geçmiş olsun deryacım.demir eksikliği oldugunu bilmiyordum.zaten ülkemizde bu oran çok yüksek..
iştahsızlık yaptıgını biliyorum bende...sende de kansızlık olabilir canım dikkat et çünkü emziriyorsun..senden ona geçiyor çünkü..
ee tabi kan yapan birsürü şey var ama çocuk yemiyorsa nasıl yedireceksin.
o verdiği ilaçları kullan bakalım düzelecek mi?
iştahı falan yerine gelirse de bol bol et ciğer pekmez yer elması yemeği ıhlamur yumurta sarısı falan verirsin
ayrıca senin için de birkaç şey yazayım çünkü senden ona geçer
bir bardak kaynar suya 1 çay kaşıgı maydanoz tohumu koyup 10 dk.demle ve iç.
bundan günde 2 -3 bardak içebilirsin artık marketlerde bile var bu tohum..
kabuklarını soymadan havuç ve turp rendele çiğ olarak biraz lahana ve ıspanak doğra..
zeytinyagı ve limonla tatlandırıp bol bol ye canım çok faydasını görürsün hatta pişmiş yumurta sarısı da ekleyebilirsin..taze ısırgan otu bulursan onu da ekle.( kurusu da olur)
senin zayıflamana da yardım eder
böyle bir salatayı akşam yemeginde başka bişey yemeden yersen ve bol su içersen ertesi gün kilo vermiş olursun canım....
kurban olurum ben onun kara gözlerini veren allaha kuzum benim ne yaptı agladımı kan verirken?
tsk ederim serpilcim,selcancım..inşallah ilaçla demir deposu yaparız yoksaa....
dün çok ağlamadı kan alınırken parmaktan aldılar tüm çocuklar anneeeee diye ağlar teo bababaaaaa diye ağladı doktor,hemşireler falan çok güldü..babamızı da kan tutuyor girmedi yanımıza..
bakalımilaçlardan sonra damardan alcaklar kanı offf oğluşumun canını acıtcaklar gerçi iyi şeyler çıksın da ben razıyım 2 dakika ağlamasına..
selcan teyzesi ne güzel yazmısın neler yememiz gerektiğini ama bi yese..
şu an sinirden ağlıyorum tek lokma ağzına sokmuyor sosisli yumurtayı severek yer normalde tadına bile bakmadı ağlıyorum geliyo öpmeye çalışıyo ama ağzını açmıyo..
demir falan eksiği olmasa bu kadar sallamıycam yer bişeyler diycem ama yüzü gözü kücücük kaldı,harbi rengi soldu..manyak mı ne bu çocuk yaaa..offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
günaydın kızlar bende giremiyorum fazla dün hiç netin yüzüne bakmadım bi halsizlik dermansızlık anlatamam dün öylece uzandım kasıklarımdada ağrı var yumurtalarım yine sorun yapacak gibi inş. düzelir ya annem geliyo pazar günü yine bi dr.a gidicem bende dün midem falan nasıl bulandı yaaaaaa offff offfff ne cansız bi hatunum ben yaaa
deryacım geçmiş olsun canım kıyamam teoya kansızlık zor ya doğaçta yemek yememesine rağmen kansız çıkmıyor ama ben sabah aç karnına portakal suyunun içine pekmez koyup veriyorum sende dene deryacım bide hani kilo aldırıcı şurup vardı ya dr. un verdiği o şurubun yanına kan kapsülü vermişti dr. 1ay falan kullanmıştık sanırım o yüzdende eksik çıkmadı kanı yoksa yemesine kalsa ohooo geberir gider kızlar doğaç sütü kesti tamamen ya istemiyor artık ama kaşar peynirini güzel yiyor yetermiki kaşar yese sadece kalsiyum için
Ahhh serpilcim sen teoyu bilmiyorsun en iyi yedirebildiğim şey cocopops falandır normalde o da bak güneş sana alkış yapacak falan diye kandırarak yarım kase.. yani iştah hiç yok çocukta abi gibi yeme hevesindeydi en azından çatalla falan almaya çalışıyordu 2 gündür o da yok kimsenin hatırına bakmıyor artık..pilavı sevmez,makarnayıda canı isterse yer biraz bakalım yarın yemezse yine makarna haşlıycam..deryacım üzülme yaa ilacı biraz kullansın etki eder zaten açılır biraz iştahı
