evrimm aklında olsun bu tarz linkleri sakla mesela baska arkadaslarına mail falan atabilirsin olink hep geçerli diye biliyoürum
tabi bunları biliyosan zaten bilmislik yapmıs gibi olmiyim amabazen basıtseyler bile insanı aklına gelmiyorondan yazıyorum
ben oyle yapıyorum linkler ikendi mailimde saklıyroum ece yi soranlara yolluyorum uzun zamandır goremeyenisteyenlere vs
bu aralarçocuklu annelerin bloglarında geziniyorum dikkatimi çeken bişey var.
oyun grupları...
etraflarında çocukla..........................olurlar.
sofa duamızda şöyle ben çok begniyorum paylaşayım..
yemege başlarken,
YEMEĞİMİ YEMEDEN EL AÇTIM ALLAHIM SANA
SAGLIK SIHHAT AFİYET BOL RIZIKLAR VER BANA
KAN OLSUN CAN OLSUN
AKIL OLSUN FİKİR OLSUN
HEPİMİZE AFİYET OLSUN.
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'den.....
ısı duyusu en erken gelişen duyudur. evde ısı kontrolü en güvenli
alet ütüdür. ipek derecesine ayarlanan ütünün çocuğun elinde yaratacağı his ile başlanır. bu his onun elini yanık olacak şekilde yakmaz. ancak ısının itici sıcaklığını hissetirir. ipek derecesine ayarlanan ütüyü usulca eline değdirip ya da daha iyisi yaklaştırıp hayır yada ıhh ıh ya da cız sözcüğü tekrarlanarak bu his ile sözcük eşleştirilir. böylece bu sözcük ısının sembolü olur. adına bakmaya, isteklerini işaret parmağıyla eşlemeye başlamış çocuk bu eşleme işlemini kolayca kavrayacaktır.
ısı sevimsiz bir duyudur. çocuk ısıdan uzaklaşır. bir sonraki adım ona zarar vermesi olanaklı diğer objeler ile aynı sembol kelimeyi eşlemektir. yani bir elde ütü olduğu halde ütü ve örneğin priz işaret edilerek sembol kelime tekrarlanır. üç beş tekrardan sonra çocuğun sözkonusu bu objeler ile de seçilen olumsuzluk ifadesi cız ya da hayır gibi sembol sözcükleri eşleştirdiği görülür. bu sözcükler ile birlikte tehlike sinyali taşıyan objeler çocukta ısı çağrışımı byapacak ve çocuk o objeden uzaklaşacaktır.
ancak ona zarar verecek objelerin sayısı sınırlı olmalıdır. çocuğu cız yada hayır komutları ile sustalı maymuna çevirmek onun çevreyi tanımasına engel olur. esasında ona zarar verecek nesneler priz, bıçak, makas, ateş, pencere kenarı sayısı 8-10 adeti geçmez. o nedenle herşey tehlikeli sınıfına sokulmamalıdır.
PİNKİM çok yoğunum affet. opuyorumnanaktan
ben saray halının gel halısını aldım mutfağa ve koridora, almadan önce mutlaka bak.
kaymıyor , anti bakteriyel vs vs. çok güzel memnunum. ne alırsan al ama mutlaka kaymayan halı al.
balık kesin diyorsunuz yani kizlar dadanayım balıga napalım
acaba balık hapları da aynı etkiyi yaparmı ??
..................bariz izliyor reklam bulduk allahtan artık kanal çok ogulm zamanında iki saat reklambeklerdim kanal bu kadar çok degildi:)
ay ama ridvanın çıktıgı bir reklam var çocuk onu anlamıyor oç ıktı habire kanal degistik B)))
ben ikizlerim yukselenim terazi pekii ben niye tez canli ve sabirsizim, benim nereme koc kacmis acaba??
ben o kadar ozene bezene aldigim 18 girmiyor, 20 numaraya za zor giriyor, hatta yaz icin sabo gibi terlikler var ya rengarenk onlardan almistim 20 numara, giremiycek sanirim, cok koca ayak benim oglum ya..yaza 22 olur kesin(
gerci bizdeki baska bir durum ayakkabi yakta durmuyor hic, surekli birbirine surtuldugu icin, bilekten bagliyorum bu seferde ayakkabi cikiyor bilekten sallaniyor:)))
pınar in sitesine baktım simdi 6-12 aylar için devam sutu diyor dr a kesinlikle soracagım en azından aksamları bizden içerse hani biz verebiliriz yoksa gunduz yine mama yer bakıcıdan mama yiyor sonuçta
http://www.pinar.com.tr/product/product_subgroup.asp?productsubgroupID=4&navID=9
Evrim Burcu'dan haber aldin mi bugun nasilmis iyi miymis:))
Hatun bendeydı bugun, sabah plates ten cıktı bana geldı, diyetistene gıdene kadar bırlıkte oturduk, ıyı ya, yaramaz bı durum yok, keyfı yerınde, aksama damlar, hali kalırsa tabıı kosusturmacadan :))
hmm gorduysen selam soyleseydin dicektim..:))
ooo diyetisyende ha, 4 gozle bekliycem haberlerini...
bende istiyorum soslu makarna
ben eczacıya sormuştum. o da ben ticari amaçlı olduğunu düşünüyorum. neden bir ayda bitsin ki. yenisi alınsın diye demişti. benim de var öyle mamalarım. kaşık mamaları. iki ay oldum alalı. veriyorum hala.. bişi olacağını da sanmıyorum. güzelce kapatıyorum ağızlarını hava almayacak biçimde. bi de bakıyorum yani anormal bişi yok. genede bu defa en ufak boylarından aldım hemencim bitsin o tarih geçmeden diye..paldır küldür konuya giriyorum ama acil fikirlerinize ihtiyacım var....
