2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun deryacım.demir eksikliği oldugunu bilmiyordum.zaten ülkemizde bu oran çok yüksek..
iştahsızlık yaptıgını biliyorum bende...sende de kansızlık olabilir canım dikkat et çünkü emziriyorsun..senden ona geçiyor çünkü..
ee tabi kan yapan birsürü şey var ama çocuk yemiyorsa nasıl yedireceksin.
o verdiği ilaçları kullan bakalım düzelecek mi?
iştahı falan yerine gelirse de bol bol et ciğer pekmez yer elması yemeği ıhlamur yumurta sarısı falan verirsin
ayrıca senin için de birkaç şey yazayım çünkü senden ona geçer
bir bardak kaynar suya 1 çay kaşıgı maydanoz tohumu koyup 10 dk.demle ve iç.
bundan günde 2 -3 bardak içebilirsin artık marketlerde bile var bu tohum..
kabuklarını soymadan havuç ve turp rendele çiğ olarak biraz lahana ve ıspanak doğra..
zeytinyagı ve limonla tatlandırıp bol bol ye canım çok faydasını görürsün hatta pişmiş yumurta sarısı da ekleyebilirsin..taze ısırgan otu bulursan onu da ekle.( kurusu da olur)
senin zayıflamana da yardım eder
böyle bir salatayı akşam yemeginde başka bişey yemeden yersen ve bol su içersen ertesi gün kilo vermiş olursun canım....
kurban olurum ben onun kara gözlerini veren allaha kuzum benim ne yaptı agladımı kan verirken?

Son düzenleme:

tsk ederim serpilcim,selcancım..inşallah ilaçla demir deposu yaparız yoksaa....
dün çok ağlamadı kan alınırken parmaktan aldılar tüm çocuklar anneeeee diye ağlar teo bababaaaaa diye ağladı doktor,hemşireler falan çok güldü..babamızı da kan tutuyor girmedi yanımıza..
bakalımilaçlardan sonra damardan alcaklar kanı offf oğluşumun canını acıtcaklar gerçi iyi şeyler çıksın da ben razıyım 2 dakika ağlamasına..

selcan teyzesi ne güzel yazmısın neler yememiz gerektiğini ama bi yese..

şu an sinirden ağlıyorum tek lokma ağzına sokmuyor sosisli yumurtayı severek yer normalde tadına bile bakmadı ağlıyorum geliyo öpmeye çalışıyo ama ağzını açmıyo..
demir falan eksiği olmasa bu kadar sallamıycam yer bişeyler diycem ama yüzü gözü kücücük kaldı,harbi rengi soldu..manyak mı ne bu çocuk yaaa..offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

evet dedim ya o yüzden iştahsız.şu ilacı içince eger iştahı düzelirse (inşallah) yedirirsin..
sen ye sütünden geçsin..
doğal pekmezin falan var mı?
sulandırıp meyvesuyu gibi falan versen içmez mi acaba?
üzülme canım düzelicek herşey

günaydın kızlar bende giremiyorum fazla dün hiç netin yüzüne bakmadım bi halsizlik dermansızlık anlatamam dün öylece uzandım kasıklarımdada ağrı var yumurtalarım yine sorun yapacak gibi inş. düzelir ya annem geliyo pazar günü yine bi dr.a gidicem bende dün midem falan nasıl bulandı yaaaaaa offff offfff ne cansız bi hatunum ben yaaa

deryacım geçmiş olsun canım kıyamam teoya kansızlık zor ya doğaçta yemek yememesine rağmen kansız çıkmıyor ama ben sabah aç karnına portakal suyunun içine pekmez koyup veriyorum sende dene deryacım bide hani kilo aldırıcı şurup vardı ya dr. un verdiği o şurubun yanına kan kapsülü vermişti dr. 1ay falan kullanmıştık sanırım o yüzdende eksik çıkmadı kanı yoksa yemesine kalsa ohooo geberir gider kızlar doğaç sütü kesti tamamen ya istemiyor artık ama kaşar peynirini güzel yiyor yetermiki kaşar yese sadece kalsiyum için

