- Konu Sahibi fatihderya
-
görüşlerini çok beğendiğim bir doktor var
kadir tuğcu belki biliyorsunuzdur
inek sütü yasağının tamamen kandırmaca olduğunu
mama firmaları tarafından maksatlı yapıldığını söylüyor
bi sitede inek sütü kullanımı ile ilgili bi soruya şu cevabı vermiş
alıntııı
4. aydan itibaren, herne isim altında satılırsa satılsın, hertürlü sütü kullanabilirsiniz.Süt ne kansızlık yapar nede başka bir şey. Bunlar maalesef mama firmalarının kandırmacasıdır. Alabilenler için kolaylıktır, okadar. Barsak kanaması yaptığı iddiası, en büyük kandırmacadır.İlk 4 ayda bebeğe çiğ süt verilirse, mikroskkopik kanamalar yapabilir, bu özellik "Pastörize" ve "UHT" sütlerde yoktur. Zira kanama yapan protein, ısı tesiri ile parçalanır.Ne gariptirki Türkiye Avrupa devletleri arasında en az sütün tüketildiği bir memlekettir ve ne gariptirki, bu devletler arasında Aneminin de en fazla görüldüğü memlekettir. Bu bir tezat değilmidir?
Süt içmek değil, et yiyememek kansızlık yapar. Mamaya vereceğiniz parayı ete harcayın.
hatta diyoki devlet bedava demir ilacı dağıtacağına ucuz ve sağlıklı et temin etsin vatandaşlarına
Kesınlıkle.bence çok doğru doktorun dedikleri sonuçta hepimiz de mahalleye gelen sütçülerin sütüyle büyüdük
kızlar selama.s.
bebeklerinize balık yağı veriyor musunuz..:uhm:
edacım pancar faydalı diye duydum..veren arkadaşımız var..ama nitratı fazlabi sebze oldugundan 15 te bir verilmesi öneriliyo..ben bulup yediremedim...balık henuz veremedım..bu hafta kısmetse..ama sevenseas in portakal aromalı balık yağını mamasına hafta 3 kez bi çay kaşığı katıp verıyorum..
o dezenfektanın reklamını gördüm..bence almalı..sadece sirkeli su hem iptidai hemde nekadar yeterli bilinmez..gerçi iyice yıkanıp haşlanan sebzede bi mikrop kalıcagını sanmıyorum ama yınede iyi birürün gibime geldi..
çilek vermeyi düşünmüyorum enazından 1 yaşına kadar:)..ama organık kayısı şeftali verıyorum..üzümsuyuda organık olanından verıyorum...kavun ve karpuzda verdım..kavun hemen ishal yapıyo...
henuz alerjı meselemız çözüldüğünden hiç köfte veremedim..nasıpse etide biray kadar sonra vermeyı düşünüyorum..balık yesin benım ıcın daha önemli..nedense bi arkadaşımada dru eti 1 yaşından sonra önermiş.bana mantıklı geldi....ben ama tabi bu alerjı işlerinden dilim yandıgı için sütü ve eti mumkun mertebe tavuk balık ve mama şeklınde takvıye edıyorumşimdilik..
eda canım
çilek kayısı ben veriyorum
püre olarak
bazende küçük küçük dilimleyip kahvaltıya katıyorum
balığı sanırım haftada 2 kere filan vermek gerek
birde biz hergün bir tatlı kaşığı balık yağı veriyoruz
köfteyi ekmek içiyle yoğurup
yağsız tavada veya tost makinasında pişiriyom
yumuşak olması içinde az bişi domates püresiyle biraz pişiriyorum
sütün kansızlık yaptığı çok eskilerden bilinen bir şeymiş...
yeni çıkmış bişey değil ki...
ama çok fazla verirsek öyle...yani günde 500 ml den falan olacağını sanmıyorum...
ama bağırsaklarda enfeksiyon ve kanama yapabileceği konusunda bir bilgim yok... bu yüzden vermeyi düşünmüyorum şimdilik...
bir de şu varböyle birşey yoksa nasıl bu kadar rahat söyleyebiliyorlar bunu...
bir çok ülkede neden kimse çıkıp yalan bunlar diyemiyor....
hastanelerde, basında, heryerde zararlı olduğunu söylüyorlar...
neden sağlık bakanı çıkıp böyle birşey yok, mama firmalarının söylediği yalan diye açıklama yapmıyor...
bütün bunlar benim kafamı karıştırıyor açıkcası...
mama firmasının olduğu kadar süt firması da var sonuçta... neden onlar da çıkıp öyle bir şey yok demiyor...
belki saçma diyeceksiniz ama benim kafam karışıyo açıkcası...
