2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ayşegül belki babasına çok düşkündür canım ondan olabilir mi kii acaba...

size ecrinin bu günkü konuşmasından bahsedeyim kızlar... bugün hava çok soğuktu ecrin de mızmız yemek yemiyor babannesi pencereye dikiltti tabi bizim cadı dururmu camı açmasını istedi ağlayınca babanmneside kıyamadı açtı birden rüzgar esince nasıl bağırıyor soğukk soğukk kapatt kapttt diye ayy her şeyi artık yerinde bilerek demesi çok hoşuma gitti bu gün bir kez daha şahit olduk buna ...birde eltimin oğluna kaka yapmış bokluu berke bokluu berke diye kızdırıyor ohh ohh yapıyor cadı bu kız yaa ..

Son düzenleme:
asrının odası çok güzel olmuş...
güzel günlerde kullansın kuşum a.s.
yaw ben bu asrını ısırırım ısırırım çok tatlı maaşallah Allah hepsini nazarlardan saklasın...

cadı eceye de maaşallah.... onu da öperim gıdısından
çocuk sevmek çok güzel bir duygu bakması çok zor zor dimi :)

eneste herşeye anne diyo...
babası geliyo oğlum kim geldi anne....
oğlum baba geldi baba diyorum anne....

günaydın kızlar
yasemincim eskişehiremi götürüyosun sağlık ocağınamı ecrini telefon edip te çıksan olmazmı yaa onca yol gidip geliyosun eskişehire gidiyosan ben gitmeden önce arıyorum hastaneyi dr ordamı kalabalık mı hastası çok mu ne zaman çıkcak diye bi sürü sorup gidiyorum bide kapatırken biz geliyoruz diyorum ona göre önleminizi alın hastaneyi boşaltın der gibi :roflol::roflol: manyak mı la bu diyolardır kesin aynen böyle konuşuyolar çünkü
kaydirigubbakcemile3doğaç ım babayı görmüyo yaa akşama kadar özlüyodur ondan baba diyodur sana da ayşegül heralde düzeltir yakında maşallah onaaa

asrın çoookkk tatlı yaaa maşallah odasıda çok güzel olmuş tamamınıda koyarsın heralde dimi deryacımmm
bitmiş heralde badanası saçlarıda uzamış ne kadr gür yaa maşallah

ayyyyyy karşımda karlı bi dağ var şu anda kışş gelmiş valla bırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ama bugün güneşliydi dün çıkamadık akşam benim mesaim var dönüşte yumuşak olsada biraz dolapçıya gidip adamın çizimine bakıcaktık eceyi komşuya bırakalım yarım saatte geliriz diyorum eşim olmaz kimseye bırakamam onu diyo neyse akaım haftasonuna kadar ısıncakmış biraz

deryacımm ecede sütyenlerimi çekmeceden çıkarmayı çok seviyo alıp kendine tutuyo meme ayyy ayyy öttt diye geziyo ayıp ört demek istiyo açtığında ayıp ört kızım diyorum ben ona

bide resim yapıyoruz sürekli kalemi sağ eliyle çok da düzgün tutuyo maşallah bayrak çiziyorum sapınıda çiziyorum sapından tutup aldım diyooo dünde bak elma şekeri çizdim sana dedim onunda sapından tutuyomuş gibi yaptı elini ağzına götürdü dilini çıkarıyo yalıyomuş gibi yapıyo ben mi onunla dalga geçiyorum o mu benimle acaba :lepi:

ecrin kızlar 12 de yapıyor kahvaltıyı yemek istemiyor zaten 12 de geliyor tabi azıcık yiyor birde sabah kahvaltıda neler yiyor kuzularım bana yazar mısınız....

