşallah faydasını görürsünüz ama bronşiolite yakın bir öksürükse buhar makinesinin faydası maalesef olmuyor..
Ama kuru öksürükse faydasını görürsün..Çok çalıştırmakta iyi değil..Kusma varsa acaba balgamdan dolayım..Biz şuanda da bronşiolit atlatıyoruz.
Sizde geçmiş olsun....
edacım geçmiş olsun boraya. bronşiolit üç defa olursa allerjik demişti doktorumuz utku da iki defa geçirdi
Hicran çook geçmiş olsun ikinize de.Senin ki stresten mi oluyor acaba?
Ceylin için de üzüldüm inan kıyamam...Biz hastalandığımızda ne kadar kötü oluyoruz onlar ne yapsın?Doktor somut bişey söylemiyor mu ona göre bi önlem alabilseniz?Çok geçmiş olsun tekrardan Allah şifa versin inş...
saol canım napalım işte çekicex böle alerjik bir bünyeye sahibim ve 2 kızımda bana çekti bu kadarı pes doğrusu çeke çeke alerjileri çekti işte ceylini götürücem az daha düzelsin alerji için tekrar götürücem artık 3 yalı bekleyemm yaww mahvoldu kız
bana gelince dr gittim bugün bir sürü ilaç versi bağışıklı sisteminiz zayıflamış o dönemlerde olur böle dedi zona değilmiş bir nevi uçuk çeşidi virüs dedi sinir uçları zayıf olan bölgelerde çıkarmış ve immün sistem bozulunca olurmuş işte 2 ayrı vitamin verdi çok ta lazım zayıflıktan ölcemmmartık bunlarla kaç kilo daha alırım allah bilirrrrrr
arkadaşlar iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmem ama kursa başladım. haftada iki gün gidiyorum ama beni üzen ve düşündüren nokta keyfi olarak gidiyor ve utkuyu bırakıyor olmak.:85: gerçi utku pek etkileniyor gibi görünmüyor hayatından gayet memnun babaneye gitmeye can atar her zaman. böylelikle istediği oluyor.
ben de böyle bir ortama girmeyeli üç yıl oldu öncesinde sürekli kurslara katılırdım böyle ortamlar beni mutlu ederdi sonra hamilelik doğum bebek derken farklı uğraşlara pek ihtiyaç duymuyordum ama şimdi eve kapanmış olmaktan hergün aynı şeyleri yapmaktan bunaldım. inşallah verdiğim karardan pişman olmam.
hoşbulduk canım. senin bebişine de geçmiş olsun. iştahsızlık meselesinde bir nokta da abur cubur. marketler sıra sıra abur cubur dolu. bir nedeni de bu bence. ben engellemeye çalışıyorum ama kaçılmıyor.öncelikle aramıza hoşgeldin 2008 eylül annesi olarak yerini bulmuşsun :)
yemek konusunda mevsim değişikliğindemidir yoks başka bişiimi bilemiyorum ama genelde çocuklarda bir iştahsızlık sözkonusu bu aralar .
kızlar ceylini dün dr götürdüm yine yine yine ve yine faranjitimiz var ayrıca idrar yollarında da iltihap var dedi dr ilaçlar aldık gene başladık bakalım hayırlısıyla iyileşicez .ama ben sinir oluyorum artık bu kız faranjitten nasıl kurtulacak karar verdim 3 yaşında demişlerdi ama gene götürücem alerji için çünki her ay bu sorunu yaşıyoruz kız mahvoldu keza bize onla beraber birde şimdi idrar yollarına indi baksanıza kronikleşiyor Allah korusun ve yoruldum artık bende kaç gündür ne yiyebiliyorum ne içebiliyorum nede uyuyabiliyorum sıkıntı ve stresten ve yüzümün sağ tarafında zona çıkmıştı daha önce birkaç defa ve hep böyle anlarda vuruyor nedense gene çıktı hemen hemen 1 TL büyüklüğünde kızarıklık şişlik ve sanki su çiçeği çımış gibi 3-5 tane mini sulu sivilce şeklinde ve acayip acıyor gözüme bile vuruyor acısı bende yarın dr gidicem bakalım ne iş bu her sene bir defa çıkıyor yüzümde zavirax kullanıyorum 1 hafta da geçiyor ardından bepantene kullanıyorum iz kalmıyor allahtan ama çok kötü oluyor yaww
hoşbulduk canım.Hoşgeldin aramıza...
