2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun sevdacım yanlış hatırlamıyosam eşin fizyoterapist değilmiydi yapsın terapi sana :) eeee bebek işi noldu ertelendimi yoksa sormadınmı dr.a

Son düzenleme:
evet canım maşallah yemeğe başlayınca kilo aldı eskisi gibi değil öğünlü saatli yediriyorum kendim bizzat ellerimle hala yediriyorum.bizde ne yaık ki bazı şeyelri püre olarak vede dediğin gibi tarhana çorbası ağırlıklı besleniyoruz meyve yemek asla olmadı olmuyor ne yazık ki kahvaltı anlayışımızda yok ama iyi yinede ben sık veriyorum...
evet ayşegülcüm kullanmıştık o ilacı ama geçici olarak vermişti dr.muz sonra kesiti başka ilaç verdi yani anlayacağın fayda oalarak pek değilde geçici bir çözüm oldu bizde ...tok karnına sanırım kullandık hep miğde ilaçlarını birde karnını doyurduktan hemen sonra uyutma demişti artıyyormuş zaten yaşı ilerledikçede uykusunda beslenme yasaklıydı zaten ecrinde gece yemezdi süt bile içmezdi halada öyle vede yatmadan 1 saat önce beslenmeli demişti zaten ecrin yiyen bir bebek değildi canım normal bir beslenme tablosu vardı ama ne yazık ki hep redederdi yemek yemeği dr.vitamin ilaçlarıyla idareetti bizi bağışıklık sisitemini arttırıcı vitaminler vs.zaten ne versem kusuyordu yani şunu yesin bunu yemesin diye bişey yoktu çünkü belki bişeyi severde belki yer diye dr.her şeyi deniyordu bir sürü çeşitli mamalar kulandık hangisini severde içer belki diye ama canım bizimki aşırı iştahsızlıkda vardı bu yüzden çok zordu bı yüzden dr.sadece miğdesi için ilaçlar verşyordu .bağıırsakları içinde çünkü çok sık bağırsak enfeksiyonu oluyordu...
çok geçmiş olsun canım allah şifalar versin annemde de var çok ağrı yapıyor eğer bir çözüm bulursan lütfenm paylaşırmısın benimle dr.ialç verdi egzersizler var fizik tedavi verdi ama gidemiyor oda...

yasemincim o ilaç bizede pek fayda etmiyor ama mama fayda ediyor şükür iştah yerinde benim kızın maşallah 6.5 kilo oldu kussada yiyo azimle obur kızım benim ama rahatsızlık yapıyor huysuz oluyor

maşallah canım kilosu dediğin gibi kusmasına rağmen iyi kusunca yerine yiyor demek ki kilosunu alıyor ...
yasemincim o ilaç bizede pek fayda etmiyor ama mama fayda ediyor şükür iştah yerinde benim kızın maşallah 6.5 kilo oldu kussada yiyo azimle obur kızım benim ama rahatsızlık yapıyor huysuz oluyor

kızlar nerelerdesinz derooooo nasıl gidiyo hamişlik anlat kız merak ediyom benim emzirme serüveni tamamen bitti kızım almıyo ne ettiysem yok o almayınca çekildi sütüm sağıp verdim ama gitti günden güne ağrısız sızısız süt gidişi oldu fıs fıslar hala memişler mamaya devam ne yazıkki kusmayada huysuzluğada devam reflü ne beter bişeymiş ya mahvetti kızımı gel 6 ay gel sevdaaaaaa nerelerdesin kızzzzzzzzz denizzzzzzz aralın resimlerini gördüm çok büyümüş ya baya uslu duruyo resimde o fena munzur bakışları gitmiş yorum yapamıyorum faceden ya yazı yazmada sorun var ama sadece face özel başka yerde sorun yok anlamadım neden :26:

