2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben bogazdan kesemıorum aklım hep yemekte hareketsizlikte diz boyu .. napcam bilmem galiba bunalımıın asıl sebebi bu siskoluk ve kendini begenmemelik..kollar bıngıl karın kalca bıngıl bi baldırlar zayıf oda sallamaktan :))

ısırgan tohumu kullnılmamalıymış süt için.ibrahim saraçoğlu dedi.
onun yerine şöyle bir tarif verdi
2-3 adet havuç yarım litre suda 10 dk haşlanacak suyu alıncak
6 tane kuru incir yarım litre suda 15 dakika haşlanıp suyu alıncak.

etti elimizde iki su.ılınınca bu iki suyu öpüştüreceğiz,karıştırcağız içeceğiz.bir seferde 1 bardak.

ben ki hiç rağbet etmezdim böyle şeylere.ne hallerdeyim düşün.niye kaçıyo bu süt bilmiyom.hergün sağdığım mikterın yarısını sağabiliyorum.niye niye niye???

Şu süt cocuklugu donemı bolumunu; arkadaslarım uyku duzenı saglama cabalarına grıdıgı zaman ben de bulup eklemıstım.

Ama dıger yazdııgn bolumlerı ılk kez okuyorum, ozellıkle de arabada gıderken dun, etrafı seyredıyor, nası takıp etmeye calsııyor dedım Ozy ye.. ne kadar yanlısmıs meger.

Cok sasırdım bu duruma..

Bu kadının yazılarını takıp edıyorum, ozellıkle de tv programına cıkıyor kanal d de.. doktorum dıe bı programda, orada da kacırmamaya calısıyorum..

herseyın temelının sevgı oldugu dusuncesınden gıdıyor kadın..

Bızler, cocuklarımız ıcın buyuk bır şansız.. hem de çok.

Dun gece 5 yasındakı bı cocugun kulagından kan gelene kadar dovulup dılenmesı ıcın sabah karsı kopruye bırakılması haberını okuduktan sonra..

yav pervin ben öleyim o zaman.doğumdan sonra 5 kilo aldım. şu an tek derdim sütüm.

o haber beni mahvetti evrim.hemen değiştirttim kanalı haşmetmaaplara.çok sarstı beni.önceden de çok fena olurdum.ama anne olmak daha bir hassas yaptı.

Haydaaaaaaaaaaaaaaaaa... bu işin orta yolu ne o zaman yaaa??

Bynu da soleyen Enver Saraç.. ıkısındekı saraç soyadından yola cıkarsak, o zaman sadece çörek otu nu ıcelım dıyecegım ama...

Ben ısırgan cayının ıcıne kımyon da katıp ıctıgımm zaman sut olayında onun da faydasını gormustum.. bunu da belırtmeden gecemeyecegım.

ip atlama hareketini yapsak dikişlerimize bisi olurmu acepp??

sanmam.. acırsa bırak.. kendını dınle bı bakalım..

şu süt bıraz fazlalassın da.. valla hı cbısı gozumde yok..

Nurdan ın bı lafı vardı, deseler kı mok ye artaacak.. haketen ona dondu durumum.

Selinin iyi olmasına sevindim. Arabanızıda iyi günlerde kullanın canım.
Paylaşım için teşekkürler. Benimde arabadan arabaları takip etmesi hoşuma giderdi artık baktırmıycam
sanmam.. acırsa bırak.. kendını dınle bı bakalım..
şu süt bıraz fazlalassın da.. valla hı cbısı gozumde yok..
Nurdan ın bı lafı vardı, deseler kı mok ye artaacak.. haketen ona dondu durumum.
Nurdanın bu lafı beni çok üzmüştü ya canım kıyamam ona.Teoş beyler bugün nasıllar acaba

3 gündür neler çektim neler :çok üzgünüm: Cuma gününden beri her 6 saatte bir acildeyim. Diş ağrım tavan yapıyor ve ağrı kesici iğne vurduruyorum. 20 lik dişim apse yapmış antibiyotik+iğne verdi doktor. Sabah 4 te gece 2 de ağrılarla hastaneye koştuk. Eşim de mahvoldu ben de.

