2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

öylemii negüzel:)ama bende ruyamda görseydin onu koyardım..hakkında hayırlısı güzel arkadaşım..ismet,mehmet hep klasik isimler..benim tercihim ismet olmasaydı yine klasik bi isim olurdu sanırım..önemli olan isimleriyle yaşasınlar sağlıkla...a.s.

selam..
geçmişe bakamadım pek..dun dr amcamıza gittiik ..sogukalgınlıgı başlangıcı..halbukı ne heves etmiştim karda oglumla ckıcaktım bi kar havası aldırıcaktım..ama şimdi cıksak daha kötü olucaz..gece elektrıkler kesılmış ev buz kesti..dogazlgaz otomatıkman sönmüş..ismetde habıre ustunu acıyo gerçi uyku tulumu gibi giydiriyorum..bide hastalıktan sanırım mızımmızım aglıyo gece bikaç sefer kalkıyo..prebron ve pedıtus kullanıyoruz..başka hasta kuzumuz varsa acil şifalar olsun..allah başka zeval vermesin..

tatile girdik guya..eh tabi eşim kahve tatiline girdi..kahvaltısnı edip kahveye gitti..nebu ailece vakit geçirme imkanı bulduk guya..çok kızıyorum çoookk...dangalaklığa hadsizliğe akılsızlıga cookkızıyorum...nedir yanı otur totonun üstüne..bebeğinle oyna..benle sohebt et..bu nedir yaa...neyse...saldım çayıra kayıran kayıra..benım defterde yer var nasılsa..yaz babam yaz...hesabım kötü ama faiziyle sorucam kağıt bitince hesabını...bu yaza miktir olup antalyaya gidicem..neysee :)) dışarısı iyi,içerisi kötü,dışarısı iyi,içerisi kötüü:)))

Umut geçmiş olsun.Tatillerde ben de sabahtan akşama kadar eşimle vakit geçirmek istiyorum o kızıyla ilgilensin falan.Onu da arayan arayana oluyor o da fırsatını bulup gitme yolları arıyor.Bizim haftada tek günümüz var.Ama öğretmenlik iyi meslek ya ne güzel her fırsatta tatil

semaumut eşlerınızın yanında olmasını istemışsinız olsunlar tabı ama çoğuda zarar ya benım eşimde ev kuşüsüreklı bizimle o evde oluncada ben bişey yapamıyorum hoş çok memnunun eşim evdeyken alple çk ilgilenıyo benımlede öle konuşuruz dışarı giderız..
çok güzel herşey ama o bir gun geç gelse arkadaşlarıyla bıyere gıtse az gecıkse bu sefer ben sınır oluyorum sıkılıyorum çok alıştım eşimle vakıt geçirmeye bayan arkadaşlaruımın eşlerıye bıle tanıştırdım beraber takılalım hep dıye...
azıda çoğuda zarar yanı :))) bende eşim olmadan çok sıkılıyorum dışarda da evdede hep yanımda olsun istıyorum alıştım napim :)))

Canım biz de eşimle yurt dışındayken hep bir aradaydık beraber aynı kursa gidiyorduk acayip alışmıştım bir arada olmaya.Sonra buraya gelince ve o işe başlayınca biraz dumura uğradım.Bazen evden yapılan bi işin olsaydı iyi olurdu diyorum.Ama bu sefer de birbirimizi yerdik heralde Eşim yoğun çalışıyor onun için 1 gün tatilde de tüm gün beraber vakit geçirelim istiyorum.

semacım haklısın öğretmenlik hele kadınlar için biçilmiş kaftan..eşim mudur yardımcısı oldu bız evlendıkten az bi süre sonra..şimdide mudur olabılmeyı istiyo..haliyle ögretmenlıkten daha farklı ve yogun sorumlulukları oluyo..normal ögretmenler kadar tatılı zaten yok..birde neden zevk aldıkları şeyleri yapabilmek sadece erkeklerin hakkı acaba..şimdi o eve geldıgınde ben ayşeye gıdıyorum desem izin vermez..yada neblim kuafore..haksızlık bu..biçok eş boyle deil umuyorum..bende özel zamanlarım olabılsın kendım için bişiler yapabıleyım istiyoyorum ama bunun için onun iznine ihtiyacım var..bu bana cok aşşalayıcı geliyo..dün doktorumuza hedıye goturmek ıstedım..hedıye gönül almadır..akılda kalır..istediğin kadar para dökhoşa giden bir küçük hediye yıllarca vereni anımsatır..bu bakımdan doktorumuz zaten cok yogun eh bende kalmışım bu doktorun elınde,muhıtımde başka guvenebılıcegım kımsem yok,evımde ara güler in orjınal fotografı vardı çerçeveli..meşhur bi fotograf..çocuk ve mezarlık temalı..ve artık unlu fotografcıların eserlerıde baya bi para edıyo..ben şakir eczacıbaşının asistanlığını yaparken şakirbey hediye etmişti..neyse..yok efendım vermıcekmişim tutturdu..yeri ve zamanı olunca eşim bilirmiş ona göre verilirmiş..hayda..ya sanamı sorucam kıme nezaman hedıye verıcegımı ustelık afedersınız adama don götürmuyorum hoş beni tenkit ediyosun..bir sinir oldum..damarlarım şiştii..şuna bak hele..bazen yetersizliklerinin acısını benide bişekilde acıtarak çıkarmak istediğini düşünüyorum..kimse dörtdörtlük deil..benimde birçok yetersiz kaldıgım konu var evlilikte..ama gizli bi sadizm var..vericen vermicen diye atıştıktan sonra baya bi müddet nıhayet nerden estıyse aldı elınde geldi..ve nekadar ısabetlı bişi oldugunu gördü..doktorumuz aşırı sevecen biri çocuklara karşı..fotografı görünce hele bildigi bi isim olunca sanattan pek anlamasada değerli biyere koydu kafasında..eh şimdi ben onu telefonla ararken ismetin annesıyım dedıgımde acaba benı hatırlıcakmı sorusu kafamda hiçç kalmamış oldu...yanii işte günlük yaşamımdan enstantaneler....

