2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Ayşegül'cüm canım;

evet benim ailemde sunullah mahallesinde oturuyor hatta karşısında da zümrüt koleji var :)))

beybedcim sonunda buraya sular ugradı sizin hamamlarda biz bandırmalılardan kurtuldu valla canım hoşgeldin aramıza sevindim valla gönene gelince görüşürüz belkim :))

freedom hoşgeldin cnaım sende

slm kızlar sizin çocuklar maşallah ya doğaçta ilerleme yok ya anne baba dede babanne anane düt hav hav miyav allah allah bide yaşını sorunca bii diyor o kadar kelime söylüyo doğaçında şu yönü var az kelime biliyor ama söyle diyince inat etmeden hemen söylüyo herkesin yanında bide öp deyince hemen öper kimi söylesem ondada çekinmez başka yok ilerleme bunada şükür ya napıyım yemek yese o daha önemli benim için konuşur nasılsa daha bugün milupadan msj gelmiş 2yaşına kadar konuşmaması normal demiş 2yaşından sonra konuşmuyosa dr.a götürün demiş gerçi azda olsa konuşmuyor sayılmaz ama herşeyi anlıyor eşşek

benimkide 4 de takılıp kalıyor :))) hikaye kitaplarını okuyor uyduruyor kndince :)) hayırlı cumlar herkese

bandırma güzel ya ben seviyorum balıkesirde oturuyoruz bizde ama bandırma daha eğlenceli çarşıları pazarları limanı falan insanın canı sıkılmıyo orda burda bişey yok
yasemincim bende senin gibi değişik bere eldiven atkı aradım bulamadım bi türlü teonunki benimde çok hoşuma gitti aslında waikikide var ama kafa bedenine uygun yoktu küçük yerlerdeki şubelerde hem çeşit hem beden az her şeyde

denizzzzzzz bu arada aralımın yanağı nasıl oldu canım düzeliyomu aklım kaldı valla kuduz oğlum benim içim cızladı valla

ayşegülcüm sakın üzülme ve kıyaslama yapma birtanem burda şehriban diye bir arkadaşım va roglunu görsen papagan gibi mart 2008 dogumlu bend eonu görünce çok üzülüyordum ecrinede arada gerizekalı çocuk diyordum ama kızım konuşuyordu benim daha 4 aylıkken çok kelime söylüyordu ama birgün dedilerki bildiği için degil taklit yapıyor üzüldüm ama inan 20 kelimeyi taklit de olsa söylüyordu sonra bir funda diye bir arkadaş var sürekli kıyaslama yapıyordu onunda kızı 2008 ocak 3 dogumlu hele o bunları söyledikçe nasıl üzülüyordum bilsen üzüntümden kızıma kızıyordum şu ahşap yapbozlar varya onlar 9 aylıkken yapmaya başlamışlar ben bilmioyrdum onları aldıgımızdada 14 aylıktı ama ecrin bir kere bile yerine koymadı oral yönden baktı olaya hep en sonunda kızdık m kaldırdım sonra birgün tv de bir dr çıktı aslında bu ögrettiğimiz şeylerin mesela sayılar harfler olsun ögretmeyin dedi ama benim kızda ögrendi bazılarını kızlar yanlış anlamayın sakın eleştirmiyorum kimseyi eleştirilcek kişi kesinliklede benim yani ( 0-36 yaşına kadar ögrenmeleri gereken tek şey anne sevgisiymiş onlara verecegimiz en önemli eğitim sevgiymiş .çünkü onlara güven kazandırıyormuş neyse bunu duydum rahatladım ben ve geçen ay ne oldu bilioyr musunuz üzerine düşmedim ayşegülcüm o yapbolzarın hepsini yaptı aldıgım halkaların renkleri ile yerlerine koymayı başardı ve ben çok mutlu oldum söylediğim sözün vicdan azabını yaşadım ama suçlusu ben değilimki eleştiren arkadaşlar saolsun kıyaslayanlar benim çocugum çok zeki hemen ögreniyor diye yanımda söyleyenler şimdi ben bakıoyurm zeki denen arkadaşın çocuguna inan benim kızım daha akıllı eger bir çocuk 4 yaşına kadar 1 kelime bile söylemiyorsa test yapıyormış bunu acıbademin dr u söylemiş düşününki ne kadar iyi bir hastane yani lütfen üzülme baksana tekrarlıyormuş ve konuşmuyor degil oyun oynama yetenegi güzel ama hepsinin ögrenme şeyi farklı işte allahım hepsine sağlık versin mesela ben hatırlyıroum aral daha sanırım 8-9 aylıkken yürüyordu demi deniz öyle resimleri vardı yanlış hatırlamıyorsam diş çıkamardı diye üzüüyorduk ikimizde benim kız dişleirni çıkarmaya başladı ama sadece ayakda duruyrodu sonra deniz msn ime not bıraktı aral diş çıkardı diye sonra bir baktım benim kız sıralamaya başladı aslında o zaman farklı olduklarını anladım ama benim kötü yanım çabuk etkileniyorum ben

denizzzzzzz bu arada aralımın yanağı nasıl oldu canım düzeliyomu aklım kaldı valla kuduz oğlum benim içim cızladı valla

sordugun ıcın cok sagol aysegulcum
morardı ya oyle duruyor ama bugun baktım daha ıyı
ız kalmaması bnm ıcın onemlıydı
ılk gordugumde ordakı kanı cok korktum yuzunde sonucta
ama kalmayacak
gecıyor ıste
morluguda azalıyor a.s

