2008 Eylül bebekleri beslenmesi

Bu doktora bayılıyorum.. yorumlarının neredeyse hepsıne yakın okuyorum.. sıkı takıp edıyorum..
Ve bılmedıgım bı cok sey ogrendım.. bence cok dogru konusuyor.. sonuna kadar katılıyorum kadır beye....
Tercıh meselesı tabıı..

Hımm nitratı ilk defa duydum saol canım...Balık yağını bende vereyim diyorum,kontrolümüzde sorayım bakalımm ne diyecek..
Etide dediğin gibi çok sık vermemek lazımm,ben en yağsızz yerinden veriyorumm..et pişince suyu normalde bulanık olur ve donunca üstünde yağ birikir,donar ya ama dupduru su oluyorr..

Bende dün ilk defa çilek verdim,muhallebisine kattım..
Bugünde şeftali verdim ama çıkardı az bişey tadı da ekşi gibiydi o yüzden sanırımm..
En iyisi 1-2 hafta daha beklemek...

kesinlikle katılıyorum bi iki dr zararsız olduğunu vurgulasa da onlarca dr un zararlı vermeyin demesini gözardı edemem.Zararlı değilse gerçekten o zaman çıkıp anlatmamaları garip değil mi? Belki ben sütüm var diye rahat konuşuyorum ama sütüm olmasa bile direkt inek sütü vermezdim zaten peynir ve yoğurt veriyoruz ayrıca sütten dahada yararlıdır yoğurt daha niye süt vereyim ki alması gereken vitamini alıyor zaten tabi herkesin kendi fikri isteyen verir isteyen vermez ama bence sonuç gerçekten doğru ise paylaşmak gerekir diye düşünüyorum insanların aklını karıştırmamak gerek bu arada inek sütünün zararlı olduğunu mama firmalarından çok dr lardan dinledim dr ların mama firmalarını karalayacaklarına bence fikir ayrılığına düştükleri dr larla bilimsel çalışmalar yapmaları ve bu konuda artık insanların net düşünmelerini sağlamaları daha yerinde olur diye düşünüyorum...

aa öyle mi canım nasıl birisi ücreti falan ne kadar bi de şuan vitamin demir damlası kan damlası vs kullandırıyor mu size merak ettim

kart 220 nakit 170 cnim. Sadece zymaflour ve multitabs demire falan cok kizmisti kansizlik gorulurse verilir demisti

ayrica ne zaman istersen arayip konusabiliyosun bence cok onemli gercekten cok babacandir

biz hergün bi tatlı kaşığı veriyoruz canım

canım minadex diye bir şurup var , hem d vitamini içeriyor hem balık yağı diye doktorumuz onu tavsiye etti , günde 1 tatlı kaşığı veriyorum bu şuruptan

bende kullanmak istiyordum ama doktorumuz bir şey dememişti. üstelik bu ay kontrolümüz yok 9 aylık olunca gdicez..:bbo:

doktorumu arayıp sorsam mı acaba..ya da gidip kendim alsam mı..:1closedeyes:

bende kullanmak istiyordum ama doktorumuz bir şey dememişti. üstelik bu ay kontrolümüz yok 9 aylık olunca gdicez..:bbo:

doktorumu arayıp sorsam mı acaba..ya da gidip kendim alsam mı..:1closedeyes:

balık yağının bir yan etkisi olacağını düşünmüyorum , yani eczacına danışıp alabirsin bence, hatta minadexin prospektüsünde 1 yaş altındakilere 1 çay kaşığı yazmasına rağmen doktorumuz bize 1 tatlı kaşığı verebilirsin demişti ....ama bebeğin çok kilolu değilse ( iştah açıcı özelliği var biliyorsun ) a.s

doktorlardan başka güveneceğimiz kimse yok zaten fakat her sektörde olduğu gibi bu sektördede çoook oyunlar dönüyor.
mesela yıllarca yumurta kolestrole zararlı diyeeeee bağırıp durdu doktorlar ama sonra ne oldu birden tıp öyle geliştiki yumurta zararsız çıktı niye acaba
acaba o yıl yumurta üretimimi çok fazlaydı olabilirmiii
veya o sene fındık ço üretiliyor yada patetes hemen fındık patetes reklamları
acı ama gerçek bazen parayı verdinmi iş bitiyor
bizim ülkemizde devlet adamı tv ye çıkıpta kanser yaptığı söylenen çayları içti
yada belediye başkanı çıkıp zararlı musluk suyu içiyor.
dış ülkelerin ülkelerine sokmadıkları bazı ilaçlar bizde kullanılıyor
neler dönüyor hiç bilmiyoruz.
bundan çook öncesinde kelli felli adamlar çıkıp anne sütü zararlı bile diyebildiler.
özet olarak seninde dediğin gibi tabiki isteyen istediğini versin
tekrar söyliyeyim ben mamayı kötülemiyorum
durumu iyiyse mamayı versin
ama durumu iyi olmayan emziremeyen anne ne yapsın.
demir ilacını bile kan tahlili yapmadan veriyorlar halbuki demir ilacına ihtiyacı olmayan
çocuğa demir vermek zararlı
amaaaa...

ilk oğlumda süte yüklenmiştim ve çok kabızlık sorunu yaşadık uç noktalarda.veriliyorsada sütün miktarını kaçırmamak lazım bence.

bu sözlerin altına imzamı atıyorum ben de

sayra zaten doktor tv ye çıkıp birçok kanalda anlatıyor sanırım izlemedin

birde insanların aklını karıştırmamak gerek yazmışsın kimse kimsenin aklını karıştırmak için yazmıyor zaten bunları ben yazarım isteyen okur kendi karar verir ben başta da yazdım herkesin kendi tercih meselesidir benim oğlum günde yarım kiloya yakın süt içer ve çok sağlıklı çok şükür

ben sütün zararlı olduğunu hep netten okudum kendi doktorum verme demedi çok şanslıymışım bu konuda acemiyken kandırılmadım diye düşünüyorum

burda kk da ve birçok sitede çok okudum 2 - 3 yaşında bebek anneleri bebeğime süt vermedim şimdi sütü içmek istemiyor ya da mutlaka içine nesquik vs katmak gerekiyor diye yazanları şimdiden alışmayınca o zaman da reddediyorlar sütü o zaman içine ne olduğunu bilmediğim bişey katacağıma şimdiden içiyor benim oğlum

ilk oğlumda süte yüklenmiştim ve çok kabızlık sorunu yaşadık uç noktalarda.veriliyorsada sütün miktarını kaçırmamak lazım bence.

mesela ne kadar vermiştin canım yüklendim derken ben gece yatarken ve gece yarısı uyandığında veriyorum bir problemimiz yok bir de oğlun şuanda kaç yaşında başka bir sıkıntısı oldu mu sütten kaynaklı

fatmacım bizde veriyoruz inek sütü günlük olanlardan, zaten büyüdler artık biz 8. ay bittiğinden bu yana belli ölçülerde inek sütü veriyoruz bende mama firmalarının uydurması olduğunu düşünüyorum

kızlar ben de balık yağı almıştım doktora sordum içirme dedi ben de geri gönderdim. iştah açıcı özelliğini biliyorum alsam mı tekrar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…