enes sabah haşlanmış yumurta (genelde beyazını yiyor)
tost (içini yiyor)
patates kızatması (bu aralar yemiyor)
melemen (bazen yiyor)
çokokrem (bazen)

esracım menü baya zenginmiş ecerin hiç böyle şeyler yemiyor ne zaman pütürlü ve böly katı şeyler yiyecek kii ecrinin bu gün 10 da başaldım 12 ye kadar yarım kase pirinç unu nu zor yedirdim bizde böyle ...hep mama kıvamında pütürlüyü yeyemediğinden değil yemek istemiyor ben zorla veriyorum mecburen sıvı olacak lık yuttubileyim ...
çok sinirliyim ecrinin bu yeme sorunu beni bitirdi sinirlerim geriliyor çok zor yiyor sabahda tehditle yedirdim ben dah gidicem sen klacaksın diye ağlıyor bende bende diye ozman mama bitecek dedim 2 saatte bitirebildi...

herkese selamm..
aysegulcum sanada anne der mrk etmee bnmkı annneee annee dıye kıçımdan ayrılmıyor senınkıde cok az zaman sorna baslar mrk etme.

bırde ınattan da demıyorlar bazen cok zekıler cokk oyun yapıyordur doğaçımda

teoşun odası cok guzel olmuşş gule gule oynasın uyusunıcınde kuzucukk
ayrıca cıdden 3 yaşında gıbı maşallah yaa.. bızımkıler yanlarında kardeş kalıyorlar :)
cokta yakışıklı deryacım gozlerı cok fenaa balım bnm maşallah

ecrıne ne dıyebılrım kı o bır aşmışşşşşş
o bir dilli prensesss
o bir tatlı cadııı
o bir konuşkannnnnnnn
maşallahh

ben kendı cocugum olduktan sonra bıle yıne dışarı cıktıgımızda el alemın cocugunu sevıyorum valla butun bebekler bırbırındn tatlı Allah onları koruusun.......

Aralda cok guzel konuşmnaya başladı ozellıkle bu 1 hafta 10 gundur herşeyı soyluyor şekere hacaşş dıyorduu şımdı geker dıyor yavaş yavaş duzeltıyorlar kelımelerını
bunun dışında anlatmak ıstedıklerını cok guzel anlatıyor .. ama kımse sanırım ecrını geçemezz :))

yasemincim aral sabah bazen corba bazen peynır zeytın yumurta fln
bazende karısımdan yıyor hep aynı yemıyor
ecrın cok gec kahvaltı yapıyor bu sekılde alıstırmamaya bak.. zararın neresınden donersen kardır canım.. oyle alısırsa cok kötu hep bır ıstah problemı olur..

ben Arala mama sandalyesınde yedırmıyorum cunku sandalyemız asagıda
Aral oynarken pesınden gıdıp yedırıyorum hele bısey dalmışsa hemen açıyor agzını
akşamları bıızmle masaya oturur bazen..
bazende once bız yerız sonra babasıyla ona yedırırız ıkımızınılgısı onu cok muytlu edıyor o zaman cok zorlanmadan yedırıyoruz

ecrin için ettiğin iltifatlardan dolayı teşekkürederiz teyzesi...ben 10 da başlıyorum yedirmeye 12 dee yarım kaseyi bitiriyor bir ara böyle değildi 10 da bşlıyordum 11 de bitiyordu şu son 5 gündür yineaynı eski hallerine dönüyor ki tamamiyle dönerse aç günlerine döner...çok yoruyor ozmanalrda açlıktan da aşırı ağlıyor ...haklısın böyle ne zamnaa gidecek bilmiyorum canım çok yoruldum ama ....

ecrinin menüsünü yazayım şu aralar dedim ya çok kötü değil eskiye oaranla en azından..
sabah yarım kase yiyor şükür dün mesela yarım kasenin yarısını yedi, bellide olmuyor tabi..öğlen yok 4 de meyve püresi yiyor ..akşamda yedirebilirsem çorba artık yada yemek püre yapıyorum gecede inşallha yerse gece maması tok tutsun diye yediriyorum uykuda hiç bir şey içmez su haricinde daha doğrusu..bu yediğimiz günlerin öğünü yetiyorda kilo alıyor böyle çünkü eskiden hiç bu kadar yemezdi miğde alışmış tabi bu kadarı kilo aldırıyor şükür..ama eskiye görede 2 saate değilde 1 saatte felan yiyor ...

