2008 Eylül bebekleri beslenmesi

saolun kızlar..bendede var..akıtanı akıtmayanı ıkı cesıt..ama sade suyu içirmeyi pek beceremedım..çok arada anca muhallebiden sonra azcık..dru yaza içer artık dıyo..rahat insan....

bızdekı sulugun markası bebdor sarı yesıl mavılı bırsey.. cekmeyınce akıtmıyor kendı uygun bıseydı..

Merhaba arkadaşlar tarhanayı bende zeytinyağında bir domates kavurup normal su ile yapıyorum severek yiyor maşaallah..Et ve tavuk da yiyor ama miktarı mervenin dediği gibi 2 parça onu rondoda parçalıyorum..Ama pütürlüye alışsın diye sebze çorbalarını artık rendeleyip pişiriyorum ezerek veriyorum ki sonra zorlanmayalım..Mesela bizim kreşe 4 yaşında başlayan bazı çocuklar çiğnemeyi bilmiyor arkadaşlar herşeyi rondodan geçirip vermişler şimdiden alışmalılar bu konuda iş annelere düşüyor...

bugün bebe bisküvili, pınar bebek sütü ve yanında çatalla ezilmiş peynir- yumurta azıcık..
kahvaltıdan sonra meyve püresi..
ikindi öğününde tarhana içti ilk kez ... sevdi de çok şükür..
tarhanayı Koska'nın marketinde buldum..köy tarhanası...
yoğurdunu da yer ve uyur inşAllah..
tüm bebişlere afiyet olsun...

bu arada bizim suluğumuz da chicco...ama sulukla ciddi olarak fark etti su içmesi...biberonla içemiyordu hiç :CüvCüv: :içelim:

benimki biberondan guzel su iciyo sulugu daha denemedim bazen geceleri de sususyo uyaniyo o zaman biberondan rahat iciyo suluktan rahat icebilir mi bilmem ama bir deneyey'm bakalim

günaydın kızlar bende arada kahvaltıyı karıştırmadan veriyorum bazen yıyo bazende yemıyo ozaman karıştırıyorumm.
dün alp berk e havuç çorbası yaptım 2 çay kasıgı zeytin yagı ve az suda soğanı penbelestşrdim içine de bi parça tavuk koydum 2 havuç la yarım patatesi ince rendeyle rendeleidm koydum kavurdum sonrda suyunu ilave ettim bi çimdik tüz koydum güzelce pişirdim alp öle yıyemedı tavuklar azına geldiği için bende robottan geçirdim az pütürlü oldu severek yedi tadı da güzeldi bende sevdimm....

niye 7.5, 8 yap bari,bu kadar incelemeye ne gerek var,yorma kendini buçuklarla falan şekerim:CüvCüv:

Kahvaltı yumurta,peynir,bebe biskuvisi

arada yarım kavanoz mılupanın sütlaçlı muhallebisi

Öğlen Sebze çorbası kasenin yarası

(Bu arada sebze çorbasını ben hep karışık yapıyordum hemen hemen bütün sebzelerden koymaya çalışıyordum ama en fazla 3-4 sebze konması gerekirmiş damak tadı oluşsun diye)

Akşamda Muhallebi ( Sütle yaptım ve armut rendeledim birazda bebe büskivisi)

Pekı normalde bebeklere mercımek (kırmızı) pişirilirken sogan konuluyormu ?

evet canım ben soğan kullanıyorum artık

ben mercimek çorbasını şöyle yapıyom ipoşa çok güzel oluyo
bir havuç
yarım kabak
çeyrek soğan
1-2 kaşık mercimek
su ilave edip pişiriyom pişmesine yakın
biraz tereyağı katıyom
çok lezzetli oluyo

soğan ve tereyağı girdiği yemeğin tadını çok güzelleştiriyo
birde domates katmıyorum
mercimek çorbasına yakışmıyo pek

tarhana çok besleyici gerçekten
bizim oranın tarhanası meşhurdur
uşak tarhanası

babannem ile annem yaparken görüyorduk hep
içinde bir sürü malzeme oluyo
yoğurt biber soğan un nohut baharatlar vb.

tarhanayı şöyle pişiriyom
küçük tavuk göğsünü haşlıyorum
tavukları küçük parçalara ayırıyorum
suyuna tarhanayı koyuyorum
pişmesine yakın çok az tereyağı katıyorum.
bir tabağada bebe ekmeğini ufalayıp çorbayıda üstüne ohhh mis gibi
ipeğe yaparken bi tabakda kendime yapıyom aynısından
bayıla bayıla yiyoz

bizim uşakta tarhana kahvaltıda bile yapılır

mercimek çorbası tarifini deneyeceğim bugün..
Sağol canım kaydirigubbakcemile5

niye 7.5, 8 yap bari,bu kadar incelemeye ne gerek var,yorma kendini buçuklarla falan şekerim:CüvCüv:

:roflol::roflol::roflol:
olmaz 8 çok gelir... 7 de az gelir... :roflol:
kız o kadar kalmış napayım... 9 yapacaktım olmadı... o kadar çıktı... :icecream::icecream:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…