2008 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bir hafta yozgat tatilinden sonra yine evdeyim
nasılsınız kızlar ttil nasıl geciyor
melinda cok mutluydu yozgatta cocuklar filan oyanlandı tabi
evde bana sarıyo sürekli
şüko deliksiz uyku nerdeeee iki senedir hasretim ben o dediğine
gece oto koltıgıns yada ayagımda sallıyorum genelde ama yataga gidip beraber yattıgımızda kendi kendine de uyuyor
2 saat şanslıysam 3 saatte bir süt istiyor allahtan sütü içip yine kendisi dalıyor uykuya yeniden uyut derdi yok

Maşallah ne kadar büyümüş Yağmur, tam babasının kızı :)

Sizinde 2. yaşınız kutlu olsun canım, Allah hepsine sağlıklı ömürler nasip etsin.

Şükran'cım Asya hanım en iyi ihtial 11 de uyuyor: 10 da falan uyursa gece uyanıp oturuyor. 10:30 gibi hadi bakalım uyku vakti diyorum, dişlerini fırçalayıp yatak odasına geçiyoruz, süt diyor, sonra çiş, sonrada su ve bana geliyorlar. yarım saati buluyor uyuması ( memeden sonra ayakta sallamaya başladım). Zaten sallamazsam yastığı yalıyor anne böyle eee yap diyor :) . Gece 2 gibi uyanıyor tuvalete gidiyoruz ve hemen uykuya dalıyor, meme verirken hemen uyumazdı. Sonrada sabah 7 gibi bir uyanıyor ve 9 da ayaktayız. Kendi kendine uyuması lazım ama nasıl olacak bilmiyorum, bu arada bende 6 aylıkken odasını ayırmıştım.

şimdi benim oğlumu anlatayım ..
bu gün dr gittim ağzında koku var dedmişm ya hasta falan olmadan götüreyim bar diye düşündüm..
faranjit olmak üzereymiş o azcık kızarmış bademciklerde bişi yok dedi
.. tahil istedim çok zayıf dedi dr. sanki bilimyorum birde dr onayı aldım yani
kendi dr .uma gitmedim yakında bir hastane var oraya götürdüm ...
demir eksikliği çıktı iştahı ondan olmaz dedi bide memye güveniş de olabilir dedi ...
sabahları mutlaka yumurta yedir yedi zaten yumurta mutalka yapıyorum
etli çorbalar yapatrım dedim güzel dedi
ara öğünlerde kek ve süt verebirilirsin dedi
zaten keki mutlak yaparım yazmıştım dadha önecede
eeee bu dediklerinin hepsini yapıyorum ve yemek yedirmem nerdeyse1 saati buluyor sakin sakin gezezgeze yiyor yemeğini....
az yiyormuş harhalde azı bile döne döne yediriyorum zaten ...
neyse ilaç yazdı zinco, ferrum kullanıcaz bi süre bakalım faydası olcakmı .?

sonra ...
allah aşkına sabahtan başlayarak ne ve nekadar yediğini yazarmısınız ?
ben başlıyorum:
sabah 5-6 bisküvi,1 kaşıık pemez ve kuruyemiş .bıldırcın yumurtası .tereyağı krem peynir az da süt

(daha önce bayağı adam gibi kahvaltı yapardı şimdi böyle yiyor )zorlamıyordum bend ama yarından sonra eskiye dönüş var ...

arada :
meyve yarım armut gibi yada kavanoz meyvelerinden zevkine göre ....

başka bişey yemeden uyuyor

akşamüstü
içinde tavuk yada kırmızı et olan, et suyuna yapılmış 1 tabak sebze çorbası yada tarhana yada buğday(ve diğerleri) ve1 kase yoğurt (bunları mutlaka yer )

akşam :
yine meyve bu günlerde muza taktı bir tane yiyor

yatmadan : çorba dan yine yer

gündüz gezerkende :
küçük sütlerden aldık pipetle onu içer hepsini bitirmez ama yarısı nı

