Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin’den….
Çalışan anneler işlerine giderken asla sıvışıp ayrılmamalıdırlar. Çocukla mutlaka vedalaşıp ayrılmalıdırlar. Vedalaşırken gün içinde başka durumlarda yapmadıkları bir mimik ya da davranışı çocukla aralarında bir sembol olarak yapmalı ve akşam iş dönüşü çocukla i,lk karşılaştıklarında yine aynı hareketi tekrarlamalıdırlar. Böylece aralarında sembolleşen ve annenin yokluğunda bile çocuğa kendini hissetirebilecek bir iletişim, bir ilişki, kurmuş olur. Ya da anne mutlaka kendine ait bir kıyafet yada bir yastık ya da bir nevresimi çocuğun yatağında bırakmalıdır.
Annenin yokluğunda çocuğun, annenin devamlılığını algılamasını sağlayacak bir diğer yöntemde annenin çocuğuna bir obje bırakmasıdır. İş dönüşü, bıraktığı objeyi çocuktan ister ve onu birlikte bir yere saklarlar. Ertesi sabah anne yine işe gitmek üzere evden ayrılırken çocukla aralarında sır olarak sakladıkları objeyi yerinden çıkarırlar ve anne yine objeyi çocuğa emanet eder. Bu şekilde somut obje devamlılığını kazanamamış olan 3 yaşın altındaki çocuk beyni anne ile objeyi eşleştirerek annenin dönüşünü herhengi bir kaygıya kapılmadan bekler. Aksi halde ayrılık anksiyetesi ortaya çıkar ki çocuk ya aşırı tepkisel ve hırçın olur ya da içe kapanır.
3 gündür neler çektim neler :çok üzgünüm: Cuma gününden beri her 6 saatte bir acildeyim. Diş ağrım tavan yapıyor ve ağrı kesici iğne vurduruyorum. 20 lik dişim apse yapmış antibiyotik+iğne verdi doktor. Sabah 4 te gece 2 de ağrılarla hastaneye koştuk. Eşim de mahvoldu ben de.
İkinci bir vukuat, cuma müdür saat 15:00 de toplantı var dedi. o saatte çocuğa bakacak kimse yoktu. "Tamam siz gelmeyin" demesini beklerken müdür ne dedi biliyor musunuz "çocuğunu da al gel" akannehir nasıl geleyim dedim, adam inat ediyor illa geleceksin toplantıya diyor Çok üzgünüm çoook Beni getirecek kimse yok dedim. Müdür yardımcıları arabayla gelip aldılar. Toplantıya kızımla katıldık. 2 saat kucağımda. Mızır mızır mızırdandı toplantıda. ben ayakta onu pişpişliyorum, çok durmazsa dışarı çıkıp sonra tekrar giriyoruz, falan filan. Rezalete bakın. Didar çok yoruldu, ben çok hırpalandım, dişim ağrısı bir yandan.... Bugün de müdür gelmiş bana, "e çocuk kalabalığa girmeye alışsın yavaş yavaş" diyor. Ne manyak müdürler var ya. :mymeka:
o yirmilik dişin dördünden de ameliyat oldum ben.dikişlerle gezdim ağzımda.ama çok da zor değildi.bir an önce kurtulman dileğiyle belma.
baby canım ayağın nasıl???? ağrı sızı yapıyormu....
Sağol arkadaşım :) darısı başınıza! Ama kolay olmadı, söyliyim :)
Çok mutsuzum bugün..
Sabah kızımı bırakıp işe gelmek bugün ayrı bir koydu niyeyse.
Dün gece bir karar verdim, asla ikinci cocuğu doğurmayacağım. Önümüzdeki hafta gidip spiral taktıracağım.
Bir çocuğun daha tüm sorumluluğunu - maddi,manevi,psikolojik,sosyolojik,fizyolojik- kaldırmaya gücüm yok.
Dün akşam saatlerinde, evde bayıldım durup dururken. Allah'tan evdeydim ve Allah'tan Deva kucağımda değildi. Gündüz hafif hafif başım dönüyordu ve bir kaç gündür çok midem ağrıyordu zaten. Annemle bir arkadaşım vardı yanımda. Bir dakika falan öyle kalmışım sonra gözlerimi açmışım ama bu süreyi hiç hatırlamıyorum. Ayılıp bişeyler söylemeye çalışmışım ama bunları da hatırlamıyorum. Sonra biraz kustum. Kusarken azıcık kan geldi. Apar topar hastaneye gittik, tahliller, tomografi falan.
Sonuç erken teşhis edilen mide kanaması ve ona eşlik eden ileri seviyede kansızlık.Kan tahlili sonuçlarını görünce inanamadım, bütün değerler alt üst olmuş. 1,5 sene önce kardeşim vefat ettiğinde de yine böyle bir mide kanaması geçirmiştim. O zamanda çabucak müdahale edilmişti ve daha kötü şeyler olmadan atlatmıştım. Bu seferdede doktor iyi ki bayılmışsın dedi.Yoksa geç kalabilirmişiz. Hastaneye yatmam gerekiyordu ama bebeğim olduğunu söyledim. Bir sürü nasihat ve ilaç reçetesi ile çıktım hastaneden. Yoğun bir tedavi dönemi bekliyor beni..