günaydın kızlarrr
ayy sonunda cuma geldi bugün spor yapasım yok ektim arkadaşıda ayyy oda sıktı yaa her gün git yürü mekik çek aerobik step başlııcaktı başlasaydı hiç olmazsa kalabalık olur ona buna gülerken zaman geçer
ayşegülün dediği en etkili olanya c vitaminiyle direk kana karışıyomuş demir derya içerse öyle de dene bakalım tatlı bi meyveylede olur ben bi ara eceye yapıyodum ama direk döküyodu yere şimdi haftasonları pekmezli su yapıyorum çay niyetine içiyo şaşkınım
ben bi sütçü buldum sonunda tadıda güzel ece hiç şikayet etmedi içiyo seve seve zaten bizimki süt delisi biraz daha az içse diye uğraşıyorum ben akşam gittikten sonra hep süt istiyo 8 8 buçuk gibi akşam yemeğini yiyo sonra yine süt içip uyuyo ama oda bisküvili filan yemiyo o yüzden geceleri sık kalkyo su gibi heralde hiç doyurmuyo
yalnız gece uykuya dalması filan hiç uğraştırmıyo kuzum benim ya dün akşam dolaşmaya çıktık eski ev sahiplerimizle karşılaştık bayaa gezdik çarşıda taksitlerimizi yatırdık filan ece biraz yürüdü biraz kucamda biraz arabasında bize geldik çay içmeye ece çok usluydu zaten gece bahçesi bitmeye yaklaşmıştı hemen çorbayla dolma ısıttım yedi sonra dedesinin kucanda oturdu oynadı filan baktım parmağından çekiştiriyo öptü herkesi gittik yattık 10 dk sürdü sürmedi sırtını okşuyorum oda saçlarımla oynarken uyuyp kalıyo bizde oturduk rahat rahat o uyurken
sbahda eşim kalkmış kahvaltıyı hazırlmaış ben ecenin yanında yatmıştım zaten biz babamızın odasını ayırdık galiba 2 ye kadar eşimin yannıda sonra ecenin yanında yatıyorum bizim odaya geldi gitt iperdeyi açtı napıyon dedim ya ece daha uyuyo nasıl olsa kalkar boşver güneş girsin diyo 6 buçukta sonra geldi yanımız uyanyımmm dünayyınnn diye

deryacım üzülme yaa ilacı biraz kullansın etki eder zaten açılır biraz iştahı
hiç denemesen taa öğleden sonra çorba filan versen yemezmi acaba yada belki cocopopslardan filanyer denemişmiydin hiç sütli yemese kuru yesede doyurur herlde hem içinde vit filan herşey var diyo ya yada ne biliyim pilav makarna koysan önüne bide çatal kaşık sen çıksan o oynarken ağzına atmızmı bir iki yemeyen çocuklada uğraşması ne zor yaww inş düzeir biran önce

canım sende ihmal etme git inş çıkmaz bişey ; ben de erteliyorum sürekli vakit bulamıyorum yaa dr o kadar yoğunki şimdi 3 e randevu alsam kesin 5 ten aşşa çıkamam hep uzuyo çünkü hamileyken tüm günümüz orda geçerdi sıra bkelerken ama o zaman eceyi görücez ya saatleri dertetmezdik şimdi alttna muayene edersediye gerile gerile beklemek var

teo nun kansız çıkacağı hiç aklıma gelmezdi böyle boylu poslu görünce biz türk milleti olarak hiç bir problemi yoktur diye düşünürüz
çok geçmiş olsun derya ilaçları mutlaka işe yarıcaktır eminim
ben bu konuda pekmeze fazla güvenmiyorum açıkçası
bi ara internette araştırmıştım bu konuyu alıntı yapıyorum aşağıya

Çocuğun beslenmesi
Bal, tereyağı, reçel ve pekmezin bir faydası var mı?
Bunlar tok tutan gıdalar. Çocuk bunları yerse karnı doyar ve kendisine yarayacak protein ve kalsiyumlu gıdalardan uzak kalır. Bu nedenle bu gıdalar sadece tatlandırıcı olarak kullanılmalı.
Pekmez denildiği gibi kan yapar mı?
Pekmezin kan yapıcı etkisi yoktur.
Peki hangi gıdalar kan yapar?
'Kan yapıcı' diye bir yiyecek maddesi yoktur. Vücut kan yapar. Kan yapması için de demire ihtiyacı vardır. Bu da hayvansal gıdalardan, demir ihtiva
eden tahıllardan çok az miktarda yumurta sarısından temin edilebilir. Eğer aile fakirse ve çocuğuna hiç et, balık veya tavuk alamıyorsa o zaman en azından günde bir yumurta yedirmesi gerekir.

