2008 Eylül bebekleri beslenmesi

Tarhanaya bende başladım 2-3 seferdir veriyorum annem yapıyor çok besleyici içinde bebeklerimiz için besleyici şeyler var ama tarhana zaten yoğurtla yapıldığı için ben içine ekstradan yoğurt koymuyorum sade yiyor benim oğluş..
Bu arada ben et vermeye çalıştım oğluma ama etin tadını beğenmedi yemeklerine kıyma koydum sevdiği şeyleri bile yemedi nasıl alıştırıcam ben bu ete hiç bilemiyorum,bide biraz pütürlü şeyleri yemekte zorlanıyor hemen boğazına kaçıyor gibi öksürmeye başlıyor ne yapmam lazım kızlar bi fikri olan varmı:uhm:

Gülşahcım , mert efe sebzeleri seviyorsa eğer, eti az ilave edersen, et tadını almadan yer . mesela ben tamamen yağsız dana kuşbaşı alıyorum,1er-2 şer paketliyorum...sonra çorbalarına ilave ediyorum..et tadı yoğun olmuyor..
büşra da sebzelerini yemiyor..ben de yoğurt veya sütle terbiyeli çorbalar yapıyorum genelde..
tarhanayı seviyorsa ne güzel, afiyet olsun cokacimcoook ben ev yapımı taze bulamadım henüz..bu yaz teyzeme ısmarlarım kaydirigubbakcemile3 sever umarım :CüvCüv:

Çok sağol canım söylediğini yapıcam tamamen yağsız almıştım ama yememişti bi daha deneyeyim canım bu sefer alır umarım gerçi 1 ay geçti sanırım 3-4 sefer denedim olmadı,benimde annem yapıyor canım eğer ihtiyaç olursa elimdekinden gönderebilirim en son geldiğinde getirmişti annem,küçükken bende çok severmişim tarhanayı annesine çekti heralde aman yesinde kuzucuklar önemli olan okaydirigubbakcemile5

çok sağol canım , düşünüp teklif etmen yeterli Şeniz
tarhanayı tavuk veya et suyuyla mı yapıyorsun ?

bugünkü menümüz

kendi yaptığım bebek bisküvisini papatya çayına kattım... yumurta ve sütlü buğdaylı mamasını ilave ettim... yemedi... :roflol:

öğleye doğru rezene verdim içmedi...

az önce patates- havuç- pancar haşlayıp ezip verdim.. onu yedi... pancarı çok seviyo zaten... onu tattığından beri başka bişey yediremez oldum...

az sonra kayısı suyu içecek inşallah...

akşam muhallebii gece de mamasını yer uyur inşallah...

-YOĞURTLU SEBZE ÇORBASI-
1/2 adet havuç
1/2 adet kabak
1 küçük patates
1 tutam pirinç
1 büyük çay bardağı yoğurt
1/2 büyük çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
1 yumurta sarısı
Zeytinyağı

YAPILIŞI:
Tencereye kaynar su koyup pirinci haşlayın. Yumuşayınca rendelenmiş sebzeleri ekleyin ve karıştırarak pişirin.

Ayrı bir yerde yoğurt, süt, yumurta ve unu iyice çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp bu terbiyeye ilave edin. Karıştırarak hepsini çorbaya yeniden ekleyin. Kaynatın ve 10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.

ALINTI...

ben denedim çok güzel oldu..tavsiye edebilirim cokacimcoook

Pekı normalde bebeklere mercımek (kırmızı) pişirilirken sogan konuluyormu ?
Bu arada baklagıllerde de etden bıle fazla proteın var cok faydalı yarasın ısmete etı aratmaz..

ben veriyorum canım. sebze çorbasına biraz koyuyorum bazen.

bende yapıcam artık baklagılde vereyım... tsk canım..

Cok guzel bı tarıfe benzıyor bunu deneyecegım bende sever ınsallah Aslanım..

çok sağol canım , düşünüp teklif etmen yeterli Şeniz
tarhanayı tavuk veya et suyuyla mı yapıyorsun ?

