2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Selamlar canlar, en son yazdigimdan bu yana bakamadim..
Beni kutlayanlari, guzel dilekte bulunanlari operiimm cok saolun hepsine amin diyorum..
Sadece bi iki sayfaya bakabildim cepten gecmisi okumak dahada yorucu oluyor :)

Herkes iyidir umarim, istanbulun pis havasini bile ozlemisim :))
evimize geldik, annemin ameliyati icin donusumuz gecici simdilik, esimin ailesini bekletmemek adina bi valizle geldik hemen ucaga atlayip..
4-5 gun sonra tekrar amasyaya donup annemin ameliyatinda yaninda olucaz, sonrasinda kesin donus yapicaz insallah.

Bu arada Aslan bu ara hepten hareketli ve huysuz oldu, cok gezmek mi ev degisikligimi babasinami simariyo bilmiyorum ama huy edinmesinden acayip tedirginim bu ara cok okumak ve destek almaihtiyaci hissediyorum kitaplardan ama vakitte bulamiyorum henuz bakalim ne yapicaz..

canım annen için geçmiş olsun inşallah sıkıntısız iyileşi acil şifalar dilerim

eşinle hasret giderin bol bol.aslan da diğer çocuklar gibidir merak etme hepimizinki bu ara farklı huysuzluklar içinde ceylin de fena oldu uykuda uyanıp uyanıp ağlama nöbetleri yaşıyoruz bu ara ayrıca.asabi oldu herşeye kızıyor çığlıklar atıyor kızarak.=(hep kucak ilgi istiyor.
aslanda şimdi eşin geldi neticede kaç aydır yalnızdınız ana oğul baba geldi eklendi bide ilgi dağıldı haliyle yer mekan değişikliğide etkilemiştir aslanımı.düzelir inşallah ama bu dönemleimizi çok dikkatli geçirmemiz gerek bende netten devamlı gelişim takibi yapıyorum siteleri okuyorum elimden geldikçe ve karakterleri oluşmaya başladığından asıl işimiz şimdi başlıyor 5 yaşına kadar ne verebilirsek kardır sonrası önemli değil yanii asıl eğitim şimdi başlıyor

Evet hicrancim aynen oyle bizimkide cok asabi hemen bagirip cirlamalar ne kahvalti yapiyoruz adam gibi ne yemekten bisey anliyoruz disarda gezemiyoruz alisveris filan hep sikintili durmak istemiyor bi turlu hersey onun istedigi gibi olacak. Gercekten ozellikle bugun cok bunaldim artik dedim ben sana guzel bi ayar cekicem yani, cok sinirleniyorum engel olamiyorum buna sakinlesmem zaman aliyo :)
esimide ilk gunlerden bezmesini istemiyorum tabiki babasi cokda ilgili zaten ama sonucta bi motivasyon sureci var onunda biraktigindan cok farkli bu cocuk :)
asil egitim simdi basliyor evet ve en zor kismi da bu, bu yuzden cok tedirginim zaten, ne yapicagimizi iyi bilmemiz ve bundada anne baba olarak kararli olmamiz gerekiyor, ancak bu sekilde verimli sonuclar alabiliriz cunku..

Ayrica tesekkur ederim canim cok saol amiin..

evet canım işimiz gerçekten zor birde anne baba arasında kara aynı olmalı mesela benim eşim ceyline bişey için hayır dediğim zaman kızdığımda hemen teselli olayına giriyor zaten o teselliye yeltenmese bile ceylin direkt babaaa diye babaya koşuyor ağlayarak eşime bu nedenle çok kızıyom bu ara sen böle yaparsan hatasını anlamaz annem bana kızar yasak koyar ama babam bana izin verir beni korur fikrini beynine yerleştirir dedim bazen dinliyor beni bazen hemen ceylini kucaklayıp teselli ediyor ama gün içinde en fazla biz çocuklarlayız bizim otoritemizi sarsmamalılar
birde benim arada kendime hakim olamayıp ceylien kızmalarım var kendimi şartlıyorum kırsada döksede asla bağırmıcam diye genelde bu dengeyi sağlıyorum ama bazen insan dayanamıyor bunalıyor ve ses tonunu ayarlayamıyor işte ve ceylin böyle zamanlarda bakıyorum hemen hıçkırarak ağlıyor ama yaramazlık yaptığında boşverip ona sarılıp annem böle yapma bak uff oldu vss tarzı konuşmalar yapıp sanki karşımda büyük bir çocuk varmış gibi konuşuyorum onla daha fayda görüyorum bu konuda bide tv ve bilgisayar düğmelerine çok basıyor hemen kapatıyor eşimide tubayı da tembihledim öle yaptığında tepki vermeyin tv kapanınca ceylinle konuşun diyorum ceylin daha az basmaya başladı ama farkettimki en çok babaylayken yapıyor sanırım onun ilgisini istiyor gibi.eşim tv ye dalınca kendini kaybediyorda alsanaalsanasmile
zaten akşamdan akşama görüyor bu ara genelde dışarda gene evde fazla kalmıyor akşamda 2 saat dayanamıyor ceyline sen akşamakadar napıyon bunla böylemi gündzde diyo kaydirigubbakcemile3
sen ilgilenmezsen şurda 2 saatin var 30 dk çocukla tv kapat oyna oyuncaklarıyla kitap okumaya çalış ona diyorum ama nerde bi gün yapıyor ertesi gün heleki bu akşam pırtlar vadisi var yaaaalsanaalsanasmile ona daldı gene ceylinin de asabiyeti doruklarda

