günaydıııın şok oldum valla sevdacım verilmiş sadakanız varmış çok üzüldüm ama iyiki bişey olmamış canım kaza bu ya nerde nasıl olacağını bilemezsin o an panik halinde geçen bende yapıyordum kaza ucuz atlattık bahsettimmi bilmiyorum ama ben bayan olmama rağmen panik yapmadan işi kurtardım tam bizim nizamiyeden çıkıyorduk orasıda yokuş aşağı ve frenlerim tutmadı basıyorum basıyorum ren tutmuyor indiğimiz yol ana yol o hızla birden inmem yola faciaydı ben hemen el frenini çektim pratik davrandım araba durmasada hızını azalttım aşağı inincede gelen arabalara el işareti yaptım durun diye durdular arabayı tekrar çalıştırdım bu sefer fren çalıştı yoluma devam etti benimde bi komşum annem vardı doğaç vardı arabada el frenini çekmesem uçmuştuk resmen ben araç sürerken gerçekten çok soğuk kanlıyım panik bi ruhum yoktur diğer şöforler bile acele ettirseler umursamam yoluma bakarım ne düşünürseler düşünsünler derim gerçekten çok geçmiş olsun sevdacım zeynebimede çok sevinidim bişey olmamasına ama etkilenmiştir kuzum psikolojik olarak sen orda en iyisini yapmışsın bi anne olarak kuşlar böcekler dikkatini dağıtarak olayın ciddiyetini biraz olsun dağıtmışsın kafasından
yasemincim kendime ne kadar kızsam doğru olur biliyormusun bu saydıklarının hepsi bende var ben ergenlikte düzensiz acımasız diyetler yaptım kısa zamanda çok kilolar verdim metabolizmamı mahvettim o zamana kadar hastalık bilmezdim ben o zamandan beri hastalıklar fırladı ben çok düzensiz beslenirim öğünlerimi çok atlarım ve halada çok iştahsızım yemek yemek istemiyor canım zorla bi parçada olsa yiyorum inan hamurişi ve şekerli gıdaları çok tüketmiyorum çok sevmiyorumda özellikle yağlı gıdalar mesela bi cips yiyeyim soluğu lavoboda alıyorum mide bulantısından tabi bide en kötüsü sigara kullanıyorum ama hamileyken ve doğumdan sonra 1yıl daha içmemiştim tekrar başladım malesef tekrar hamile kalayım içmicem yine bırakıcam onda kararlıyım genetik boyutuna gelince ailemde babannemde ve annemde var ama uzun zamandır ikisinin şekeride normal bi ara fenalaştılar babannem hayatından şekeri çıkardı tamamen bitti artık şeker ilaçta kullanmıyor ama fenalaşmıyorda normalde yani annemde hiç belirti olmadan çıktı şeker oda ilaç kullanıyor bişeyi yok şimdilik ben sana şunu sormak istiyorum ilk baştan beri takip ediyoruz birbirimizi ben hamileliğimde 30 kilo aldım ve inan normal iştahlı fazla yiyen bi hamile değildim bu kiloları nasıl aldığımı anlayamadım aşırı ödemim olmuştu ayaklarım ellerim file döndü resmen o derce şiştim şekerle alakası olabilirmi doğumdan sonrada hızla gitti ödem ve kilolar eski kiloma döndüm sayılır aşırı bi diet yapmadan döndüm açıklaması bu olablirmi bi forumda dr. sormuştum bu aşırı kilo alımını benim polikistik over hastası olmama bağladı polikistik over olanlarda aşırı kilo alımı gözleniyormuş bida hamile kalırsam gözetim altında bulunmam gerektiğini ve yine aynı kilo artışının beklendiğini yazmış napılabilirki eğer şekerdense hamilelikte o ilaçları kullanmaya devammı etmemiz gerekiyor acaba
aysegülcüm,o kilo alimin polikistik overe baglidir,trde de her hamileye rutin seker testi yapiliyor bildigim kadariyla... sende olsaydi cikardi,ama insüin direnci uzun vadede gelisen birsey..
hamilelerde seker oldugunda devamli kontrolle ve dietle dengede tutulmaya calisiliyor..gerekirse insülin kullaniliyor..
bize ögretilen ve gördügüm bu daha ilerisi uzmanlik alanina giriyor..
benim sana tavsiyem yasin genc hayatini düzenle ilaca gerek kalmasin takip ediyorum ilaclari güvenilir bulmuyorum daha yenilerde bi tanesi piyasadan kaldirildi kalp krizi riski yaptigindan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?