Kansızlara dalak öneriliyor...
Ağırlıklı olarak fakir fukaralarda görülen anemide doktor hastaya 'Et al, bonfile, biftek al' diyemez en ucuz olan dalağı tavsiye eder. Oysa dalağın etten daha fazla kan yapan bir özelliği yoktur.
Mercimek, nohut, fasulye de bol miktarda demir ihtiva eder, et kadar olmasa da.
Eğer aile çocuğuna sabahları yumurta, peynir yediremiyorsa, tarhana veya mercimek çorbası yedirmesinde fayda vardır.
* * * * * * * * *
YARIN: Süt kansızlık yapmaz

Ayy bi fırsat bulup yazamıyorum yaaaa deli olcam..

sizin tarif pekmezli portakal suyunu az da olsa içti beyimiz 2çatalsosis ve 1 zeytin eee yeter de artar dimi:))) artık sinirden gülüyorum..

dün akşam kurufasulye yaptım (bakliyatlarda demir çokmuş doktorumuz öylee dedi) yanına da köfte vs..yine yemedi yine yemedi aç aç uyudu..benim saçlar falan diken dikendi..

şimdi ananesi gelcek bakalım o belki yedirebilir bişeyler getircem oğluma diyodu..

yedirebildiğim tek çorba zaten mercimek çorbası o da aydedenin,güneşin hatrına falan onlar bakıyo diyip sokuyorum. o çorbayada havuç,patates,soğan,bulgur,pirinç herşeyi atarım herşeyden vitaminini alsın diye..ama işe yaramıyomuş demek ki..

nezlemiz hala sürdüğüiçin demir ilaçlarına başlamadım henüz ama 2 güne kadar başlarım çok kafaya taktım ya moral falan sıfır..

hepinize çok tsk ederim kızlar ilginiz için..annem geldi ben kaçar..

selam kızlar

daha sımdıden yoruldumsdesen ınanırmısınız..
Aral la dısardaydıkk cokk azgınm ya sokaklara fırlıyor sıteden kacıyor
merdıvenlerden paldır küldür koşup kendı kendıne ınmeye calışıyor
duşse agız burun gıttı yanı
sımdı babaannesen sattım o uyutsun bende azcık oturayım dıye ya sabah kahvaltınmı bıle ettırmıyor kalkk gellll adaa hoppaa sıralıyor

deryacım gecmıs olsun canım
ama ben Asrının kansız cıkmasına hıc sasırmadım
cunku sende dıyırsun yemıyor pek
hatta sasırıyorduk nasıl boyu uzuyor nasılkılosunu koruyor dıye
atıştırmalık yıyor
ben dalagı cok onerıyorum kansızlıga
eskıden bız cocukken babam rahmetlı
sobanın küllüğünde pişirirdi sonra zarını soyup yedırırdı bıze.
sıyah cektıdeksız uzum fln ıyı gelebılır

bızde bayadır Aralı doktora goturmuyoruz hanı gecenlerde hastalanmnıştı ya o zaman gıtmıştık
ama kan fln alınmamıştı
aral sabahları normal kahvaltı yapıyor ıhlamur ıcıyor sora corba fln oyle devam edıyor

kuru fasulye piştikten sonra hanı zarı cıkıyor ya yerken fln o hoşlarına gıtmıyor cocukların ben zarını cıkartıyorum ve bol suyundan verıyorum oyle dene derooo

sevdacım pekmezde bol miktarda demir var ama hazır satılanları bilemem tabi ki,
özellikle biz kendimiz yapıyoruz pekmezimi ,kendi üzümlerimizden,ve bizim oranın pekmezi demir oranı en yüksek pekmez seçildi.
sürekli tüketiriz ben çok faydalı olduguna %100 inanırım.
ama reçel için aynı şeyi söyleyemeyeceğim sonuçta içinde rafine şeker var...
neden bu kadar eminim biliyormusun
ben ve oğlum hiç hastalanmadık şimdiye kadar ama eşim hasta olurdu.bu kıştan beri ona kahvaltı da çay yerine yeşilçay içiriyorum ve hergün pekmez yediriyorum.o da hasta falan olmuyor artık yüzü gözü canlandı ellerinin damarları kan doldu resmen..
bize de küçükken dalak yedirirlerdi ama pis kan onda toplandıgı için şimdi midem almıyor onun yerine ciger yiyoruz.
ama kuşbaşı gibi değil kıyma haline getirip sogan sarmısak biber ve karabiber kekik le kavurunca öyle güzel oluyor ki.....tavsiye ederim...
bu arada o yazıda bal tereyagı tok tutar diğer şeylerden mahrum kalır demiş valla kağan hergün bal tereyagı yiyor (bunlarda köyümüzden geliyor) kahvaltısını yaptıktan sonra veriyorum öyle diğer şeyleri yememezlik yapmıyor.öyle düşünme canım pekmez bal tereyagı benim vazgeçilmezlerim arasında..