İlk yemek vermeye başladığın dönemleren beri mi yemekle arası yok?Ama köfte ve çorbayı seviyor olması da güzel bişey.Alternatif çorbalar yapabilirsin,mercimek gibi sevip yiyebileceği bir başka çorba daha üretmiş olursun böylelikle.Bi de sıvı çok fazla tükettiği için yemek yemeği pek aramıyordur..Benim kızım izin versem,biberon kullanırken tüm gün sütle ve biberonun içine koyduğum meyve sularıyla beslenebilirdi.Ben de mümkün olabildiğince vermiyordum.Şimdi de öyle eğer gece çok süt içerse sabah kahvaltı yapmak istemiyor.Çok sıvı tükettiği için karnını doyuruyor yemek ihtiyacı hissetmiyor senin oğlun da muhtemelen...
hoşbulduk canım. 2 yaş sendromu hepimizin problemi sanırım.selamlar hicrancım geçmiş olsun canım
neyneyse aramıza hoşgeldin canım yalnız değilsin bizimkilerde yemiyor sadece yaşayacak kadar yiyor bazen benimki
biz de 2 yaş sendromuna girdik sanırım ne dersem tersini yapıyor acayip bi inatlaşma huyu başladı yemek de yemiyor eskisi gibi hep kendi dediği olsun istiyor olmazsa ağlamaya başlıyor işte napcam şaşırdım artık Allah yardımcım olsun " two terrible" mış bunun adı
Hicran çook geçmiş olsun ikinize de.Senin ki stresten mi oluyor acaba?
Ceylin için de üzüldüm inan kıyamam...Biz hastalandığımızda ne kadar kötü oluyoruz onlar ne yapsın?Doktor somut bişey söylemiyor mu ona göre bi önlem alabilseniz?Çok geçmiş olsun tekrardan Allah şifa versin inş...
selamlar hicrancım geçmiş olsun canım
neyneyse aramıza hoşgeldin canım yalnız değilsin bizimkilerde yemiyor sadece yaşayacak kadar yiyor bazen benimki
biz de 2 yaş sendromuna girdik sanırım ne dersem tersini yapıyor acayip bi inatlaşma huyu başladı yemek de yemiyor eskisi gibi hep kendi dediği olsun istiyor olmazsa ağlamaya başlıyor işte napcam şaşırdım artık Allah yardımcım olsun " two terrible" mış bunun adı
Canım geçmiş olsun bendede ara çıkıyodu..
Dr.Su çiçeği,roza gibi hastalıklar ara ara yineliyorsa araştırılması gerek demişti..
Vücut dirençsizliğinden vs olabilir demişti...
Kızlarr bu iştah konusunu ben konuşmak bile istemiyorumm sizin saydıklarınız inanın Bora 3te birini yiyorr..
Bu arada herkese ii akşamlar...
Hicran çok geçmiş olsun sanırım streste çok etkiliyor bu hastalıkları...Herkesin farklı yerlerine vuruyor işte mesela benimde hemen gözümde arpacık tarzı birşeyler çıkıyor
Umarım en kısa zamanda sende ceylinde iyileşirsiniz...
Kızlar selam
ben buralardayım hani okuyorum çoğu zaman ama cvp yazamıyorum,hoş okuyacak da fazla bişey olmuyor ama
valla sırf bu yüzden hamile kalıp kendime yeni ay anneleri bulacam ona göre..
yeni yıl çekilşi ıvır zıvır bir faaliyet,bir bulşma var mı?Bu sene pek yavaş pek ilgisiziz,
bizim 29u çarş.günü okul yemeğimiz var yılbaşında da büyük ihtimal evde oluruz pek pahalı oluyor
yani bana çok gereksiz geliyor sırf yılbaşı diye kudurana kadar eğlenmek sanki dünyada bütün savaşlar,kötülükler,haksızlıklar,çevre felaketleri,açlıklar,kuraklıklar 31 aralıkta bitecekmiş 1 ocağa pırıl pırıl bir dünyaya uyanacakmişız gibi eğlenmek çok mantıksız geliyor.:93:
Neyse edebiyat yapmayim şimdi,Hicran geçmiş olsun ayça'da gene bronşit yolunda kuru öksürük arkasından yediği iki kaşık yemeği kusma,benim sinir krizlerim sonucu eve bir buhar mak. aldık inşallah derdimize derman olur.:94:
hicrancım size de geçmiş olsun. zona hastalığı genelde stres kaynaklı oluyormuş umarım çabucak iyileşirsin canım.