Betülcüm geçmiş olsun annene.
Bizim de misafirlerimiz yeni gitti.10 gibi Alya Menal yastığını getirdi bana salla diye ama sonra uyumamak için direndi.Ne zaman misafir gelse aynı şeyi yaşıyoruz.Ben o kadar uğraştım uyutmak için misafirler gitti babası uyutmaya gitti 2 dakika sonra uyuttu.Güler misin ağlar mısın?
Betül canım Aslan'ın huysuz olması inan çok normal.Ortam değiştiriyor ki bence bu çocukları gerçekten çok etkiliyor.Yeni biri girdi sonuçta hayatına zamanla düzeniniz oturunca eminim o da düzelir.Ama biz misafir geldiğinde bu uyku sorununu hep yaşıyoruz...

Hicrancım kesinlikle bu çocuklar çok akıllı.Anne ya da babanın ilgisi televizyona yoğunlaştığında hemen düğmeye koşuyorlar bizde de durum aynı.Ben bilgisayara daldığımda da yapıyor aynısını.ılgiyi hep üzerlerinde istiyorlar.

slm hanımlar
hayırlı cumalar. huysuzluktan bahsetmişsiniz bizim kızda taşındığımızdan bu yana çok fena bağırıp çığırmalar hep benim istediğim olsunlar bişeyi istiyor veriyorsun 2 dakika oynuyo sonra başkasını istiyor. dün işten gittim üzerimi değişene kadar kıyamet kopardı.dün ilk defa ona çağırdığında bakmadım diye elinin üzerini ısırdı dişlerinin izi çıkmış. bizim çocuklar 2yaş sendromuna erken girdiler galiba. 2 hafta sonra bırakıyorum işi daha çok vakit geçiricez kuzumla inş. sen yokken daha kötü sen gelince sakinleşiyor diyor babası

hepinize günaydı. ben misafirlerle hastanede buluşucam gelirkende eve getiricem gelemem artık fırsat bulursma ne ala kendinize ii bakın

Selam kızlar pek vaktim yok geçmişe bakamadım umarım herkes iyidir..Ege bir dakika boş bırakmıyor beni bu aralar burnumdan getiriyor yani hasbinallah kelimesini günde kaç kere söylüyorum bilmiyorum..O kolu ıh ıh diye hiç durmuyor sürekli birşey işaret ediyor o mu bu mu demekten fenalık geldi cezvede kahve yapıyorum biraz önce illede o cezveyi istiyor deli gibi ağlıyor oğlum dolu diyorum yok banamısın demiyor başka veriyorum yok illede o olcak en sonunda döktüm öbür cezveye yıkadım kuruladım verdim eline yeterki sussun diye aldı yere fırlattı cinnet geçiriyordum valla ay Allah sabır versin herkese..

Duygu,isyanlardasın gene karışma oğluşuma ne istiyorsa yap,işin ne allah allah
Napıyon canımcım,görüşemiyoz gene aslında ben arada geliyorum kimsecikler kalmıyor oluyor üstüste bissürü msj atıp çıkıyorum yani toplu yazıyorum yazacaklarımıkaydirigubbakcemile2

Diyette 5.gün 1,5 kilo gitmiş yalnız farkettim ki bu benim yaptığım aslında diyet değil insanların normal beslenme düzeniymiş ben hep öküzleme yapıyormuşum..e sonra bu düzen bana diyet oluyor tabi
dün deli gibi spor yaptım bugün de gidesim var ama saçım fönlü yaa,bozulmasın...
kaydirigubbakcemile

Canım arkadaşım valla görüşemiyoruz sorma isyanlardayım kayınvalidem uzak annem yok biri olsa biraz baksada atsam kendimi tek başıma sokaklara diyorumBunaldım valla hadi hava güzelken beraber çıkıyorduk şimdi havada yağmur çamur off OFFF...
Senin adına çok sevindim 1.5 kilo gitmiş demek ödemi atmışındır şimdi..Ha gayret banada ver biraz azim ya ben bu ara hergün bir kalıp çikolata yiyorum ilk olarak yüzümde sivilce çıkıyor o kadar yemişim yani..
Hazır Ayçacık yokken bak keyfine şekerim valla dolu dolu yaşayın kocanlaopuyorumnanaktan