şimdi çocuk azm yiyor inanki bütün gün yemek yedirmekle geçiyor bütün öğünleri en az yarım saate yedirebliyorum geze geze.....
bende masif deprsif olcam yaaa olamz böyle ama

canım dogum günü kutlu olsun güzel yavrunun nice nice saglıklı seneleri olsun inşallah

şükrancım face booktada baktım resimlerine yagmurun vidiosunada çok talı maşallah hele o tirene binerken gülüşü varyaa süper maşallah tek başına b,nmiş korkmuyoda ee koca kız oldu demi artık benim kızda ben ısrar etmedikçe yemek yemiyo kırkyıl aç kalsa umrundadeyil hanfendinin yaa çay kola hastası bu yaşta çocuk ne anlar çay dan çayın yüzünden yandı bu akşam eleri yine eline çay döküldü allahtan az yandı bişeyimiz yok fazla inşaşllha çaya sataşmaz bidahaa yani nerde zararlı yiyyecek varsa onu yer besleyici yemek ler öcüüü beniim kıza göre kahvaltımız idare ediyo haşlanmış yumurtayı çok sevmiyo bende yagda yapıp veriyorum olursa zorla portakal suyu yanınada bazende kerem peynir sürüuyoruz ekmege öle yiyor bzende kerp yapıp yediriorum ara ögünlerdekavonoz mamsı meyveli olanlardan öglen 2 ye dogurda çorba sonra uyuyo uyndında benim yaptım yemeklerden yatarken muhalaebi bazen süt içiyor tabi aralarda abur cubur öle bu saydıklarımı yerse dahaa ölee gece nadiren kalkıyor oda acıkırsa sütünü içip uyuyor tekradan maşallah uykumuz iyi yani sabahta geç kalkıyoo böyle geçiyo bizim bir günümüz kızlar fazla tahıllı şeyler yedirmeyin tahıllarda gluten maddesi varmış o madde ALLAH KORUSUN ÇÖL YAK DıYE BıR HASTALIGA YOL AÇIYOMUŞ ODA ıŞTAHSIZ YAPABıLıYOMUŞ bazı kavonoz mamalarındada var guliten maddesi özelikle tahıllı olnlarda ben bunda sonra dikkat edip alamyacagım öle mamalarııı

gülümsecim inşallah canım yaa bundan sonra yağmurum güzel güzel uyur....resmin üstüne tıklayınca büyük halini görebilirsin canım...fıstığının kendi odasında yatması çok güzel maşallah...

goncacım inşallah çocuklarımız ve biz bol bol deliksiz uykular uyuruz canım:)))

edacım yağmur evet tam babasını kızı :)))

tuboşçum çok teşekkürler canım...o trende öyle mutlu oldu ki anlatamam ....canım ne güzel zeynep omlet krep yiyormuş yağmur onları ağzına koymuyor nasıl alıştıracağım bilmiyorum...kreşte belki alışır diyorum...

Canım ya hep çorbamı içiyor, mesela ben öğlen yatırmadan içerse çorba ve süt (ya da sadece süt) veriyorum kalkınca mutlaka yemek yedimeye çalışıyorum. Akşamda bizimle beneğendiği birşeyler olursa yer, akşam yemek durumuna göre sonrasında meyve, yoğurt v.s. yediririm. Bence yedirdiklerin öğün sayısı olarak iyi ama içerik, enerji olarak yeterli değil. Çorbaları azaltıp yemek yedir, bir öğünde de mesela erişte pilav. v.s. gibi.

eda
çorba dediğimde sadece suya yapılmış çorba değil .....
yemek gibi yapıyorum ismine çorba dedim biraz sıvı ouursa eğer az ekmekle yedirdiğim için ....

pilav ve makarna da yazmadım bile çünkü 2 yada 3 kaşık bişey alıyor onu öğümnede bile saymadımyani

mesela buğday çorbası yapıyorum içinde tavuk eti nohut ve barbunya koyuyorum (tavuk suyuna )

yada sebze çorbası brolkoli ,patates ,havuç ve kereviz terbiyeliyorum (yoğurt yumurta un)
hiç birinirobotta çekmiyorum ....