Canım tarhanayı genellikle normal su ile bi kerede tavuk suyuyla yaptım ama her halukarda lezzetli gerçi benimki çok çabuk sıkılıyo aynı şeyleri yemekten inşallah bundan sıkılmaz:Saruboceq:

Canım dün yaptım bizimkine gerçekten çok güzel oldu,teşekkür ederim canıma.s.Şeniz

engınar tarıfı basıt ama güzelmiş...evet betülcüm benım bıldıgım kadarıyla konuluyo..ben arpacı sogan şu mınık olanlardan koyuyorum..eksık olma ablası yarasın işallah..MERVE ev tarhanasını edanın annesi yalnış hatırlamıyosam malatya pazarında bulabılırsınız demişti..kayınvalıdemın bi arkadaşı yapıyo ama benimpek içime sinmiyo nedense..kalbım fesat:)..bende kısmet olursa malatya pazarından alıcam..

bişey değil canım yeter ki yesin bebişlerimiz isterseniz içine kerevizde katabilirsiniz öylede güzel oluyo.

mısır unlu ıspanak yaptım onuda severek yedi bebeişim .tarifi:tereyağında 1 çorba kaşığı mısır ununu kavurdum.1 bardak sıcak su ilave edip karıştırmaya devam ettim.daha sonra içine doğradığım ıspanakları kattım.ıspanaklar pişince blendırdan geçirdim.kolay lezzetli ve besleyici tarif tavsiye ederim

aynı tarıfı kara lahanaylada yada pazıylada yapabılıyoruz..bende bugun atmasyon yaptım yıne..az bulgur az şehriye,bi yaprak kara lahana,bi havuç,azyeşil mercimek hepsini pişirip blendrladım..mısırunu sebzelerın bıcoguna cok yakşıyo...bu tarıfte mısır unu yok ama:)

Evt canım öyle demişti, yalnız her malatya pazarında varmıdır acabafisfisfis
Keşke herkesin fesatlığı böyle olsa, tabi ki içine sinmeyebilir..Bende güvendiğin birisnden aldım tarhanayıyerimseniben

:)canımbenim..eksik olma edacım...bi bakıcaz bakalım...şu su içirme işinide hep çabalamak lazım..baksana baya sıkıntı yaratabiliyo..benımkı bıberon almasına ragmen sadece suyu içmiyo..kusar gibi yapıyo bide..uykuda da korkuyorum suyu vermeye...bugun mercımegın kalanını ezip veriim dedim boğazına takıldı..pütürlü yeme işide 4 5 diş sonra heralde..daha bi tane yok ama...

umutcum onurda suyu biberondan içmedi bi tane suluğumuz var hep ondan içiyor ilkbaşlarda sevmiyordu zamanla alıştı onun suluk olduğunu biliyor artık bazen kendisi bile içmek istiyor suyu sevdi zamanla

evet mustafa da öyle...başlarda kusuyodu ben de mamasını sulandırıp içiriyodum...
küçük alıştırma bardağı var... onunla içiyo...
doktora sormuştum ben, meyve suyu, bitki çayı içiyosa o yüzden istemiyodr dedi...
galiba öyleymiş, havuç ve elma suyunu vermiyorum artık...
bir de bizim mama, çay, meve suyu ve su olmak üzere 4 biberonumuz var....
ben sıralıyorum önüne hangisini istiyosa onu alıyo...
daha hiç şaşırdığını görmedim maşallah yavruma...

Kızlar bende suluk kullanıyorum, bıberonla almadı hıc.. cekmıyodu bıle yanı..
Suluk cok hosuna gıttı zamanla daha da cok içmeye basladı.. en cok ta kendı ıcmeye bayılıyor..

kızlar ben de alp berk e suluk kullanıyorum su damla akıtmayanlardan önceden içmiyodu suyuşimdi içiyo dunde suyu bardakla verdım az ıslattı ustunu ama içtii....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…