ben burdayım ayşegülcüm kimse yazmayınca bende bakıp çıkıyorum malesef.demek süt bitti olsun üzülme canım sen elinden geleni yaptın zeynepte mama takviyesiyle anca 5 ay emmişti.kızlar bende dün itibariyle hapımı bıraktım bakalım hayırlısı olsun inşallah hemen hamile kalabileceğimi zannetmiyorum çünki 2 yıldır yasmin içiyorum en az bir yıl olmaz diye düşünüyorum tabi allah bilir hemende kalanlar olabiliyomuş.
ayşegül varya lafı aığzımdan aldın resmen :) bende aralla ilgili aynı yorumu yapıcaktım banada yüzündeki o afacan ifade kalkmış gibi geldi maşallah biraz durulmuş gibi görünüyo resimlerden tabi sadece resimlerden öyle görünüyo bide denizi dinlemek lazım :))

selam hatunlar:)))
deryacım nasıl gidiyo hamilelik anlat bakimm kaç aylık oldu cinsiyeti belli oldumu :))

ayşegülcüm stün gitmesine üzüldüm ama elden gelen bişey yok inşallah reflüsünüde atlatır duru kızımız. fotosunu gördüm maşalah çok ttalı olmuş yaa maviş maviş maşalah

bizde de durumlar aynı batuhan hala kakasını beze yapıyo bitürlü tuvalete yaptıramıyoruz. onun dışında bez kullanmıyoruz. kardeşiyle arası hala çok iyi maşşalh diyeyim peşinde sürekli :)) hala bi kardeş daha istiyo anne bitane daha kardeş gelsin lütfeeenn diyo. ama yok yani istemiyorum kazara olmadıkça yapmayı düşünmüyorum.. batuhan 110 cm 24 kilo. biraz tombik oğlum babsına çekmiş hehheee zaten poy pos aynı baba. bertuğda 3. ayında 7700 gr 62 cm di oda abisinin yolunda:))

bende evde onlarla koşturup duruyorum tam bertuğu emziricem batuhanın çişi geliyo yok acıkıyo yok benimlede oyna anne falan inanın akşam nasıl oluyo hiççç farketiyorum bile:)

bizde durum fena nuran ya kreş olmasa bitiğim dün evdeydi doğaç okulda salgın olmuş kusup durdu ne gündü benim için eşim olmadan duru abisi bağırınca ağlayınca krize giriyo ikisi aynı anda başlıyo ağlamaya görmelisiniz doğaç zarar veriyo kardeşine hem çok seviyo hem kıskanıyo değişik bi ruh halinde bana yardım etmiyo hiç bir şekilde özellikle ellerini cimcikliyo eşim gelince kusmuk koka halıyı yıkadım makinayla yemek falan yapamadım mümkün değildi pizza söyledik bende durum bu ama benim oğlan hep sorunluydu kaprisliydi zaten hep bağırmalara devam o yokken duru mışıl mışıl uyuyan agular saçan bebek abi gelince deliriyo o da korkuyo abisinden elimi sıkıcak yine diye napıcam ben ya birinin psikolojisi birinin gelişimi çok zor kızlar çok ilk çocuğu uslu olanlar yapsın 2.yi ilki zorsa herşey çok zor

benim işim kolay o zaman desene ayşegülcüm zeynep maşallah olgun bir insan gibi çocukluktan çıktı diyebilirim. şımarıklığı yok sadece çok nazlı her dediği olacak.benim alt katımdaki arkadaşımın bebeği oldu şu an 4 aylık biz hergün ordayız betüle gidelim onu sevicem diye tutturuyo zeynep gerçektende çok seviyo hiç zarar vericek diye korkmuyoruz arkadaşımla onları odada yalnız bile bırakabiliyoruz nasıl seveveğini çok iyi biliyo agular gugular bile yapıyo betüle.arkadaşım ingilizce kursuna gidiyo haftada 2 gün birbuçuk saatliğine bana bırakıyo betülü sevmekten yicek nerdeyse benim kız.ben mamasını yaparken çok güzel oyalıyor anakucağında sallıyo mamasını veriyo .zaten betülden sonra sende bebek al anne diye tutturdu ben ona bakarım diyo mamasını yedirirm falan diyo görseniz küçük anne gibi bide bir şevkatli seviyo şaşırıyorum.eğer kardeşi oluncada böyle olursa benim işim gerçekten çok kolay olacak.inşallah beni yanıltmaz...

