- Konu Sahibi fatihderya
-
daha önce yazmıştım canım... görmedin sanırım...plaze değilmiş zati paluzeymiş...
Bebekler için Tatlı Tarifi - Meyveli Paluze
Kuru meyvelerden hazırlanan bu tatlı iyi bir vitamin deposu. Ancak içindeki nişasta sırf karbonhidrat. Bu nedenle bu tatlıyı sürekli vermek yerine arada bir vermeyi tercih ediyorum. Yaptığım tatlılarda şeker kullanmamaya özen gösteriyorum. Şeker yerine üzüm pekmezi kullanıyorum.
Bu tatlıyı bebeğiniz altı aylık olduğu andan itibaren verebilirsiniz.
Paluzenin Malzemeleri
•1 çay bardağı doğranmış karışık kuru meyve
•1 çorba kaşığı nişasta
•1 su bardağı su
•1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Meyveli Paluzenin Yapılışı
Doğradığınız kuru meyveleri yumuşaması için 15-20 dakika üstünü örtecek kadar suyun içinde bekletin. Nişastayı suyun içinde iyice eritin ve yumuşayan meyveleri katarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Paluzeyi karıştırırken göz göz kabarcıklar oluşunca tatlınız pişmiş demektir. Ateşten indirdiğiniz paluzeyi blendir ile iyice çırpın. Biraz soğuyunca pekmezi ilave edin ve bir kaşıkla karıştırın. Ilık yada soğuk olarak bebeğinize yedirin.
Not:kuru incir 1 yaşından önce verilmiyor
ben pirinç unuylada yapıyorum... meyveli muhallebi oluyo...
onur bugün taze fasülye yedi müsait olunca tarifini yazıcam severek yedi
mervecim onur da uzun zamandır bu şekilde yiyor hem yediklerinin tadını benimsemişoluyor karışımı kendisi de sevmiyor kahvaltıda ne varsa peynir reçel yumurta az az hepsinden veriyorum arada süt veriyorum ekmeği de o elinde sürekli kemiriyor zaten işte böyle
daha önce yazmıştım canım... görmedin sanırım...plaze değilmiş zati paluzeymiş...
Bebekler için Tatlı Tarifi - Meyveli Paluze
Kuru meyvelerden hazırlanan bu tatlı iyi bir vitamin deposu. Ancak içindeki nişasta sırf karbonhidrat. Bu nedenle bu tatlıyı sürekli vermek yerine arada bir vermeyi tercih ediyorum. Yaptığım tatlılarda şeker kullanmamaya özen gösteriyorum. Şeker yerine üzüm pekmezi kullanıyorum.
Bu tatlıyı bebeğiniz altı aylık olduğu andan itibaren verebilirsiniz.
Paluzenin Malzemeleri
•1 çay bardağı doğranmış karışık kuru meyve
•1 çorba kaşığı nişasta
•1 su bardağı su
•1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Meyveli Paluzenin Yapılışı
Doğradığınız kuru meyveleri yumuşaması için 15-20 dakika üstünü örtecek kadar suyun içinde bekletin. Nişastayı suyun içinde iyice eritin ve yumuşayan meyveleri katarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Paluzeyi karıştırırken göz göz kabarcıklar oluşunca tatlınız pişmiş demektir. Ateşten indirdiğiniz paluzeyi blendir ile iyice çırpın. Biraz soğuyunca pekmezi ilave edin ve bir kaşıkla karıştırın. Ilık yada soğuk olarak bebeğinize yedirin.
Not:kuru incir 1 yaşından önce verilmiyor
ben pirinç unuylada yapıyorum... meyveli muhallebi oluyo...
afiyet olsun mustiye ...
meyveli plaze de neyin nesi tarifini yazıver hele alkisalkisalkis
kızlar bu arada bizimki sebzeleri sade yemiyor...sütle unu koyulaştırıp terbiye yapıyorum..yoğurtlu terbiye nasıl yapılıyor bilen varsa yazabilir mi lütfen a.s.
takvimi yazını altına yapıştırıyorum siz nasıl yapıyosunuz?
dün pazı yaptım..pazıyı sevdi..az bulgur,bir arpacık soğan,küçük patates,az maydonoz dereotu,pişirip kayınvalıdenın yaptıgı tereyağı ekledim..kalan yarısınada ekmek içiyle az zeytınyagı koyup ogleden sonra yedirdim..bugün sabah 7 tahıllı mılupa,az mama,az peynir,az zeytinyağı,az havuç püresi..zeytinyağımdan cok memnunum ulutepe dıye bı marka...fazla koyunca ama kokusunu ağırlaşıyo yemıyo..öğlen menumuzdede az yeşil mercimek,tel şehriye-edanın dediği gbi önce rondodan geçirmiştim şehriyeleri hakıkaten dha kolay,ekmekleride fırına atıp rondodan gecırıp kavonozladım-az maydonoz,bi küçük patates...pişti..ama yağ olarak ne koysam dıyorum..tereyağını haftada iki vermem gerek..abartmamalıyım neolur ne olmaz..bu arada hala et vermıyorum.8de başlicam nasipse..öğlenden sonrada elmalı babymiximiz var..meyve sularını içmeyınce mamasına katıyorum...akşamada vanılyalı muhallebi...
yesıl mercımek verıyormusunuz ?
Kullanıcı Paneli' nden - ''Profil Düzenle' seçeneği '- orada en alttaki ''Kilo Doğum Takip Çizelgesi'' seçeneğinin altındaki boşluğa yapıştaracaksın canım..
teşekkür ederim canım yaptım inş olmuştur.
bende dün kremalı enginar çorbası yaptım .severek yedi bebişim.kaynamış suyun içine bir tane enginarı doğrayıp 15 dk pişiriyorum .daha sonra püre haline getirip içine 30 ml süt ve 1 çorba kaşığı un ilave ettim. 1-2 dk daha pişirip kapatıyorum.hem besleyici hemde güzel oldu afiyetlede yedi oğluşum tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?