Saolun teyzeleri Teoş da sizi kocamannnn öpüyomuş..
Bi oturtmuyor bilg. başında yaaa hemen gelip deyaaaa delll diyip elimden tutup götürüyor beni içeri..

Ben kışlıkları ancak bu haftasonu çıkarabildim ama bi halimi görseydinizzz saçlar sinirden dik dik oldu resmen :) babasıyla içeride durmuyo gördü beni geliyim elbiselerle oynayım istiyo bişlukta bi geldi tüm katladıklarım,yıkanacaklar,verilecekler hepsini birbirine kattı attııııııı diye bağıra bağıra oynadı öyle güzel eğleniyordu ki engel olmadım

Dün akşam da yemek yaparken çıldırttı aynen ayşegülün dediği gibi bacaklarımın arasında oynuyo zaten tüm dolapları yere indiriyo ne varsa yerlerde.. gitmiş çöp kutusunu karıştırmış sen çayı al yerlere dök her yer çay olmuş görünce çıldırdım tam da yemeğe misafirimiz vardı (amcası gelcekti ) sonra verdiğim gofreti yere atıp ezmiş her yer batmıştı ve tabi ben artık sinirlerime hakim olamıyorum ama sonra kızdım diye çok üzülüyorum..

Ayşegül dün bende seyrettim doktorum programını ne güzel anlattı kadın yaaa gerçi ben de sürekli peşindeyim karışmıyorum ona sevgi ve güveni vermek için çabalıyorum ama eşimle çok çatışıyoruz çok bağırıyor,parlıyıveriyor birden sürekli peşinde her yaptığına müdahale ediyor kızıyor vs.. ne olcaksa böyle bilmem ben pısırık çocuk istemiyorum yaaa kendine güvenen herşeyi yapabilirim güvebniyle büyüsün istiyorum offf yine geldi tatlı belammm..uyutayım da geliim odamız tamamlanmadı ama son halini eklerim

eceninde bı sıralar değişti yeme saatleri artık gece süt istemiyo ama sabah uyanınca istiyo 8 gibi sütünü içiyo 10 gibi kahvaltı yapıyolar bakıcısı yumurtalı patates yapıyo yannıda domates peynir zeytin veriyomuş az az yiyiomuş ve pekmezli ıhlamurunu içer
bizle haftasonuda ben biz ne yiyosak veriyorum iki gün börek yapmıştım ondan yemeye bayıldı domatesin suyuna banıp ne versem yedi
sonraki öğünleri normal zaten akşam meyve yedirmeye çalışıyorum elmayı seivyo bu aralar trabzon hurması veiroyurm tatlıysa yiyo muzu canı isterse yiyo mandalina kemiriyo suyundan bir iki yudum içiyodur anca akşamları bide ballı ıhlamurunu içer biz çay içerken

yaa ayşegül domuz giribi aşısını sormuşsun ben hala kararsızım ama hergün drlar çıkıp ölümmü daha ağır basar yan etkilerimi deyince kafam karışıyo bide eşim olacak okula geldiğinde sanırım eceyede yaptırabiliriz ilk zamanki kadar kesin şkilde hayır demiyorum şu anda her gün haberleri seyrettikçe bide risk gruplarıda değişti 2 yaşın altı deidler ve 25 39 yaş da en ağır geçiren ölümleri olduğu grup olduğu için biz sanrım ailecek aşılancaz bakıcımızada yaptıralım diicez hayır yaptırmııcam derken ilk ben yaptırcam galiba kaydirigubbakcemile3 bide sağlık bakanlığı tartışılan maddenin olmayanından sipariş etmiş sözde artık neyse kime güveniicemizi şaşırdık

gdo lu besinlerede izin çıkmış biz ne iyyip ne içceksek yasakken bile tohumların çoğu öyleydi artık her aldığımız iyyiecek öyle olacak inş ona yeni bi düzenleme yapılır domuz giribinin gölgesinde kaldı her gün yeni bi şok haber veriyolar yaa Allah sonumuzu hayretsin

