2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın.....

geçmiş epey birikmiş bugün işlerim çok yoğun okuyamadım....

cumartesi günü dr. a gitmiştik...dr. kan tahlili yaptı şükürler olsun kan durumu iyiymiş demir ilacını kullanma zaten tadıda kötü dedi....

eskişehire gitmişken biraz çarşıda gezindik seline bebek arabası aldık biz hala almamıştık biraz geç kaldık ama olsun ne yapalım....

sonra eve dönerken istanbuldan bi akrabamız gelmiş bizi çağırdılar onlara gittik eve gelmemiz 22,30 u buldu selin ilk defa bi kalabalıkta ses çıkarmadı herkese gülücükler saçtı... hastanedede hiç ağlamadı muayene sırasında dr. karnını bastırınca ağlamaya başladı sadece....

ama gecemiz zehir oldu... selin yarım saatte bi kalkıp ağlamaya başladı sebepsiz... ağlıor yanına gidip sallıyoruz uyuyor sabaha kadar hiç uyuyamadık ne derdi vardı anlamayadık..... dünde o huysuzluk devam etti zaten cumartesi gününün yorğunluğu ve uykusuzluğu vardı birde misafirler geldi üstüne tam oldu... sanırım nazar değdi seline hiç öyle yapmazdı hastanede çok seven oldu oturmaya gittiğimiz evdede öyle... dün akşam komşumuz yaşlı bi teyze var ona okutmaya götürdük sanırım birazda o iyi geldi bu gece de yine mızırdadı ama önceki geceki gibi değildi....

bizden hafta sonu özeti haberleri böyle... işlere dönmem lazım canım her ne kadar istemesede zaten yorğun olarak yeni bi haftaya başladım allah sonumuzu hayır eyleye....

bence de kuzuşa nazar değmiş canım. kıyamam.. zaten evde ağlarlar başkalarının yanında gülücük saçarlar yaramazlar nazar değsin diye. bende eskişehirde olmayı isterdim şu an.. neyse. hangi bebek arabasını aldınız. biz de almadık henüz. onbeş tatilde almayı düşünüyorum da. hem bebek arabası hem mama sandalyesi..

mumy pekmez oksuruge ıı gelıo ben kızıma verıorum sabah aksam 1 kasık .kayısı receli bendede hazırı var ondan denıycem yazarım sonucu

sibelcim bence hastane ve kalabalık ortam onu asırı yormus o sebeptende oyle yapmıs duzenı bozuldu ya ondan...gecmis olsun.

dunde ece hanfendusu 40dk da 1 mızırdadı. mesela 2de uyandı 2.40da bıdaha 3.te yatırdım 3.40 4-440 boyle gecti vakit sabah enson 6da yattı bende bıttım ama sukurki gribim iilesmis.

bugunde tırnagım ıcın gıttım bu seferde lazeri yedim hemde batan yerin altına ilaçlı gazlı bez koydu yarında gidicem 2kere daha gitmem gerekiomus cok ilerlemis icerdeki iltihap ondan ameliyata gerek kalmadan halletmeye calısıolar...iilessinde giderim sorun deil

dun eceye yemek hazılıorum dıe kıskandı onu cok ıhmal ediomusum cocuga habire biseyler hazırlarken hasta deilmisim :) saat 12 olmus kahvaltı yapmamısmıs sakayla karısık gulerek soyluo ama ıcındekini dısa vuruo:)

zaten tam olarak gezemedik birkaç mağaza gezdik... kraft atlanta hoşumuza gitti... gayet kullanışlı görünüyor bakalım tam olarak kullanınca görücez avantajını ve dezavantajını...

aman neyse iyileşmişsin canım.. sen yinede dikkat et kendine.. bu seneki grip bi değişik tam geçti diyorsun bi bakıyorsun geri geliyor insan bazen hastamı iyimi anlayamıyor saati saatini tutmuyor bu gribin....