hiç denemesen taa öğleden sonra çorba filan versen yemezmi acaba yada belki cocopopslardan filanyer denemişmiydin hiç sütli yemese kuru yesede doyurur herlde hem içinde vit filan herşey var diyo ya yada ne biliyim pilav makarna koysan önüne bide çatal kaşık sen çıksan o oynarken ağzına atmızmı bir iki yemeyen çocuklada uğraşması ne zor yaww inş düzeir biran önce
Offf benim de korkulu rüyam valla hep gidesim var ama hiç gidesim de yok hani:)) gitmek lazım simir testi falan yaaa hatta rahim ağzı kanseri aşısının reklamlarını gördüm dün tekrar aklıma geldi ondan da olmak lazım ama biraz tuzluydu sanırsam..ben gidip spiral taktırcam kesin kararlıyım..canım sende ihmal etme git inş çıkmaz bişey ; ben de erteliyorum sürekli vakit bulamıyorum yaa dr o kadar yoğunki şimdi 3 e randevu alsam kesin 5 ten aşşa çıkamam hep uzuyo çünkü hamileyken tüm günümüz orda geçerdi sıra bkelerken ama o zaman eceyi görücez ya saatleri dertetmezdik şimdi alttna muayene edersediye gerile gerile beklemek var
Fakir fukara hastalığına çok güldüm ama sahi öyle derler:)) annemde bugün öyle dedi durdu beslenemiyormuş bu çocuk,bakamamışım bi çocuğa benimkiler geldi tabi..çünkü çevremde benim kadar yemesine içmesine özen gösteren kimse yok..en dikkat ettiğim konu onun beslenmesi ama çocuk gıcık yemiyo napıyım zorlama çocuğu diyorlardı zorlamadım bi süre işte sonuç!teo nun kansız çıkacağı hiç aklıma gelmezdi böyle boylu poslu görünce biz türk milleti olarak hiç bir problemi yoktur diye düşünürüz
çok geçmiş olsun derya ilaçları mutlaka işe yarıcaktır eminim
ben bu konuda pekmeze fazla güvenmiyorum açıkçası
bi ara internette araştırmıştım bu konuyu alıntı yapıyorum aşağıya
Çocuğun beslenmesi
Bal, tereyağı, reçel ve pekmezin bir faydası var mı?
Bunlar tok tutan gıdalar. Çocuk bunları yerse karnı doyar ve kendisine yarayacak protein ve kalsiyumlu gıdalardan uzak kalır. Bu nedenle bu gıdalar sadece tatlandırıcı olarak kullanılmalı.
Pekmez denildiği gibi kan yapar mı?
Pekmezin kan yapıcı etkisi yoktur.
Peki hangi gıdalar kan yapar?
'Kan yapıcı' diye bir yiyecek maddesi yoktur. Vücut kan yapar. Kan yapması için de demire ihtiyacı vardır. Bu da hayvansal gıdalardan, demir ihtiva
eden tahıllardan çok az miktarda yumurta sarısından temin edilebilir. Eğer aile fakirse ve çocuğuna hiç et, balık veya tavuk alamıyorsa o zaman en azından günde bir yumurta yedirmesi gerekir.
Kansızlara dalak öneriliyor...
Ağırlıklı olarak fakir fukaralarda görülen anemide doktor hastaya 'Et al, bonfile, biftek al' diyemez en ucuz olan dalağı tavsiye eder. Oysa dalağın etten daha fazla kan yapan bir özelliği yoktur.
Mercimek, nohut, fasulye de bol miktarda demir ihtiva eder, et kadar olmasa da.
Eğer aile çocuğuna sabahları yumurta, peynir yediremiyorsa, tarhana veya mercimek çorbası yedirmesinde fayda vardır.
* * * * * * * * *
YARIN: Süt kansızlık yapmaz
Biz de küçükken yerdik yaaa dalak,ciğer,beyin hatta dil,kelle falan..bayılırdık! şimdi ne midesizmişiz diyorum ama hiç de kansız olmadım hayatım boyunca demek ki etkisi varmış..selam kızlar
daha sımdıden yoruldumsdesen ınanırmısınız..
Aral la dısardaydıkk cokk azgınm ya sokaklara fırlıyor sıteden kacıyor
merdıvenlerden paldır küldür koşup kendı kendıne ınmeye calışıyor
duşse agız burun gıttı yanı
sımdı babaannesen sattım o uyutsun bende azcık oturayım dıye ya sabah kahvaltınmı bıle ettırmıyor kalkk gellll adaa hoppaa sıralıyor
deryacım gecmıs olsun canım
ama ben Asrının kansız cıkmasına hıc sasırmadım
cunku sende dıyırsun yemıyor pek
hatta sasırıyorduk nasıl boyu uzuyor nasılkılosunu koruyor dıye
atıştırmalık yıyor
ben dalagı cok onerıyorum kansızlıga
eskıden bız cocukken babam rahmetlı
sobanın küllüğünde pişirirdi sonra zarını soyup yedırırdı bıze.