çok geçmiş olsun derya..teo nun kansız olmasına bende şaşırdım gerçekten..iyi yiyordu aslında..kansızlık yeni başlamış olsa gerek..3gündür ardada ağzını açmıyor.bende dişten diyordum...testyaptırsam iyi olacak sanırım

Kızlarrr hani şu iştah açıcı şuruplar öneriyordunuz ya neydi isimleri? ayşegül ,denizzz özellikle ikinizin memnun kaldığı bişeyler vardı hani ben çıldırmak üzereyim inat yapıyor deli gibiaç ama yemiyor bişeyler kullanmak şart oldu..

Ahhh serpilcim sen teoyu bilmiyorsun en iyi yedirebildiğim şey cocopops falandır normalde o da bak güneş sana alkış yapacak falan diye kandırarak yarım kase.. yani iştah hiç yok çocukta abi gibi yeme hevesindeydi en azından çatalla falan almaya çalışıyordu 2 gündür o da yok kimsenin hatırına bakmıyor artık..pilavı sevmez,makarnayıda canı isterse yer biraz bakalım yarın yemezse yine makarna haşlıycam.. Offf benim de korkulu rüyam valla hep gidesim var ama hiç gidesim de yok hani:)) gitmek lazım simir testi falan yaaa hatta rahim ağzı kanseri aşısının reklamlarını gördüm dün tekrar aklıma geldi ondan da olmak lazım ama biraz tuzluydu sanırsam..ben gidip spiral taktırcam kesin kararlıyım..
Fakir fukara hastalığına çok güldüm ama sahi öyle derler:)) annemde bugün öyle dedi durdu beslenemiyormuş bu çocuk,bakamamışım bi çocuğa benimkiler geldi tabi..çünkü çevremde benim kadar yemesine içmesine özen gösteren kimse yok..en dikkat ettiğim konu onun beslenmesi ama çocuk gıcık yemiyo napıyım zorlama çocuğu diyorlardı zorlamadım bi süre işte sonuç! Biz de küçükken yerdik yaaa dalak,ciğer,beyin hatta dil,kelle falan..bayılırdık! şimdi ne midesizmişiz diyorum ama hiç de kansız olmadım hayatım boyunca demek ki etkisi varmış..
bugün parkta salıncakta sallınırken oyunla falan siyah üzümlerden yedirdim biraz,dışarısı iştah açıyor kesinlikle..ama dönüşte yine beni delirtti herkes bize baktı kendini yerlere atıyor,beni cimcikliyor,tekmeliyor ne ararsanız var yani kucağımda tutamıyorum da,yaz geldi ya artık işimiz var bu sene kızlar!

kızlar siz de arada bi baktırın kanına biz nezle için gittik bu çıktı (doktor bakar bakmaz soluk rengi dedi zaten) bir de 2 yaşında hepatit a aşısı var dimi yanlış hatırlamıyorsam..

özel aşı demişti doktorumuz..
o su çiçeği aşısını da iyiki yaptırmışız geçen anlatmıştım ya ecem,irem ve ecemlerin okul su çiçeği salgını vardı bizim kızlarda oldu ama aşı oldukları için 5-6 yerinde sivilce şeklinde çıktı,söndü..teo ise o kadar öpüştüler,sarıldılar hasta olmadı oysa olsun diye uğraştım ama aşıyı yeni yaptırmış olmamızın etkisi sanırsam..ablamların karşı komşusunun oğlu günlerce yattı su çiçeğinden çocuğun vücudunda boş yer yokmuş,ateş çok yüksekmiş vs..
kuru fasulye piştikten sonra hanı zarı cıkıyor ya yerken fln o hoşlarına gıtmıyor cocukların ben zarını cıkartıyorum ve bol suyundan verıyorum oyle dene derooo
denizcim ağzını bi açsa neler sokcam ama açmıyo inattt (kime çekmiş demiycem malesef bana çekmiş) elimde yiyecek bişey görmesi arkasını dönüp gitmesine sebep oluyor..bu gün tüm gün boyunca 2 küçük köfte,potakal suyu ve yarım elma yedi bir kaç da kuru üzüm..yazık valla çok üzülüyorumkızlar resmen oturup koca kadın ağlıyorum sinirimden..şimdide aç aç yattı balgamdan uyuyamıyor ikide bi kalkıyor mem verdim mecburen.. artık gündüz kesicem sadece gece uyurken vercem,sonra onuda kescem..