mevlüdecim herşeyin azı karar cogu zarar işte...sen tadını çıkar boşver..belkı gelırsınız alple felan:)tekrar özlersin eşini..yaza kadar sabret bari mevlüdecim..türkiyeyi bende özlüyorum inan:)bulundugum maphushaneden bakınca herbiyeri özlüyorum:)

bu arada eşimin astımı biyana anneciği koah hastasıymış..astımla çok benzerlıklerı olan ama cok ileri safhada bi akcıger hastalıgı..mevlamdan acil şifa diliyorum..hastalık yüzde doksan sigaradan oluyo ama kadıncagız hayatında hiç sigara içmemiş..yani nekadar oglu ve eşi içsede bukadar pasıf ıcıcılıkten bıle bukadar zarar nasıl olmuş..olucak olan oluyo yani...rakı içenler öldüde su içen ölmedimi gibi malaeseff..kocası gunde üç paket maltepe sigarası içiyo..sapasaglam gezıyo..yani işte bilemiyorum..kötüleremi bişi olmuyo yoksa..

Selamlar, ne var ne yok canlar..
Biz su cicegi olduk sanirim, aslanin yuzunde ve vucudunda kizarikliklar cikti sivilce gibi yaramsi uclari var ve sanku patlatmissin gibi bir goruntu hepsinde..
Su cicegi diye tahmin ediyorum. Dunden beri ateside var ama 12 saat arayla donusumlu calpol ve dolven veriyorum ates kalmiyor. Yanliz ne oldugundan emin olmak istiyoruz, ama cikilmiyo disari kar tipi coktu bugun doldurdu baya nasil yapcaz bakalim..
Onemli bisey olmasinda insallah..

Umutcum yok falan demiş ama bak yine senin dediğin olmuş.Galiba bazı erkekler onlarla inatlaşınca daha çok tersine gidiyor ama sen susarsan geri adım atıyor.
Bu arada kayınvalidene çok geçmiş olsun.Allah şifa versin inş.

Betülcüm benim kızım da 4,5 aylıkken su çiçeği oldu çok küçük bişey olur diye çok korkmuştum ama hiç bişey olmadı çok şükür.Ateşi falan da olmamıştı hiç.Sen de su çiçeğiyse problem etme o da kolay atlatır Allah'ın izniyle.

ıyi pazarlar herkese..
Dün akşam uzun bir aradan sonra kayınvalideme Egeyi bırakıp gece dışarı çıktık 3 saat sonra telefon durmuyormuş bizimki:)Apar topar döndük ama yinede hoş bir geceydi biraz deşarj oldum..
Betül geçmiş olsun Aslan a umarım fazla kaşınmadan atlatsın çok pis kaşınıyordur o şimdi ya kıyamam.Bir kremi var sanırım o sürünce kaşıntıyı alıyor..
Umut eşinede kayınvalidenede geçmiş olsun çok üzüldüm yaramı deştin..Rahmetli annem koah hastasıydı o hastalık üzerinde ihtisasım vardır benim ilaçlarıymış tedavisiymiş aşamalarını hepsini bilirim..Kendimi bildim astım, koah gördüm çok zordur...Allah yardımcısı olsun şifa versin..Sigara içilen ortamda bile bulunmamaları gerekiyor temizlik çok önemlit toz toprak,parfüm hatta çiçek bile rahatsız ediyor onları..Çok zor çok...

Güzel bir pazar diliyorum hepinize...
Duygucum ne iyi yapmışsınız insanın ihtiyacı oluyor kesinlikle.
Biz de evimiz de oturuyoruz dışarda kar var.Cam kenarında olan karlardan kardan adam yaptım kızıma.Dışardan camın kenarına koydum.Kızım çıldırdı tabii cik cik diyo içeri almam için coştu eline verdim soğuk olduğunu anlayınca tuhafına gitti.Uzun bi süre camın kenarında onu izledi.

