2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Mesela şuan bir taraftan kucağımda minik Nidal'in gazını çıkarmaya çalışırken,bir taraftan kızımın anne karnım acıktı isteğine cevap vermem gerekiyor.Bu da demek oluyor ki bana mutfak göründü.Koşturmacaya vira Bismillahla başlıyorum inş:)Hepinizi öpüyorum.En önemlisi Rabbim sağlık,inanç ve huzur versin gerisi öenmli değil...

seher mujde sagliklica kucaginiza alirsiniz bebislerinizi insallah.
mujdecim yok canim niye ayip olsun olmaz bisey merak etme.
selmacim seninde 2. bebisin hayirli olsun.
topige ugramayinca uzunca bir sure kopmusum kim ne yapiyo bilemiyorum.

müjdecim ben de sancılanıyorum kasılmalar falan var yani son zamanların sıkıntılarını çok yoğun yaşıyorum ve ne gün içinde ne de akşam dinlenemiyorum eşim benden daha hamile evvelden akşam bişey yemeyen adam şimdi oldu oburiks durmadan bişeyler istiyor.
doğumum sezaryen olucak canım ama daha gününü almadık salı kontrolumuz var bakalım belki o zaman alırız.

geçmiş olsun canım inşallah doğuma kadar iyice düzelirsin bu hastalık da bi bulaştımı çıkıp gidene kadar baya sündürüyor insanı bir de ilaç kullanamayınca daha ağır geçiyor. bugün itibarıyla bize de gelmiş bulunuyor utku hasta benim de boğazım yanıyor allah hepimize acil şifalar versin.

semacım inşallah doğumdan sonrası kolay olur valla herkes çok fena korkutuyor utku çok kıskanır ikisini sakın yanlız bırakma gibi laflar sürekli milletin ağzında

semacım inşallah doğumdan sonrası kolay olur valla herkes çok fena korkutuyor utku çok kıskanır ikisini sakın yanlız bırakma gibi laflar sürekli milletin ağzında

Canım tabiki ikisini yalnız birakmicaksin... Benim kızlar eşek kadar, 5 dk bıraksam,6.dk kavga edebiliyorlar.. Ki utku nun durumunda karşısında minicik birsey olucak, merak edicek...
Cocuğa cocuk güvenilmez esasında bu kadar basit :) çaktırmadan kontrol ediceksin yapicak bbisey yok :)

Benim küçük aysem bebeğin gelicegini iyice hissetmeye başladığından beri yatagimiZda yatıyor çok sinirleniyorum aslında bende
Allahtan kocam hiç eziyetli değildir, hizmet beklemez tam tersi kendi hizmet eder ... Ama su nasıl dogurucam depresyonundayim sanırım
Yoksa zaten iki cocuğum var, hasta olduklarında serra okula gitmiyor dolayısıyla evde olmak zorunda oluyorum... Yani benim için pek değişen bisey olmicak ama durup durup aglayabiliyorum
Mesela şimdi neden uyandım bilemiyorum yatıp uyumaliyim :)
Allahım hepimizin yuvasına saglık, huzur, geçim, bereket versinn de biraz dünyevi seyleri düşünmeyi bırakalım :) en azından kendim için :)

Son düzenleme:

Tatlım ben onu zaten yasıyorum :) ama ufacık bebek nasıl olucak bilmiyorum :/
Mesela bu aksam cocukları bakıcıya bırakıp sinema yemek yapicaz kocamla, ama bebek gelince bunu yapamamak beni korkutuyor

gunaydin kizlar
bizde 2. cocugu dusunuyoruz ama ben hep dusunuyorum alple hamilelik donemim nasil olucak hamile degilken bile 2 dk oturamiyorum o zaman ne yapacagim bu beni korkutuyor.

gunaydin kizlar
bizde 2. cocugu dusunuyoruz ama ben hep dusunuyorum alple hamilelik donemim nasil olucak hamile degilken bile 2 dk oturamiyorum o zaman ne yapacagim bu beni korkutuyor.

Dusunmiceksin :) direkt uygulama :) serra 6 aylikti, ayse beril e hamileyken.. Ve doğurana kadar emzirdim biliyosun.. Büyük yorgunluk dogrusu...
Şimdiki hamileliğim daha zor geçiyor ama Allah kolaylığını veriyor.. Daha soz dinler oldu cocuklarım masaallah... Seninde eminim guzel gecer canım çok endişe etme bence

slmm kızlar bizlerde kaç gündür sürünüyoruz hastanelerde kar tipi demeden boğaz enf.uyla başladı... şimdi emir bronşit, borada bronşiolit ikisinde ateş kusma ishall...az öncede emire kelebek taktırdık damardan ilaç verilecek bir kaç gün,borayada bacaktan Allah dermansız dert vermesin ama hastalık çok yoruyor.annem yardımcı olduğu halde kıcımı koyamıyorumm eşimde dahil evde üç adamız ama kök söktürüyorlarr...
Mevlüde tek çocukluyken bende şikayet ediyordum ama ikinci gelince anlıyorsun o zamnalar ne kadar rahat olduğunu...başa gelince yapıyorsun bir şekilde..
Seher müjde doğru söylüyor aslaa tek bırakma belki çevrendekilerin söyleme tarzları hoş değil ama gerçek bu..bin kardeşini seven çocuk olsun yapmaz yapmaz bir anda yapabilir..
Bora yeri geliyor çok seviyo yeri geliyor sıkıştırı veriyor çocuğu...

