- Konu Sahibi fatihderya
-
Kahvaltımız; Kavun rendesine bebe bisküvisi ve çok az peynir ikisininde yarısını
Arada meyveli yoğurt
Öğlen enginar çorbasının yarısı
Akşam muhallebinin yarısı
ıştahsız bebek ne kadar zormuş ya...
kızlar merhaba.a.s.. ben ekim annesiyim. katı gıdalara geçeli bir ay oldu. bu ay doktorumuz sebzeleri artık tek tek ver dedi.. mesela patatesli tavuk gibi.. bu topiği takip ediyorum ve çok beğeniyorum.. tarifsiz ve menüsüz bırakmayım bu topiği..:1hug:
Kızlar bebeklerde aynı ıstahsızlık baslamıs heralde.. :1no2:
Aslanında yemeyıp dırettıgı cok badır olurdu genelde yer ve hepsını bıtırırdı.. sımdı cogu ogunun yarısını yıyor... gule oynaya..
bı tek yogurt yerken cok sorun cıkarmıyor.. mevsımden mı dıslerden mı anlamadım dişte yok gercı meydanda..
eda bora okadar iştahsız bi çocuk deildi gibime geldi..dönemsel mi acaba..yada henuz sevdiği bişilermi bulamadı..allah allah..çokda güzel şeyler pişiriyosun..işallah dönemdir edacım..
sabah:hemen her sabah pekmez terayağ yumurtazeytın cevız domates bebebıskıui ve hazır tahıllı mamalar yasak oldugundan sadece muhallebi gugli vanılyalı..yada az zeytınyağlı ekmekli babymıx yogurt..bunların içine cokazda sade yulaf unu katıyorum...
serap tarıflaerın harıka ama neden kolay kılo alabılceğini anlıyorum..hemcok lezzetlı hem cok kalorılı..ahh tereyağ..bi babaannesının evden yaptğına kabarmadı..yakında yıne yapıcak da onu beklıyorum...
öğlen yemeğimizi yarım yediğimizden akşamustude aynı yemeğe devam edıyorum..mumkun mertebe sebze verıyorum..ama şu mevsımde artık taze sebzede pek kalmadı..ögleden sonra karpuz veya elmayı meyvafilesinde yiyo..sabahlarıda mamasını hazırlarken eline zeytınyagına batırdıgım ekmeği oluyo..boğazına takıla takıla yiyo..tek yıyebıldgımız et tavuk ve kesınlıkle sevmıyo..gecende kurusarımsak kattım az yemegıne yemedi kesınlıkle..akşamada elmalı babymıx yogurt veya mılupa sutlac veya muhallebi...
Edacım yaklaşık bir haftadır Büşra da öyle... hatta öğününün yarısını yiyor dersem yalan olur, zorla birkaç kaşık....
yoğurt aşığı olan kız, onu dahi yemek istemiyor...
güldürerek yediriyordum, onu da öğrendi, ağzı kapalı gülüyor cadı
bir de kaşığa saldırıp, ısırıyor bir hırsla..
çıkması yaklaşan üst dişlerin huzursuzlukları bunlar sanırım..
Kızlar bebeklerde aynı ıstahsızlık baslamıs heralde.. :1no2:
Aslanında yemeyıp dırettıgı cok badır olurdu genelde yer ve hepsını bıtırırdı.. sımdı cogu ogunun yarısını yıyor... gule oynaya..
bı tek yogurt yerken cok sorun cıkarmıyor.. mevsımden mı dıslerden mı anlamadım dişte yok gercı meydanda..
Evt bizimkiside aynı uyanık keçi bunlar..
Normalde kuzenine çok düşkünn onu gördüğü andaa gülmeye başlıyorr ama yemek yedirmeye çalıştığımda ağzını kilitleyerek gülücük atıyoo sıpa...
Bizim diş yarılmış galibaa üst sol bugünde acayip bir ishal olduu,normalde kabızdı biliyosunn
kızlar merhaba.a.s.. ben ekim annesiyim. katı gıdalara geçeli bir ay oldu. bu ay doktorumuz sebzeleri artık tek tek ver dedi.. mesela patatesli tavuk gibi.. bu topiği takip ediyorum ve çok beğeniyorum.. tarifsiz ve menüsüz bırakmayım bu topiği..:1hug:
edacım üst dişler yarılmış diyosun..az önce haberini aldım gerçi ama belkı buda diştendir..doktor bana diş çıkarma esnasında saçmasapan işler demişti ,onedemek dedim,sebepsiz yüksek ateş ve ishal dedi...iştahsızlık da cabası..kilo veren bebek çokmuş bu dönemde..işallah tümbunlar büyüme sancılarıdır ve enazından kalabalıklada olsa yeseler ağızlarını kitlemelerınden iyidir...inat bunlar bide yaa..başak burcu dimiçoğu başak ınatcımıdır nebliim..
miniş anniş yabani tavişanın işallah annneye düşkünlüğü kalır,huysuzlugu geçer..ama senınkınde bıraz sarıdamarı var gibime gelıyo:)
selam kızlar a.s. enginar aldım bende bugün. nasıl yapıyorsunuz..anlatırsanız sevinirim.:1hug:
bende bugün ilk defa enginar yaptım
şöyle yaptım
enginarları suda haşladım çatalla ezdim
sonra başka bi kapta süt içine un kattım
bu karışımı enginarlara ilave ettim
birazda tereyağı kattım
güzel oldu.
ölçü yazmadım canım göz kararı yaptım
canım ben hiç süt vermedim daha.. yasak diye biliyorum sen hep veriyor musun..:uhm:
canım ben hiç süt vermedim daha.. yasak diye biliyorum sen hep veriyor musun..:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?