nurancım batuhan kardeşi olduktan sonramı kakasını beze yapmaya başladı.geçici bir durumdur inşallah ya bırakır en kısa zamanda merak etme canım.geçen senin resimlerine bakıyorum baktım senin kucağında kocaman bir bebek bertuğ nekadar büyümüş öyle dedim küçük bi şok geçirdim sonra dikkatli bakınca ikiz kardeşin ve onun bebeği olduğunu anladım.yaaa batuhan sizi karıştırıyomu merak ettim :)

ahh canım yaa hem seviyo hem kıskanıyo inşallah zamanla düzene girer bu durum.
batuhanda babannesi anannesi dedeleri faklan bertuğu sevince kıskanıyo ama onlarda bertuğ olunca pabucunu dama attılar batuhanın resmen. batuhanda benide sevin diyip onların kucağına atlıyo onlarda nuran batuhana baksana bize hiç rahat vermiyo diyolar ee çocuk benide sevin diyo. sanırım bu dengeyi kurmak çok önemli batuhan üzülüyo ağlıyo ben daha çoküzülüyo ve kızıyorum yani batuhan torundu da bertuğ doğunca noldu??

canım batuhan zaten kaksını hep beze yaptı belki arada tuvalete yapmıştır yani bu sorun kardeşi doğmadan önceden beri var. tuvalete de yapınca çok ağladı en son anne korkuyorum diye sonra daha da yapmadı oda mayıs ayında falan yani(
batuhan bizi doğduğundan beri hiç karıştırmadı inanırmısın ikiizm yanıma geöiyodu düşün daja batuhan bebek 1 aylık falan hiç ona bakmazdı direk bana bakardı ama bertuğ karıştıryo hehhee onada bakıyo ben sanıyo:))zeynep usluysa hiç düşünmeden yap ikinciyi baksana küçük anne olmuş cimcime :)))

slm kızlar bayadır giremiyorum efem verem aşısını oldu geçenelrde ogünden sonrada biraz gememelre çıktık bu gün daha yenic eve geldik ...
maşallah nurancım bertuğa kilosuda boyuda iyi maşallah :))batuhanada maşallah çok iyi bir abi olmuş kıskançlık her çocukta olan bişey ama ne yazık ki seninde dediğin dışarıdan ilgi kardeşine olunca kıskançlık artıyor ((

ayşegülcüm çok üzüldüm emmemesine ama olsun bu kadarda emdiya şükür doğaç onuda emmemişti sanırım ...reflü çok zor gerçekten kendi başına çocuk büyütmek zaten çok birde rahatsızlıkları huysuzluklarıda eklenince oldukça güçleşiyor herşey...

sevdacım maşallah zeynebime ama her zman o uslu bir kız olmuştu aramızda yani ecrine göre :)))...artık bakalım hayırlısı olsun senin içinde belki hemen kalırsın hamile...

efem geçemlrde biliyorsunuz grip olmuştu ogünden beri emmekte oldukça zorlanıyor umarım emmeyi bırakmaz ama direniyor ((

kızlar selammmm
cok duramıcam
ınanılmaz yogunum yorgunum bazı sorunlarımda oldu... ama duzeltmeye calsııyorum.
ıstende sıkıldım .. kafam cok dolu cok karısıkkkk
bırde sıfremı untumususm yenı sıfr eıstedım fln yarım saattır onla ugrasıyorum
neysee....
derya kızn mı olcakmı maşallhhhh haydee bakalım
ay yemın ederım bılsem kı kızımo lcak su dakka hamıle kalırım .. ama cok korkuyorum
aral zor bı cocuk . hala oyle . tabı torpulenen kısımları yonlerı var.. ama az..
kafam bebek yapma konusunda da cok karısık .. aral boyleyken nasıl yaparım dıye dusunuyorum
muratla bırbırımıze hıccc vakıt ayıramaz olduk.

deryacım yenı haberlerını belklıyorum ne kadarlık oldu bebek .. hıc bılmıyorum yaa
ne kadarlıkta cınsıyetı bellı oluo duuu
kız olması ıcın ozel bısey yaptın mıydııııııııııııııııııı hepıcıgını anlat bacım

herkesı opyorum
sevdcım gecmıs olsun.
aysegulcum nurancım ysemıncım Allah kolaylıklar versınnn

sızı sevıyorum ..............

