2008 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

teşekkür ederim iremikcim.neden doktorun geç çağırıyor.ben 15 gunde bır gıdıyorum.ve doktorum ozellıkle bebeğin kilosu için sık çağırdıklarını soyledi.ama vardır elbet senın doktorununda bır bıldığı.

canım bende anlamadım niye geç çağırdı ama ondan sonra her hafta gelceksin dedi acayip ağrıyor kemiklerim ayaklarımda şiştii çok acıyor.ne yapabilirim buna yaaa.dramı gitsem.zonkluyor resmen

merhaba kızlarr yeni üyeyim ve inşallh bende ocak 31 de anne olacağım.Hepinize sağlıklı hamilelik sorunsuz doğum diliyorum.

meraba hoşgeldin caan seninle aynı haftadayız dr. banada 31 ocak dedi ama belli olmaz hayırlısı inşallah
iremikcim o bahsettiğin şey bir kaç defa bendede oldu vajinamdan iğne yapıyorlarmış gibi orası sanki yırtılmış gibi garip bir his bende korktum niye böyle bşrşey oluyorki acaba birde çok kasık ağrısı olyor bu aralar tualetim gelince özellikle yapınca rahatlıyorum

slm kizlar midem cok yaniyor yemek yedikden sonro karnimda acayip sertlesti kasiklarima agri oluyor halsizlik ve uykum var gibi salaklastim iyice esimde aksamci evde olmayinca uyustum kaldim bebisimde devindikce agriyor yatamiyorum belime yastik koydum oturuyorum ya sizde boylemisiniz iki gundur cok halsizim agirlastim iyice

iremikcim ayak şişmeleri için en güzel çözüm ben soğuk suyla yıkıyorum.birde masaj ıyı gelıyor.oturduğun zamanda ayağının altına yumusak yastık koymayı dene.
gülümsee bendede aynen dedıklerın var.benımde esım tam gun yok evde ıyıce uyusuyorum.ve bu hal bende sıkıntı yapıyor.sanki dayak yemiş gibiyim.ev işi falan hak getire.

Selam kızlar

Eee artık böyle geçecek günler kızlar. Benim evde başını alıp gitmeye başlamıştı ev bana ben ona bakıyordum. Sabah kalktım kahvaltı yapıp işe başladım eşim geldiğinde daha mutfakta balıkla uğraşıyordum. Her zaman yarım günde biten iş akşama kadar sürdü. Yarın hiç bir işle uğraşmayacağım. Eşim gelince bebek olunca nasıl olacak ev işleri dedim. Gerçi o zaman bu ağrı sızımız bitecek.

Kızıma balerin patikleri ördüm ama çok küçük oldular. Eşim olur dedi bakalım. Şimdi de kolay bir hırka başladım bakalım neye benzeyecek.

Edacım senin ördüğün patiğin tekini ben de ördüm bu akşam aynen tarifteki gibi ama hoş olmadı yaa 10 sıra sanırım fazla geldi çok derin oldu sen de aynen tarifteki gibi mi ördün bir de şişlerin ve ipin nasıldı?

Şükran'cığım benim ipim markalı değil, kilo ile satılan yünlü bir ip aldım, bebek yünlerinden epey kalın (ama kilo il satılanların incesi) , 4 numara şiş ile ördüm. Şimdi de kapşonlu hırka örüyorum, Kartopu yazgülü kırmızı 4 numara ile hrka örüyorum, patiklerini 3 ya da 3.5 numara şişle öreceğim. Kaç sıra haroşa öreceğimi yazarım, şimdi kendimce hırka örmeye çalışıyorum. Ama çok zevkli, hem kızıma birşeyler yapıyorum hem kafam dağılıyor.

oh becerikli kızlar sizi ben o derece örgü bilmiyrum uydurarak 2 tane elek ördüm işin kötüsü annemde örgü bilmez.kayınvalidemde vefat edeli çok oldu zaten.anluyacağınız örgü yok.ama annanem ödürmüş birkaç şey komşularına.
sevarone tavsiyen için sağol canım.kasıklarım sırtım bacaklarım heryerim dayak yemiş gibi ağrıyor.
midesi yanangüzellere tavsiyem kollarınızı yukarıkaldırarak bekleyin biraz.mideniz yemek borusundan uzaklaşırmış iyi gelirmiş

kollar yukariya tamam canim anlasildi (hiihhihihii)her seyi deneyecegiz artik ya bu orgu terimlerini hic anlamiyorum harosa falan kiz eda sen cok beceriklisin ha masallah yazik birde kocana or bari kiskanmasin gecen ben bebisime patik falan orecegim dedim esim " bak sen anladim ben seni ben hic gormedim orgu falan "dedi daha ormeden kiskandi kizini

Sağol Edacım verdiğin bilgiler için maşallah kapşonlu hırka örüyorsun ne güzel marifetli anne:))

ay kapşonlu hırka bende istiyorum bir arkadaşımın bebişinde gördüm çok da fonksiyonel.ama tavsiyem kapşonunu baya geniş tutun.

günaydın kızlar bakıyorum aştınız kendinizi kapşonlu hırkalara geçtiniz maşallah.bizde artık hazırlarına talim etcez.

