2008 Eylül bebekleri beslenmesi

bugün kahvaltımıza ceviz ekledik... afiyetle yedi bişey olmaz inşallah..

bebişlere incir veriyomusunuz kızlar...ben bugün meyveli tatlı yapıcam incir de katsammı acaba içine...

Gunaydınlaar herkese..

Bugun ılk kajvaltımızı yaptık.. hihoyyyt

kıbrıt kutusu peynır, pekmez, bıraz portakal suyu, muzlu sut 4 bebe bıskuvısı.. ezıp verdım ustunede emzırdımm.. :ecrin_bebek:

Yarasın paşalara kuzularaa...

hafta sonu z.yağlı enginar yapmıştım
havuç patates enginar .... birazda denize ayırmıştım .
dün üzerine su ekledim az bişey rondodan geçirdim çorba gibi oldu onu yedirdim ... çok güzl olmuştu ama eşşek hoşaftan ne anlar yarım saatte yedirdim bi kaseyi şebeklik yapa yapa :)

bugünkü menümüz
kahvaltı; bebe bisküvisi, ceviz, pekmez, peynir.
elma rendesi,
yoğurt,
akşam pırasanın suyundan verdim havuç ve pirinçte vardı içinde ama pek yemedi.
uyumadan önce de muhallebi yaptım nişastayla bunu pirinç unundan daha çok sevdi.
gün içerisinde emzirdiklerimi de yazmadım.

ben bu hafta oğluşumun çorbasına 2 iyi ayıklanmış haşlanmış hamsi ekledim blendırdan geçirdim ve çupra yerken onada yedirdim dikkatli bir şekilde bayıdıı

gözdecim bu keçi sütünü istanbul dışında bulamazmıyız?bende duymuştum bi arkadaşımdan almak istiyorum ama nerden bulabilirim acaba?...

ben yarın başlıcam kahvaltıya inşallah.bizimki artık sabahları emmeyi azalttı. bende sağıp veriyorum .sağdığım sütle kahvaltısını hazırlıcam.yusuf kaanın menüsü:sabah irmikli ballı maması öğlen sebze çorbası(patates havuç ıspanak brokoli kereviz kabak içine birazda pirinç irmik yada bulgur bi tutam tuz birazda zeytinyağı )arada yogurt yediriyorum pek sevmiyo yemediği zamanlarda içine elme rendeliyorum.sonrdasütlü buğdaylı muhallebisini veriyorum yemeklerden sonra uyyo zaten .geri kalanıda sabaha kadar emziriyorum.muhallebileri değiştiriyorum pirinç unuyla yapıp içine devam mamamsından katıyorum yada pirinçli muhallebi veriyorum.meyve suyu içmiyo benimki bende püre halinde veriyorum.biberondan maması hariç hiç bişey içmiyor suda dahil kaşıkla veriyorum.

Son düzenleme:
ben dün kabak yemeği verdim...
kabakla havucu zeytinyağında kavurdum... pirinç eklem yumuşayınca verdim... ezmedim direk verdim... yedi güzelce...

sabah peynir verdim az yedi bi süre sonra tahin,pekmez 1 kaışk kadar aslında adam gibi kahvaltı hazırlayacaktım ama meme istedi
ara öğünde elma,armut püresi verdim suyundan daha güzel yedi bundan sonra püre vericem
öğle yemeğinde; patates,brokoli,ıspanak,kayısı ve balkabağı püresi yaptım ilk önce yemedi ısrar etmedim ama yedimeye kararlıydım yaklaşık yarım saat sonra afiyetle yedi bol bol da su içti yani bol dediğim yarım çay bardağından az :) diğer günlere kıyasla bol yani yanmış yavrum:))

kabak zamanı degılse ne verecegızkı patatesle fılan.. kabak hem kakası ıcınde ıyı oluyor.. fisfisfis

kabak zamanı degılse ne verecegızkı patatesle fılan.. kabak hem kakası ıcınde ıyı oluyor.. fisfisfis

bilmiyorum ki... brokoli zamanı da geçiyo... kereviz karnabahar, bal kabağı, havuç , ıspanak, ısırgan, dereotu, falan vermeyi düşünüyorum...

Bunları normal suda ıyıce haslayıp sonra zeytınyagı ekleyıp püre halınemı getırıyoruz bu kadar mı ?

yoo küçük küçük küpler halinde doğradım,öyle pişirdim...
bu arada kabak zamanı değilmiş... bir daha vermicem... çok pişman oldum verdiğime... :çok üzgünüm:

afiyet olsun ne güzel yemiş

evet canım...hormonlu onlar, vermiyorum ben...mevsim sebzeleri koyuyorum ...cokacimcoookcokacimcoook

benim kayısı suyu ile hazırladığım kahvaltı :
3 adet koyu renkli kayısıyı akşamdan suya koyup, sabah kaynatıyorum..
yumurta sarısı, akşamdan suda beklettiğim beyaz peynir, 1 kayısı, biraz tam buğday ekmeğinin içinden ve pekmez koyup hepsini rondoda iyice harmanlayıp yediriyorum...:icecream:

bazı sabahlar ise; yumurta ve beyaz peyniri çatalla iyice eziyorum ve
yine kayısı suyu ve 2 bebe bisküvisi ile hazırlıyorum ...

Bunları normal suda ıyıce haslayıp sonra zeytınyagı ekleyıp püre halınemı getırıyoruz bu kadar mı ?

ben sebzeleri, pirinci ve yağsız eti buharda pişiriyorum, sonra püre haline getirip z.yağı ilavesii ile yediriyorum canım....

Merve buharla pişridikten sonra neyle püre halıne getırıyorsun.. Rondo var bende... onunla yapınca ıcınde pütürler kalıyormu yoksa püre oluyormu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…