Aral yanıma geldı poposuna vurarakk
tata mı oglum dedım yap sen kakayı atcazz dedım
sımdıde yaptı yıne popya vurdu bızz gıdıozz degışırmeyee

betülcüm bende takmıyorum zaten benim tek üzüldüğüm nokta iştahı gerçekten çok kötü denizde şahit oldu ağzına mama sokulcağında öğürüyo tiksinerek yiyo herşeyi ya püreci çocukta değil salatalık havuç kemirir mesela pilav makarna azda olsa yer ama çok çok az tek reddetmediği şey cicibebeli süt bide kara üzüm veya sarı üzüm kurusu bugün inat ettim cicibebeli sütte vermedim aç yatırdım çorbasını içene kadar inat edicem elbet acıktığında yiyecek hep önüne çorba sunucam yedi yedi yemedi çekicem ben ısrarcı bi annede değilim kızla onada şahit oldular istemiyosa uzatmam sıkmamak için ama ben ısrarcıymışım gibi davranır doğaç yerlere atar ilk teklifimde kendini neyse allah yardımcımız olsun öyle böyle büyüyecekler işte ya akılları oturunca artık kendileri yer ne isterlerse iç dünyalarını bilemiyoruz tabi sağlığı yerinde olsun yeter

çok sevindim canım iz kalmamasına akılları erince bide şu dişler bitince daha güzel oynarlar inş.

aralı mı ısırdı biziim kızıda burda batuhan var saolsun o ısırdı hep bepanten sürseydin keşke denizcim

yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz aramıza

benimde bugün günüm var apartman günü oraya inicem şimdi
yarında nişan var bursaya gidicem
pazar günüde eşimin akrabalarıyla günüm var
ne kadar aktifim demii :)))

betulcum evet haklısın .
bız ztn cocuklarımız kıyaslamıyoruz ama mesela buragın yemesıne ıstee aralın 8 aylıkken yurumesıne ecrının konuşmasına ozenıyoruz
bırbırımızın cocuklarının gelısımlerını burda ogrenmek bnm acayıp hosuma gıdıyor
sadece bılmek bzım derdımız
doğaç mesela hıc bısey yemıyor ve ben burda kaldıgı surece cok etkılendım
dogdukları gunden berı bırbırımızın cocuklarına karsı asırı bır sevgımız oldugu ıcın
ıster ıstemez yemelerıne flnda uzuluyoruz care aramaya baslıyoruz
bır tabak makarna yesın dıye neler yaptık burda alkıslar fln
ben cok mutlu oldum kendı evladım gıbı hepsı cunku
bırde hemen ruyama gırıyor benım
hemen etkılenyıorum
hatta aglıyorum cok hassas bır yapım var cok duygusalım

ama hava atmak ıcın soyleyenler de var tabıkı
oyle kısılerden uzak dur derım sana senıde mutsuz edıyorlar bılmeden
bnm oglumun 12 dışı var ne yanı teonun cok dışı var dıye ogluma kızamam kı ben
teonun cektıgını hepımız bılıyoruz deryada onunla beraber o acıları cektı
yavrum hepsını bırden cıkardı nerdeyse

ohhh sevdacım yarasınnnn hakedıyorsun canımmm
banada gel kız yarınn
bır cay ıcerızz yada kahve
zeynep ı ö sokulamadık ona pek yaa ılk etapta bızden sogumasın dıye
yavas yavas alısıcaklar bızee
artık mecburenn cunku anaları gorusuyor :))))

aysegul yalnız sana bısey dıyıcem
eşımle sana sorduk ya pırınc unu muhallebısını daha svık yağpsan bıberondan gece derın uykusundayken versen almaz mı dıye
sende denedım almıyor dedın
ben arala pırınc unu yaptım bıberonuna koydum bıraz fazla yapmıştım
doğaçın bıberonunada koydum
sana getırdım ya
ıçtı ama onu
bazen alabılıyor bence
sen denemeye devam et
cunku gunduz pek yemıyor ya gece uykusunda beslersen bı kac gun belkı ıyı gelır onada
mıdesı buyur belkı
hem uykuda pek yakmıyorlarda gunduz gıbı
ner dersın sadece bır onerı

cemre sana katılıyorum bende çok mutlu oluyorum ama bende sen gibi etkileniyorum üzülüyorum hemencicikyoksa hepsi birbirindne şekerler ben tabi uzak kaldım maalesef herşeyinize ortak olamadım işte....( maalesef....

ama ayşegülcüm yemiyor diye iştahsız diye çok üzülme çünkü onlar yemesi gereken kadar yiyorlarmış iştahlıo olmasını istemek çeşit çeşit yapmak yedirmek senin de hakkın elbette mesela dr a götürdüğünd esordun mu bende bir kitap vardı keşke yanımda olsaydı çok güzel bilgiler veriyordu iştahsız çocuklar için artık eve gidinc epaylaşırım.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…