selam kızlar
bugün 4. ay kontrolümüz vardı bertuğun aşısı yapıldı batuhanda yanımda diyoki hemşireye acıtma ağlamasın kardeşim hemşirede sen hiç merak etme dedi Allah tan bertuğda hiç ağlamadı güldü şansa bu arada 4. ayımızda 8500 kilo 66 cm olmuş paşam.ama bir kaç gündür sütümde azalama var gibi geliyo doktorumda olmaz birden dedi bol sıvı al ve sütüm bol de psikolojik biraz da bu durum dedi . benimde tetenoz aşımın son dozu yapıldı ama ağrıyo kolum baya çok ağarlaştı gibi.

denizcim sanırım bu işin garantisi yok ben çok araştırmıştım kız meselesini ama olmayınca olmuyo işte ama şimdide çok seviyorum iyiki erkek olmuş diyorum :)) rabbim sağlık versin tüm yavrulara :)

efem geçemlrde biliyorsunuz grip olmuştu ogünden beri emmekte oldukça zorlanıyor umarım emmeyi bırakmaz ama direniyor ((

inşallah bırakmaz yasemincim inş. denizcim önceden yap 2.yi diyodum ama yapma bence bekle ben yavaş yavaş pişman oldum diyebilirim doğaç çok değişti çok kötü anlamda resmen ellerimden kayıyor kişiliği belki kreşinde etkisi var arkadaşlarındanda öğreniyor olabilr ama bakım olarak çok zor hareketli çocuğun olunca ilki zor oluyor kardeş olmadan önce çok güzel düşünüyodu herşey güzel olacak diyodu doğaç ama şimdi sen geri koy karnına diyo ağladığı zaman susturmak için zarar veriyor kardeşine sus artık diye çok zor gerçekten sen kaldıramazsın bence henüz aral daha hareketli bi çocuk yorar benim kız hasta bide bugün de dr.a gidicez çok ağlıyor ya o dahada zorlaştırıyor herşeyi hangisine yetişcez şaşırıyoruz ilk çocuklarımızda çok küçük çünkü ilgi bekliyo sürekli

maşşalah nurancım bertuğa çok özeniyorum ya sütü iyi olana neyse içimde kalmadı artık 3ayda olsa emzirdim kızımı emzirmek keyifli gelmedi bana ben sadece bebek için isterdim uzunca emmesini beni sıkıyodu emzirmek süt kokmak falan tiksinç geliyodu emzirirken beklemek sıkıyodu beni biberonda 2dk bitiyor besleme işi zaman almıyor ne hazırcıyım değilmi dediğim gibi bebek için sterdim emzirmeyi ama emmedi sütte az olunca bebek napsın

kızımda inek sütü alerjisi var sanırsam dr.da yüksek ihtimal veriyor beslendikten sonra çok ağlıyor burnu hep tıkalı hırıltılı uzun zamandır öksürüğüde var bakalım ne dicek emzirdiğim sıra en çok benim sütümü kusardı ben çok süt ürünü beslenirdim belkide ondandır bıktım kızn reflüsünden alerjisinden inanın çok zor koşturmak bugün kaynanam gelecek yardıma çok ağlayan bi bebek duru bazen diyorum bu kadar güzel olup hasta olacağına çirkin olsa sağlıklı olsaydı diyorum hepsi beş para etmez en önemlisi sağlık kızmış erkekmiş farketmez evlat evlattır

ayşegül zorlandıgının farkındayım. Allah kolaylık versın
ama ıkı evlat sahıbı olmanında zorlukları elbet olacaktır.
ztn ben bundan yana bekletıyorum bu 2. cocuk meselesını.. dogurmak hıc bısey degıl ama
ben kendımı kalben sadece hazır hıssedıyorum bedenen ruhen bunu kaldıramam gıbı gelıyor..
aral cok zor bır cocuk.. ılgı bı an kaymıcak ondan aksı taktırde delırıyor.
televızyon bıle ızlemeymıyoruz. hep onla oyun oynıcaz kendı kendıne de oynamaz bnm oglan
bazen ısten cıkayım dıyorum ama onada cesaretımy ok eskı ev gunlerımı dusundukce hemennnn
fıkrımı degıstırıyorum.
aralı şubat gıbı yada yaz donemınden sonra muhakkak okula başlatıcaz
ama sanırım burası olmıcak .. cok daha kapsamlı herseyıle daha ılerıde bır okul gerek Arala
onu ancak oyle yerler paklar..