Bu arada seherr bazı kocalarr eşleriyle birlikte aş ererlermiş, kilo alırmış.. seninki de bu gruba giriyor herhalde:)))

Bu arada seherr bazı kocalarr eşleriyle birlikte aş ererlermiş, kilo alırmış.. seninki de bu gruba giriyor herhalde:)))

edacım valla benim koca naz yapıyo oturuyo koltuğa elma olsada yesek çay olsada içsek vb. vır vır vır getirene kadar söyleniyor

edacım çok geçmiş olsun kuzucuklara. hastaneye falan yatırdılar mı emiri. ishal olunca ben çok korkuyorum hemen susuz kalıveriyor çocuk

edacım iki çocuk büyütenler muhakkak bir bildikleri var da söylüyolar ama dediğin gibi söyleme şekilleri beni rahatsız ediyor utkunun da yanında potansiyel suçlu muamelesi yapıyolar çocuğa daha şimdiden odanın kapısını kilitle utkuyu koyma içeriye yüksek yere salıncak kur utku yetişemesin gibi bisürü öneri geliyor yani belki başımıza gelince bir çare bulacağız ama şimdiden de bu kadarı bana fazla geliyor

gunaydin kizlar

mevlüdecim ben de müjdeye katılıyorum düşünmüceksin direk uygulamaya geçeceksin iş başa düştümü halloluyor bi şekilde allah kolaylığını sabrını veriyor

Yok canım yatış olmadı ama görsen 16 iğne birde ağızdan ayrı antibiyotik sorma...,shalimiz azaldı şükür...

Senin gözünü şimdiden korkutmaya başlamaları ii değil tabi birde çocuğun yanında konuşmaları insanı sinir eder..çok insan kaş yapayım derken göz çıkartır ya isteyerek yada cahilliğindenn sen en iyisi hıı de geç:))

sehercim sormma ya ben esime tamam dedim yapalim 2. cocugu ara sira bole dusununce ben nasil yapcam 2 cocukla falan diye vazgeciveriyorum. bi tamam diyorum bi vazgecesim geliyo esim sinir oldu maymun etdin diyo yapcaksan yap su cocugu diyor

edacim cok gecmis olsun canim

Edam çok gecmis olsun canım yaa.. Ne kadar zor bu cocukların hastalanmasi emir kaç aylık oldu? Yazık kuzuya yahuu ... Bora nerden kapmış mikropları , ayse beril 4 aylikken bronsiolit olmuştu yatmıştık hastanede 1 hafta .. Ama ben özellikle istemiştim çünkü takatim kalmamıştı dogrusu
İyi olsun kuzuların bir an önce inşallah canım çok çok gecmis olsunn

Bu kadar strese girme cnm, onlar cocuk tabiki sürekli takip ediceksin, yeter ki utku bunu hissetmesin o zaman kötü
Ben sana bisey soyliyimmi benim yegenlerim var mesela yas aralığı 10-14 arası onlara bile guvenemem cocuklarımı çünkü onlarda cocuk... Bakarsın bı ise dalarlar o arada benimkiler düşer fln aman hep uyanık olmak lazım
Utku tabiki potansiyel katil degil ama bebege biseyelr içirmek isteyebilir sallamak isteyebilir vs vs e sende koca kadinsin heralde oğlum
Al sen bebege bak diye bırakıp gidicen halin yok :)
Bunları diyenlerin belkide Allah muhafaza çok daha kötü tecrübeleri olmuştur ...
Açıkcası ben ayse beril in doğumunda yasamadım çünkü serra 15 aylikti... Ama şimdi napicamm diyorum çünkü iki kızım konuşuyorlar bebege süt vericez banyo yaptircaz poposunu acicaz diye :)
Korktum Böcürt kızlarımdan dogrusu :))))

Eda canım çok geçmiş olsun.Bir tanesi hastayken insan stresli oluyor,ikisi birden olunca düşünemiyorum.
Bu arada bizim Nidal de iki akşamdır kök söktürüyor bana.Gece zombi gibi oldum inanın.Tam dalıyorum bir viyaklama,sabaha kadar böyle sürüyor.Neyseki 4 gibi babası aldı da ben bi müddette olsa gözümü kapatabildim.
Bu arada Sehercim ben de kızım ne yapar diye çok merak ediyordum ama çok şükür şimdiye kadar bir sorun yaşamadık.Bana da herkes bebek biraz daha büyüsün o zaman başlar kıskançlığı diyorlar.Şuana kadar kıskanmaması ve zarar vermemeye çalışması bile çok önemli benim için.Sonrasında olacak tabi kıskançlıklar ama en azından alışma döneminde sıkıntı yaşamamakta önemli.Ben kızımın hep fazla ablacılık yapacağını düşünüyordum,nitekim aynısı da oldu.Bebek her ağladığında benden önce gidiyor yanına.Odasına gidiyor, sevdiği oyuncakları alıyor ve kardeşine götürüyor.Bayılıyorum o hallerine.Annem küçük anne diyordu Alya Menal'e:)Bazen tabi bu yoğun ilgide bunaltıyor:)Maşallah ama nazar değmesin inşallah böyle devam etsin hep.
Müjdecim bana öyle geliyor ki senin kızların da fazla abla olacaklar:)

Müjdecim ben de eşimle dışarı çıkmaya çok alışık bi insanım.Bir taneyken kolaydı da şimdi nasıl olacak bilmiyorum.Evde yardımcı birinin olması çok güzel.Ben de hep yakınlarımdan biri buralarda otursa diye iç çekiyorum.Artık kayınvalide annem kim gelirse fırsat bu fırsat deyip çocukları bırakıp biz vınlıycaz galiba:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…