yada yayla çorbası tereyağlı pirinçli buda pilav yeride nerdeyse pirici çok koyuyorum ...
örnekleri çoğaltabilirim ...
mesela mısırlı nohutlu çorba yapıyor kayınvalidem onu yer ...hepsi et suyuna

çorba deyince bayağı sıvı bişeymiş gibi anlaşılmı dimi ?

yemek gibi nerdeyse ...

sen yemek yediriyorum demişsin mesela ne yemeği yiyor ?bir tabak kurufasülye yada papates yemeği gibimi? ardından da pilav yada makarna gibi birazdaha açarmısın ?

bende nasıl düşündüm bilyormusun ?

sadece mercimek yada fasülye yiyeceğine az yediği için onun yemeğini farklı yapayım ve içine bütün sebzeler yada bakliyatlardan koyayım daha vitaminli olur yanlış mı yapıyorum arkadaşlar ? bir fikir verin öyle yaptığımda enerjisinin adajha iyi olacağını düşünerek yapıyorum ...

yoksa biz yerken yanımızda oturup 1 -2 kaşık yiyor ama oynuyor yemekle doyurucu olarak yemiyor ...

şimdi zinco ve ferrum verdi dr belki biraz kilo alır bana neler yaptığınızı yazarsanız yanlış yapıyorsam düzeltmeye çalışırım

sağol eda şimdi daha fazla dikkat edicem içeriğine ....

Ooo senin çorbaları bende afiyetle yerim çok lezizler

Asya'da yemek seçiyor ama ne yapıp edip yedirmeye çalışıyorum, mesela birazdan uyanacak ben pırasa yapacağım ona. Düdüklüye az bir yağ koyuyorum, bir küçük soğan, bir pırasa (ince ince doğruyorum), bir havuç onuda ufak doğrayıp yağda biraz çeviriyorum üzerine biraz su ve pirinç ekleyip 20 dak pişiriyorum. Epey kıvamlı oluyor, içinde pirinç olduğu için ekmek yesede olur yemesede, onu yediriyorum. Kuru fasulye nohut sevmiyor, kabukları kalınsa ayıklıyorum, içine çok az ekmek ki ekmeği nasılsa yiyor kendi suyunda hafif ezip bir tabak onu yediriyorum. Tabi sevdiği yemek olunca 15 dakikada yerse diğerleri uzun sürüyor ama yediriyorum. Birde hanımefendi taze pişmiş yemeği seviyor, bzaı yemekleri ikinci gün aynı iştahla yemiyor. Arasıra sebze çorbaları yapıyorum, zira sebzeyle arası pek hoş değil, et olsun, mantı makarna, tavuksuyu çorba bayılıyor ama hep onlarla olmaz tabi. Akşamada ekşili köfte yapacağın onu seviyor birazda ondan yer.

Bence senin çorbalarda yemek gibi ama biraz daha kendi pişirdiklerinizdende yedir. Kahvaltıda da bebek kahvaltısı 1 yaşındanberi vermiyorum dr. umuz verme dedi. Ama normal kahvaltı yapmıyor tost yapıyorum yanında ıhlamur 5-6 tane zeytin, ya da akıtma, mıhlama v.s. yapıyorum. Yanında da ne yerse kar. Asya'da çok çok iştahlı değil, uğraşıyorum ama kilosu fena değil, şu anda 13 kilo bence yeterli.

Birde minadex i sor istersen doktoruna vitamin. Biz 2 yaş itibariyle bıraktık ama iştah açıyormuş eczanede broşürde yazıyordu.

Vıtamın kullanıyoruz zaten seven oıl balık yaĞı var ıÇınde

bugÜn yumurta yedı tereyaĞlı kaŞarlı yanında portakal suyu

ÖĞlen meyve yedı ...