sıyah cektıdeksız uzum fln ıyı gelebılır
bızde bayadır Aralı doktora goturmuyoruz hanı gecenlerde hastalanmnıştı ya o zaman gıtmıştık
ama kan fln alınmamıştı
aral sabahları normal kahvaltı yapıyor ıhlamur ıcıyor sora corba fln oyle devam edıyor
denizcim ağzını bi açsa neler sokcam ama açmıyo inattt (kime çekmiş demiycem malesef bana çekmiş) elimde yiyecek bişey görmesi arkasını dönüp gitmesine sebep oluyor..bu gün tüm gün boyunca 2 küçük köfte,potakal suyu ve yarım elma yedi bir kaç da kuru üzüm..yazık valla çok üzülüyorumkızlar resmen oturup koca kadın ağlıyorum sinirimden..şimdide aç aç yattı balgamdan uyuyamıyor ikide bi kalkıyor mem verdim mecburen.. artık gündüz kesicem sadece gece uyurken vercem,sonra onuda kescem..kuru fasulye piştikten sonra hanı zarı cıkıyor ya yerken fln o hoşlarına gıtmıyor cocukların ben zarını cıkartıyorum ve bol suyundan verıyorum oyle dene derooo
çok geçmiş olsun derya..teo nun kansız olmasına bende şaşırdım gerçekten..iyi yiyordu aslında..kansızlık yeni başlamış olsa gerek..3gündür ardada ağzını açmıyor.bende dişten diyordum...testyaptırsam iyi olacak sanırım
Serpil bende evimde özellikle pis evimde bir yabancıyı düşünemeyenlerdenim kaldı ki bir de ona iş yaptırcam,bende kesin yaparım bi yandan hemen bitsin diye..bir de ben başkasının yaptığı işe güvenemem herkesin kendi düzeni,temizlik anlayışı ayrıdır sonuçta..amaaaaa ev çok kötü durumda acilen birinin değnekle dokunup hokus pokus yapması lazım!ayyy derya ben bi kere kadın aldım hayatımda bi daha almam heralde hiç de extra bişey yapmıyo (ben belkide süperman bekliyodum ) bide bizimki çok sigara içti içmede diyemezsin kadına balkonda yok ya mutfakta içti durdu üzüldüm verdiğim paraya yani hani hava ısınıyo çocukalrı babaları biraz dışarı çıkarsalar hepsini yaparız nolcak pazar günü eşin evdeyse bi günün temizliğe ayırırsın ayda bir bide hem çocuğa bak hem kadını kontrol et daha yorucu sanki benim mutfakta çok şeyin yeri değişmişti bi daha yerleştirdim sözde yorulmıııcaktım
Tsk ederis teyzesi,şimdi bende merak ettim senin güzelleri koy da bakıyım yaaa!canım yaa geçmiş olsun tekrar bugün çıkar inş
oda harika derya maşallah ikiside birbirinden güzel ablamın kızlarına çok benzetiyorum yeğenlerini fotolarını bulursam ekleyim evden bakalım sende benzetcekmisin
Sevdacım bugün çıktı nihayetttt! uzun beklemelerden sonra ablama öööögggh gelmiş :)))))derya yeğenin naptı acaba
inşallah çıkmıştır yuttuğu para
benim bozuk paralarımı attığım kumbaram var zeynepte bazen onunla oynucam diye tutturuyo hiç sağlıklı değil ama ben yanındayken oynatıyorum bi iki dakka onları boşaltıyo sonra tek tek delikten atıyo
hemen ellerini sabunlayıp dezenfektan sürüyorum
eğer o anda bunu yaptırmasan deliriyo yapıcam diye
öylede inat işte bunlar
çocuk bu napıcağı belle olmaz ama şu ana kadar ağzına atmaya yeltenmedi bile onları tek tek atmaktan zevk alıyo sadece
Bizde geçen yaz almıştık o kadararadık acele ettik falan ama halaaa teo benim kucağımda gidiyor her yere eşime kolay geliyormuş benim kucağımda olunca..kızıyorum her seferinde niye aldık bunu peki diye ama bağlaması,açması,zapdetmesi zor geliyor sanırım..ama artık alışsın yaaa özledim yerimde oturmayı!zaten bu yaz zorunluluk geliyor zamlanmadan alın canım!kızlar bız oto koltugu almamıştık bugune dek
ama artık alıcazz..cunku aralı zaptetmekk ımkansızz hale geldı
esım oturmıcak orda bılıyorum dıyor aglamaktan katılıcak morarıcak yıne bılıyoruzz ama alıp oturtcazz
kucaagımda durmuyor dursa bıle hıc guvenlı deıl
ıuyı bısey almayı dusunuyoruz
sızler nasıl alıstırdınız ya
bu konuda cok tecrubesızımm
satıcı kız bıze 1 ay agladı bnm yegenım hıperaktıtı o da aral gıbı dedı
ama aldırmadık ona dedı oyuncaklar verdık dedı
sımdı alıstı dedı
henuz almadık ıste satıcılardan bılgı aldık bıraz gıdıp alcaz 2 hafta sonra fln
sağol denizcim
arnavutların meşhurdur bu tar kıyafekleri
gösterişe çok meraklıdırlar
mesela yeni gelinsen ve bir düğüne gidiyosan yanına en az 3 çeşit kıyafet alman gerekiyo
ve her saat başı onları değiştirmen gerekiyo
dirseklere kadar olan bilezikler boynunda taşıyamıyacağın kadar köstek ve setlerde cabası
çok abartıyolar çokkkkk
kıyafet deddiğimde öyle basit şeyler olmuyo özel dikim fransız tülleri satenler pul işlemeli kıyafetler
bunun haricinde çok ağır adetleri var
ben bu yüzden gittim artvinliyle evlendim :))
bana göre değil bunlar
ben bileziklerimi setimi bile takan biri değilim öylece duruyoluar işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?