2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın ayşegülcümm
işte herkesin hayatında çook farklı şeyler oluyo birbirimize bulunduğumuz tavsiyeler hep kendimize göre oluyo
eşinin durumu zaten çook farklı çook zor bir iş yapıyo gerçekten akıl sağlığını muhafaza etmek çook zor sen onun yanındasın destek oluyosun üzülüyosun ama o değişemiyo eşimin yaptığı 6 ay askerlik bile çok sarsmış hırpalamıştı bizi Allah kolaylık versin umarım destek almaya yanaşır işleri de biraz hafifler ve size biraz daha fazla zaman ayırır
benim eşimde ailesine çook düşkün yanımızda olmasalar 50 kere konuşurdu tlfda herşeyi anlatırlar sorarlar kızardım şimdi anladı artık bizimde bi aile olduğumuzu özelimizin olduğunu yerleşmek istemiyo memlekete siz daha yeni kavuşmuşsunuz o da inşallah alışır ve öğrenir yeni ailesinin geleceğinin siz olduğunuzu ve daha iyi olur ilişkiniz biraz daha zamana ihtiyacı var bence onun sende zaten güçlüsün oğlundanda güç alıp sabredip bekliceksin Allah taşıyamıcaamız yük wermezmiş yerimseniben

günaydın kızlarr güzel bir geçirmek umuduyla merhabaaa

canım arkadaşım takılma yaa problem etme
kendine üzdüğüne değmez çünkü dediğin gibi karşındaki eşinde olsa huyunu değiştiremezsin değiştirmeye çalışıncada o da mutsuz sende .....................

boşverin kızlarrrrrrrrrrr

doğru söylüyosunuz kızlar zamana bırakmak en doğrusu yapıcak bişey yok mücadeleci olmasam alıp başımı çoktaaan gitmiştim ben ailemin tek çocuğuyum ve maddi durum olarakta şimdikinden kat kat daha iyi ailem ama bunlar önemli değil benim bi bebeğim var ve herşey onun için olmalı babasızlığı çok iyi bilirim babam var ama ayrı büyüdüm zor bişey helede erkek çocuğu için zor bu hayat böyle gider ben alıştım artık önceleri çok şikayet ederdim ama boşuna üzüyomuşum kendimi üzünce düzelmiyo çünkü herşey kendi elimizde olsa çok farklı olurdu iki tarafta farklı kültürler yaşantı tarzlarıyla büyüyo anlaşmak sanat gerçekten evlilikte

bizde aynıyız bazen o kadar doluyorum alıp başımı gitmek istiyorum belkide bu yüzden bu kadar öfkeli ve stresliyim.

zaten dün bahsetmiştim eşimle tartıştık diye kayınvaldemlere kadar olay sıçradı ama nafile eşim çok iyi bir inasandır her istediğimi alır ama ben saygı ve ilgi istiyorum.....oda onda pek yok...........................................:1no2:

dün yine kızım çok ağladı ne oluyor akşamları anlayamıyorum saatlerce sallıyorum iyice dalsın diye dalıyorda ama ben kafamı yastığa koyuyorum başlıyor ağlamaya susturmak ne mümkün avazım çıktığı kadar bağırıp ninni söylüyorum beni duyması için mam kendi havasında hiçç...anlamveremedim 1 hft.böyle uyumuyor ağlıyor ...bayada bi çok ağlıyor.gündüz zaten uyumuyor öyle hani gündüz karşılıyor desem.canım sıkılıyor yani bu duruma çok ağlıyor kendinide harabediyor kucağıma alıp hep sakinleştiriyorum sonrada 1 saat daha atıyor uykusu...dün gecede artık niye ağlıyorsun kuzum demekten içim çıktı yani...