en azından 10, ayına kadar vermeyi düşünmüyorum...
kızlar selama.s.
bebeklerinize balık yağı veriyor musunuz..:uhm:
Kadir Tuğcu bizim doktorumuz cok cok iyidir
aa öyle mi canım nasıl birisi ücreti falan ne kadar bi de şuan vitamin demir damlası kan damlası vs kullandırıyor mu size merak ettim
biz hergün bi tatlı kaşığı veriyoruz canım
canım minadex diye bir şurup var , hem d vitamini içeriyor hem balık yağı diye doktorumuz onu tavsiye etti , günde 1 tatlı kaşığı veriyorum bu şuruptan
bende kullanmak istiyordum ama doktorumuz bir şey dememişti. üstelik bu ay kontrolümüz yok 9 aylık olunca gdicez..:bbo:
doktorumu arayıp sorsam mı acaba..ya da gidip kendim alsam mı..:1closedeyes:
kesinlikle katılıyorum bi iki dr zararsız olduğunu vurgulasa da onlarca dr un zararlı vermeyin demesini gözardı edemem.Zararlı değilse gerçekten o zaman çıkıp anlatmamaları garip değil mi? Belki ben sütüm var diye rahat konuşuyorum ama sütüm olmasa bile direkt inek sütü vermezdim zaten peynir ve yoğurt veriyoruz ayrıca sütten dahada yararlıdır yoğurt daha niye süt vereyim ki alması gereken vitamini alıyor zaten tabi herkesin kendi fikri isteyen verir isteyen vermez ama bence sonuç gerçekten doğru ise paylaşmak gerekir diye düşünüyorum insanların aklını karıştırmamak gerek bu arada inek sütünün zararlı olduğunu mama firmalarından çok dr lardan dinledim dr ların mama firmalarını karalayacaklarına bence fikir ayrılığına düştükleri dr larla bilimsel çalışmalar yapmaları ve bu konuda artık insanların net düşünmelerini sağlamaları daha yerinde olur diye düşünüyorum...
doktorlardan başka güveneceğimiz kimse yok zaten fakat her sektörde olduğu gibi bu sektördede çoook oyunlar dönüyor.
mesela yıllarca yumurta kolestrole zararlı diyeeeee bağırıp durdu doktorlar ama sonra ne oldu birden tıp öyle geliştiki yumurta zararsız çıktı niye acaba
acaba o yıl yumurta üretimimi çok fazlaydı olabilirmiii
veya o sene fındık ço üretiliyor yada patetes hemen fındık patetes reklamları
acı ama gerçek bazen parayı verdinmi iş bitiyor
bizim ülkemizde devlet adamı tv ye çıkıpta kanser yaptığı söylenen çayları içti
yada belediye başkanı çıkıp zararlı musluk suyu içiyor.
dış ülkelerin ülkelerine sokmadıkları bazı ilaçlar bizde kullanılıyor
neler dönüyor hiç bilmiyoruz.
bundan çook öncesinde kelli felli adamlar çıkıp anne sütü zararlı bile diyebildiler.
özet olarak seninde dediğin gibi tabiki isteyen istediğini versin
tekrar söyliyeyim ben mamayı kötülemiyorum
durumu iyiyse mamayı versin
ama durumu iyi olmayan emziremeyen anne ne yapsın.
demir ilacını bile kan tahlili yapmadan veriyorlar halbuki demir ilacına ihtiyacı olmayan
çocuğa demir vermek zararlı
amaaaa...
kesinlikle katılıyorum bi iki dr zararsız olduğunu vurgulasa da onlarca dr un zararlı vermeyin demesini gözardı edemem.Zararlı değilse gerçekten o zaman çıkıp anlatmamaları garip değil mi? Belki ben sütüm var diye rahat konuşuyorum ama sütüm olmasa bile direkt inek sütü vermezdim zaten peynir ve yoğurt veriyoruz ayrıca sütten dahada yararlıdır yoğurt daha niye süt vereyim ki alması gereken vitamini alıyor zaten tabi herkesin kendi fikri isteyen verir isteyen vermez ama bence sonuç gerçekten doğru ise paylaşmak gerekir diye düşünüyorum insanların aklını karıştırmamak gerek bu arada inek sütünün zararlı olduğunu mama firmalarından çok dr lardan dinledim dr ların mama firmalarını karalayacaklarına bence fikir ayrılığına düştükleri dr larla bilimsel çalışmalar yapmaları ve bu konuda artık insanların net düşünmelerini sağlamaları daha yerinde olur diye düşünüyorum...
ilk oğlumda süte yüklenmiştim ve çok kabızlık sorunu yaşadık uç noktalarda.veriliyorsada sütün miktarını kaçırmamak lazım bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?