2008 Eylül bebekleri beslenmesi

tarif için teşekkürler canım bunu deniycem bugün eve gidince hoşuma gitti bakalım bizim sıpa beğenecek mi?

onur bugün taze fasülye yedi müsait olunca tarifini yazıcam severek yedi

fatma bende alp berk e börülce yedirdım sebze çorbasınada katıyorum .malesef burda taze fasulye yok ben normal zeytın yağlı gıbı yaptım ama salça az koydum sekr kesme sekerın yarısı bile değildi okadar az koydum severek yedi...

ya kızlar bugun brokoli ve patates verdım Aslana...
Evımıze ılk defa brokolı gırdı yanıı.. :roflol: ya pişerken de bı koktu bı koktu... :tomato:
Tadıınıda hıc begenmedım bır suru oyunla yedırdım ogluma.. zavallı oglum...
benneyaptımki kaydirigubbakcemile3

teşekkür ederim Fatmacım ve Gülsümcüm a.s.

kızlar bu arada bizimki sebzeleri sade yemiyor...sütle unu koyulaştırıp terbiye yapıyorum..Bir de çorbalara yoğurtla yapılan terbiye varmış, nasıl yapılıyor bilen varsa yazabilir mi lütfen a.s

dün pazı yaptım..pazıyı sevdi..az bulgur,bir arpacık soğan,küçük patates,az maydonoz dereotu,pişirip kayınvalıdenın yaptıgı tereyağı ekledim..kalan yarısınada ekmek içiyle az zeytınyagı koyup ogleden sonra yedirdim..bugün sabah 7 tahıllı mılupa,az mama,az peynir,az zeytinyağı,az havuç püresi..zeytinyağımdan cok memnunum ulutepe dıye bı marka...fazla koyunca ama kokusunu ağırlaşıyo yemıyo..öğlen menumuzdede az yeşil mercimek,tel şehriye-edanın dediği gbi önce rondodan geçirmiştim şehriyeleri hakıkaten dha kolay,ekmekleride fırına atıp rondodan gecırıp kavonozladım-az maydonoz,bi küçük patates...pişti..ama yağ olarak ne koysam dıyorum..tereyağını haftada iki vermem gerek..abartmamalıyım neolur ne olmaz..bu arada hala et vermıyorum.8de başlicam nasipse..öğlenden sonrada elmalı babymiximiz var..meyve sularını içmeyınce mamasına katıyorum...akşamada vanılyalı muhallebi...

kızlar sonunda keçi sütü buldum.keçi sütü verenler günde ne kadar veriyosunuz? sade mi yoksa mamalarına mı katıyosunuz ?beni bilgilendirirseniz sevinirim ....

Son düzenleme:

afiyet olsun ismet'e annesi :CüvCüv:
eti de yağsız dana ile başlarsan 8. ayda dokunmaz inşAllah canım :hooray:

ben veriyorum betülcüm...bulgur,kırmzı mercımek,yeşil mercımek,soğan gaz konusunda sabıkalı..yeşili kırmızıdan sonra öneriyolar..bende yeni vermeye başladım..et felan yıyemeyince napim bakliyata yüklenmek durumunda kaldım..

slm kızlar dr bana balık ver dedi küçuk balıklar beyaz etli dedi merlan olabilir dedi. beyaz etli balıklar olsun dedi yanı ton balığı yemeyecek ölemi ben balık sevmiyodum hamıleyken canım çektı yedim şimdi az yıyorum oyuzden yapmayıda bilmıyorum pekı şimdi bugulama mı yapcam kızartma yağlı olmaz mı? bana yardım edinn..

bende dün kremalı enginar çorbası yaptım .severek yedi bebişim.kaynamış suyun içine bir tane enginarı doğrayıp 15 dk pişiriyorum .daha sonra püre haline getirip içine 30 ml süt ve 1 çorba kaşığı un ilave ettim. 1-2 dk daha pişirip kapatıyorum.hem besleyici hemde güzel oldu afiyetlede yedi oğluşum tavsiye ederim.

Kızlar tarhana ıstedım kayınvalıdem den getırdı gecen...
Sutle yaptım oglusa sonra yedırırken yogurtda kattım bı de bebe ekmegı valla tarhana sevmeyen ben bıle cok begendım tadını sık sık yedırıcem kayınvalıdemın
ıcıne saydıklarını duyunca yedırmemek el de degıl ne kadar besleyıcı seymıs bu tarhana haberım yok sevmıyorum dıye ılgılenmıyordum valla...
:)

teşekkür ederim canım yaptım inş olmuştur.

olmuş canım güle güle kullan alkisalkisalkis

çok teşekkürler tarif için canım a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…