8125gr....kilosu canım alsaydı şu zamana kadar sanırım 10 kiloyu geçmiştik...

karamsar canım benim çok sters olmuşsun biraz sakinleşsen senin bu stresin kızınada yansıyoo olabilir
bide canım benim bilmiyorum tabi sadece bi öneri anlattıklarından yola çıkarak söölüyorum dewamlı sallayıp uyutmasan o ukusu gelince zaten sana hissettirir bırak biraz oynaın uyumasın yorulsun herşeyi ona göre ayarlamalısın
ayrıca kilosu hiçte kötü değil maşallah gayet iyi bence sen problem yapıyosun bunuda kızına yansıtıyosun oda huzurlu olamıyooo olabilirmi canım kusura bakma kırmak istemedim seni kib öpüyorum canım
(ilk bebeğimde bende senin gibi problemler yaşamıştım daha öncede sööledim)

Son düzenleme:

yasemincim bence ecrinde kolik var hala sürüyo belirtiler onu gösteriyo test sonucunda bişey çıkmadığına göre durum onu gösteriyo bazı kolikler 1 yaşına kadar sürermiş çünkü anlattıkların doğaçın 3.5aya kadar yaşadıklarının aynısı zinko gaz şurubu yada bitki çaylarını dene kolik bebeklerin iştahı olmaz sürekli ağlar yada diş olabilir geriye kalan tek ihtimal

evet burda hipp marka mama tutulan bir marka...ben milupanin kasik mamasini kullandim..hippede bakayim..
karamsarcim adasmiyim seninle yasemin mi ismin,ben deryaya katiliyorum,sizde kisir döngü olmus,pozitif enerji cok önemli ben ne zaman gerilsem kizim huzursuz oluyor ben burda ailemden arkadaslarimdan cok uzagim komsum bile yok tek bunu bana tek faydasi karisanim yok rahatim esim zor bir insan degil bazen yanlizlik bunaltiyor ama onun disinda rahatim,kizima bu hep pozitif yansidi,biz yeni evli sayiliriz 1.5sene oldu en büyük sansimiz herkesten uzak olmak sanirim bizi iyi bagladi..
aysegül canim her insanin hayatinda mücadele etmesi gereken bir sey oluyor sabirla mutlaka bir yerlere geliniyor insanlar 7sinde ne ise yetmisinde o derler öyle degil emin ol degisebilenleri cok gördüm umut et..

inşallah canım direniyorum zaten hala durum dahada kötü olabilirdi şiddet yada aldatma o durumda asla dayanmazdım eminim serpilin bi sözü var o hep aklımda allah dağına göre kar verirmiş kaldırabildiğim için taşıyorum bu yükü

offf kızlar ancak gelebıldım aysegulcum . sanırım yazdıklarımı eşıne yazmalıymışım .. en son satırda kızdım ona .. ateşını ölçmemesı fln.. duyarsızlıgı hıc bır kadın kola kolay kaldıramaz.. .
bırde eşının o kadar ayrı duşmenıze ve sana o kadar evlenelım dıye ısrar etmesıne ragmen ızınlerını aılesının yanında gecırmesı cok tuhafıma gıttı tamam aılesıdır elbettekı gorusecek ayrılmayacak . ama o zaman ne dıye sana ısrar ettı madem dayanabılıyordu hasretıne..

bu erkeklerı anlamak cok guç bazen ..
ınanın bız kadınlar cok daha gucluyuz.. her ışın ustesınden gelıyoruz .. cocuk bak yemek yap. camasır utu toz al ev supur.. bunları onlar yapabılırmı acaba.. ?
3 tane tabak var yemeklerı alt katta yedıgımız ıcvın bnm evde pek bulasık cıkmıyor o uc tabakta 3- gundur orda duruyor eşım kabasını almış bunları yıkarsın aşkım dedı heee dedım ama yıkamıyorum bazen hıc bırsey ıcımden gelmıyor .. hep iş yapmak ıstemıyorum .. yorgunum. bedenım benlıgım yorgun..

karamsar ecrini dr a gostersen cok ıyı olur bacım . 1 hafta bu dıle kolay . kolık olabılır gercekten yada baska bır sorunu var ıyıce ıncele kızını .. rahatlaması ıcın banyo yaptır suyla oynattır .. e en onemlısı senın stresın ona gecıyordur.. en ne zaman sterlı olsam o gun arala kabus oluyor .. bu cok dogru bır tespıt yanı..