ay canım geçmiş olsun... inşallah iyileşir lazerle ameliyata gerek kalmadan....gezinmende sorun olmuyor dimi... dikkat et kendine....

erkekler ne kadar çocukları olsada kıskanıyorlar malesef... şakada olsa dediğin gibi aslında gerçekleri söylüyorlar şaka yollu.... ee boşuna demiyorlar bizim 2 tane çocuğumuz var biri eşimiz biri evlatlarımızı:ecrin_bebek: bizi düşünen yok... biz hiçbirşeyi kıskanmıyoruz ama....dışarı çıkamıyoruz çıksakta bütün sorumluluk bizde rahat edemiyoruz vs...

ayyy hala bak ya sözde iş yapıcam kendimi alamıyorum burdanohaoldumsmile

nurdan harikasın.şu saate güldürdün beni.zabah olsun öpecem seni
sen opmeden ben opimmmŞeniz

hayırlı olsun cancazım.niye geç kalmış olasınız.kış zaten.yaza güzelce kullanırsınız. sanırım çok uyarılma oldu selin de.kıyamam ben ona.
geçmiş olsun.pekmezi kendin de iç.gerçekten çok işe yarıyor.evrim sağolsun.duacıyım kendilerine.
Allah kurtarsın yavrum tez zamanda.

tüh yaaa esrayı aradım açmadı.sonra saate baktım kapattım hemn.işte olunca bu saatte uyunabileceğini düşünemedim.eyvahedigeldismile

Elıfımm.. ıyıdır annem, sen nasısınn??

Corekotunu ve ısırgan tohumunu bal ile karıstırıp yedıgınız zaman, hem süt artarmıs hem de sütün kalıtesı artarmıs.. bılgınıse.. çörek otunu yuttum az once,evde var dıe,ısırgan tohumu da Ozy ye soylendı. Bakalım..

Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin’den….
ilgimi çeken bölümler...

Süt çocukluğu dönemi sonuna kadar olan ilk 18 ayda anne ile çocuk görsel, sözel, dokunsal ve hatta koku olmak üzere yoğun temas ile içi içe yaşamalıdır. İyi bir bağlanma için süre değil, birlikte iken etkileşimin kalitesi önemlidir. Anne ya da ona bakan kişi endişelerini engellemeli, sıkıntılarını gidermelidir. Acıkınca hemen beslemeli, altını kirlerince hemen bezini almalı, ağlayınca hemen kucağına alıp şefkat göstermelidir. Bu dönemde yapılan bu yaklaşım asla çocuğu şımartmaz. Bu kendinden başkalarını sevmenin temelini oluşturur ve ruhsal sağlığı yerinde bir kişilik oluşturur.

Yaklaşık ikinci yaşın sonlarına kadar bir noktayı net ve tek görebilme yeteneği gelişmez. O nedenle hareketli objeleri izlemesi ve hatta arabada giderken dışarıya bakması mümkün olduğunca engellemelidir. Yine ikinci yaşın sonuna kadar doğal olarak hipermetroptur. Yani yaşlılıktaki gibi yakını net göremez. Onunla ilişki kurarken ya da ona oyuncağını en az 30-35 cm mesafeden göstermelidir.

İlk bir buçuk yılın sonunda psikanalitik gelişmenin oral yani ağız döneminin doyurulması gerekir. Yani bu dönemin sonuna kadar çocuk emecektir. Hatta emmesi teşvik edilerek ( anne sütü yoksa yalancı emzik verilerek) bu döneme ait haz prensibi doyurulmalıdır. Bu şekilde klendine ve başkalarına güvenen, iyimse, geleceğe umutla bakan, almak kadar kıskanmadan vermeyide bilen bir kişiliğin temeli atılır.

bende tam orasında actım tvyi. corekotunu duydum gerisini duyamamıstım saol evrimin ilac gibisin. kayısılı tarifi yedirdim 1 saat oldu sıcızlamadı amaa neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…