Yaa kızlar öyle marifetli falan demeyin valla ördüklerim öyle matah şeyler değil, benim için azimli demek daha doğrı olur. Emin olun hepiniz yapabilirsiniz, ben kızım için aşka geldim aldım elime şişleri, okuyorum bakıyorum, örüyorum, söküyorum :) İşte hepsi bu, hırkanın yapılışı çok kolay. Aşağıya ekliyorum, aslında çok güzel modeller var nette ama işte onları yapmaya marifet (daha doğrusu bilgi) lazım. Olsun bizim bebişlerimizde açık kalacak değil ya, benim kayınvalidem birşeyler örüyor. Anneciğim hayatta olsaydı beğeniğ beğenip ördürürdüm ona, çokta mutlu olurdu. Kız kardeşim sağolsun herşeyiyle ilgileniyor ama örgü falan yeni nesilin harcı değil. Onlar sağlıkla sıhatle gelsinlerde ne aç kalırlar ne açık. Allah kimsenin çoluğunu çocuğunu aç açık bırakmasın ya (eskiden kilişe gelirdi bu laflar ama artık içleri doldu ve anlamaar taşımaya başladı). Şu odamında kokusu çıksada artık yerleştirsem ya,

Bugün hava çok güzel İstanbul'da valla eşleri çalışmayanlar tutsun kollarından gezsinler. Şey demek istemiyorum, aaa yatın yatın, aaa gezin gezin çook ararsınız bugünleri, zira bunları duymaktan sinir geldi bana kızlar. Anne olmak igrenç bir eziyet sanki, elbette zor olacak ama hiç mi güzel tarafı yok anlamıyorum. Çok konuştum yine, bugün çok dinlendim, gece güzel uyudum çeneme açıldı :).

İşte size meşhuur kapşonlu hırkam. Daha öncede yazmıştım Kartopu'nun yazgülü diye bir ipi var onun kırmızısını aldım. Akrilik bir ip ama naylon gibi dieğil yün gibi yumuşak bir duruşu var, 4 numara şiş ile örmeye başladım.

LACİVERT HIRKA NIN YAPILIŞIII:

Arka- 60 ilmek başla 1 sıra ters 4 sıra düz 1 sıra ters örüp düz örgüyle 1 karış 4 parmak ör kol evini 3,2,1 kesip 2 parmak daha düz ör ve 12 sıra haroşo örerek örgüyü bitir (kes)
Ön- 35 ilmek başlanıp 1 sıra ters 4sıra düz 1 sıra ters örülüp düz örgüye geçilir düz örgünün 4. sırsında ön taraffa gelen yerde 3 ilmek örüp 3 ilmek kesin ilik olacak dönüş sırasında kesitiğimiz ilmeklerin yerine şişe 3 ilmek atıp kalan 3 ilmeği örün bu işlem 5 kez yapılacak. kol evleri arka gibi 3,2,1 kesilip 2 parmak düz örüldükten sonra haroşoya geçilir yaka oyuntusu için önden ilikli yerden yani önce 5,3,2,1 olarak kesilir karşılıklı her iki önden aynı şekilde. haroşonun 12 .sırasında örgü kesilir.
Kol- 25 ilmek başlanır önde ve arkada yapılan etek örneği uygulanır ve 4 parmak düz örgü ile örülür sonrasında yanlardan 1 er ilmek arttırılarak 35 ilmek olana dek örülür kol evi 3,2,1 kesilip tüm parçalar dikilir.
Kapşon- yakadan ilmek alınarak (108 ilmek) düz örgü ile 1 karış kadar örülüp ilmekleri 3 e bölerek ilk 36 ilmeği keselim. kalan 72 ilmeği örüp diğer taraftan bu sefer 36 ilmek keselim ortada kalan 36 ilmeği 36 sıra örüp kesilim. önce kestiğimiz kısımları uzun parçanın yanlarıyla dikişle birleştirelim

Not : bu sayılar bebe yünü için geçerleidir makarna ip gibi kalın yünlerde sayıları hemen hemen yarıya düşürün.

Demiş ama ben bu ölçülerle örüyorum.

OOoo herkes gezmelere gitti herhalde kimseden ses çıkmıyor. Bende bugün dışarı çıktım e-bebekten dalin deterjan ve yumuşatıcı aldım kızımın çamaşırları için. Kızımada gezmek iyi geldi herhalde kıpır kıprdı maşallah.

merhabalr edacım ben gezmede değildim valla.bütüüün gün temizlik yaptım.artık 1 saatte yaptığım işi 3 saatte anca yapıyorum.hırka çok güzel bu arada

Edacım teşekkürler canım hırka tarifi için:)Bana da herkes gez gez sonra bu günlerini çok arayacaksın diyor ve ben de sinir oluyorum bebeişlerimizi de alır çıkarız yani :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…