2008 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

edacım öncelikle geçmiş olsun.maşallah büyümüş kocaman olmuş bebeğin bende önümüzdeki hafta gidicem kontrole çok özledim kızımı.bu arada tetanoz aşısını yaptırdınız mı kızlar ben henüz yaaptırmadım.tahmin edin neden korkudannnnn

Sağol iremik'çiğim inşallah sende hayırlı haberlerle gelirsin canım. Ben tetonoz aşısı vurdurmadım. Dr. um çok üstüne düşmedi bende ağrı falan yapıyor diye çok oralı olmadım.

geçmiş olsun edacım dikkat et kendine.hele buzamanlar bebişlerimiz çok etkilenebiliyor.
bu arada benım doktorumda tetanoz aşısının şart olmadığınısöylemişti. bende yaptırmadım.

Benim normal şartlarda hiç şikayetim yoktu ama dün sabah çok sinirliydim. Öğlene kadar ağladım, bağırdım v.s. Bir önceki günde dışarıdaydım havada soğuktu. Akşam göbek deliğimin oralarda biraz sertleşme ve birazda ağrı vardı. Ayrıca üşütmüşüm gibi tüm vücudumu bir ağrı kapladı. Normalde hiç şikayetim olmadığı için korktum. Dr. gidince bir nst alalım dedi, birde idrar tahlili yaptı. Serum falan takalım dedi ben gerek yok dedim eve geldim daha iyidim. Aman sinirden stresten uzak durun valla çok yoruldum dün. Aslında benim kabahatim gerekli gereksiz ağlayıp, bağırıyorum bu aralar ama bundan sonra çok daha sakin olacağım. Sonra çok üzüldüm ya hem bebişime hem kendi kendime

geçmiş olsun edacım bende bu aralar çok duygusalım herşeye ağlıyorum elimde değil bide annemlerde çok rahatlar hiçbir konuda bana yardımcı olmuyorlar herşeyle ben ilgilenmek zorunda kalınca bazen sinirlerim bozuluyor kayınvaldemler desen ilk bebeğin herşeyini kız tarafı yapar diye ilğilenmiyorlar eşim de bizimkilere kızıyor nebicim annenler var diye anlıcanız ben arada kaldım herşeye kendim koşturuyorum çok yoruldum tek isteğim sağ salim bebeğime kavuşup ona sımsıkı sarılmakbenneyaptımki

iremikcim ben tetenoz aşısını ilk 20 haftalıkken ikincisinide 25 haflkken yaptırdım sağlık ocagına korktuğun gibi çok acımıyor sadece ilk gün kolunun üzerine yatamıyorsun acıyor ama dayanılmıcak gibi bi ağrı değil

Feza'cım kimseyi umursama, sen varsın ve bebeğin var. Başka kimse olmasada olur. Çok yıpratma kendini herşey olduğu kadar, elbette hepimiz en iyisini istiyoruz bebeklerimiz için ama bir yanda da biz dört dörtlükmü büyüdük olduğu kadar diyorum. Kendimi hiç birşey için yıpratmayacağım diyorum. Her zaman olmuyor ama boşver. Ben bir güzel yapacaklarımın ve eksiklerimin detaylı listesini yaptım ve yavaş yavaş listemtekiler azalmaya başladı hepsi bitmesede sorun değil. Bebeğim iyi ya ötesi olur. Aç açık kalmaz nasılsa. Oyyy yine ağlamak istiyorum, yoruldum bende herhalde.

evet canım doğru söylüyorsun bende kendimi böyle teselli ediyorum bebeğim iyi olsunda başka bişey istemiyorum ama bazen insan boşveremiyor elimde olmadan ağlıyorum bebeğimide üzüyorum

simscim sende demişsin keşke kendi ailem yanımda olsaydı diye benimkiler yakınımda ama hiç bir yardımları yok bişey almayı geç arayıpta bir ihtiyacın varmı varsa çıkalım beraber alalım yada nebileyim insan kendi annesinden olsun destek ve yardım bekliyor onuda göremeyince üzülüyor mesala benim görümcem bu konuda çok şanslı annesi çok destek oldu herşeyinle ilğilendi neyse ya allah bana sağlık verdiği sürece ben yaparım herşeyi Allah bebeğime ve eşime sağlık versin öncelikle senin dediğin gibi herşey sırayla canım

kızlar tabiki illa kız tarafı yapacak diye bişey yok ama insan öncelikle kendi annesinden destek bekliyor.sanırım psikolojik bir durum.benim kayınvalidem yok vefat etmiş kayınpederimde kendine dede olmayı bile yakıştıramıyor sorarsan hala genç.ama annemler coştular valla.beşiğimizi falan aldılar dahada alıyorlar.ama insan bişeyler alınmasından çok ilgi arıyor sanırım.
birde şöyle düşünmek lazım artık bizde eşlerimiz ve bebeklerimizle ayrı bir aileyiz kimse bizler için bişiy yapmak zorunda değil.eğer yapıyorlarsa sevgilerinden düşüncelerinden.Allah eşimede banada bebeğimizede can sağlığı versin herşey zamanla olur diyorum ben.ama tabiki ailelerimizde çok önemli.
bende iş yaparken dayanamıyorum artık.kalçam batmaya başlıyor ve hareket edemez hale geliyorum ama napalım az kaldı hepsi geçecek.

