- 9 Eylül 2007
- 4.310
- 370
- 363
- 44
- Konu Sahibi fatihderya
-
Kızlar tarhana ıstedım kayınvalıdem den getırdı gecen...
Sutle yaptım oglusa sonra yedırırken yogurtda kattım bı de bebe ekmegı valla tarhana sevmeyen ben bıle cok begendım tadını sık sık yedırıcem kayınvalıdemın
ıcıne saydıklarını duyunca yedırmemek el de degıl ne kadar besleyıcı seymıs bu tarhana haberım yok sevmıyorum dıye ılgılenmıyordum valla... :)
Tarhanaya bende başladım 2-3 seferdir veriyorum annem yapıyor çok besleyici içinde bebeklerimiz için besleyici şeyler var ama tarhana zaten yoğurtla yapıldığı için ben içine ekstradan yoğurt koymuyorum sade yiyor benim oğluş..
Bu arada ben et vermeye çalıştım oğluma ama etin tadını beğenmedi yemeklerine kıyma koydum sevdiği şeyleri bile yemedi nasıl alıştırıcam ben bu ete hiç bilemiyorum,bide biraz pütürlü şeyleri yemekte zorlanıyor hemen boğazına kaçıyor gibi öksürmeye başlıyor ne yapmam lazım kızlar bi fikri olan varmı:uhm:
Gülşahcım , mert efe sebzeleri seviyorsa eğer, eti az ilave edersen, et tadını almadan yer . mesela ben tamamen yağsız dana kuşbaşı alıyorum,1er-2 şer paketliyorum...sonra çorbalarına ilave ediyorum..et tadı yoğun olmuyor..
büşra da sebzelerini yemiyor..ben de yoğurt veya sütle terbiyeli çorbalar yapıyorum genelde..
tarhanayı seviyorsa ne güzel, afiyet olsun cokacimcoook ben ev yapımı taze bulamadım henüz..bu yaz teyzeme ısmarlarım kaydirigubbakcemile3 sever umarım :CüvCüv:
Çok sağol canım söylediğini yapıcam tamamen yağsız almıştım ama yememişti bi daha deneyeyim canım bu sefer alır umarım gerçi 1 ay geçti sanırım 3-4 sefer denedim olmadı,benimde annem yapıyor canım eğer ihtiyaç olursa elimdekinden gönderebilirim en son geldiğinde getirmişti annem,küçükken bende çok severmişim tarhanayı annesine çekti heralde aman yesinde kuzucuklar önemli olan okaydirigubbakcemile5
Pekı normalde bebeklere mercımek (kırmızı) pişirilirken sogan konuluyormu ?ben veriyorum betülcüm...bulgur,kırmzı mercımek,yeşil mercımek,soğan gaz konusunda sabıkalı..yeşili kırmızıdan sonra öneriyolar..bende yeni vermeye başladım..et felan yıyemeyince napim bakliyata yüklenmek durumunda kaldım..
ben veriyorum canım. sebze çorbasına biraz koyuyorum bazen.
bende dün kremalı enginar çorbası yaptım .severek yedi bebişim.kaynamış suyun içine bir tane enginarı doğrayıp 15 dk pişiriyorum .daha sonra püre haline getirip içine 30 ml süt ve 1 çorba kaşığı un ilave ettim. 1-2 dk daha pişirip kapatıyorum.hem besleyici hemde güzel oldu afiyetlede yedi oğluşum tavsiye ederim.
çok sağol canım , düşünüp teklif etmen yeterli Şeniz
tarhanayı tavuk veya et suyuyla mı yapıyorsun ?
bende dün kremalı enginar çorbası yaptım .severek yedi bebişim.kaynamış suyun içine bir tane enginarı doğrayıp 15 dk pişiriyorum .daha sonra püre haline getirip içine 30 ml süt ve 1 çorba kaşığı un ilave ettim. 1-2 dk daha pişirip kapatıyorum.hem besleyici hemde güzel oldu afiyetlede yedi oğluşum tavsiye ederim.
engınar tarıfı basıt ama güzelmiş...evet betülcüm benım bıldıgım kadarıyla konuluyo..ben arpacı sogan şu mınık olanlardan koyuyorum..eksık olma ablası yarasın işallah..MERVE ev tarhanasını edanın annesi yalnış hatırlamıyosam malatya pazarında bulabılırsınız demişti..kayınvalıdemın bi arkadaşı yapıyo ama benimpek içime sinmiyo nedense..kalbım fesat:)..bende kısmet olursa malatya pazarından alıcam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?