arkadaşlar hızınıza yetişemiyorum baya yazmışsınz yine
Ayşegülcüm sen çok güçlü bi bayansın yazdıgın gibide Rabbim çekemeyecegizi vermez imtihandayız ve bu günler gerçekten zor geçiyo ama sabırla üstesinden gelicez inş.
karamsarcım benim kızımda çok zor bi bebek şimdi 3 kişi gündüz zor zabdediyoruz annemlerede alışıyoruz onlar gidince napıcaz bilmiyorum
ben mama hiç vermiyorum gece uyurken beni emiyo sadece 2 kere uyanıyo çok uyanmıyo bi ara her saat uyanıyodu vermeme gerk yok dimi arkadaşlar okuduklarınmdan geneliniz veriyo da bi sorayım dedim
bu aralar fazla duygusallaştım gene annemle babam benim dinlenmem için kızı tutmaya çalısıyorlar (durmuyo o ayrıya) onlara baktıkça gözlerim doluyo hep zaten kardeşlerimle beni büyütmüşler şimdide torunlarına koşturuyorlar Allah anne ve babalarımızı başımızdan eksik etmesin Allah onlardan razı olsun

amin sabirecim anne gibi yar olmazmış çoook doğru annem hep derdi anne olunca beni anlıcaksın diye çok haklıymış insan hep evladı için yaşıyo onuniçin katlanıyo fedakarlık yapıyoruz sırf yüzleri hep gülsün mutlu olsunlar diye şu an bile annemin ilgisine ihtiyacım olduğunu hissediyorum onunla ağlamak istiyorum dertleşmek istiyorum çok özledim çok ayyy dayanamıyorum kızlar tutamadım gitti işte damlalar...

canlar hepimizin bi sorunu war napalım hayat böyle biri halloluyo yeni şeyler çıkıyo Allah ailemize sağlık sıhhat wersin büyüklerimizi başımızdan eksit etmesin bu günlerde geçer ben eskiden çook şikayet ederdim hiç bişeyi değiştiremezdim filan ama artık daha pozitif olduğumu hissediyorum kızım beni çok değiştirdi canım o benim Allah ayırmasın bizleri bugünlerinde tadını çıkaralım yarın babamın doğumgünü daha önce pek kutladığımı hatırlamıyorum küçükken belki bi çorap sigara almışımdır bi pek hediye alıp kutlama yapan bi aile değilizdir de neyse keşke kutlasaydım her gününü dizinin dibinde geçirseydim çoook özlüyorum şimdi babamı kabrine bile gidemiiicem 2 sene önce doğum gününe 1 ay kala kaybettiğim babamın doğum gününde kabrine gidip bak torununu da getirdim sana demek isterdim
neyse ölümde bizim için...
karamsarcımm kızını dra götür tekrar canım kolik olabilirmi de bizim hiç gaz problemimiz olmadı nasıl oluyor bilmiyorum sen sor bütün aklına gelenleri inş iyi olur ecrin

bende babamın mezarına aralı goturmek ıstıyorum benım ben 8 yaşındayken gitti babacım

Kızlar gerçekten bu ne hızzz! Yazılanları okudum herkes kendine göre dertliymiş ya..Allah daha büyük dertler vermesin hiçbirimize! Ayşegülcüm artık oğlun var tek başına değilsin o yüzden eskisinden daha da güçlüsündür ve eşine destek olmak,ona moral vermek sizin elinizde o gitmiyosa bile sen bir uzmana git ne şekilde davranman gerektiği hakkında yardım al inanıyorum ki daha sağlıklı olur,eşinin işi gerçekten zor o iş stresinden sonra eve geldiğinde dırdırcı bi eş istiyebileceği son şeydir sanıyorum sende biraz alttan al yumuşak bir dille kendini anlat umarım herşey kısa zamanda yoluna girer canım çok takmamaya çalış.. Karamsar yasemin;canım umarım Ecrinin sorunu geçicidir sakinleştirici,antikolik bitkisel şurup falan denesen gerçi doktor önermiştir ama..Ve mutlaka senin enerjin bebeğine yansıyodur canım sanırım eşinle limonisiniz yanlış hatırlamıyorsam eve uğramaz oldu falan yazmışsın ,sorununuz ne bilmiyorum ama biraz umursamaz ol canım hatasını anlayıp özür dileyecektir.
AAA bu arada unutuyordum küçük aşkım bugün benim dikkatimi bi türlü çekemedi en sonunda ağzını doldura doldura bilinçli bi şekilde net olarak Anneee dedi ve gülmeye başladı gerçi 3 ayından beri enniii diyodu ama bu başkaydı yüzüme bakıp söyledi çok şaşırdım, çok sevindim ,çok duygulandım ve ona sarıldım ağladım çok güseldi çokkk..

