2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

hayret canım ya o kadar yani...kasıldın mı ki acaba;çatın mı darmış ondan mı sezeryan dedi peki
?gün saycaksın artık Allah bebişine çabcak kavustursun:)peki spinal mi genel anestezi mi nasıl olcak?sezeryan önerileri var mayıs annelerinde özellikle avebrunun çok güzel tavsiyeleri var bi bak istersen canım..

hakkında hayırlısı olsun canım ..benimde aşırı korkularım var;psikolojik olarakta rahatsızlanıyorum ama anlatamadım doktoruma..en son degigi şey bende normal dogum yapabilecek kapasiteyi görüyormuş...bende artık ısrar yerine her işte bir hayır vardır mantıgıyla bekleyip görelim dedim..

gulşah benım 8- 9 haziran canooo :) ama tık yokk :)

helen dun bir gittinn pir gittin mrk ettim valla..
ya nasıl yaptı çatı muayenesini canım parmakla deılmı
kötu bır deneyim olmuşş ama erken deilmi çatı muayenesi için ya
off uzuldum cnm ya herseyın hayırlısı sen sezeryan ıstıyordun ztn

Kizlar bu arada cati muayenesinden korkmayin o kadar yaa, aciyor evet ama cok feci de degil hani.
Kizlar benim de ultrasonda bir hafta geri gorunuyor. Bu gelmesi de gecikecek demek mi yani?
Bu arada benim ellerim cok uyusuyor. Sag elimin parmaklari cok uyusuyor. Ellerim sis sinirlere mi baski yapiyor acaba? Bir fikri olan var mi?
Benim de kayinvalidem geldi dun aksam. Onunla oturuyoruz. Bende de butun gun ne yapicaz stresi vardi, sıkılırım diye. Cunku onceki gelislerinde ise gidiyordum aksam geliyordum, esim de evde oluyordu. Ama dogurana kadar bas basayiz :) Hemen dogurayim diyorum.
Yok yaa cok tatli kadin, kosturup duruyor gelini yorulmasin diye, bir de neler örmus gelmis neler.

bizde doktorumuza sorduk bu geri gitmeyi..haftasından küçük göründü..sonlara dogru bu hata payı çok artar..merak edilecek bişey yok dedi..
kayınvalideler tek tek geliyor..ben basta istememmiştim ki aramızda hiçbir problem yok ama rahat edemem diye..yalnız kalmay tercih etmiştim.hastanede dogum yapan arkadası ziyaret edip bebişi gördügümde gelmesi gerektigine tecrübeli birinin olmasına karar verdim.o da sagolsun yalnız bırakmam zaten seni dedi.2 gün sonra yanımda:)

kızlar benım kayınvalıdem alt katımda oturuyor cok cok ıyıdır suan kendısı yatak odamı supuruyor ALLAHH RAZI OLSUN ....
ben ılk bursaya gelın gelecegım zaman eşim uzak yerden ev tutalım demişti ama ben bu sıtede ve bu blokta kayınvalıdemın ust katında tuttum evi cunku cıdden cok ıyıdırr aılemde cok sevıyor kendısını . bana bugune kadar cok yardımları dokundu ..
hep yanımda ılk aylarda bıle o baktı bana sagolsunn

cemrecim karışmaz mı hiçbişeye?nasıl bir kadın?mesela yanlış anlaşılmasın ama benim kaynvalidem biraz cahil..bir espriyi yaparken bile çekiniyorum..arkasından açıklama yapmak zorunda kalıyorum..kültülerimiz çok farklı ben egeliyim eşim dogulu:)ama yine söylüyorum çok saf kalpli bir kadın...