İkinci bir vukuat, cuma müdür saat 15:00 de toplantı var dedi. o saatte çocuğa bakacak kimse yoktu. "Tamam siz gelmeyin" demesini beklerken müdür ne dedi biliyor musunuz "çocuğunu da al gel" akannehir nasıl geleyim dedim, adam inat ediyor illa geleceksin toplantıya diyor Çok üzgünüm çoook Beni getirecek kimse yok dedim. Müdür yardımcıları arabayla gelip aldılar. Toplantıya kızımla katıldık. 2 saat kucağımda. Mızır mızır mızırdandı toplantıda. ben ayakta onu pişpişliyorum, çok durmazsa dışarı çıkıp sonra tekrar giriyoruz, falan filan. Rezalete bakın. Didar çok yoruldu, ben çok hırpalandım, dişim ağrısı bir yandan.... Bugün de müdür gelmiş bana, "e çocuk kalabalığa girmeye alışsın yavaş yavaş" diyor. Ne manyak müdürler var ya. :mymeka:

Amanıııın. Çok geçmiş olsun Belma. Müdürüne de diyecek laf bulamıyorum.Sen özel kurumda değilsin değil mi ?Allahından bulsun

Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin’den….

Çalışan anneler işlerine giderken asla sıvışıp ayrılmamalıdırlar. Çocukla mutlaka vedalaşıp ayrılmalıdırlar. Vedalaşırken gün içinde başka durumlarda yapmadıkları bir mimik ya da davranışı çocukla aralarında bir sembol olarak yapmalı ve akşam iş dönüşü çocukla i,lk karşılaştıklarında yine aynı hareketi tekrarlamalıdırlar. Böylece aralarında sembolleşen ve annenin yokluğunda bile çocuğa kendini hissetirebilecek bir iletişim, bir ilişki, kurmuş olur. Ya da anne mutlaka kendine ait bir kıyafet yada bir yastık ya da bir nevresimi çocuğun yatağında bırakmalıdır.

Annenin yokluğunda çocuğun, annenin devamlılığını algılamasını sağlayacak bir diğer yöntemde annenin çocuğuna bir obje bırakmasıdır. ış dönüşü, bıraktığı objeyi çocuktan ister ve onu birlikte bir yere saklarlar. Ertesi sabah anne yine işe gitmek üzere evden ayrılırken çocukla aralarında sır olarak sakladıkları objeyi yerinden çıkarırlar ve anne yine objeyi çocuğa emanet eder. Bu şekilde somut obje devamlılığını kazanamamış olan 3 yaşın altındaki çocuk beyni anne ile objeyi eşleştirerek annenin dönüşünü herhengi bir kaygıya kapılmadan bekler. Aksi halde ayrılık anksiyetesi ortaya çıkar ki çocuk ya aşırı tepkisel ve hırçın olur ya da içe kapanır.

çok üzüldüm canım... ama malesef bazı insanlarda şu kadarcık merhamet anlayış olmuyor... ben izin bile kullanamadım... daha selin 2 aylıkken ankaraya eğitime katıldım 1 hafta... çok zor hele hele çocukla kalabalık bir ortama karışınca dahada zor... ne oldu yani verim alabildimi müdürün senin katılmandan çocuk huysuz oldu içeri girçık yaptın zaten birşey anlayamadın toplantıya konsantre olamadınki.... müdürünün boyu bir karış uzamıştır artık seni oralara kadar her koşulda getirttiği içinalsanaalsanasmilebi başarı elde etmiş olarak görüyordur kendini düşüncesiz insan:mymeka:

evet benimmde tek derdim sütüm ama ben dert ediorum bu durumumu ..

bilmiyorum sütüm olsaydıda aynımı düşünürdüm keşke kızım emseydi benimde sütüm olsaydıda 10 kilo almaya razıydım ama olmadı işte....

ama şuan emzirmedim halde bened kilo veremiyorum almıyorum sanırım ama hala bir gr veremedim nolcak bu halim bilmiyorum iştahım açıldı benimde... hergün netten birşeyler araştırıp akşama onları yapma planlarını kuruyorum.....

rehberliği aşırı derecede önemseyen müdürüne hörmetlerimi sunarım.bir de çocuk kalabalığa alışsın diye bağlamışya koptum.güleer misin ağlar mısın? dişin için geçmiş olsun.çok üzmüş seni.
eyvallah.mutlaka değerlendireceğim bu yazılanları.kendimize uygun olarak bulacağız.
evet benimmde tek derdim sütüm ama ben dert ediorum bu durumumu ..

sana güveniyorum verirsin sen o kiloları.ama kendime güvenmiyorum.deli gibi acıkıyorum

keşke sevk alıverseydin canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…