Yok atikecim doğduğundan beri kan değerlerimiz hep düşük bizim doktor hep demir takviyesi veriyordu zaten ama ben aksatıyordum iki kullanıp bırakıyordum doğal alsın diye ama almıyor sanırsam..

Ayyy kızlar güzeller geçidine bir türlü yorum yapamamıştım şimdi ayrıntılı bakma şansım oldu çok çok çok güselsinizzzzzz..

Denizcim saçların,gelinliğin herşey süper canım.. (gelinlikler de hafiften benziyor zevklerimiz yakın :))

Serpilcim aynı şekilde çok hoşsunuz,ayrıca makyajında burdan gayet güzel canım..

Sevdacım resimlerde çok farklı geldin bana belki makyajdan ama yüzün çok zayıfmış,yanılıyormuyum (sende kiloyu benim gibi yüzden alıyorsun sanırım ) ablanla da çok benziyorsunuz..sen de çok güzel olmuşsun canım,yöresel kıyafet de ayrı bir hava vermiş çok güzel!

Nurancım aynı şeyleri senin için de yazıcam süpersiniz valla ne diyim,çok güzelsiniz..

Allah hepimizin mutluluğunu,huzurunu bozmasın inşallah kızlar..

amaaa en çok dikkatimi ne çekti biliyormusunuz kilo olayı var tabi hepimizde (deniz hariç:)) ama hepimizde olan tek fark resmen hepimizde şu an anne yüzü var yada çökmüşlük mü dersiniz ne derseniz yani o zman hepimizin yüzünden çocuksuluk akıyormuş şimdi ya kartlaştık yada annelik yordu bilmiyorum ama gördüğüm bu valla kızmayın,zaman akıp gidiyor dur demek olmasssss!

Arda ve zeynebimi de unutmayım çok tatlılar maşallahhhhhhh..yerim o bızdıkları bulsam da yesem sanki ne var!

Serpil bende evimde özellikle pis evimde bir yabancıyı düşünemeyenlerdenim kaldı ki bir de ona iş yaptırcam,bende kesin yaparım bi yandan hemen bitsin diye..bir de ben başkasının yaptığı işe güvenemem herkesin kendi düzeni,temizlik anlayışı ayrıdır sonuçta..amaaaaa ev çok kötü durumda acilen birinin değnekle dokunup hokus pokus yapması lazım!
Tsk ederis teyzesi,şimdi bende merak ettim senin güzelleri koy da bakıyım yaaa!

Sevdacım bugün çıktı nihayetttt! uzun beklemelerden sonra ablama öööögggh gelmiş :)))))

hem de 2 adet ama 5 kuruş çıkmış,paraların rengi falan kaymış kararmış :))umarım ders olmuştur bizim koca bebeğe!
Bizde geçen yaz almıştık o kadararadık acele ettik falan ama halaaa teo benim kucağımda gidiyor her yere eşime kolay geliyormuş benim kucağımda olunca..kızıyorum her seferinde niye aldık bunu peki diye ama bağlaması,açması,zapdetmesi zor geliyor sanırım..ama artık alışsın yaaa özledim yerimde oturmayı!zaten bu yaz zorunluluk geliyor zamlanmadan alın canım!

Ya evet ne gereksiz şeylermiş meğer takı vs..en beğenerek aldırdığım şeyleri bile hiççç takmadım,setim falan bemim de olduğu gibi duruyor (aldırana kadar az yorulmamıştım)şimdiki aklım olsa aldırmazdım..