Ben de yok Seheraklinialirimsmile
ben kızımı çoook özledim ama kefyfi süpermiş hiç anne baba demiyormuş sıpa

Karneleri verdik bugün yaa aman şimdiki çocuklar da bir tuhaf adamın 8 tane zayıfı var mal gibi gülüyor
başarı oranı çok düştü okullarda tüm suç öğretmenlere yükleniyor,okuldaki halimizi bi görseniz kapkara dirsekler ellerle eve geliyoruz ama malesef ne kadar kendini yıpratsan da çocuklar artık 40 kişilik sınıflarda 40dk anlatılan derse kanmıyor,oturamıyor,tatmin olmuyor zaman değişti sistem değişmedi yani...Nasıl değişecekki

Ev uçuyor biraz toparlayim gelirim yine,

günayın kızlar.....
betülcüm valla dönem dönem kudurmalraı oluyor.şımarıyorlar mı nedir anlamadım.kıvanç 4-5 gündür maiillşşlh diyeyim.yemesi uyuması biraz düzenlendi.ben bir ara fıttıracak gibi olmuşum.sabırlı olmak gerekmiş anladım.mesala birara habire ısırıyordu.yani istedği yapılmayınca..benim bazen o kadar canımı acıtıyorduki sabır mabır yok.ağzına kaç kere şiddetli vurdum.bu sfer baktım arsızlaşıyor.dayak attıkca canı acıdıkça inadına saldırıyor.artık oğlum yapma ya da öperse aferin falan diyorum.ya da bir odaya kapatıyorum bir kaç dk.lığına ona ders oluyor.ağlıyor.kapıyı açmıyorum.bidaha ısırırsan çıkamazsın ordan diyorum.ağlayarak geliyor ve öpüyor beni..böle yaptım çok azaldı ısırmaları.odaya kapatacam korkusuyla tam sinirlenip ısırmaya çalışırken kendini frenleyip öpüyor.ben de aferin oğluma diyorum.
böle işte coçuk eğitimi çok zor.ama zataen bildiğim şeyi yani dayak atmanın eğitimde yer olmadığını deneyerek tekrar ispatlamış oldum kendimce.bundan sonra onun istemediği cezalarla ve ödüllerle kötü davranışlarını bıraktıracğım..allh hepimize sabır versin...

aynen gülüm ya adama soruyom kaç zayıfın var diye 3-4 tane deyine aferin derslerin iyiymiş diyorum..o hale geldik yani.hangisine sorsam 8-9-10 tane zayıfı var...ederslerden daha çok dikkaet çeken şeyler var etraflarında...ergenlik dönemi aşk meşk,cep telefonu,bilgisayar, aile içi huzursuzluk ....vb..bizim zamnınımız gibi değil...
günümüzdeki öğretmenlerin gerçekten bir çoğu çalışkan, iyi öğretmen olmak için gayret sarfediyor..ama suç yine öğretmenlere atılıyor.ama şuna kesinlikle inanıyorum ki temiz iyi aile eğitimi almış çocuklar da yok değil.temel eğitim ailede başlar..biz de sabırla evlatlarımızı hayırlı ,inançlı,dürüst,tutarlı, çalışkan yetiştirmey gayret edelim.bu da sabır ve iyilikle olaca şeyler..

merhaba arkadaşlar

kaç gündür giremiyordum özlemişim sizleri

BETÜL ve SERAP herhalde eşleriniz gelmiştir oh ne mutlusunuzdur Allah başka ayrılık vermesin. ikinizin de gözüaydın

merhaba arkadaşlar

kaç gündür giremiyordum özlemişim sizleri

BETÜL ve SERAP herhalde eşleriniz gelmiştir oh ne mutlusunuzdur Allah başka ayrılık vermesin. ikinizin de gözüaydın

ben de farketmiştim..seher görünmüyor dedim içimden hata yazacaktım..bişey mi oldu acep diye..nasılsın iyimisin? senin keltoş nasıl ssehercim..öpüver keltoşundan.saçları ne alemde çıktı mı biraz.son fotolarından koysana..

GÜÜÜL yolladın mı Ayçayı canım. .Ayçayla beraber kilolarıda mı yolladın oh ne ala.

ben kaç gündür annemlerdeyim daha da orda kalacak gibiyiz çünkü annem daha tam olarak düzelmedi. bu sebeple biraz olanlardan habersizceyim kusura kalmayın.

düşünceli arkadaşım sağol opuyorumnanaktan biz şükür iyiyiz de annem rahatsız fıtığından. Utkunun saçları da hala çok az bu kışı da kel çıkardık. şimdi bi foto çekeyim de koyayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…