Tavuklu arpa Şehrıyelı ve yoĞrtlu Çorba dıcem yıne ne olduĞuu bılmıyorum yemeĞe benzıyor ama Çorba gıbıde .. Ondan yedı

uyudu
Şmdıde ıspanak ve yoĞurt yedı ...
AkŞamı dÜŞÜnÜyorum Şımdıde ne yedırcem dıye bızımle yerse yer yamezse had bakalım ne yedıreyım dedrı var onu dÜŞÜnÜcem

Şkran gÖrÜnmÜyor kız nasıl gece bıraktınmı emzırmeyı...
TuboŞ ta yok ....
13 kılo ıyı ...d

Son düzenleme:
evet sarpçım biz bıraktık artık memeyi yağmur gece 1 de uyudu memede uyumadığı için....sabah 5.30 da kalktı 8 e kadar uyumadı snra 12.30 a kadar uyudu daha doğrusu uyuduk ...bakalım bugün gündüz uykusu uyutmadım bütün gün dışarıdaydık şimdi geldik....inşallah bu gece güzel güzel uyur...

benim kuzucuğun iştahı pek yerinde değil memeden kesileli beri herhalde kendince protesto ediyor yavrucak...

ben burdayım canım aaa edacım ne güzel yemekler yapıyosun kızna o ugraşlara degiydur yani yiyodur inşalah yemekleri kıznın kilosu gayet iyi maşallah benim kızn da kilosu 10 kilo düşün 8 aylık bebekler bile aynı kiloda ama napıyım sorun etmiyorum artık saglıgı yerinde olsunda büyür inşallah sarp sende yapıyosun güzel şeyler yazdınına göre çorblar enfes aman bir büyüypte kendileri yese şu çocuklar inşallah o günleride görürüz

ohh ohh kizlar dokturmussunuz yemekleri aciktim ha ne pirasa kaldi ne ispanak hepsinden canim cekti istiyoruuuum

bakalim benim kiz ne yiyormus
sabah 1 yumurta hergun degil haftada 3 veya 4 defa veriyorum her ogun ver beyazini sever
1 tost ekmegine bal veya surme peyni,kasar peynir,recel gibi ne cani isterse soruyorum ona gore surup yediriyorum bir bardak kadar sut icer bu kadar
11 gibi meyveli yogurt,meyve,icecek,kek,muhallebi ,kurabiye bunlardan artik ceker gelir yeriz sonra yatar 1 veya2 saat kadar kalkinca corba icer bir kasede yogurt
aksam saat 5 veya 6gibi yemegimizi yeriz fasulye ,karni bahar,brokoli,havuc,patates,ispanak,nohut,kuru fasulye,bamya, bunlarin hepsini sever cani isterse super yer canim istemessede hic yemez aclik durumuna bakiyor pilav,makarna ,manti bunlarada bayilir anlayacaginiz
benim kiz herseyi yiyor ama ac olursa 12 kilo simdi gayet iyi durumda gobus bile cikiyor yedigi zaman

tuboscugum benim kiz kendi yiyor canim doke saca bana yedirtmiyor iyice beni kizdirirsa ancak ben yediriyorum ozaman koltuguna oturduyorum altinada bez seriyorum alisacak insallah baba baya alisti
biryere gittigimizde sorun oluyor biraz mizmizlaniyor ama idare ediyorum

kizlar sonunda facebook yaptim kendime sirf sizin yuzunuzden arkadaslik gonderdim bakalim kabul edecekmisiniz sempatiksalakcinni

benim kide kendi yemeye çelışıyor ama hem az yiyor hemde oynuyor
biraz yedikten sonra ben devam ediyorum ...tabağını bitirmeye çalışıyorum uzun sürüyorr hatta araya reklam bile alıyoruz yani ...
face bookta benide buldunmu gülümsee ...
bakıcam şimdi arkadaşlığını kabul edicem

yok canim herkesi bulamadim yazarsan bana hemen ekliyeyem kimsem yok benim :çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…