2008 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bencede kızlar.helebir kışı atlatalım ben bebişimle tati,le bile çıkmayı planlıyorum.boş verin siz söylenenleri.önemli olan iyi bakılması.

evet ya insanlar beni strese sokuyor aman şimdi iyi zamanların doğunca gör sen bu günleri ararsın falan diyorlar. madem öyle siz niye doğurdunuz diyorum bende.hadi birincileri doğurdunuz madem zor oluyor ikincileri niye doğurdunuz diyorum susuyorlar takmıyrum artık kimseyi

ya sormayın bende çok sinir oluyorum bunu söyleyenlere. benim görümcem 5 ay önce doğum yaptı bebek ağlasa hemen kayınvaldemler bana bakıp zor bu işler dimi feyza sen şimdi rahatsın bebek bir doğsun görcem sizi sabahlıcaksınız şimdi uyuyun sonra uyuyamazsınız gibi birsürü şey söylüyorlar insan deli oluyor. biz zaten bunları göze alaraktan bebek yapmaya karar verdik dimi herşeyin bir zorluğu vardır sonuçta.

haklısın zaten bu zorluklar zevkli zorluklar sinir oluyorum ama napalım.hem bu kadar zordu madem herkes bile bile niye çocuk yaptı ve nasıl büyüttü dimi

Ben sonrasını değilde doğumu çok düşünür oldum bu aralar.27 gün kaldı ama kız beklemez daha erken gelir diyorlar. Millet yılbaşı gecesi bebek sallarız belki falan diyor, gerçi göbek falan düşermiş doğuma yakın benim göbek daha yerinde duruyor. Düşünmemeye çalışıyorum doğumu ama hep aklımda, streste yapmıyorum gerçi ama kafam dolu.

bana da arkadaşlarım göbeğin aşağı inmiş diyorlardı.demek böyle oluyormuş.bilmiyordum.ama doğuma yakın oluyorsa benim için erken değilmi.gerçi doktorum herşeyin yolunda olduğunu bebeğimin kafasının aşağıda olduğunu söyledi.birde cinsellik konusunu sordum.herhangi bir sorun yoksa gebeliği etkilemez devam edilebilir dedi.sorun derken kanama yada bunun gibi seyler.

Valla ben sezeryandan korkuyorum, doğum anı içinde sonrası içinde çok zor geliyor. Birincisi bebeğimin doğum anını görmek istiyorum, herşeyin yolunda olduğunu (inşallah) görmek istiyorum. Ve doğduğu an normal doğumda herşeyin yoluna girmesi çok kısa zaman alıyormuş, aksi olursa yani sezeryan sonuçta bir ameliyat sonrası dinlenme süreci gerekiyor. Normal doğumda bu süre daha kısa, tabi bu benim kendi düşüncem. Suni sancı ile ilgili doktorumla konuşacağım bende, zırt diye hemen suni sancı vermelerini istemiyorum. Dediğin gibi o sancıları çekip sezeryan olmakta var ama ben Allah izin verirse, kızımda bana yardım ederse yani herşey yolunda giderse normal doğum istiyorum. Aksi olursa da zaten ne gerekiyorsa o yapılır.

selam kızlar :)) son yazdıklarınıza bi göz attım da nasıl bi doğum yapıcağınız hakkında benimde kafam çok karışık .ben doğum yaklaştıkça daha da korkar oldum ve sanırım sezaryan gözüküyor bana :))) tansiyonum düşüyor çünkü düşününce bile bi türlü rahat olamıyorum .hem normal doğum da da alttan makası yiyorsunuz sonuçta yine dikişli oluyor .tabii normal doğum en sağlıklı doğum şekli biliyorum ama benim gibi stres yapanlar için sezeyan şart hem bebek için hem kendim için.sevgili sevorane umarım sende en sağlıklı doğum şekline bir an önce karar verebilirsin.bu arada benim bebiş hala dönmedi bakalım ne zaman lütfedecek :))))

selam kızlarrr.banada bu aralar göbeğin aşağı inmiş falan diyorlar.benim için daha erken ama bilinmezki.ben sezeryana daha yakınım sanırım.normalden hem çok korkuyor hemde utanıyorum.ayrıca vajina kesilmesi genişlemesi falanda var.vajina estetiğide olamam sonra.ne bileyim birçok şey var kafamda.sezeryanıda spinal anestezi ile istiyorum dr bel fıtığın falan yoksa olur dedi 36. hafta gidince tam karar vercez kısmetse

kızlar bende doğumu çok düşünüyordum ama korkunun ecele faydası yok şimdi herşeyi oluruna bıraktım aklıma bile getirmiyorum hatta artık bir an önce kavuşmak istiyorum meleğime geçen gün hafif sancı geldi ara ara nasıl sevindim anlatamam :))
beni sezeryan çok korkutuyor inşallah herşey yolunda giderde normal olur doktorumla doğumu konuşmadım epiduralli yaparım belki ama beni ikna etmesi gerek çünkü ondanda çok korkuyorum hakkımızda hayırlısı

göbeğin aşağı düşmesini bende duydum ama benimkide yukarıda daha inmedi bi hamile arkadaşım var onunkide sürekli aşağıdaydı ama hala doğurmadı 39 haftalık oldu yani acba gerçek payı varmı bilmiyorum

bana kayınvalidem söyledi şeker gibi, bilimsel doğruluğu tartışılır :). Bende hiç doğuracak kadın hali yok, göbekte yerinde. Bu arada ben hala kızıma isim bulamadım.

:))isim bizde bulamadık eda önce uğur dedik herkes arayıp uğur napıyor annsi demeye başaladı sonra kağan kayra dedik insanlar tam ona alışmışken yani karnımı kağan kayra diye severken eşim yine düşünmede artık insanlara mahcup olmaya başladımkimliğe ne yazılırsa ondan sonra söyleyeyim bari

hakkımızda hayırlısı neyse o olsun diyelim bence çünkü normalde sezeryanda zor. ben normal istiyorum korkmuyorum da sancının şiddetini tahmin edebiliyorum bekarken çok adet sancısı çekerdim kıvranırdım yatakta doğum yapan hanımlar onun biraz daha şiddetlisi dediler dayanabilirim diye tahmin ediyorum bide internetten okudum yapmam gerekenleri sancı gelince derin derin nefes almak sancıyı azaltıyormuş filan filan herşey yazıyor. videolarıda izledim sadece dua etmeye kaldı işim inşallah 1 - 2 ıkınmada çıkar diye..

kızlar birde şu link e bakın :)))ama tabii bu kadar çabuk geçmiyor...fakat sonuç harika değilmi:))))bence herşeye değer...:)))))))))))))

edacım kesinlikle sana katılıyorum canım eğer bir aksilik çıkmazsa bende normal doğum düşünüyorum zaten bebeğimin başı aşağı dönmüş doktor başıyla geliyo dedi.inşallah herşey yolunda giderde normal doğum yaparız.

aslında ben doktoruml konuşmuş ve kararımı vermiştim ama ara ara geliyor bana işte son olarak tam kararım spinal sezeryan.eşimle oturup konuştuk bu konuyu doktorumlada ve kararımı verdim. herkes için en hayırlısı olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…