2008 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

gülümsecim Allah kolaylık versin canım....hem hamileliğin verdiği yorgunluk hem de cimcimenin peşinden koşman eminim ki çok yorucu oluyordur...biz normal halimizle yoruluyoruz...
yağmur da öyle bir hareketli ki hiç durmuyor...kim görse dışarıda yağmuru, evde de mi böyle diyorlar...sağlıklı olsunlarda peşlerinden koşacağız artık ne yapalım...ohh benim 2 hafta tatil biraz dinleneceğim inşallah...

Selam kızlar

Aynı durum bizde de geçerli, sabah kalkıyorum kalhvaltı faslı hazırlaması yemesi 1 saat sürüyor, sonra biraz ortalığı toplarlıyayım diyorum bir ses " anne odama" gidiyoruz oyundu, meyve yedir, çorba içir uyku saati geliyor. 1,5- 2 saat uyuyor bende o arada halim olurda iş yaparsam ne ala. Sonra uyandı yemek yedir, hava güzelse bir dolaşıyoruz. Bugün kahvaltıdan sonra ortalığı toparladık, dışarıda lapa lapa kar vardı ama hava çok yumuşaktı. Hadi annecim çıkalım mı dedim, kara bayıldı bizimki hemen odasına gitti pantalonunu, kilotlu çorabını aldı geldi. 1 saat kadar dışarıda kaldık.

Gülümse senin işin daha zor tabi, allah yardımcın olsun.

Bu arada memeyi tamamen kestik 1 haftadır hiç emzirmedim ama denemeleri hala devam ediyor :). Ve gerçekten o kadar zaman emzirmeme rağmen üzülürek bıraktırdım.Ben azalttığım için çok zorlanmadım ama hemende olur demedi tabi. Uykuları daha düzene girdi. Birde tuvalet işimiz var bizim tabi, o da fena gitmiyor ama sabır istiyor.

saolun canlarim allah hepimizin yardimcisi olsun
bende artik cise alistirmaya calisacagim surekli soruyorum cis varmi hadi yapalim diye oyunla falan ugrasiyorum yaza birakacaktim ama son aylarim olacak simdi en azindan arkasinda kosturuyorum
egilip kalkiyorum yaza alismasada yazinda bebek gelince onunla yarisir diye korkuyorum
ayy bez derdim bitmeyecek surekli canta tasi bez tasi devam edecegim boyle hayatimda hic degisiklik olmayacak
yeni yeni rahatlamaya baslamistim kizim biraz daha laf anlamaya baslamisti ne yapacagim kizlar ya boyle dusundukce kendimi kotu hissediyorum canim kizima kendimi cok guzel hazirlamistim ikincide icimde hep korku var ne yapacagim diye :1no2:

slm kızlar bende perşembe günüden beri memeyi bıraktırdım hala soruyor bazen kendi cevaplıyor pis oldu bebek (bebekler emer dimi diyorum) sonra taluk diyor (tavuk yani tavuk yermiş büyükler) yemeği düzene hala girmedi sadece uyumadan önce irmikli muhallebisini yiyor düzenli olarak. uykusuk düzene girmeyebaşladı. inşallah yemeside düzene girer ... devamlı kucak istiyor işleri bile kucağımdayken yapmak zorunda kalabiliyorum sol kolum kas yaptı.. herkese kolay gelsin..

tearful ve eda hadi hayırlısı olsun memeden kesmişsiniz ...bakalım darısı bizim başımıza inşallah sorunsuz biz de keseriz...ben de cuma günü keseceğim...
tearful birden mi kestin memeyi bir de hangi yöntemi denedin keserken?ben gündüzleri mümkün olduğunca az vermeye çalışıyorum ....bir de anlatıyorum sürekli sen artık büyüdün ablalar meme emmez diye...beni dinlerken bir bakışı var ki sormayın:1no2:

gülümsecim işin çok zor olacak iki çocukla ama canım allah ın izniyle üstesinden gelirsin canım korkma illaki kolaylıgını göeterir rabbim sen kendine dikkat et yeterkii

sağol canım hadi darısı size inşallah.. nasıl kestiğimi anlatayım önce senin yaptığın gibi hep anlatdım. gündüzleri fazla emmediği için pek sorun olmadı üzerine bişiler sürdüm pis oldu acıyor dedim zaten kötü görüntüyü görünce kendi kapatıyor pis pis diye yaklaşmadı.. istediği zaman duymamazlıktan gelip hemen dikkatini başka şeylere toplamaya çalıştım sevdiği meyve yiyecek artık ne varsa onu yedirdim ki yeme isteğini kapatsın unutsun diye.. gündüzleri iyide korkutmak gibi olmasın gece kötü ) ilk gün sabaha kadar pışpışladım. gün geçtikçe azaltıyor biraz sabır gerekiyor. son 2-3 gündür akşam 11.30 da muhallebisini yiyor gece 4.55 (şaşmıyor saat) uyanıyor bir yudum su içiriyorum sallıyorum uyuyor bu düzene oturdu.. bakalım daha neler görecez .. hadi kolay gelsin ..