TARİHİ GEÇMİŞ KAŞIK MAMASI.... her açtığım kutunun üstüne tarih atarım genelde 1 ayı geçmeden tüketin dedikleri için süreyi kaçırmamak adına yazarım... ama geçenlerde bebelac pişirilen lezzetler aldım seline acaba yermi diye yemedi beğenmedi paketin yarısı kalmıştı bende bir daha yedirdem diye kutunun üstüne tarih atmadım..... ama bugün babaannemiz seline o mamadan yapıp yedirmiş.. üstüne yazmadığım için tam tarih bilmiorum ama sanırım 1 ayı geçti 2 ay olmamıştır ama 1,5 ay olmuştur en fazla....birşey olurmu korktum yaaaa......
kurutma makinesi bende istiyorum ama eşimin pek gönlü yok gibi. bi de nereye koyacağım o var.ozgulcum kurutmali camasır makinalarından kimse memnun degil hiç te tavsiye etmiyorlar
ben bu sene hamile iken ece nin camasırlrı amaclı birde camasır odası ece ye oda olacagından asmaya yer kalmadıgından kurutma mak aldım çok rahat ettim aylık elk faturasına yaklasık 10-15 tl eklendi ama buyuk rahatlık yıkıyorsun iki saat sonra ccamasırlar tekrar utulenip kullanıma hazırhatta utusuz kullancakların varsa anında al kullan sıcacik ve mis gibi kokuluç ıkıyorlar kokuları uçmuyor dis mekanlarda
bende aldım bi kere belki onu yer diye. hiçbirşeye ağzını açmadığı zamanlar. ama ona da açmadı. geçende yine değişiklik olsun diye aldım ama iğrenç tadı. kendim bile beğenmedim. o yüzden yiğite de vermek istemedim..ya sibel geçen markette gordum toz pisirilen mama diye kim niye alıp pisirmekle ugrasırki dedim sen alıyormussun meger
ne amacla bunu alıyorsun karıstırıp hazır hemen yedirilenlere gore tadımı farklı fiyatımı degisik ona dikkat etmedim cunku niye pisirilenle ugrasıyorsun yani ozetle bunu merak ettim ?
benim yiğit kuzumun da bitecek teyzeleri :)2 gün sonra 8 ayları bitecek Ece lerin Esracım
ne güzel
nurdandan da duyunca daha bi rahat etti içim şimdi.hic bir bozulma belirtisi yoksa, yani nemlenme, topak topak olma, kotu koku, kuf bence bisi olmaz, hic korkma, bunlarin bazilari tivari amaclida bence..yani tabiki 1 yil degil ama 1-2 haftadan hic bisi olmaz..
bir saat olduk doktordan geleli.. aklımdayken hemen yazayım kızlar söylediklerini.
boğazına baktı çubukla.. bu arada yiğit çok ağladı hiç sevmedi. kulaklarına baktı. burnuna baktı. kalbini ve ciğerlerini dinledi. bıngıldağına baktı. öksürük konusunda şurup yazdı. bi de nezle grip ilacı yazdım dedi. şu bahsettiğimiz süt vardı ya onu sordum önermiyorum dedi. hele anne sütü alıyorsa az çok hiç gerek yok bir yaşına kadar dedi. üst dişleri çıkacak, dişetlerine baksana beyazlamış kabarmış dedi. huysuzluğu ondan olabilir. ateşlenirse calpol ver, diş jeli de az az sürebilirsin eğer çok ağlarsa dedi. santafer 5+5 şeklinde devam. devit günde 3 damla devam dedi bir yaşına kadar. minadeks vereyim mi dedim bir yaşından sonra tavsiye ediyoruz multivitaminleri dedi. kasık ve popuşundaki pişikleri geçiremiyorum dedim. baktı. kullandığım üç çeşit krem var onları söyledim. o konuda nivea tavsiye ederim. hepsini kes bir de onu dene dedi. 300 gr almış iyi normal dedi. hiç almadığı zamanlar da olacak. çünkü ay içinde verecek sonra alacak. yani almamış gibi görünecek o zaman telaşlanma bu aylarda böyle olur dedi. artık sizin yediğiniz herşeyden yiyebilir dedi.
sabah tam siteye girdim birşeyler yazdım gönderemeden internet gitmiş...
Teyzeleri yusufun üçüncü dişi çıktı...alttan üstlerde felaket durumda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?