yasemin ecrine maşallah canım yaa ne kadar güzel konuşuyor çok şaşırdım nazar değmesin kuzuma
zeynep ben ney söylersem çok güzel tekrarlıyor ama daha kendi kendine bilinçli bir şekilde konuşmuyor
bildiğiniz klasik bebekçe kelimeleri söylüyor
ama ecrin çok zeki gerçekten bu yaşta pencereden soğuk geldiğini anlayıp kapat soğuk diyor :)))
tüüü tüüüü tüüüüüüüü maşallah

deryacım teoyada kocaman bir maşallah
arkadaşlara katılıyorum aynen 3 yaş gibi duruyor
saçlarıda eski haline dönmeye başlamış çok canlar yakacak bu çocuk çokkkk

ayrıca odanızda harika hem yatağın kenarı biraz korumalı gibi geldi bana
uykuda ayağa kalkmadıktan sonra uyurken dönse bile düşmez gibi geldi bana

son bir haftadır bu yemek konusunda bende çıldırıyorum yemiyooooo ya! akşama kadar yoğurt,meyve ve çubuk kraker falan...neler neler yapıyorum ona çeşit çeşit birini yemezse öbürünü yer belki diye mamaaa mamamaa diye peşimde dolanıyo sandalyesine oturup ben kaşığı elime alınca istemiyorum diye arkasını dönüyor zorlarsam da ağlıyor heralde midesi de yemeye yemeye küçüldü sevdiği şeyleri bile 5-6 tatlı kaşığı yiyip bırakıyor..

Kahvaltımıza gelince patatesli,peynirli yada sosisli yumurta ama şu aralar hiç birini yemiyo..haşlanmış yumurtayı yediremiyorum sırf yumurta yesin diye bişeylerle karıştırıyorum ama nafile..yanına domates yerdi ama onu da şu aralar ağzına sokmuyor salatalığa dadandık :)) bolca zeytin,1 küçük labne peynir ekmek hiç yemiyoo..
diğer bi menümüz kahvaltılık gevrek içine vitaminini ve balının da ekliyorum sütle onu seviyor

bazen de kahvaltılık mamalardan içine ceviz,bal,labne peynir falan ekliyorum..böyle mamalardan 15-20 tatlı kaşığı yiyor yasemincim
geçenlerde bol sütlü,yumurtalı krep yaptım onu da sevdi sanırım..

Son düzenleme:
bu son ateşlenme olayırndan sonra bende vurdurmaya karar verdim aşıyı
zaten şu an geçirilen griplerin hepsi domuz gribiymiş dün sağlık bakanlığı açıklamıştı
bide en son ölen 2 yaşındaki bebeği izleyince çokk korktum
çok şükürki kuzum iyileşti yoksa bugün tekrar doktora götürüp tahlil falan isticektim

zeyneptede iştah sıfır bu aralar
en son yedirme tekniğim ise mutfak tezgahı
hastayken bir kere yesin diye tezgahın önüne sandalye koymuştum çeşmeyide ılığa ayarlayıp açmıştım orda cezve kaşık yıkarken falan ağzına bir iki kaşık vermiştim
şimdide onu alışkanlık edindi elimde ne zaman tabak görse hemen koşup sandalyeyi çekiyor tezgahın önüne musluğuda açıyo orda yicekmiş
bende mecbudren boğazından yeterki bir iki yudum geçsin diye orda beslemeye çalışıyorum
hanfendi iki üç kaşık yicek diye boşuna su akıtıyorum

yatağın korumalı olması çok iyi demi yaa bende eceye yatak istiyorum tabii en erken önümüzdeki kışa alırız o zaman kadar da belki uslanır ece uyanınca hemen ya oturuyo ya kalkıyo ayağa ve çok deli yatıyo
sabah uyanmış tam odaya giriyodum kapının aralığından gözetledim bu sıralar fermuarlı ne varsaonları açıyo çıkarıyo baktım beşiğinin küçük aralıpndan elini sokmuş fermuarı açmaya çalışıyo ama ters olunca zorlandı birz bende dayanamadım güldüm gördü beni yoksa açardı belki uğraşıp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…