tearful canım çok teşekkürler....evet geceleri zor oluyormuş...bakalım artık babasıyla birlikte oyalamaya çalışacağız artık kuzuyu....inşallah benim kuzum da çok problem çıkarmadan atlatır bu dönemi....

inşallah babasına gider. bizim kızımız babasının kucağına gitmedi babası alıncada sanki etini koparıyorlar gibi bağırmaya başladı.. bu gece çok kötü geçti korkunç rüyamı gördü ne gördüyse yine kucağımdan inmedi sabahladık şimdi o uyuyor ama ben kötü oldum direncim düştü perşemeden beri uykusuzluk yemek düzensizliği derken hasta oldum olacam kırıklık var birde hastalık eklenirse off ...

aman inşallah hasta olmazsın canım...belki kötü bir rüya görmüş olabilir...bizimki de bazen birden uykusundan uyanıp ağlamaya başlıyor ....

sabahtab beri memi az vermeye çalışıyorum ama yok sok sinirlrniyor yerlerde sürünüyor öyle uykusu nu 2 satt geçirdi ...
aslında emerek uyumuyordu ma sinirlendi ya huysuzluk ediyor işte ...
bende uykudan önce sirke sürdüm bo ca ama hadi meme dedip bir sürdü ağzıı tiksindi bi dsaha baktı yine aynı ekşi bir tat ayyyy delirdi resmen ağladı ağladı sonra uydu şibi kalktı bida emmeyeyeltendi hemen sürdüm tekrrarr baktı yine aynı ağzını falan siliyor biraz hyusuzluk yaptı bıraktı
ama gece çıldırır herhalde

allahım yardım et.... bende sıkıntılıyım valla....

allah kolaylik versin kizlar bebislerede zor tabiki kac yildir annenin kucaginda tatli tali iciyorlardi sutlerini onlar icinde sizin icinde cok zor olmali gercekten ayri bir bag emzirmek alisirlar insallah en kisa zamanda benim kiz 7 aylikken kendi birakmisti sutumde az olunca istemedi birakti gitti bende cok isterdim emzirmeyi hayirlisi insallah belki ikincide iyi olur sutum

bugun cok keyifliyem benim kiz sabahtan beri masallah yemesi icmesi uyumasi kendi kendine oyunlar oynamasi hic ozerime gelmedi odasinda oynadi biraz sonra oturma odasinda bende uzattim bacaklarimi guzelce dinlendim masaya meyve koydum bir kendine yedirdi birde bana kizim bakiyor bana bebekleriylede okadar guzel oynuyorki sasirdim kaldim ayaginda sallayip uyutuyor birde bana sissst sessiz ol diyor bir anne gibi bakiyor bebegine yatirip ustunu ortuyor kucagina alip konusup opuyor aradada kiziyor tabiki cok hosuma gittigi icin baya yazmisim arkadaslar paylasmak istedim

bu gün senin için güzel geçmiş gülümse
benim için biraz üzücü bir gün oldu öğleden sonra emzirmeyi bıraktım
s,rke yöntemi çok iyi oldu... şimdilik tabi...
gece ne olur bilmiyorum
ilk sürdüğümde kokusundan be tadından tisindid emmedi .. uyanınca emmek istedi tekrar sürdüm bir tattı yine aynı akşam dan beri bir kez yeltendi memye ve kokusunu alınca geri gr kaçıyor tişörtümü kapattı yani okadar tiksindi ama gece uyanırda isterse ne yapaaraım bilmiyorum daha şimdiden pişmanlık sardı içmi acaba beklesemiydim yazı belki kendi bırakırdı diye düşünüyorum çok üzüntülüyüm yani ama sabretmem lazım offf içim acıyor şu anda gece 03:00 da uyanıcak ve emmek istice k ne yapıcam sabah ayrıntılı yazarım durumu

Allah yardımcın olsun canım ama kararlı olursan başarırsın. Dikkatini dağıtmaya çalış, konuş, oyna v.s.