Bugün işe gelecek halde değildim ama biraz düşünmeye- kendimi dinlemeye ihtiyacım var, evdeyken böyle bir şansım olmuyor. Allah hakkımızda hayırlısını versin..
assanırım tıp fakültesine gitmen gerekecek.normal diş hekimleri yapmıyor.çene cerrhı lazım.bana öyle dedmişlerdi.Eskişehirde 1 haftalık bir tatilde yaptırdım.normalde ara verilerek yapılıyormuş ben üst üste yaptırdım.ah bide bana o cesaret gelip bi gidebilsem 2 tane var ama gözüm yemiyoreyvahedigeldismile arada deli giib ağrıyor diyorum gidicem dişçiye sonra ağrı geçiyor benimde gitme konum askıda kalıyor kaç senedir böyle sürdürüyorum bakalım nereye kadar erteleyeceğim birgün bir gelecek gitmeyecek oda kapak olacak banaeyvahedigeldismile
çok çok çok geçmiş olsun canım.sanırım içten içe yıprattı seni bazı şeyler.ben de mide kanaması geçirmedim ama aynı kararı aldım dillendirmesem de.çok dikkat et kendine.Çok mutsuzum bugün..
Dün gece bir karar verdim, asla ikinci cocuğu doğurmayacağım. Önümüzdeki hafta gidip spiral taktıracağım.
Bir çocuğun daha tüm sorumluluğunu - maddi,manevi,psikolojik,sosyolojik,fizyolojik- kaldırmaya gücüm yok.
Dün akşam saatlerinde, evde bayıldım durup dururken. Allah'tan evdeydim ve Allah'tan Deva kucağımda değildi. Gündüz hafif hafif başım dönüyordu ve bir kaç gündür çok midem ağrıyordu zaten. Annemle bir arkadaşım vardı yanımda. Bir dakika falan öyle kalmışım sonra gözlerimi açmışım ama bu süreyi hiç hatırlamıyorum. Ayılıp bişeyler söylemeye çalışmışım ama bunları da hatırlamıyorum. Sonra biraz kustum. Kusarken azıcık kan geldi. Apar topar hastaneye gittik, tahliller, tomografi falan.
Sonuç erken teşhis edilen mide kanaması ve ona eşlik eden ileri seviyede kansızlık.Kan tahlili sonuçlarını görünce inanamadım, bütün değerler alt üst olmuş. 1,5 sene önce kardeşim vefat ettiğinde de yine böyle bir mide kanaması geçirmiştim. O zamanda çabucak müdahale edilmişti ve daha kötü şeyler olmadan atlatmıştım. Bu seferdede doktor iyi ki bayılmışsın dedi.Yoksa geç kalabilirmişiz. Hastaneye yatmam gerekiyordu ama bebeğim olduğunu söyledim. Bir sürü nasihat ve ilaç reçetesi ile çıktım hastaneden. Yoğun bir tedavi dönemi bekliyor beni..
Bugün işe gelecek halde değildim ama biraz düşünmeye- kendimi dinlemeye ihtiyacım var, evdeyken böyle bir şansım olmuyor. Allah hakkımızda hayırlısını versin..
çok özledik seni cipsim.sesin travesti gibi çıksa da seviyorum seni.hazır ses de uygunken sen de bana evlenme teklif et bari.alaram men seni:sm_cool:herkese merhaba güzel anneler
bir hafta oldu sanırım buralara uğramayalı ikince kez bu kadar ayrı kaldım topikten birincisi doğumdu ikinciside üzerime yapışıp kalan ağır bir girip ve ardından nişan telaşı vs oldu
ne kadar şanslıyım ne kadar muhteşem bağlarımız var ne arayanlarım ne msj atanlarım bitmedi Allahım okadar mutlu oldumki götüm kalktı kendimi bi bok sandım resmen delikafadulden
hepiniz çok ama çok sağolun sizleri çok ama çok seviyorum inann tüm samimiyetimle arayanlara ve msj atanlaratek tek döneceğim çünkü birkaç gündür insan sesine kavuştum daha doğrusu bir sese kavuştum kaydirigubbakcemile3
bu geçmiş okunurmu okunursa nasıl okunur atlanarakmıı zplanarakmı bakalım artık
Çok mutsuzum bugün..
herkese merhaba güzel anneler
bir hafta oldu sanırım buralara uğramayalı ikince kez bu kadar ayrı kaldım topikten birincisi doğumdu ikinciside üzerime yapışıp kalan ağır bir girip ve ardından nişan telaşı vs oldu
ne kadar şanslıyım ne kadar muhteşem bağlarımız var ne arayanlarım ne msj atanlarım bitmedi Allahım okadar mutlu oldumki götüm kalktı kendimi bi bok sandım resmen delikafadulden
hepiniz çok ama çok sağolun sizleri çok ama çok seviyorum inann tüm samimiyetimle arayanlara ve msj atanlaratek tek döneceğim çünkü birkaç gündür insan sesine kavuştum daha doğrusu bir sese kavuştum kaydirigubbakcemile3
Çok mutsuzum bugün..
herkese merhaba güzel anneler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?