ayşegul duru cokkk guzel bır bebek nazarda degıyordur ona bol bol..
evlat evlattır tabıkı once yuce Rabbım sagıgını esırgemesın yavrularımızın ama kızlarda ayrı bı tad oluo
gecen hafta sonu full çalıştım bu hafta sonuda boşum belkı ablamla ırmak gelebılır..
hıc bı yere gıdemıyoruzz.. hemen gun bıtıooo ıs temızlık aralın gezmelerı ancakk yetısebılıyoruz
o yuzden sızede daha gelemedık ya ama cok ıstıyorum gelmeyı ((
cnm cok opuyorum senı ve ıkı yavrunu......

kızlar maşallahh 4 aylık bıle oldu bebeklerınız ınanamıyorum şaka gıbısınzı yaa
şımdı deryada katılıyor aranıza
sevda kızzzzzzz bız cocukları buyutunce ne yapcazz
gezmeye devam mı

Son düzenleme:
ayşegülcüm çok üzüldüm yaa inşallah bu durumu en kolay yoldan aşarsınız. doğaçın okulda durumu nasıl yoksa sadece evdemi size böyle davranıyo

sevdanın sıkıntı çekiceğeni sanmıyorum zeynep şimdiden hazır kardeşe :))
denizcim haklısın biraz beklemekte hazır olmakta lazım bebeğe güç lazım birazda hiç kolay olmuyo birini emzir diğeri acıkır yok çişi gelir yok öteki ağlar diğeri oyun ister. bazen üst üste geliyo hepsi aaa yeter yaa bi susun diye bağırıyorum ama üzülüyorum sonradan.. ben hep tek baktım çocuklara çok şükür sıkıntıda çekmedim ama zorlujları oluyo yinede

benim kızın sağlık sorunu olmasa bişey yok aslında ama yavrum huysuzlanıyor işte reflüsü fena boyutta ama güzel haber dün dr. artık ek gıdaya başla dedi 4. aya girince muhallebiler falan o zaman kusması azalcak dedi inş. ya herşeye rağmen doğaçla kıyasladığımda doğaçtan kat kat uslu duru doğaç ömrümü yemişti resmen ne günlerdi ya duruda bebek sevgisini yaşayabiliyorum

nurancım doğaçın okulu iyi severek gidiyor bide aktivite çok tiyatro sinema kostüm partileri falan eğlenerek kalkıyor gidiyor gitme bugün dediğimde olmaz gidicem diyo çok güzel şiirler şarkılar öğrendi atatürkün annesi babası doğduğu ev cumhuriyet şiirleri falan bi görseniz ne güzel şeyler ya çok severek ders yapıyor dersten kastım boyama şarkı v.s gibi bizde eşlik ediyoruz eğleniyor çok ilerde başarılı bi öğrenci olcak gibi geliyor bana hiç sıkılmıyor çünkü kardeşini deli gibi seviyor doğaç banada söylüyo duruyu değil sizi kıskanıyorum ben diyor ilgimizi yani alışcak inş. onada mecburen artık napalım

denizcim sen kesinlikle bekle derim mahvolursun sen bence arall şimdiden mahvoluyosun yine evde yine aynı sıkıntılar bide 2kat olcak zor bence 1sene daha bekle derim ben çünkü çocuklar 5yaşta karakteri oturuyormuş aralda değişir bence 5yaşında

maşallah canım sütün olmasıda çok ,y, aman dikkatet kesilmesin sütün bebeğine çok yarıyor çünkü.4.ayınazada girdiniz maşallah bizim daha var :))
canım neler oluyor bilmiyorum ama çok yorgun vede bitkin olduğun yazdklarından belli..bu durumda zaten çocuk düşünme bencede...
çok zor durumun ayşegülcüm umarım düzelir ysni doğaç evde olsa ne yapardınız bilemiyorum zor ...
maşallah doğaça :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…