Aman aman annesinü üzmemiş, bak annesinin yükünü hafifletmeye çalışıyor. Maşallah ona. Geçen tuv. eğitimi ile ilgili yazmışsın okudumda birşeyler yazacaktım Asya durmadı. Geçen hafta perşembe günü doktorum programında Prof. dr. Sabiha Paktuna çıktı konu: tuvalet eğitimi. Hatta ben saati kurup yattım izlemek için. Kesinlikle tuvaletle ilgili konuşmayın diyor, bir tane lazımlık alıp kullandığınız tuvalete koyun, sizinle beraber girsin çıksın, lazımlığa otursun alışsın ama konuşmayın bu konuyu diyor. Konuşuyorum demişsin ya onu görünce yazayım dedim. Birde arkadaşlar sabır çok önemli benim yaptığım gibi kendinize kısa bir zaman vermeyin, 1 ayda, 2 ayda v.s diyin. Biz epey yol aldık ama tamamen halletmedik.

Herkese günaydın
bebişlere zor gelecek asnnesinin sıcacık koynundan ayırlmak benim kuzum altı ay zor zor emdi benim zorlamamla keşke diyorum benimkide emseydi sizin kuzular kada ama olsun sağlık olsunlar yeter.
ben mecburen doktorunda önerisiyle inet sütü ve mama verdim ama pek faydası olmadı hala cılız.
hepsinin canları sağolsun.
bu arada yanlışım yoksa gülümsecim ikinci meleğine hamileymiş tebrik ederim canım,sağlıkla kucağına almak nasip olsun.

gece emzirmek zorundakaldım çok başım ağrıyordu uuyandığımda oğlanda durmayıca emzirdim bende sabah bir ara istedi ama sonra kapattı yne...

sadece yerine koyacak bişey lazım o ne olabilir?

su içirdim kucağıma aldım ama meemin yerine ne koyacağımıbilmiyorum ..

gece 01:00 da uyandı emmek için emzirmedim üstümde uyudu zorla ağlamadı ama ...
neyse dedim ağlamıyor ama gece yine uyandı 03:00 da bende emzirdim bu defa ...çok zorlanmamanm inş.
baş ağrımımın da tutacağı gündü yani neyse kısmart bu geceye bakalım ....

sabiha paktunayı bende dinledim lazımlığımız tuvalette duruyor ama onu gördüğü bile yok ..
görsede içini çıkarıp geçiriyor kafasına henüz onun ne işe yaradığını bimiyor

sarpcım oğlun gece uyanınca küçük bi biboren süt versen belki mızmız olmaz çok doldurma huysuzluğunu alır.
ben eceme her gece küçük bi bieron veriyorum onu içer yine uyur ecem alıştı ama hergece içecek sütünü alıştı yani bende seve seve veriyorum çünkü biz 6 ay sonra hep böyleyiz zor oluyor ama ben seve seve veriyorum benim kıs gündüz süt içmez ama sadece gece yatarken ve gece yarısı bide veriyorum sabahda bazen bitirir küçük iberon bazen yarım bırakır.

yarın ben de kesiyorum tamamen bakalım be yapacak benim kuzu....
offf ondan çok ben üzülüyorum zaten garibim başına geleceklerden habersiz yarın...gerçi anlatıyorum sürekli ama ....

sarpcigim allah yardimcin olsun baslamak bitirmenin yarisi derler ya umarimi kisa surede alisir bebegin bende kizima aksam yatacaginda ve gece kalktiginda sut veriyorum seninkide alisir belki boyle

gulsumcugum cok saol canim evet ikinciyi bekliyoruz bugun ilk defa gordum bebisimi kipir kipirdi
heryeri belli olmus minicik herseyi normal gozukuyormus cinsiyetini daha bilmiyoruz bakalim bir dakine gosterir belki

edacigim cis deyip oturuyor lazimligina ama yapmiyor aklina geldikce gidiyoruz banyoya ama cok zorluyor beni yattimmi anne cis diyor sirf beni kaldirmak icin oyun oynadigini biliyorum ama belki yapar diyede umutla kalkiyorum

gülümsecim hadi gözünaydın canım bebişini görmüşsün:)))
benim kız da çiş diyor lazımlığa oturuyor ama daha ne çiş ne kaka yaptı...
kızlar yarım saat önce meme istedi benim kuzu 3 den beri emmemişti...daha önceden aldığım göğüs ucu görünmesini önleyen silikonlarım vardı onları taktım bakalım görünce tepkisi ne olacak diye...kuzucuk bir seviçle bekledi açmamı....annecim uf olmuş memeler gitmiş dedim....bir gördü şaşırdı önce hüsrana uğradı...sonra meme uff meme gitmiş dedi durdu...içimin yağları eridi yaa...çok zormuş gerçekten memeden ayırmak...bakalım gece vereceğim ama yarın artık yok....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…