karışır tabiki canım hangisi karışmıyor ki annemde geldigi zaman o da karışıyor evime internetime ama kayınvalidem denizciim bunu buraya koyalım fn dıyor mesela anne ben burda kalmasını ıstıyorum dıyorum amannn ışte kızım bız yaşlılar bölee konuşuruzz sen bana bakma fln der..
yemek yapmayı ögretir mesela benım yaptıgım yemeklere övguler yagdırır yanı benı onure eder.. ıdare eder bır yemek yapsamda mukemmel olmuş der
birde kayınvalıdem ıdare kuvvetı cok gelışmış bır kadındır cok temız kalplı cevresı tarafından da cok sevılır ben aglıyım oturur benımle aglar .. ama bende ona ayak uduruyorumm sıtedekı kadınların hepsının gunlerıne iştirak ettim mesela bu kış.. annem cok heveslenıyordu cunku ..
onun kızı yok eşim tek cocuk o yuzden kız evlat hasretıde eklenınce duygularına bend eonu kırmayıp akrabalarına arkadaşlarına karışıtım ıçlerıne grdım . oda benmle gezer dızlerı agrımasına karşın bursada yabancıyım sonucta dıye..
tabı bazen cok konuşuyor o da yalnızlıktan bırde temızlık hastası kendıısı :))))
ama yınede onları ıdare etmelıyız napalım kendı annemde böyle bnm ablamın evıne karışır durur kızı delırtır meselaa ama anne olmak ta böyle bişey sanırım...

Son düzenleme:
tüm annişlere slmlar,güzel bir gün olur inşallah bugün hepimiz için...bugün de kimsede tık yok bakıyorum,bebişlerin yeri rahat geldi gibi geliyor bana. konu kayınvalideler sanırım bu aralar bende çok dertliyim bu konuda evlendiğimizden beri bana karşı aşırı iyi olan kayınvalidem doğum arifesinde antalya'ya yazlığa gitti bir aydır yoklar ve hala gelmediler acayip bozuldum sanki umurlarında değilmiş gibi doğum,arada arayıp soruyorlar.(tam bir hayal kırıklığı yaşattılar) evlerimiz bizimde çok yalın benim de tek tesellim doğum zamanı nasıl olsa onlar yanımda olurlar diye düşünüyordum ama... evde uzak annem yazık 2 otobüs gelmeye çalışıyor bende hergün gelmesini istemiyorum onu yoruyorum diye..hergün dua ediyorum oğlum akşam gelsin babası evdeyken diye..yani olayın özü ne varsa annelerde var ben bunu anladım ana gibi yar olmaz diye boşuna dememişler

kızlar ya benim kayınvalidem hiç gelmiyor valla...neredeyse doğuracam,iki kere oturmaya geldi.onda da ben hizmet etmiştim.gerçi ben kimseden iş beklemem hele ondan hiç.yok yaşlıyım yorgunum,hastaneye gittik yok ilaç yazdırdık felan diyip önümü kesiyo.niye gelmiyorsunuz diye sormim diye herhalde.halbuki bizden çok istiyordu çocuğumuzun olmasını.hem de 7 seneden sonra....telefonda etmiyo doğru dürüst...ama lafa gelince sen bizim kızımızsın seni çok seviyoruz vsss vsss...eşime söylüyorum aman boşver gelmesin diyor.gelip de başını mı şişirsin diyor..haklı valla..
ama hamileliğimden beri bir kez bile kızım canın bişey istiyor mu aşerdiğin varsa yapalım demedi.şidi çok zorlandığımı ağırlaştığımı biliyor yine de akşam yemeğin var mı bi çorba yapayım demiyor.
bebek doğunca ortaya çıkıp herşeye karışacak.bende eminim ki kendimi tutamayıp veryansın edecemm...ufff ya çok sinirlendim yineeeeeeee..........klava:

handerya haklısın valla..annem günde kaç kez arıyo artık saymıyorum...annem hem meme hemde yumurtalık kanseri geçirdi ve ikisinde de çok ağır ameliyatlar tedaviler gördü.:çok üzgünüm:çok şükür artık iyi ama yerimsenibeno da 66 yaşında ve yoruluyo gelirken.ama elinden geldiğince gelip ilgileniyor.bir kere bile hastayım demez.benim kaynanamda göz tansiyonundan başka hastalık yok sürekli şikayet ediyor.
ana gibi yar olmaz hakkaten.bi doğurayım elletmeyecem çocuğumu çok kızgınım....Kötü Kazen

aykızım aynen katılıyorum gerçi bizimki bulantı dönemlerimde saolsun akşamları yemeğe çağırırdı ve gitmeden önce çok sık görüşürdük ama son 2-3 aydır bi tuhaflar anlayamıyorum( bir de ilk torunları)artık eşimle aramızda gerginliğe sebep oldu bu umursamazlıkları yazık o da arada kalıyor, o da üzülüyor. Bizi bu kadar üzdüklerini farkında bile değillerdir belki.. bebiş doğunca da aykızımın dediği gibi gelecekler torunum torunum diye sağa sola anlatacaklar..önemli olan en zor zamanlarda yanımızda olmaları,gelince soracağım zaten aynı şekilde kızı doğum yapsa bu kadar rahat olabilcek miydi,olamıyacaksa beni kızı gibi görmüyor demek ki elin kızıyıztatlicadiarzu

aykızım sınırlenme yaa belkı cekınıyordur gelmeye gıtmeye .. ne bıleyım ıstee
herşey konuşularak halledıler yada açıklıga kavuşuyr dıye duşunuyorum ben
bnm kayınvalıdem benı o kadar zorladı kıı kızım ne ıstıyor canın ne aşerıyorsun gıdıp bulalım getırelım yada pışırelım fln dıyee vallahı korkar oldum bışey soylemeye hemen alıyor parası olmasa bıle kıı dugun nedenıyle cok borca gırdıler bızım ıcın yınede kartla fln alıyor bende artık canım bısey ıstemıyor anneee demeye başladım yınede gıder yaş pastayı cok severım meyvelısını arada sırada alır dayanamzz cıkar pıtı pıtır ust kata kızımmm suprıss der öle bı kadın ıştee ay kıyamam ben ona yaa cokta duygusaldır ..
ben babamı cok kucuk yaşta kaybettım kayınpederıme baba demekte ılk gunler zorlandım aldı karşısına benı kkzım bak sen böle böle bışey yaşadın baba demekte zorlanırsan deme zamanlaa dersın demıştıı ama sonra alıştım demeye tabıkı
benımsemek cok onemlı karşındakını.. her ınsan 4 /4 luk olamıyor hatalarıyla kusurlarıyla sevmelıyız karşımızdakılerı.. bazen espiri yaptıgımda gülşahın ki gibi anlayamayabiliyorr açıklamasını yapıom o zaman da komık oluyor :)
ben cocuk gıbıyımdır onların yanında bale fln yaparım mesela hıç gelınlık yapmadım Allahıma bınlerce keereler şukurler olsun kıııı

handerya (bu arada ablamın adı derya) kızı gıbı gormek konusuna katılıyorum canım bu nokta cok onemlıı dedım ya benımsemek ..
bırd eılk torunlarıymışş bence bu ışte bı ış var sen sor anne unuttunuz benı dıye bı sıtem et bence naçizane fıkrım tatlı dıl olayı yanı yerimseniben
belkıde dedıgın gıbı uzduklerının farkında deıller cnm ya yoksa toplarlar kendılerını...

ilk defa ailemin varlığına bu kadar şükrettim(herzaman şükrederim gerçi),Allah kimseyi yalnız kimsesiz bırakmasın dedim valla..babam da aynı şekilde günde 2-3 kere arıyor iyimisin diye( o da başka bi şehirde yaşıyor) ablam 2 çocukla ( biri bebek)geliyor ,gelemezse de sen gel bizde kal diye bana kızıyor sonuç itibarıyla insanın ailesini yanında hissetmesi arkasında olduklarını bilmesi acayip bir güven..