arkadaşlar iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmem ama kursa başladım. haftada iki gün gidiyorum ama beni üzen ve düşündüren nokta keyfi olarak gidiyor ve utkuyu bırakıyor olmak.:85: gerçi utku pek etkileniyor gibi görünmüyor hayatından gayet memnun babaneye gitmeye can atar her zaman. böylelikle istediği oluyor.
ben de böyle bir ortama girmeyeli üç yıl oldu öncesinde sürekli kurslara katılırdım böyle ortamlar beni mutlu ederdi sonra hamilelik doğum bebek derken farklı uğraşlara pek ihtiyaç duymuyordum ama şimdi eve kapanmış olmaktan hergün aynı şeyleri yapmaktan bunaldım. inşallah verdiğim karardan pişman olmam.
Hicran ben Osman Pirinceye götürdüm ve tedaviye başladık 3 yaşı beklemedim ben 3 yaşı beklemenin nedeni neye karşı alerjisi olduğunu öğrenmek için istersen sende bir araştır....
Seher canım,niye kötü oluyorsun bende keyfi bırakıyorum bazen,bir kaç saatlik bir şey ve haftanın iki günüymüş...Sen farkına varmazsın belki sıkıldığının ama birikim olur büyük sorunlar yaşayabilirsin..Geç bile kalmışsın..
Ayrıca ne kursu merak ettim,bende totomu bir kaldırsam istiyorum bir şeyler yapmak..
hoşbulduk canım. senin bebişine de geçmiş olsun. iştahsızlık meselesinde bir nokta da abur cubur. marketler sıra sıra abur cubur dolu. bir nedeni de bu bence. ben engellemeye çalışıyorum ama kaçılmıyor.
hoşbulduk canım.
ilk yemek verdiğim dönemlerde şimdikinden iyi yiyordu. sıvı sınırlı zaten canım. günde 2 bardak süt hakkı var. meyve suyu bazen 1 bazen 2. meyve suyuna da pekmez kattım zaten.
hoşbulduk canım. 2 yaş sendromu hepimizin problemi sanırım.
Hicrancım o 2 yaş sendromu beni yedi bitirdi valla..ceylin yine iyimiş bizimki oturtmuyor mümkün değil oturduğun anda birşeyler istemeye başlıyor gelir önce fu fu der gidip su verirsin bir yudum alır bırakır arkadan oturduğun anda anne çiş geldi der tuvalete gidersin bağırır gel al dıye tam kaldırcan tuvaletten bitmedi daha var der korkudan bir daha oturtursun sonra kapıyı çek bye bye der cıkarsın 1 dakıka sonra anne bitti diye yine bağırır gider alırsın daha iner anne süt ver der sütünü verirsin oturursun içine bal dök der kalkar balını dökersin oh rahatladım dediğin anda sütü ağzından fışkırtır üstüne döker komple soyup giydirmek üzereyken banyoya gircek zanneder anneyle ege banyoya gircek der hayır oglum sen dun yıkandın desende kıyametler kopar gıydırsen yıne soyunur yerden yere atar kendını sırf sussun dıye banyoya sokarsın tende gel der gelmıcem dersen ıslak ıslak kuvetten aglıya aglıya cıkmaya calısır mecbursun gırceksın sonra banyodan cıkaramazsın her gece 100 lıtre su harcar banyoda yarım saat aralıksız akar o çeşme ve butun apartmana 30 305 lıra su parası gelırken sana 60 70 lıra gelır rekora ımza atarsın..o bıter havluyla dolasmak ıster gıyınmez ve bır bakarsın gıydırcem dıye bın takla atıyorsun havada sonra gıyınmeye karar verır ama pantalon ve gomlek gıymek ıster gıydırmezsen ıkı gozu ıkı cesme aglar gıydırmek zorunda kalırsın evde dugune gıder gıbı dolasır gece yatma faslı basllar o da en az 1 saat surer butun evın ısıkları sonecek tv kapanacak herkes yatar uyur taklıdı yaparki ege bey uyusun aksı takdırde o hayatta uyumaz 1 saat sonunda sen zaten onu uyutmusundur ama ısık gorunce gozlerın kamasır..baykuş gıbı gezınırsın sonra beklersınkı dalsada soysak pijama gıydırsek en son bınbır ugrasla pijamasını giydirirsin ve bır bakarsın ki saat 23.30 olmuş..Ve senin kolunu kıpırdatcak halin bile kalmamış...