Sanirim Hepimiz Ayni şeyleri Hissediyoruz Kizlar..yanlizlik Duygusu Ve Hiçkimse Ilgilenmiyor Duygusu ..sürekli Ağlama Ben Hincimi Eşimden çikartiyorumm Nazim Ona Geçiyo Ne Yapayim.mesela Doğumdan Sonra Ne Yapcam Bilmiyorum Annem çalişitiği Için Yanimda Gelip Kalamaz. bize çok yakınlar aslında 10 dk yer.kiz Kardeşim Var Bekar Oda Kaç çocuk Büyüttüki Bebek Bakmayi Nerden Bilsin Bana Nasil Yardimci Olsun.ama En Azindan Ev Işleri Felan Onu Yanima Almayi Düşünüyorumm.
Eşimde Annemler Gelsin Diyor.kaynanamin Bana Hiç Bir Faydasi Olmaz Hem çok Yaşli Hemde çok Kilolu Oturduğu Yerden Zor Kalkiyo Oda üsütme Yük Olcak Ben Bebeğime Mi Bakiyim Kendimemi Bakiyim Onlarami Hizmet Edeyim Lohusa Halimle..ayy Bunlari Düşündükçe Içim Daraliyo senağlamasenağlamaallah yardımcımız olsun kızlar..

geçmiş olsun edacım bende bu aralar çok duygusalım herşeye ağlıyorum elimde değil bide annemlerde çok rahatlar hiçbir konuda bana yardımcı olmuyorlar herşeyle ben ilgilenmek zorunda kalınca bazen sinirlerim bozuluyor kayınvaldemler desen ilk bebeğin herşeyini kız tarafı yapar diye ilğilenmiyorlar eşim de bizimkilere kızıyor nebicim annenler var diye anlıcanız ben arada kaldım herşeye kendim koşturuyorum çok yoruldum tek isteğim sağ salim bebeğime kavuşup ona sımsıkı sarılmakbenneyaptımki[/QUOTE]

ay canim benim ya uzme kendini hem hic duymamistim ilk bebegin herseyini kiz evimi yapar ne tuhaf ilk torun sevinci baskadir kayinvalidelerde ama bizim annemgilin ilk ve cok heycanlilar kayinvalidemgilin 7 inci torun pek heycanli degiller annemgil aldi benim bebegin odasini kayinvalidemgilden suan birsey gormedim hayirlisi

Siz k.valideleriniz ilgilenmiyor diye şikayet ediyorsunuz bense aşırı ilgisinden bunalmış durumdayım. Sanki çocuk benim değilde onunmuş gibi herşeyine o karar verip o almaya çalışıyor. Benim annem olmadığı için teyzemiz (kızkardeşim, çocuğum, herşeyim) ilgileniyor eksiklerimizle, kayınvalidemden fırsat kalırsa tabi. Bizimki olayı şova döndürmüş durumda ve bundan dolayı yaptıklarından zevk alamıyorum. Asıl sinir bozucu durumlar bebek doğduktan sonra başlayacak biliyorum eşime şimdiden, benim sinirlerimi zıplatmayın sütüm falan gider diyorum. O da aramızda manyak oldu ama ne yapabilirim. Bu benim çocuğum. Kayınvalidem yapılacak mevlüte, mevlütte ben ne giyeceğim ne yapacağıma kadar kendince kararlarını almış durumda ama kiminle dans ettiğini unuttu :).

Ya aslında böyle şeylerde yapmak istemiyorum ama birileri üzülecekse bu dönemde üzülen ben olmayacağım. İşte böyle kızlar. Kızımın odasını boyama ve kağıt maceramız hüsranla sonuçlanmıştı dün usta geldi ve odayı bir güzel boyadı mis gibi oldu. Bende bugün temizlik yaptım ama kızım bundan pek hoşlanmadı.

üzülmüyorum artık hayırlısı benim kayınvalidem değil annem duyarsız biraz napalım olduğu kadarıyla Allah bebeklerimizi sağlıcakla kucaklarımıza almayı nasip etsinde gerisi boş

amaaaaan kızlar boşverelim değilmi.bende kafaya bazen bir çok şeyi takıyorum ama tam bu sırada aklıma prensesim geliyor.onun için kendimi hiiç sıkmamaya moralımı yuksek tutmaya karar verdım.he deyın gecın sız yıne bıldığınızı yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…