Semacım evet ihtiyacımız varmış gerçekten oh ne güzel ıstanbulda kar var kardan adam yapıyorsunuz:)Biz kara hasretiz o kadar soğuk olur ama yağmaz..Ege ilk ne zaman görcek bakalım..

merhaba kızlar nasılsınız bakalım..
betülcüm aslana çok geçmiş olsun...
bende bu alpberkin yüzündekı kızarıklardan bıktım çocuğun yuzu bıgeçmiyo ya elinde ve ayagın da da var.
aynı betüşün tarif ettiği gibiilk gun kızarıksonra sulu sonradapatlatılmış gıbı yara ucu bunedır anlamadım normalde burdaçok sınek var daha öncede alerjı dıye dr götürdüm sinekısırığı dedı..
hiçgeçmiyo malesef eve o sinek öldürücülerden taktım alpın yatagı süreklı tülle kapalı bu haftada dıkkat edıcem bakalım azalmaz yadageçmesse kesın alerjı deyıp götürcem dr tekrar

semacım haklısın..aynen dediğin gibi ..kimisi inatlaşmaya hiç gelmıyo aslında benım ınadımda meşhurdur arnavutanamdan yadigar ama bu lazın inadı beni aştı:)çok teşekkür ederim canımbenim amin..

hoşgeldin betüşüm..buralarıda boyle biryere çıkılamaz durumda..hastaneye kayınvalıdeme bıle gıdemedık..suçiçeği biçok bebek geçiriyo tehlikeli bi hastalık deil şükür ama o patlayan sivilcemsi yerlerin mikrop kapmaması ve tahriş olmaması gerekıyo yoksa iz kalabiliyo diye biliyorum..geçmiş olsun canımbenim..ateşi olmasında..

türkiye çok soğuk herkes şikayetçi ama benim içim gidiyor buda ben kış ayını o kadar çok severim ki karın yağışı her zaman beni heyecanlandırır...
tıpkı nisan yamurları gibi nisan yağmurundan sonra açan güneş insanı bibaşka ısıtır toprak bir başka güzel kokar..
karında keyfini çıkarın arkadaşlar herşeyın bir güzelliği var :))

duygucum ne iyi etmişsiniz..bi ortam değişimi,azcık özlem bile insanı sil baştan yapıyo..resetliyo azda olsa..koah teşhisini cok geç koydular..anneciğin yattıkça sizlere sağlıklı ömürler versin işallah ama gerçekten cok zor yaşam şartları artık onun için..çiçeği çok sever..çok evine düşkün..temizlik maddeleriyle devamlı haşırneşir..bundan sonra işallah daha iyi olurda son yıllarında huzur bulur kadıncağız..eşi birkez bile gitmedi yanına..esrar çekmekten,orda burda sürtmekten başka bişi yapmıyo..kadıncağızın iki oglu var ama bi eşimden biraz ilgi alaka grüyo..yıne masraflarını eşim karşıladı..karşılasın keşke en iyi yerlerde yatırabilsek..bundanda razı olsun rabbim..hayat acı..biyere kadar şanslarımızı belirleyebiliyoruz..allah vefasıza düşürmesin..vefa istanbulda bi semt adı olarak kalmış bu devirde maaalesef..yinede bi umut işte,güzel arkadaşlıklar kurabiliceğimize inanıyoruz..sevdiklerimizden asla bunları görmiyeceğimizi sanıyoruz..geçende üst komşum bi ugradı..onunda efesi 13 aylık..az oynasınlarda uyutayım diye.oo esnda mutfagımı gördü..tabi sabah telaşı ismetefendiye yemek begendırme derdınden kamıkaze saldırısına ugramış gibi bi mutfakla karşılaştı..hemencık bı daldı mutfaga patpat bulaşıkları koyu etti filan ben yapma etme dedim ama dinlemedi..bikaç kapta kendi yemeklerınden koymuş getirmiş..sonrasında okadar hoşuma gittiki bu davranışı..alakasız bi konuya bağladım ama umulmadık anlarda anlıyabiliyoruz bazen çevremizdeki insanları..işalllah yakınlarımızla,arkadaş ve sevdiklerimizle hep vefa duygusuyla sarmalanırız..yalnızlık en kötüsü..yaşlandıkça helekii......

mevlüdecim o sinekler bi fırsatını bulup sokuyodur bence..tüm önlemleri aldım dıyosun..eh budurumda devam ederse götür tabi..herkez olmayana daha cok özlem duyar buda ınsanın dogasında var:)

Doğru söylüyorsun Mevlüdecim.Her mevsim mevsiminde güzel.Doğanın dengesini bozduk.
Sen de oraların güzel havalarının tadını çıkarcanımyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…