Kendi kendime çaldım söyledim bu akşam ve uykum geldi..halbuki daha tişört tasarımı için uğraşcaktım..
bu arada kilo topiğinden sevdiğim bi arkadaş evleniyor 10 gün sonra bana rica etti ona slayt hazırladım düğün hediyesi çok da güzel oldu,o ve ailesi de çok beğenmiş duygusal anlar yaşamışlar çok mutlu oldum bu arada bu işi deeee ticarete döktümkızlar bi iki yere ilan verdim düğünlere slayt hazırlanır ve sunulur diye eşim işyerinden projeksiyon cihazını getircek,bir laptopla gidip suncaz tabi iş çıkarsa..bugün biri aramış alanyadan bi düğün fotoğrafçısı ona örnek slayt gönderdim bakalım iş çıkcakmı dua edin de çıksın,acil para lazımmm!

herkese iyi hafta sonlarııııı
günaydınnnnnnn!

günaydııın kızlar pekmezde demir olduğuna bende inananlarım bekarlığımda kansızlıktan çok şikayet ettiğim ve üşüdüğüm zamanlar bi hafta içerdim aç karnına pekmez yanardım üşüme falan bişey kalmazdı valla direncim artardı ordan biliyorum deryacım iştah şurubu ben en son yaseminin önerdiğini aldım vimin c adı denizinkindende kullanmıştım ama denizinkinde demir yoktu viminc de var demir değerleride denizin önerdiği şurubunkinden fazla yasemin tek bu viminc nin biraz yedirdiğini söylemişti bizdede hala diş dönemindeyiz bir diş kaldı patlama üzere azda olsa bu şurupla yiyo bu şurubuda ben sabah portakal suyuna koyupta veriyorum içinde demir olduğu için kana çabuk karışıyor meyve suyuyla sende bi müddet böyle deneyebilirsin ama bence şu an teo nezle olduğu için bu kadar iştahsız canı istemiyodur hasta olduğu için atlatsın düzelir kuzucuk bence bu kadar sıkıntı yapma bence bide emzirmeni azalt istersen süt kansızlık yapar derler belki bi yerde anne sütüde kansızlık yapabilir belli bi yaşa geldiler artık besleyici bi değerinden çok anne sütünün koruyuculuğu var artık

bugün kayıvalideler geliyomuş ya dün aradılar bende kaç gündür halszim evi ok götürüyor çok titiz insanlar napacam ne yedirecem bilemedim kaynvalideyi yine sokmayı düşünüyorum mutfağa onların tarzına ayak uyduramıyorum napıyım ya offf kayınpeder gelmese iyi herşey adam kadından beter titiz çöpçü balığı gibi yerlerde gözü bi pislikmi var gözü arar toplar yerlerden gırgır ayaklı gır gır adam :)) biz doğaçın ona çektiğine inanıyoruz doğaçta öyle evde yerde pislik arar bulunca gider çöpe atar :))(gönderdim yazımı ama gitmedi ) :))

deryaa yıne dökturmuşsun yaa
ben ıstıyorum kı hepımız burda olalım sohbet edasında karsılıklı konusur gıbı olsun yazışmalarımız ıstıyorum ama cocuklardan bu mumkun olmuyor
bırımız musaıtken dıgerımız teyy teyy kımbılır nerdeoluyor :)))

dun ablamla konustuk enıstemle ayrılmaya karar vermıs bunuda enısteme bıldırmıs annemle ev tutcaklarmıs kı annemle hıc anlasamıyorlar..
enıstem hala ıssızz.. ılk etapta sızde bıze yardım edermısınız dedı ablam
muratla konusup sana haber verırım abla dedım uzulme dedım
dun bende aralı saatım babanneye fılız abla dedım ya bosanmıs kocasından 38 yaşında fln o davet ettı ona gıttım hava superdı ballkonda oturdukkk
dertlestık bana cok buyuk sırlarını verdı benı cok guvenılır goruyormus
sagolsun
kahve ıctık fal baktı bana tabı atmaca :)))
sonra esım geldı aksam aldı benı eve geldık aralla dısarıc ıktık bahcede oyun oynadık

Teoman nasıl oldu acepp ?
derya dısarda fln yedırmeye calış sen bazen yada bazen suyunonunda suyla oynarken fln
bızımkı bu ara kırmızı pul bıvberle tuz a taktı masadakı
onları elıne dokuyor bıberı yıyorr aciii acii diye diyee sora hemen ardından tıkıom agzına hahaha
sorada su ıstıyor
acıyı cok sevıo bnm oglum yaa o konuda bana cekmış gecı babasıda acı yemeyı sever

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…