aynı şeyleri yaşıyoruz galiba.bizim de eşimle aramızda gerginlikler oluyor bazen bu konudan ötürü.hatta dün akşam yine oldu.ben kapatalım konuyu dedim.demesen huzurumuz kaçacak yine.:1no2: kayınvalidem bize yakın oturuyor.ama toplu taşıma aracı yok evlerimizin arasında.taksiyle gidip geliyorlar.yaşlılar ya yürümek zor.ama taksi de yakın olduğu içi 5 lira yazıyor.bişey değil yani. geçenlerde bi aramıştı kaynanam nasıl olduysa...öyle laf geldi de bende gelmiyorsunuz hiç zaten dedim.ne dese beğenirsin: e nasıl gelelim otobüs yokki..e dedim taksiye binin zaten iki kişinin otobüs parası beş lira paramı dedim.hiç sesini çıkarmadı.:uhm:
daha ne diyeyim.

gelsinler soracağım ama aklıma bişey de gelmiyor oğluşa babamın isteği üzerine babamın adını koyduk(teoman) eşimin babasının ismi çok bebeğe gitcek bir isim değil ,gerçi sorduk onlara da sorun yok dediler acaba diyorum ona mı bozuldularfisfisfis ,kayınvalidemin kızı da yok heryerde herkese kızım kızım beni över ama bu işte bir iş var ben anlamadım,gelince görcez artık:uhm:

denizcim ne güzel senin için Allah gönlüne göre bir aileyle karşılaştırmış seni aynı dilden konuşuyosunuz yani.. benim kayınpeder aşırı çekingendir biz gittiğimizde bile merhaba der odasına çekilir bir de güle güle der tek kelime muhabbet etmez bizimle bu duruma da bozuluyordum başlarda ama yapısı bu demekki diyip kabullendim artık..zamanla alışcaz artık birbirimize yıllar geçtikçe daha iyi tanıycaz belki o zaman anlarız böyle kafa yormayız

bu arada eşim onların tek çocuğu ve ilk torunları olacak.bak aklıma geldi şimdi
bana nasılsın dediği zaman ben de karnımın ağrıdığını söyledim bir kere.ne bileyim doğum ağrısının nasıl tarif edileceğini öyle.şuramda buramda şöyle sancım var demeyi ne bilim sanki kırk kez doğurdum da benneyaptımki .neyse bana yok öyle karnım ağrımazmış ben onu psikolojik olarak kendim yaratıyormuşum doğum sancısı kasıkta belde olurmuş.....ben de aynen bu dediklerimi söyledim.tarifini bilemiyorum diye.:sm_confused:
beni hiç aramadığı dönemde hamileliğimin ortalarıydı sanırım bende onları aramadım hiç.çünkü ilgiye asıl ihtiyacı olan bendim.kaybettiğim bebeğimden sonra bu bebek çok önemliydi benim için.bi gün karşı karşıya gelmiştik ve bana niye onları hiç aramadığımı gitmediğimi sordu.bende açık açık herşeyi anlattım.ama nafileymiş.aynı şeyler yine devam ediyor.ne arıyo ne geliyo.ben de aramıyorum.zaten kendi canımın derdine düşmüşüm...eşim yanımda,beni anlıyor ve annesinin bu tavrına kızıyor üzülüyor ama elinden bişey gelmiyor..kadın laftan anlamıyor ki bi tuhaf....öyle cahil de değil.görgülü bilgili
ammaaan ne kadar dertliymişim ben oooooh rahatladım anlatıncaaa:sm_cool:

evet zamanla tanıyor ınsanlar bırbırlerını onemlı olan karsındakıne sans tanıyabılmek ..
Allah herkesın gonlune gore versın..ama senınde dedıgın gıbı ben bıraz şanslı oluyorum sanırım bu konuda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…