Bu arada anne babalarımızı(tabi bi de kardeşlerimizi) Allah gerçekten başımızdan eksik etmesin şimdi ne zaman başım sıkışsa arkamdalar hep maddi hem manevi..Onlar olmasaydı koca dünya üstüme geliyor gibi hissederdim kesin ama en bunaldığım anlarda bir telefon yakınımdalar (gerçi biz aynı şehirdeyiz annem ve ablamla)arkadaş,kayınvalide falan bi yere kadar birebir seni tanıyan anlayan ve destek olan yine onlarkısaca onları çokk seviyorum...

ay kızlar ne oluyor yaw havadan mı bunaldınız siz??ne bu karamsar havalar bırakın eşlerinizi o kadar da takmayın..ayşegülcüm sok bakim o gözyaşları içeri...aaaa ne bu yaw içimi bunalttınız.güzel arkadaşlarım siz herşeyden önce kendinizi düşünün gerçek diyorum bakın inanmasanız da ben bazen kızımdan bile önce kendimi düşünüyorum.eğer bunaldıysam oturup dinlenmeye ihtiyacım varsa o sırada kızımın yemek yemesi yada ne bilim başka bir ihtiyacı varsa erteliyorum valla kusura bakmasın benim iyi olmam lazım ki sonra kızımla eşim iyi olsun değil mi ama??siz kendinize gereken önemi verin,bakın ki kocanız daha çok önem verir o zaman..her zaman kadınlar eşlerine ben seninle evlendim artık seninle ölürüm ne yapsanda mesajını veriyor ozaman da erkek ilgi göstermemeye başlıyor...kalkın bakim toparlayın kendinizi sen olmasanda ben hayatıma devam ederim güçlüyüm,güzelim mesajını bir verin bak nasıl eski kedi hallerine dönüyorlar...

diyorum ama söyleyene bakındelikafaduldengören de beni bişey sanıcak..valla bu yazıdan sonra ben de kendimi değiştireceğim....:lepi:

merhabalar
ayşegülcüm okuyunca benim evliliğimdeki ilk yıllarım aklıma geldi. insanların karakterleri değişmiyor. sadece düzene alışıyorsun. 11 yıllık evli biri olarak naçizane görüşüm rahat ol inanki yıllar sonra şyan gördüğün sıkıntıya güleceksin. allahım bizlere çekemeyeceğimiz sıkıntılar vermesin . ben de şlk yıllar hem eşimle hem de ailesiyle problemler yaşadık kaç defa ayrılsak mı diye düşündük ki bu hep ilk 3 yıl içinde oldu. ama direndim 2 tane evladım var birçokşey zamnla haaloluyor..

mutluluk lar kolay olmuyor ama erkeler de bizim kadar düşenemiyorlar. eşim yengeç burcu derlerki romantik olurlar. yengeçlerin yüzkarası diyorum ben ona. eşim ne doğumgünümü ne evlilik yıldçönümünü hatırlamaz ve canım annem bıkmadan usanmadan eşimi arar ve hatırlatır.napalım bu adamlar böööööleee canım.

karamsarcım lütfen sen de üzülme. allahım çekebileceğimiz yükü versin bizlere ki. sağlık en önemlisi. 20 gün önce kuzenim inşaatlarından düştü ve 3 gün sonra da vefat etti.daha 26 yaşındaydı ve esi de 24 yaşında. 5.5. aylık bebekleri var .ooooffffffff işte yazamayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…