Ne yazdım ne yazdım daha yazılcak cok sey var mıştığımın 2 yaş sendromu ıle ılgılı ama bu satırlar yetmez..
İşte bu da bizim nalet sendrom hikayemiz arkadaşlar...
Hicran ben Osman Pirinceye götürdüm ve tedaviye başladık 3 yaşı beklemedim ben 3 yaşı beklemenin nedeni neye karşı alerjisi olduğunu öğrenmek için istersen sende bir araştır....
Seher canım,niye kötü oluyorsun bende keyfi bırakıyorum bazen,bir kaç saatlik bir şey ve haftanın iki günüymüş...Sen farkına varmazsın belki sıkıldığının ama birikim olur büyük sorunlar yaşayabilirsin..Geç bile kalmışsın..
Ayrıca ne kursu merak ettim,bende totomu bir kaldırsam istiyorum bir şeyler yapmak..
iyi akşamlar kızlar...
size hemen bişey sorup çıkıcam
gülün röportaj yaptığı derginin adı neydi...
benim aklımda mother and baby diye kalmış
dün baktım heryere bulamadım...kalmamış sanırım...
internetten baktım şimdi kapakta başka kadınla bebek var..
acaba başkamıydı derginin adı...
Hicrancım o 2 yaş sendromu beni yedi bitirdi valla..ceylin yine iyimiş bizimki oturtmuyor mümkün değil oturduğun anda birşeyler istemeye başlıyor gelir önce fu fu der gidip su verirsin bir yudum alır bırakır arkadan oturduğun anda anne çiş geldi der tuvalete gidersin bağırır gel al dıye tam kaldırcan tuvaletten bitmedi daha var der korkudan bir daha oturtursun sonra kapıyı çek bye bye der cıkarsın 1 dakıka sonra anne bitti diye yine bağırır gider alırsın daha iner anne süt ver der sütünü verirsin oturursun içine bal dök der kalkar balını dökersin oh rahatladım dediğin anda sütü ağzından fışkırtır üstüne döker komple soyup giydirmek üzereyken banyoya gircek zanneder anneyle ege banyoya gircek der hayır oglum sen dun yıkandın desende kıyametler kopar gıydırsen yıne soyunur yerden yere atar kendını sırf sussun dıye banyoya sokarsın tende gel der gelmıcem dersen ıslak ıslak kuvetten aglıya aglıya cıkmaya calısır mecbursun gırceksın sonra banyodan cıkaramazsın her gece 100 lıtre su harcar banyoda yarım saat aralıksız akar o çeşme ve butun apartmana 30 305 lıra su parası gelırken sana 60 70 lıra gelır rekora ımza atarsın..o bıter havluyla dolasmak ıster gıyınmez ve bır bakarsın gıydırcem dıye bın takla atıyorsun havada sonra gıyınmeye karar verır ama pantalon ve gomlek gıymek ıster gıydırmezsen ıkı gozu ıkı cesme aglar gıydırmek zorunda kalırsın evde dugune gıder gıbı dolasır gece yatma faslı basllar o da en az 1 saat surer butun evın ısıkları sonecek tv kapanacak herkes yatar uyur taklıdı yaparki ege bey uyusun aksı takdırde o hayatta uyumaz 1 saat sonunda sen zaten onu uyutmusundur ama ısık gorunce gozlerın kamasır..baykuş gıbı gezınırsın sonra beklersınkı dalsada soysak pijama gıydırsek en son bınbır ugrasla pijamasını giydirirsin ve bır bakarsın ki saat 23.30 olmuş..Ve senin kolunu kıpırdatcak halin bile kalmamış...
Ne yazdım ne yazdım daha yazılcak cok sey var mıştığımın 2 yaş sendromu ıle ılgılı ama bu satırlar yetmez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?